Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije

Autor Poruka

Ana_1

30.10.2010. 15:51

Poštovana,
Posljednja menstruacija bila mi je 25.09. Ciklus mi obično traje 29-34 dana. Danas je već 36. dan otkako nisam dobila menstruaciju. Spolne odnose imala sam 03.10, te nekoliko puta nakon 24. dana ciklusa (dakle negdje oko datuma18.10-26.10, jedno 3-4 odnosa). Uvijek smo koristili kondom u koji je partner ejakulirao za vrijeme penetracije. Nakon odnosa, provjerili bismo kondom i nije pukao niti jedan put. U petak, dakle, 29.10., napravila sam test za trudnoću koji je bio negativan, međutim menstruacija mi još ne dolazi. Pod stresom nisam, kod mene nema nikakvih bitnih promjena koje bi mogle utjecati na kašnjenje menstruacije. Zanima me jel postoji mogućnost da sam trudna? Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

30.10.2010. 17:45

Ako je svaki put odnos bio sa kondomom onda nema mogućnosti za trudnoću. Mjesečnica kasni samo dva dana od 34 pa još pričekajte.

teenagerintrouble

30.10.2010. 22:47

pozdrav

imam 16 godina i dobijam menstruaciju vec tri i pol godine i nekad se znalo desavat da ne bude redovna ali je kasnila max 7 dana ali evo sad kasni vec 15 sta da radim, imala sam neki vid odnosa sa svojim djeckom prije 14 dana ali on nije bio u meni ali je ipak svrsio u blizini vaginalnog otvora, da li da se brinem da sam ipak ostala trudna ili postoji neki drugi razlog kasnjenja menstruacije? nisam pod nekim posebnim ssstresom sem sto me ovo brine vec 15 dana i jako sam aktivna, treniram kosarku 2 put sedmicno i imam puno nastavnih i vannastavnih aktivnosti zbog kojih sam stalno umorna?

smilealways11

31.10.2010. 15:20

dobila sam men. happy znaci kasnila je 7 dana.Samo da vas pitam da li je to normalno,tj.da li je moguce da sam svejedno trudna jer neke zene imaju men.i kada zatrudne?

Natalija Beljo, dr. med.

31.10.2010. 16:55

teenaqerintrauble Niste bili sasvim jasni kakav je odnos bio( da li partner penetriro, ali svršio van tj . blizu vagine) pa ono šta mogu reći je da ako ne dođe za 7 dana napravite test.

smilealways Ako je mjesečnica kao i inače nema brige.

teenagerintrouble

31.10.2010. 23:45

da pojasnim predhodnu poruku

tog dana nije penetrirao, samo smo imali predigru, i on je ejakulirao van mene, ali ipak je to bilo blizu vagine, ali naglasavam nije taj dan nikako penetrirao u mene! a inace uvijek pazimo na zastitu, s kondomom.

Natalija Beljo, dr. med.

01.11.2010. 20:41

Odgovorila pod topic "Moguća trudnoća"

smilealways11

01.11.2010. 21:00

puno hvala..a 'lazna menstruacija' kako izgleda? Mislim da li je duza,kraca,malo krvarenje ili? moja je cini mi se malo obilnija nego inace..
da znam da li da ipak napravim test..

annana90

03.11.2010. 13:21

Uzela sam Vikela pilulu za dan poslije nezsštićenog snošaja 16. 09. 2010, trebala sam dobiti 17. 09. 2010., ali sam dobila 24. 09. 2010. Znači da sam sada trebala dobiti 24. 10., ali danas je već 3. 11., a ja još nisam dobila. Imala sam kasnije nezaštićene seksualne odnose, ali dečko nije nikad svršio u mene. Radila sam testove za trudnoću, 25. 10. i 30. 10., oba su bila negativna. Zašto mi kasni, jesam li trudna ili mi je Vikela poremetila ciklus?

cokolada48

03.11.2010. 13:21

Dobila sam menstruaciju 5.10., tablete (Diane) sam počela prvu tabletu 9.10. Nikada prije nisam pila kontracepciju, Zadnju tabletu sam popila sada prošli petak 29.10. ali još nisam dobila mengu. Je li moguće da ju ne dobijem uopće ovaj mjesec? Da li trebam onda samo nastaviti piti tablete (dakle sada u subotu), iako mi je menstruacija izostala? Spavala sam s dečkom bez zaštite s njegove strane, i to nakon što sam počela piti tablete prvi put 15.10. ali nije ejakulirao u mene. Hvala unaprijed!

smilealways11

03.11.2010. 16:20

i da,crvene je boje bez ugrušaka.Inače ih ima..

