Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.04.2011. 20:00
Nema razloga za brigu, sve ok.
|
shashka57
|
04.04.2011. 20:00
I da napomenem Vam još, na laganoj dijeti sam, izgubila sam u 2 mjeseca oko d-6 kila. I glupasto ali rekoh da iznesem situaciju do kraja umnjak mi je počeo rasti. I molim Vas da mi kažete da li je zaista lažna menstruacija svjetlije boje? Zabrinutost i nervoza su na krajnjem nivou.
Unaprijed Vam se zahvaljujem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.04.2011. 23:25
Kako sam i napisala sve je ok.
|
orion
|
06.04.2011. 10:57
Poštovani,
djevojka mi je dobila zadnju menstruaciju 6.3. a ciklusi su joj u trajanju 28 dana. Ova menstruacija joj kasni sa današnjim danom 3 dana, a muči nas nezaštićeni odnos do kojeg je došlo 19.3. Doduše odnos je bio kratak, samo na nekoliko sekundi pri čemu nije ni došlo do svršavanja. Sad smo u panici pa Vas molim na osnovu Vašeg iskustva i stručnosti da nam iznesete svoje mišljenje o tome kolike su šanse da je uistinu i ostala trudna ili razlog kašnjenja može biti i neke druge prirode.
Unaprijed hvala.
|
ana_na
|
06.04.2011. 22:05
jedan dan sam imala 3 puta spolni odnos sa deckom (28.03). jedan put nam je puko kondom i svrsio je u mene. 2 puta smo prakticirali bez kondoma ali tada nije svrsio u mene. inace, njegovi spermici su 99% nepokretni. menstruaciju sam trebala dobiti 3.4, i inace mi je tocna u dan ali sada mi kasni. 31.03 sam primjetila krvarenje i pomislila sam da je uranjena menstruacija, ali krvarenje je bilo slabo te je drugi dan prestalo.U zadnje vrjeme sam pod puno vecim stresom nego inace i puno stvari mi se dogada u zivotu. Nemam nikakve simptome da sam trudna tipa mucnina,vrtoglavica,i sl. Ali bojim se trudnoce, i svaki dan iscekujem menstuaciju. Da li napraviti test (ako da, koji?), ili je uzrok kasnjenju nesto drugo osim trudnoce?
|
marija12
|
07.04.2011. 01:10
Poštovana doktorice.
Prošli mjesec (ili krajem 2. mj) imala sam menstruaciju. Nažalost, nisam napisala koji je to dan bio.
Tijekom prošlog mjeseca imala sam dva puta nezaštićeni odnos. Na kratko vrijeme. Od jednog do drugog je prosli tjedan dana. Partner je u meni bio kraće vrijeme i kasnije smo koristili kondome gdje nije pukao kondom (provjerila sam). Također, partner je urinirao prije odnosa (pročitala sam da to smanjuje mogućnost spermija u predsjemenjoj tekućini).
Pošto ne znam kada sam trebala dobiti, zabrinuta sam jer imam osjećaj da sam već trebala dobiti. Imala sam upalu prošli mjesec, krajem, (gljivičnu koju dugo pokušavam zaliječiti i trajala je oko 5 dana). Sada imam smećasti iscjedak. Ponekad pomiješan sa krvlju. Uglavnom je to gušči smećkasti iscjedak.
Zanima me bih li se trebala pribojavati trudnoće. Naime, veliki sam paničar i svaki puta se bojim i time još psihički odgađam menstruaciju. Ne osjećam se ništa drukčije nego uobičajeno.
Hvala puno na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.04.2011. 14:35
orion Od prevelike panike sad još i kasni , tako da pričekajte još.
ana_na Kako znate da su 99% nepokretni.? ! Napravite test na jutarnji urin bilo koji.
marija 12 Vjerojatno smečkasti iscjedak je početak mjesečnice.
|
marija12
|
08.04.2011. 02:06
Smeckasti iscjedak traje vec nekoliko dana. Mozda to ima veze sa kolicinom stresa i glji.upalom? Moram li se i dalje zabrinjavati? Hvala puno
|
lalita
|
08.04.2011. 02:08
Poštovana doktorice, imam 21 godinu, prije godinu i pol bila sam prvi put kod ginekologa i dijagnosticirani su mi policistični jajnici.Od prve menstruacije pa do danas imam neredovite menstruacije, doktorica mi je tada propisala logest kontracepciju koju sam pila 9 mjeseci zatim mi nisu odgovarale pa sam prestala.Nakon toga su mi menstruacije i dalje bile ne redovite točnije zadnju sam imala prije 2 mjeseca, prošli tjedan otišla sam kod ginekologa napravila mi je pregled i ultrazvuk i rekla da po ultrazvuku vidi da ću dobiti za neka 2 dana i uz to propisala yaz koje trebam početi piti s prvim danom menstruacije.Od pregleda na kojem mi je rekla da ću dobiti za 2 dana je prošlo 7 dana, danas sam se javila dokotrici i rekla joj da još uvijek nisam dobila na to je ona rekla kao nije joj jasno zašto na ultrazvuku je vidjela zadebljan endometrij i propisala mi duphaston.Spolne odnose sam imala, koristilo smo kondom+prekinuti snošaj u isto vrijeme oboje i još smo svaki put provjerili jeli sve u redu s kondomom,možete li mi reći što bi mogao biti razlog, jako sam nervozna zbog toga,a i pod stresom zbog drugih stvari pa me zanima može li to biti razlog.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.04.2011. 23:30
marija12 Ukoliko ne bi popčela mjesečnica onda se javite ginekologu.
lalita Kako je riječ o PCO to je razlog da iako je endometrij zadebljen mjesečnica kasni čak i preskoči ; tako da počnite piti Duphaston i vrlo brzo ćete procuriti pa onda startajte sa Yaz-om.
|
marija12
|
09.04.2011. 11:55
Poštovana doktorice,
menstruaciju kao da sam dobila. Kažem to tako jer vise nemam smećkasti iscjedak već dosta slabu menstruaciju (ni blizu onoj kakvu imam inače).
