Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije

Autor Poruka

nepenthe

01.12.2010. 21:16

menstruacija jos nije dosla, inace sam spolne odnose imala prije 3-4 mjeseca sa zastitom za vrijeme neplodnih dana. nakon toga sam dobila jos 3 menstruacije, a sada nista. napravila sam za svaki slucaj test trudnoce i bio je negativan. prosla menstruacija je bila obilna i prilicno bolna. imala sam bolove u trbuhu, ali menstruacija nikako ne stize. da li je moguce da sam trudna i koji bi mogli biti ostali razlozi izostanka menstruacije?

Natalija Beljo, dr. med.

02.12.2010. 23:25

Kako je prethodna bila obilna ne bi bilo loše da se javite ginekologu da napravi UZV da nije riječ o cisti koja koči dolazak mjesečnice.

makaranka

03.12.2010. 20:11

imam pitanje,napravila sam test 8 dana nakon kašnjenja mjesećnice i test mi je pokazao negativno,već je prošlo 5 dana i još nisam dobila,iako sam spavala bez zaštite 13 dana prije mjesećnice,dali je moguće da sam trudna iako mi je test pokazao negativno,kad je pravo vrijeme da se obratim ginekologu?

Natalija Beljo, dr. med.

04.12.2010. 12:50

Ako su Vam ciklusi redoviti , onda je sad vrijeme da se javite ginekologu.

kleopatra12345

06.12.2010. 15:50

Pitanje: menstruacija mi je inače jako točna , mozda mala zakašnjenja u razmaku dan dva , ( nekad dobijem prije nekad kasnije)..... Sa stalnim partnerom sam u odnosu već 3 ipo godine i nikad mi nije kasnila koliko i sada 5 dana ( što mi je šok , naravno) u odnosu nismo išli do kraja , ali nismo ne korisnimo ni jednu zaštitu što iz zdravstvenih razloga itd. Zanima me da li mogu napravit test dali če pokazati stvarno stanje s obzirom da kasne samo 5 dana.

Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

07.12.2010. 15:00

Neka prode još 5 dana pa napravite test.

srce65

10.12.2010. 21:21

Poštovana dokotorice...

Molila bi mi da mi date odgovor na moje pitanje.

Menstruacija mi kasni tjedan dana, nisam imala spolni odnos, ja i momak smo lezali jedno na drugome ja u hlacama od tute, on u boksericama, njemu su izasle kapljice srece... jeli taj sex na suho, može uzrokovat trudnocu, kolike su mogucnosti?? hVala puno na odgovoru

Aniram156

10.12.2010. 21:30

Poštovanje,
odnos sam imala kada sam trebala dobiti menstruaciju. Nisam ju dobila već mi kasni 7 dana. Test za trudnocu ( 7. dan kašnjenja menstruacije) je bilo negativan. E, sad dal je taj test pouzdan pošto je od rizičnog odnosa prošlo samo 7 dana? Ili bi detektirao svejedno trudnocu buduci da menstruacija kasni 7 dana? Hvala

Aniram156

10.12.2010. 22:10

Poštovanje,
napravila sam test na trudnocu 7 dana nakon što kasni menstruacija menstruacija.(koju jos nisam dobila). Bio je negativan. Sada me zanima dal se mogu pouzdati u taj rezultat pošto je rizičan odnos bio upravo na dan kada je trebala doci menstruacija? Znači 7 dana od odnosa, ali isto tako 7 dana od kašnjenja menstruacije? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

11.12.2010. 16:00

srce65 ne znam za trudnoću tim načinom tako da ne trebate brinuti.

Aniram156 Test napravite 14 dana od nezaštićenog odnosa.

loona7

12.12.2010. 23:10

imam jedno pitanje...dakle menstruacija mi je inače redovita svakih 30 dana. Najviše što mi je ikada kasnila bilo je 3 dana. Imala sam spolni odnos u vrijeme plodnih dana ali koristili smo kondom i prekinuti snošaj. Nismo provjeravali da li je probušen. Sada mi kasni već 5 dana i paničim, čini mi se da su svi simptomi da ću dobit tu, ali na netu sam vidjela da neki od tih simpotma mogu biti i rani simptomi trudnoće. Bila sam pd stresom u zadnje vrijeme ali ništa posebno traumatično ili više nego inače, a od bolesti sam bila samo prehlađena par dana :S Trebam li se brinuti i da li je vrijeme da kupim test u ljekarni?

ajoj11

13.12.2010. 16:00

Poštovana,
mene zanima sljedeća stvar.. ovakav mi je bio ciklus u posljednjih 6 mjeseci: 31,32,30,28,30,29. danas mi je već 33.dan ciklusa i još nisam dobila. zanima me Vaše mišljenje o tome jer jedina dva puta kada sam od posljednje menstruacije imala spolni odnos je bilo 24.dan ciklusa i 31.da ciklusa. oba puta smo bili zaštićeni kondomom koji nije pukao. nije bilo prekinutog snošaja ali nije bilo ni problema sa kondomom. s obzirom da su to već daleki dani ciklusa kolika je šansa da sam ostala trudna? i kakve veze sa kašnjenjem menstruacije ima to što sam prije desetak dana došla kući mokrih nogu i par dana nakon toga sam osjetila prehladu i pomalo me mjehur mučio . ja sam u utorak 07.12.počela osjećati bol u grudima, i nekoliko dana me bolio donji dio trbuha kako me inače boli kada trebam dobit ali menstruacije još nema..

dinga90

13.12.2010. 17:55

ovako...proslu subotu prije nekih8,9 dana ja i decko smo imali spolni odnos..pukao mu je kondom i svrsio je...nedjeljom sam otisla kod dezurne lijecnice i dala je recept,yasmin tablete,4 odmah i 4 nakon 12 sati...popila sam ih...i kasnije sam povracala,rekla je da je to moguce..i evo danas...vec je proslo 10ak dana...vidim krvarenje..jeli to menstruacija uranila ili?i jeli moguce da sam trudna?hvala unaprijed.....