Natalija Beljo, dr. med.

03.11.2010. 22:30

smailalways11 Odlično, to je dobro.Ne trebate radi test.

annana90 od Vikele se ciklus poremetio , pa još pričekajte.

cokolada Natavite ih u subotu.

smilealways11

04.11.2010. 17:05

zahvaljujem blunk

butterfly girl

05.11.2010. 11:00

Poštovana doktorice, situacija je ovakva: Nakon dugo vremena pomirila sam se s dečkom i prije 2 tjedna smo imali u roku od par dana 2 snošaja bez zaštite od kojih je jedan bio u mojim plodnim danima. Oboje smo sigurni da je on na vrijeme izvadio i ejakulirao van mene!
Inače imam pravilne menstruacije, u roku od dan ili dva maksimalno! Međutim ovaj put nije tako, kasni mi već 3 dana, prije par dana mi je bilo loše i povraćala sam! A ni sad nemam osjećaj da ću dobit nit me je drmao PMS, jedino što imam potrebu stalno nešto jesti, pogotovo slatko!
Molim vas da mi kažete kolike su šanse da sam trudna i što je još moguć uzrok kašnjenje menstruacije jer pod nekim velikim stresom nisam bila! Lijep pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

06.11.2010. 19:20

Prekinuti snošaj u vrijeme plodnih dana - šanse za trudnoću su 50 :50 tako da ako mjesečnica ne bi došla za 7 dana napravite test.

Cvrcak

10.11.2010. 11:55

Postovana doktorice imam pitanje vezano za moju djevojku!Pisacu vam po datumima posto smatam da ce te se najlakse snaci:
09.10-poslednja menstruacija
26.10-odnos bez zastite,iako nisam isao do kraja i ejakulirao sam van nje
31.10-jak stres i nervoza uzrokovana svadjom
01.11-djevojci se pojavljuje smedjaksti iscjedak,kao bijelo pranje samo smedje i to je trajalo neka tri dana(zanima me da li je to moguce zbog stresa)
danas je 10.11i ona ne dobija mada ima simptome karakteristicne pred menstruaciju
Menstruacija joj je inace redovna! Kolike su sanse za trudnocu???? Unaprjed hvala i nadam se da sam dobro objasnio.

Natalija Beljo, dr. med.

10.11.2010. 18:35

Nisu bili plodni dani pa ne bi trebalo govoriti o trudnoći, stres može poremetiti ciklus . Ako bi mjesečnica bila kraća ili slabija, neka napravi test.

goldfish1

12.11.2010. 17:35

Poštovani!
Zadnju menstruaciju dobila sam 06.10. i trajala je 6-7 dana. Inače imam ju redovito svakih 23-31 dan.. S tim da sam posljednju menstruaciju dobila nešto ranije (nakon 21 dana). Dečko i ja imamo redovito spolne odnose, no uvijek koristimo zaštitu (kondome) koje tkđ nakon odnosa i provjeravamo. Uz to dečko nikad ne svršava u meni. Menstruacija mi kasni 2 dana i već me pomalo hvata strah od same pomisli na trudnoću.. Ne znam koji bi mogao biti uzrok kašnjenja, istina imala sam stresnih razdoblja i dobila sam nekakvu alergiju po rukama (dermatolog kaže ubod kukca) i mažem to s kremom Belogent (krema s antibiotikom i kortikosteroidima) pa me zanima jel moguće da to ima utjecaj na kašnjenje menstruacija? I koliko je inače normalno da menstruacija kasni? Da li je potrebno napraviti test na trudnoću?
Unaprijed zahvaljujem!
Pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

12.11.2010. 20:30

Netrebate raditi test jer imali ste odnose sa kondomom, još malo pričekajte.Da bi radili test potrebno je da mjesečnica kasni 14 od očekivane i ako sumnjte na trudnoću.

elmanis

13.11.2010. 11:45

Pozdrav.. Zadnju mjesecnicu sam dobila 01.10 i trajala je oko 5-6 dana... poslije toga sam imala 2 puta odnose zasticene kondomom sa deckom 18. i 26.11. Nije ejakulirao u mene niti jedan put. Jos uvijek nisam dobila mjesecnicu. Jako sam zabrinuta. Od promjena na sebi ne primjetim nista osim bubuljica na licu i imam ponekad bolove u kicmi.. Usput sam hipotireoidna pa znam da moze da kasni i od toga, ali ne znam koliko. Zadnja menstruacija je kasnila 8 dana, a ove jos nema... sta da radim???

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 59
Naprijed