Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.09.2013. 22:30

Male su šanse za trudnoćom ako vam je ciklus redovit. Osobno vam ne bi preporučio postkoitalnu zaštitu.

TeaTea1234

13.09.2013. 15:45

molim Vas za Vaše stručno mišljenje:

7./8. dan ciklusa imala sam spolni odnos tijekom kojeg je puknuo kondom. Ciklusi mi obično traju 25-29 dana., najčešće 28dana. 7 sati nakon spolnog odnosa popila sam 3 kontracepcijske tablete koje sadrže 0,040mg etinilestradiola (dakle 0,12mg etinilestradiola) nakon čega sam osjetila mučninu, slabosta, ali nisam povratila. 12 sati kasnije popila sam još 2 tablete. Dakle, u roku od 24 h popila sam sveukupno 0,2mg etinilestradiola.
4 dana nakon uzimanja hitne kontracepcije dobila sam 'smeđi iscjedak' a potom i slabo krvarenje. S obirom da je to 12.dan ciklusa, dali je moguće da je to menstruacija ili ne, i da li je to opasno?

13.09.2013. 22:30

Nije menstruacije. Rezulatat je velike doze pilula. Neće doći do trudnoće. Menstruacija će doći na vrijeme.

patronizacija

16.09.2013. 14:50

Postovani,

28.08 tj 4 dan ciklusa sam imala nezasticen odnos gdje je partner svrsio u mene te nakon cega sam u roku od 4 sata uzela tabletu vikela... Nisam imala nikakve nuspojave niti krvarenje do danas sto moze takodje biti normalno niti nuzno do slijedece menstruacije kako citam... 14. na 15.09 ponovo imam odnos s prekinutim snosajem... Molim odgovor na pitanje s obzirom da zadnjih par dana 'osjecam' jajnike da li je moguce da se trenutno tj ovih zadnjih dana dogadja ovulacija tj da je vikela na taj nacin djelovala iako je zadnji odnos bio 21 dan ciklusa a kazete da slijedecu menstruaciju ocekujemo par dana prije ili poslije ocekivane. Ciklusi su mi od 27-31 dana. Da li postoji sansa za trudnocu od ovog zadnjeg odnosa? Buni me cinjenica da ne znam da li vikela u potpunosti sprecava ovulaciju taj mjesec ili odgadja ili kako vec? Hvala unaprijed!

16.09.2013. 22:55

Ista se uzima samo jedna u cijelom ciklusu. Spriječava ovulaciju. Pričekajte menstruaciju.

aelanina

17.09.2013. 21:15

Postovani,
Imala sam odnos s dečkom sinoć, no samo minutu mi ga je stavio i onda smo prestali. Nije bio vlažan niti je on bio blizu svršavanju.Čak nije ni bio jako tvrd.
Zadnju menstruaciju sam dobila 4.9. i sada sam u plodnim danima.
Zanima me kolike su šanse da sam trudna? Trebam li uzimati "dan poslije" tabletu? Molim vas za hitan odgovor jer se jako bojim!
Hvala!

18.09.2013. 10:05

Ne treba dodatna postkoitalna zaštita.

luluu

18.09.2013. 10:05

Postovani,
imam problem moja djevojka je 27.8. napravila abortus i imala je mala krvarenja 2 tjedna nakon toga, tocnije zadnji put 13.9. Jučer oko 16 sati smo imali spolni odnos i koristili smo kontracepciju iako sam trenutak prije ejakulacija izvadio penis, shvatili smo da je kondom puknuo i bojimo se da je dio ipak završio u njenom spolovilu. Razmišljamo da uzme tabletu za dan poslije, ali ne znamo oce li to lošije dijelovati zbog spomenutog abortusa i je li uopće potrebna? P.S. Osim tog slabijeg krvarenja, ta 2 tjedna, nije imala normalnu menstruaciju. Molim vas pomozite ne zelim da to opet prolazi i sto brze ako je moguce. Hvala!

18.09.2013. 10:50

Neka uzme svakako postkoitalnu kontracepciju.

šarena777

18.09.2013. 15:45

Poštovani,
u dogovoru sa ginekologom odlučila sam pauzirati od uzimanja kontracepcijskih pilula. (Diane35) Ne pijem ih već 9 dana. Zadnju menstruaciju sam dobila 02.9.
Jučer, nakon dva prekinuta snošaja, sam radi opreza popila tri Diane35 pilule, kao pilulu za dan poslije. (ostala mi je jedna neiskorištena kutija kući)
Drugu dozu od tri pilule nisam popila nakon 12 sati jer mi je bilo mučno.
Partner nije ejakulirao u mene, ali se nakon prvog prekinutog snošaja samo dobro obrisao, bez ispiranja spolovila. Kondom nismo koristili, zanesli smo se i tako zaboravili da ja više ne uzimam Diane35 na dnevnoj bazi, te da nam treba dodatna zaštita.
Zanima me koje su posljedice za organizam pošto se nije popila druga doza pilula? Te da li su pilule u toj dozi mogle djelovati na sprječavanje eventualne trudnoće?
Hvala. LP

18.09.2013. 22:50

Posljedica neće biti. Doza koju ste uzeli je premala.
Ne vjerujem u vašem slučaju da će doći do trudnoće jer nije bilo ejakulacije.

šarena777

19.09.2013. 09:35

Hvala još jednom na brzom odgovoru.
LP

19.09.2013. 23:20

Molim.

majchy1991

22.09.2013. 20:20

Dobar dan.. pijem Logest pilule. od prijateljice sam čula da se može pomaknuti dan početka pijenja tableta pa sam tabletu popila 9. a ne osmi dan. i sada na internetu sam pročitala da je obavezno osmi dan početi piti.. jučer sam imala spolni odnos sa dečkom (znači 6 popijenih pilula).... dali je moguce da sam trudna? sutra idem kod ginekologa ali se ne mogu nikako smiriti... u kojem roku se mogu popiti tablete za dan poslje... ? znam da nije samo 24 sata... hvala vam

22.09.2013. 20:40

Koristite dodatnu zaštitu tjedan dana. Ne brinite.

majchy1991

22.09.2013. 21:00

bez obzira što je on ejakulirao u meni? hvala vam puno na odgovoru...

22.09.2013. 21:35

Tako je.

Pmaja

27.09.2013. 11:05

Postovani!
15.09.sam imala zadnju menstruaciju,a sinoc,znaci 11dan ciklusa sam imala nezasticeni odnos sa deckom. Nije siguran je li svrsio u mene, ali meni je kasnije bio nekakav neobican iscjedak. Moje pitanje je- je li potrebna pilula za dan poslije?
Zahvaljujem na odgovoru!!

27.09.2013. 21:15

Potrebna je dodatna zaštita svakako. Postkoitalna.

jole323

28.09.2013. 23:20

koliko dana djeuluje tableta ellaone nakon uzimanja da ne dođe do trudnoće ?