Autor
|
Poruka
|
flipi11
|
27.10.2013. 02:15
Postovani,
Molim Vas pomoc. Menstruaciju sam imala u razdoblju od 04.10. do 08.10..(inače mi ciklus varira između 30-35 dana, pa cak ponekad i vise) . 24.10. imala sam spolni odnos sa deckom sa prekinutim snosajem kao i obicno. Takav način zaštite koristimo već 5 godina i sve je do sada bilo u redu. Međutim, sada se desila sljedeca situacija: decko je izasao iz mene da se primiri te je primijetio da mu je tekucina pocela curiti iz penisa jer je bio blizu vrhunca. Ta tekucina je bila rijetka, prozirno/bijela i rekao mi je da se osjecao kao da ce svrsiti sto u konacnici nije. Nakon toga smo ga obrisali te nastavili sa odnosom da bi na kraju decko ejakulirao izvan mene. Zanima me da li bi trebal popiti pilulu escapelle. Molim vas pomoc, hvala unaprijed!
|
marijs
|
27.10.2013. 02:15
Postovani, zadnju menstruaciju sam imala 14.10, ciklusi mi traju 30/31 dan, 26.10 sam imala nezasticen odnos, metoda prekinuti snosaj,sva ejakulacija je sa velikom sigurnoscu bila vani, no posto je to pocetak plodnih dana da li je potrebna hitna kontracepcija ?
Hvala unaprijed.
|
flipi11
|
27.10.2013. 10:50
Postovani,
Posljednja menstruacija mi je bila izmedu 4.10 i 8.10, ciklus mi traje izmedu 30 i 32 dana, a ponekad i duze. S deckom 5 godina koristimo metodu prekinutog snosaja i nuvijek je bilo sve u redu. Medutim, ovaj put, decko je primijetio da je iz njega procurila rijetka prozirno bijela tekucina dok je bio izvan mene da se primiri. Rekao mi je da je dosao blizu vrhunca i da se nije mogao svladati t eje ta tekucina izasla iz njega. Nakon toga smo ga obrisali te nastavili sa odnosom te je decko na kraju ondosa ejakulirao izvan mene. Mene zanima sto je bila te tekucina koja je izlazila iz njega kada je dosao blizu vrhunca i da li da popijem pilulu escapelle za svaki slucaj. Molim vas za brzi odgovor posto je danas 3 dan otkad smo imali odnos. Hvala van unaprijed!
|
Pere77
|
27.10.2013. 10:50
Poštovani,
tijekom spolnog odnosa sa djevojkom ispao mi je kondom sa spolnog uda i ostao u njoj.
Ona ga sad ne moze izvadit.
Sta nam je za ciniti?
I jos jedno pitanje, taj odnos smo imali 1.dan nakon prestanka menstruacije. Posto je u kondomu najvjerojatnije bilo i onog ejakulata (nismo imali odnosa prije te "nezgode", dali se moze sta zakomplicirati s tim kondomom unutra i dali taj ejakulat koji je u kondomu moze iscuriti iz njega i od toga zatrudniti?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
27.10.2013. 12:45
Flipi, ne treba vam dodatna zaštita jer je 21.dana ciklusa i nisu plodni dani. Taj sekret je predejakulat.
|
|
Marijs, ne treba ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije u rodnici.
|
|
Pere neka ode na najbliži odjel ginekologije iki kod svog ginekologa sutra.
Ne treba dodatna zaštita jer nisu plodni dani.
|
12085681
|
27.10.2013. 13:10
Postovanje,
imala sam nezasticen odnos s momkom u petak i "svrsio" je u mene. Moram napomenuti da mi je bio sesti dan menstruacije i koliko znam tada nisu plodni dani. Ali sam bila u panici te sam popila pilulu "dan poslije". Zanima me da li postoji mogucnost da ostanem trudna?
Unaprijed zahvalna.
|
|
27.10.2013. 18:00
Ne postoji šansa.
|
Pere77
|
27.10.2013. 18:05
Hvala Vam puno na odgovoru!
U međuvremenu, moja djevojka je ipak izvadila kondom iz vagine.
Međutim, zanime me, dali ipak mora otići do ginekologa da nebi došlo do kakve infekcije pošto je kondom bio u njoj par sati?
Što se tiče neplodnih dana; kao što sam u postu iznad napisao, imali smo odnos prvi dan nakon završetka menstruacije, što znači da je ona ubiti tada bila i neplodna (briga zbog ejakulata koji je ostao u kondomu).
inače ima redovite cikluse i menstrualni ciklus joj traje 7 dana.
onda joj nije niti potrebna pilula za dan poslije?
ispričavam se ako sam naporan,ali, sve je to zbog brige.
|
|
27.10.2013. 20:15
Neće doći do infekcije za par sati. Ne brinite. Dodatna zaštita nije potrebna.
|
Kruskoliki
|
27.10.2013. 20:15
Moja partnerica i ja smo imali odnos prije15 dana u periodu kada je bila ovulacija. Desila nam se nezgoda, gdje je meni spao kondom. Sperma je uglavnom bila po meni,ali zbog predostroznosti u roku od dva sata uzeli smo Ellaone tabletu. Nakon uzimanja tablete nije bilo nikakvih nus pojava (ni mucnine , ni krvarenja, nista). U ovom trenutku, menstruacija kasni vec 8 dan. Vjerovatno cemo , ako se nista ne desi praviti i test na trudnocu. Meni su 47 godine, a mojoj partnerici 36. Cak joj je jedan kanal van funkcije i pored svih ovih navedenih cinjenica (uzimanje tablete na vrijeme, godine itd...) da nam se ovo desi!!! Vas misljenje, molim Vas!
Hvala unaprijed!
|
|
27.10.2013. 23:25
Mislim da treba napraviti test na trudnoću, premda nislim da je kašnjenje uzrokoano uzimanjem postkoitalne pilule.
|
12085681
|
27.10.2013. 23:25
Hvala Vam puno na odgovoru.
|
|
28.10.2013. 09:35
Molim.
|
Kruskoliki
|
28.10.2013. 11:30
Hvala Vam na odgovoru. BDW jutros smo napravili test na trudnocu LADY, i sve je OK. Negativan je! Medjutim, partnerica jos uvijek ima jaki pritisak u donjem dijelu trbuha i jedina nus pojava, ako se tako moze nazvati je da ide cesto u WC. Menstruacije jos nema. Danas je 8 dan!!!
Pozdrav
|
|
28.10.2013. 13:00
To su simptomi pms-a.
|
Kruskoliki
|
28.10.2013. 14:05
Hvala Vam doktore!
|
a89
|
28.10.2013. 15:55
Poštovani, sinoc je decku skliznuo kondom i pobjeglo mu je malo, meni je menstruacija bila 13.10. ciklus mi je 28-29 dana. Zanima me dali mogu dobiti recept za pilulu za dan kasnije kod svoje privatne ginekologice ili bas moram ici kod soc. ginekologa? Hvala
|
|
28.10.2013. 16:00
Molim.
|