Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

27.01.2011. 20:00

Kasni samo jedan dan , ali ako bi Vas umirilo napravite test.

woried80

28.01.2011. 18:31

Molim Vas pomagajte!
Ne dobijam evo 11 dana, stvarno mi nikad nisu bile redovite ali ne ovoliko.
Nisam imala sexualni odnos osim petting ali bez obzira na to uradila sam
test cak dva puta i bio je negativan. Sta mi je? imam cak i bijeli sekret, od cega je to?

Natalija Beljo, dr. med.

29.01.2011. 19:15

Ako ste test radili sad kad kasni onda možemo odbaciti da je riječ o trudnoći. Kako su Vam inače malo neredovite ako ste bili pod stresom ili ste nešto promjenili u svom svskodnevnom životu može se odraziti na ciklus. Ukoliko ne bi došla za kojih 7 dana javite se ginekologu.

brineta**

01.02.2011. 22:55

ukratko...imam 16.5 godinai imam mjesečnicu od 11 ili 12 godine....bila mi je redovira prvih 6-8 mjeseci i od tad više nee...nisam još stupala u spolne odnose....ali zabrinjava me što mi poprilično kasni ova koju trebam dobit kasni preko 15 dana...i tako skoro svaka (neka manje neka više).... zadnjih par dana imam osječaj kao da ču dobit ali ne....zadnja mjesečnica mi je bila kratka 4 dana i bio je to neki smečkasti iscjedak...inaće mi traje oko 6-7 dana....zanima me dali imam nekih večih problema i dali bi trebala posjetiti doktora (ginekologa) ili je to još uvjek normalno...i dali sam možda bolesna mad ???? unaprijed hvala na odgovoru ...

Natalija Beljo, dr. med.

03.02.2011. 19:50

Vjerojatno je riječ o PCO jajnicima tako da bi se trebali javiti ginekologu da na puni mjehur napravi UZV.

Jokic92

04.02.2011. 12:55

Postovana,

Menstruacija mi je redovna svakog meseca,ali nikad u isto vreme. Imala sam odnos sa deckom pre 8 dana a treba sam da dobijem 31.og ,eventualno 1.og i do danas nista se ne dogadja. Pritom,moj decko je bio zasticen kondomom,i nije ejakulirao u meni,pritom i nije odnos dugo trajao. Mozetre li mi reci zasto mi kasni? Pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

05.02.2011. 12:20

Ako ste pod nekim stresom može se ciklus malo pomaknuti, ali kako je odnos bio sa kondomom nemate se zašto brinuti.

nevjerna

06.02.2011. 04:15

draga doktorice
ovako, "kritican" odnos (prekinut snosaj, ali prekinut puno ranije) 01.01. menstruacija normalno dolazi 03.01. dakle iducu ocekujem zadnjih tjedan dana (ciklusi oko 29-33 dana) i ne stize. Ne primjecujem znakove pms-a koje inace imam, jedino me lagano probada malo s lijeve, malo s desne strane oko jajnika. Jucer sam odradila test (nije bio prvi urin) i bio je negativan. Mogu li skroz iskljuciti trudnocu (proslo je 30+ dana od odnosa) i sto bi trebao biti razlog kasnjenja? Rokovi jesu sad, stres je tu ali nista preveliko, preboljela sam gripu prije 3 tjedna, izgubila koju kilu ali to je sve..
Je li stvarno moguce da se izbacivanje jednog, novog jajasca u jajovod dogada dva dana prije izbacivanja drugog, neoplodenoog van tijela? Zvuci mi skroz bezveze s obzirom na hormone koji sve to reguliraju (da se paralelno odvijaju dva suprotna procesa), ali dok kasni svasta pada na pamet..
I jedno pitanje opcenito, kada menstruacija kasni jeli zato sto je ovulacija kasnila, ili je moguce da je ovulacija bila na vrijeme, a onda nesto stopira sam "izlazak" menstrualne krvi? I dali nakon svake ovulacije u slucaju neoplodnje mora doci do menstrualnog krvarenja? Pitam zbog kako sam negdje procitala mogucih vise ovulacija u jednom ciklusu (mjesecu), to bi znacilo da se i krvarenje (u slucaju neoplodnje) dogada vise puta?
Unaprijed zahvaljujem na Vasoem vremenu i odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

06.02.2011. 16:45

Mjesečnica može doći i kad nema ovulacije, rijeko se zna dogoditi da u jednom ciklusu imamo dva jajašća ( ali se događa pa su blizanci). Ako nije došlo do oplodnje izbačeno jajašće propada i dolazi mjesečnic. Stres , gubitak kg mogu poremetiti ciklus tako da pričekajte još.

ivanaz85

08.02.2011. 23:10

Poštovana,

u 11. mjesecu sam,nakon godinu dana, prestala s uzimanjem Diana, prva menstruacija mi je došlo redovito no od onda je nisam dobila. Bila sam dva puta na ultrazvuku jajnika gdje mi je rečeno kako je s jajnicima sve u redu a na posljednjem ultrazvuku (prije tjedan dana) da jedan ima 4 a drugi 5 folikula. Ginekolog mi je prepisao duphastone, no nisam ih još počela koristiti jer se sve nekako nadam da ću je dobiti prirodno. Po vašem mišljenju, koliko dugo bih još mogla čekati prije nego bi bilo potrebno započeti s duphastone? Također me zanima, ako se odlučim na korištenje duphastone, koliko oni utječu na spolne hormone (dobila sam uputnice za vađenje)?