Natalija Beljo, dr. med.

13.12.2010. 22:41

loona Još je prerano za test, i još pričekajte:Ako ne bi došla za 10 dana tada napravite test.

ajoj11 Može navedeno djelovati na ciklus tako da još pričekajte.

dinga. To je izazvana mjesečnica od Yasmina i to je u redu.

marijapp

15.12.2010. 10:40

imali smo odnos 10.11. navecer i kondom je puko. ujutro sam otisla po kontracepciju i popila prve 2 i odmah nakon toga uocila da sam prije nego sam popila dobila menstruaciju. nakon 12 sati popila sam ponovo. ciklus je bio jako obilan i trajao je 10ak dana!
u 10om mj dobila sam oko 20og!
ovaj mj jos nisam dobila! inace imam jake bolove u trbuhu prije nego trebam dobit, a sada nista!

napravila sam dva testa za trudnocu; jedan prije 4 dana, a drugi prije pola sata, oba su bila negativna.
imam li razloga za zabrinutost?
da napravim jos koji test nakon par dana?

Natalija Beljo, dr. med.

15.12.2010. 22:35

Ne trebate još jedan test samo još malo pričekajte , malo se ciklus poremetio od hitne kontracepcije.

Antonio8

16.12.2010. 19:56

Poštovanje!
Opisat ću ukratko situaciju u kojoj se nalazimo cura (22) i ja (28).
31.10. bio joj je zadnji dan menstruacije, u 8.,9. i 10. mjesecu pila je anti-bebi pilule, no u 11. mjesecu ih je prestala piti. Za vrijeme dok je pila pilule menstrualni ciklus joj je bio redovit, ali i prije nego što je počela piti pilule menstrualni ciklus joj je bio redovit (eventualno je mjesečnica došla ranije ili kasnila ali najviše 2 dana).

U 11. i početkom 12. mjeseca imali smo seksualne odnose (otprilike 8 puta), svaki put sa kondomom i ejakulirao sam u nju. Provjerio sam kondom svaki put, nije bio puknut i sav sadržaj bio je u njemu. Sada je 16.12., tj. mjesečnica joj kasni 16 dana.
Prije nekih godinu i pol također je bila uzimala pilule pa onda prestala, i kad je prestala uzimati pilule mjesečnica joj je taj mjesec kasnila 10 dana. A i izložena je stresu na poslu i radi pojačanim intenzitetom (od 9.00 do 20.00h).

Zanima me trebamo li se zabrinuti da je trudna iako smo svaki put pravilno koristili kondom!? I što nam je činiti?

jejenaaaaa

18.12.2010. 12:50

postovana koristila sam pilule jeanin 7 pakovanja, za vreme korisnjenja pilula menstruacija je trajala sve manje i manje gotovo da je i nestala pa sam odlucila da prestanem sa upotrebom, nakon toga menstruacije (njih ukupno sedam 7 nakon pilula) su bile bezbolne i vrlo neuredne da mi bi zadnji put(cetvrta nakon prestanka upotrebe pilula) kasnila cak 3 nedelje, nakon toga sve je se normalizovalo dobila sam dva puta (peta i sesta) s ciklusom od 28-29dan(bolovi su se vratili) da bi sada kada treba da dobijem (sedmu menstruaciju) na 30dan:
16.12.2010 curilo nesto crno
17.12 curilo opet nesto crno i prestalo
danas 18.12 opet mi curi ali nije vise crno sad je braon i to kao pomesano sa sekretom (prosto se pitam sta je sve to, a nemam nikakve bolove)
da smo pazili sa deckom, jesmo i to maksimalno, ali me ovo trenutno stanje brine hvala happy

Natalija Beljo, dr. med.

19.12.2010. 11:30

Antonio8 Nema panike, koristili ste kondom.Od stresa se ciklus može poremetiti.
jenaaaaa Kako su prethodne bile urene i normalne sad može biti riječ o cisti pa ne bi bilo loše da napravite UZV.

19.12.2010. 11:31

Dan, molim Vas za pomoć....
naime godinama već koristim Logest tablete i uvijek uredno dobijem menstruaciju 3 dan nakon zadnje tablete. Posljednjih nekoliko mjeseci (7, 8 mjesec da, 9 i 10 ne, 11 i 12 da) sredinom ciklusa javljaju se vrlo, vrlo slabi točkasti proboji (u obliku sluzi) za koje sam pročitala da su normalna pojava pa se nisam uznemiravala.
Ovaj mjesec također uredno uzimala tablete (nikakvi proljevi, povraćanja, bez kašnjenja uzimanja) odnos imala 17 dan ciklusa i evo trebala dobiti menstruaciju u petak
tj. 17.12. Jučer 18.12 napravila test na trudnoću i negativan je. Menstruacija još nije stigla.
Ovaj mjesec uzimala Xorimax 500mg, 10 dana gdje u uputama nigdje nije naznačeno da bi mogao utjecati na djelovanje oralne kontracepcije.
Pregledi su redoviti i nikada nije bilo nikakvih problema.
Ponovno bih da je menstruacija stigla trebala početi piti novu kutiju Logest tableta u srijedu.
Što mi je činiti.....zabrinuta.....puno, puno hvala na odgovoru.

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 59
Naprijed