Autor
|
Poruka
|
12085681
|
29.10.2013. 23:10
Postovanje,
prije neki dan sam Vam pisala da sam popila pilulu "dan poslije". Danas sam pocela krvariti (ne mnogo), procitala sam ponovo uputstvo ali tamo nista ne pise osim da je moguca oskudnija ili obilnija sljedeca mjesecnica. Zanima me da li je to od pilule ili?
ps. pilulu sam popila u toku menstrualnog ciklusa.
Unaprijed zahvalna.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
30.10.2013. 10:20
To je od pilule za poskoitalnu kontracepcije. Ne brinite.
|
12085681
|
30.10.2013. 11:20
Hvala Vam puno
|
Kruskoliki
|
30.10.2013. 12:30
Doktore, molim Vas...Vase misljenje. Javio sam Vam se neki dan, tako da cu sazeti sada u kratko. Partnerica i ja smo imali odnos, meni je spao kondom, ne znamo kako se to desili i da li se uopce ista desilo nakon toga, odnos je bio za vrijeme ovulacije, uzeli smo u roku od 2h Ellone tabletu!!! U ponedjeljak smo pravili test na trudnocu (od sexualnog cina je u tom trenutki proslo vec 18 dana) i test je bio negativan. Danas je 7 dan kako menstruacija kasni (prijasnje informacije su bile pogresne sto se tice kasnjenja), partnerica ima neke simptome pmsa. glava boli, pritisak u trbuhu, cesto joj se piski, nervoza...ali nista. Medjutim imam jedno drugo pitanje. Ona je imala svojevremeno jednu vanmatericnu trudnocu, i operaciju, zato joj i nije jedan jajovod u funkciji (to sam spomenuo u proslom postu). Da li je moguce da test za trudnocu ne pokazuje , prave razultate, i koliko je to moguce (procentualno) ako je vanmatericna trudnoca pocela sa rastom i razvojem u jajovodu, jajniku, ili u trbušnoj duplji, a ne u šupljini materice!?!?
Pozdrav!
|
|
30.10.2013. 16:35
Ne trebate se brinuti ne radi se o trudnoći. Uobičajno je kašnjenje menstruacije nakon postkoitalne zaštite i do 10 dana.
Možete mirno spavati i ona ima predznake nadolazeće menstruacije.
|
Kruskoliki
|
31.10.2013. 01:30
Hvala Vam jos jednom, nadam se da je to to!! Pozdrav!!!!!
|
|
31.10.2013. 10:15
Molim.
|
celicna lejdi
|
31.10.2013. 17:30
Pozdrav, imam jedno pitanj mozda je malo glupo al bi zeljela znati da li se mozes prenijeti sperma prstima u matericu i da se zatrrudni.?S posto sam pila ellaone i posle nje sam imala dve mjesecnice tj.sad me je prosla druga posle uzimanja elle nisam imala odnose nego samo predigru pa bi htjela znati da li postoji mogucnost trudnoce ?
|
|
01.11.2013. 00:55
Teoretski da ali u praksi rijetko.
|
dea26
|
01.11.2013. 00:55
Poštovanje, prije 2 sata sam imala spolni odnos sa zaštitom ali kondom je pukao a dečko nije siguran jeli svršio skroz u mene ili je na vrijeme prekinuo, s obzirom da mi je zadnja menstruacija bila 20.10, danas mi je 12.-ti dan ciklusa koji mi inače traje 28-30 dana, plodni dani su mi za 2 dana računajući po tome ali svejedno bi htjela uzeti hitnu kontracepciju, ali s obzirom da je sutra blagdan i sljedi vikend, dali mogu na Hitnoj dobiti recept za tablete jer nemaogu do ginekologa nikako kad ne radi?
Unaprijed hvala!
|
|
01.11.2013. 12:15
Plodni dani su vam sada a ne za dva dana. Za dva dana će vam biti ovulacija.
Probajte na hitnoj ili na odjelima ginekologije bolnica. Uputno je da uzmete postkoitalnu kontracepciju.
|
mirela91
|
01.11.2013. 12:15
Mjesecnica mi kasni 16 dana.Imala sam odnos prije 4 sedmice prvi put i krvarila sam mnogo zbog gubitka nevinosti.Popila sam ellaone tabletu za dan poslije 35 sati poslije odnosa.Uradila sam 2 testa za trudnocu i negativni su.Zasto mi mjesecnica toliko kasni,je li moguce da je zbog stresa,te tablete ili prvog odnosa?
|
|
01.11.2013. 18:15
Više je mogućih razloga, od stresa, pcos, ciste, anovulacije itd.
Javite se na pregled.
|
sanjica88
|
03.11.2013. 22:05
Postovani
13.10. sam imala menstruaciju ciklusi redoviti 28-29 dana.27.10. smo imali odnos i sperma je uspjela iscuriti iz kondoma neznam kako jer nije pukao nego mu je sva sperma ostala pri korijenu spolovila.popila sam ellaone nakon 17sati. Brine me jer je proslo tjedan dana a ja jos nisam prokrvarila a citam ovdje da treba prokrvariti u roku par dana. Jeli moguce da sam trudna?
|
|
04.11.2013. 09:45
Nije nužno imat to krvarenje nakon tjedan dana.
|
sanjica88
|
04.11.2013. 09:45
Postovani
13.10. sam imala menstruaciju ciklusi su mi redoviti 28-29 dan. 27.10. sam imala odnos i sperma je iscurila iz kondoma,znaci nije pukao nego mu je sva sperma ostala na korijenu spolovila.popila sam ellaone nakon 17 sati.proslo je tjedan dana ja jos nisam prokrvarila. Dali se trebam brinuti?
|
|
04.11.2013. 11:00
Odgovorio sam.
|
buba13
|
09.11.2013. 01:40
Postovani, prije otprilike mjesec dana imala sam spolni odnos s deckom, nismo koristili zastitu ali nije ejakulirao u meni. Dva dana nakon toga sam dobila mjesecnicu ali je bila slabija nego inace. Inace imam vise manje redovne mjesecnice a sad mi kasni par dana, zanima me da li postoji mogucnost da sam trudna ili je nesto drugo razlog kasnjenja. Unaprijed hvala
|
|
09.11.2013. 12:45
Ne znam. Vjeroatno se ne radi o trudnoći. Napravite test.
O ostalim uzrocima pričitajte u prijašnjim postovima.
|
Memonja
|
10.11.2013. 11:55
Pozdrav, nadam se brzom odogovoru.
Partnerica i ja smo imali odnos. Prvi put ja sam svršio bez penetracije, međutim drugi put sa penetracijom, i pukao nam je kondom, i ja sam svršio u nju, neznam koliko količinski, ali bilo je vlažno, uglavnom počeli smo strašno histerizirati, čuo sam za pilule za dan poslje, koje možete preporučit, i kako se koriste, možete li nam kako pomoći, bojim se da ne ostane trudna.
Hvala !
|