Unaprijed zahvalna.

MALA 123

14.02.2011. 18:31

Kasni mi mjesečnica...neznam sta cu nemam nikakvih simtoma trudnoce pomozite mi molin vas

Natalija Beljo, dr. med.

16.02.2011. 18:55

ivana85 Vjerojatno ste pili Diane zbog PCO jajnika , pa je i sad ponovo riječ o tome, nemojte dugo čekati sa Duphastonom, neće utjecati previše.

MALA123 Premalo podataka

nikky127

16.02.2011. 23:50

Pozdrav!
Prije 10 mjeseci mjesečnica mi je kasnila i tada sam posjetila ginekologa. On mi je napravio UZV i nije bilo nikakvih cista ni trudnoće, rekao mi je da je došlo do poremećaja ciklusa zbog stresa i da pričekam 7 tjedana pa ako ni tad ne dobijem da dođem pa da će mi dati tablete za reguliranje ciklusa. Tada sam mjesečnicu dobila i bilo je sve u redu do ovog mjeseca. Inače, ciklusi su mi oko 32 dana, sada mi mjesečnica kasni već 2 dana, inače me to ne brine, jer mi nekad zna toliko kasniti, ali uvijek bi imala neke simptome (bol u grudima, bol u donjem dijelu leđa), ali sada tih simptoma nema. Nezaštićenog spolnog odnosa nije bilo, dečko i ja uvijek koristimo zaštitu, nikad ne ejakulira dok je u meni i uvijek provjerimo je li konom pukao. Napravila sam test Intim plus jutarnjim urinom i bio je negativan. Zbog svega toga sam pod stresom. Sad me zanima trebam li otići ginekologu ili da opet pričekam 7 tjedana kao što mi je prvi put rekao i postoji li mogućnost da sam trudna?
Unaprijed hvala na odgovoru!

ivanaz85

17.02.2011. 15:41

Poštovana doktorice,

napisali ste kako su mi Diane dane zbog PCO jajnika međutim prije početka korištenja pilula s jajnicima je sve bilo u redu i menstruacije su bile redovite, prepisane su mi zbog akni a bez testiranja spolnih hormona. Posljednjih par dana osjećam bolove i imam pojačani iscjedak, da pričekam još neko vrijeme na prirodnu mengu ili da počnem s duphastone? Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

18.02.2011. 19:20

nikky127 Pričekajte kao i prošli put.
ivana285 Pretpostavila sam da je zbog njih ; ako imate bolove /simptome da bi mogli dobiti pričekajte još koji dan.

nadina90

21.02.2011. 14:05

Postovanje
Menstruaciju sam uvijek dobijala oko prvog u mjesecu, ali zadnja mi je kasnila 7 dana, tj. trebala sam dobiti 1.1. ali zbog stresa i malo jace prehlade ali i zbog odnosa sa partnerom dobila sam je 8.1. Uglavnom traje 28 dana ali evo sada je 21.2. a jos nisam dobila. Istina bila sam prehladjena i imala sam odnos sa partnerom par puta, prvi put nakon zadnje menstruacije 10.2. a posljednji je bio 15.2. Za vrijeme jednog odnosa bilo je nesto malo krvi i pojavio se smedji iscjedak sa veoma neugodnim mirisom. Nemam nekih simptoma da cu dobiti sem sto sam jako jako loseg raspolozenja. Nisam radila test za trudnocu jer moj posljednji odnos je bio prije 6 dana. Da li imam razloga za zabrinutost od nezeljene trudnoce ??

Natalija Beljo, dr. med.

21.02.2011. 17:45

Ako imalo sumnjate na trudnoću napravite test. Po opisu krvarenja rekla bih da je nastala cista ili se ciklus zbog stresa poremetio pa je i mjesečnica kasnila.

nadina90

21.02.2011. 22:31

Nadam se da je to big-smile Hvala Vam puno

v54

22.02.2011. 22:45

Poštovana doktorice, stvarno mi je unaprijed žao na još jednom "standardnom" pitanju, no molim vas za pomoć.
Ciklusi mi nisu redoviti, uglavnom se kreću od 28-32 dana. Danas (22.02) je 33.dan ciklusa i nema još naznake mjesečnice. Bili su ispitni rokovi, poprilično stresni ovog puta, imala sam i gripu (nisam pila antibiotike, preležala sam ju), i svi spolni odnosi su bili uz korištenje kondoma.
Neću Vas pitat jesam li trudna =), ali mislite li da je opravdan moj strah? Može li gripa/viroza (jer stresa uvijek ima) odužiti ciklus?

puno puno hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

24.02.2011. 00:00

Stres pogotovo tako da ako ne sumnjate na trudnoću nema panike.

Nazad
1 ... 10 11 12 13 14 15 ... 59
Naprijed