Doktorici sam naručena krajem mjeseca, ali trebam li se pribojavati trudnoće?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.04.2011. 15:50
Ne trebate.
|
marija12
|
11.04.2011. 01:15
Hvala puno. Evo, čim sam se riješila stresa i panika, sve je po starome.
|
orion
|
11.04.2011. 10:55
Poštovani,
danas ujutro napravili smo test na trudnoću Gravignost (pravilno po uputama) i to na prvi jutarnji urin i test je bio negativan. Od rizičnog odnosa prošlo je već 22 dana, a menstruacija kasni sa današnjim danom 8 dana tako da po našoj nekoj logici u slučaju trudnoće koncentracija beta HCG je do danas već trebala debelo premašiti tih 25 IU/L na koliko test reagira zar ne? Ja bi na osnovu ovoga zaključio da trudnoće nema, ali ipak nisam ja taj koji je ovdje doktor Nakon koliko vremena u slučaju da menstruacija još ne dođe biste Vi preporučili ponovni test ili odlazak kod ginekologa da se provjeri ne radi li se možda o nekom zdravstvenom problemu?
Unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.04.2011. 21:21
Ukoliko ne bi došla javite se ginekologu da nije nastala cista koja koči ciklus.
|
union12
|
13.04.2011. 09:55
Pozdrav
Evo htio bi izneti svoj problem tj. moje cure. Mjesečnica joj kasni 15 dana , imamo redovit odnos, kao zaštitu koristimo kondom + nikad ne svršim u nju, nakon kašnjenja 4-5-6 dana napravili test on je negativan. Inače ima redovite cikluse odstupanje -/+ 2-3 dana. Što može dovesti do izostanka mjesečnice i jel uopće moguće da mi je djevojka trudna (kondom+prekid snošaja + negativan test) Zaboravio sam napomenuti da joj izlazi neki smeđi iscjedak u njemu je malkoc i krvi (nije M)
Stres bi isključio iako je bila pod stresom (ispiti) ali kad smo napravili test i negativan je bio totalno se opustila!
Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.04.2011. 21:56
Imali ste odnose sa zaštitom , testovi negativni, nema panike pa je smečkasti iscjedak je eventualno početak mjesečnice.
|
mala87
|
15.04.2011. 01:42
Poštovana doktorice,
zadnju sam menstruaciju imala 5.3., a rizične odnose 11. i 13.3. te 26. i 27.3.(znači 7. i 9. te 22. i 23. dc), sve zaštitom(kondom),osim ili 22. ili 23.dc(jedan od ta dva puta) uz prekinut snošaj,nažalost nisam sigurna
ciklusi su mi zadnjih 7 mj: 33(zadnji), 31, 32, 30, 31, 28, 31(9mj.2010)
menstruaciju još nisam dobila, iako imam bolne grudi i tu i tamo me probode u stomaku
radila sam test prije 2 dana,39.dc( onaj na 20 IU/L) i danas 41.dc (onaj na 25 IU/L), oba na jutarnju mokraću i oba su bila negativna!
ovaj mjesec sam bila malo pod stresom(mama je bila teško bolesna) i pojavile su mi se jake alergije(urtikarije) kao i uvijek na promjenama razdoblja!
i naravno da sam se jako zabrinula zbog kašnjenja...iako nakon ovog drugog testa mi je malo lakše, al još mi nije svejedno
pa me zanima jel moguće da sam trudna s obzirom da još nisam dobila i da su testovi negativni?!
ipak su rađeni nakon 18-20 dana nakon zadnjih odnosa?!
Unaprijed Vam se zahvaljujem
|
|
15.04.2011. 10:42
Poštovana doktorice!
Rodila sam 10.1. ove godine. Od tada suprug i ja imamo zaštićene spolne odnose. Od poroda sam imala dvije menstruacije i obje su bile jako obilne (sumnjala sam na odljev, ali ginekolog je na pregledu rekao da nije). Trajale su po 10 - tak dana i odjednom prestale bez ikakvog smanjenja krvarenja kao i prije poroda. Prošli mjesec menstruacija mi se javila 15 - tog dana u mjesecu. Ovaj mjesec još nisam dobila. Test na trudnoću nisam pravila jer sumnjam da je neka upala pošto osjećam jako peckanje i ponekad bolove koji su poprilično neugodni. Pa bih Vas molila da mi date savjet u vezi toga. Da li da prvo napravim test ili da odmah idem na pregled? Zabrinuta sam da nije trudnoća jer doma imam tromjesečno dijete i nisam baš oduševljena pomišlju na novu trudnoću.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.04.2011. 21:50
mala87 Prošlo je dosta vremana kad je najbolje napraviti test , tako da mirno još pričekajte.
???? Kako su odnosi bili sa zaštitom , možete još pričekati.
|