Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.05.2011. 02:26
lula_ Može i od toga , ali ste prekinuli OHC pa i to je jedan od razloga .
marko o7 Nema panike , odnos je bio neposredno pred mengu tako da ako se nervira mjesečnica može kasniti.
|
marko07
|
09.05.2011. 20:10
Znaci mozemo se i ja i ona smiriti? Ona je ciijeli tjedan je imala sve simptome koje ima kao da ce dobiti mjesecnicu, drugacija stolica, bolovi, itd.. ali nije ju sad vec malo vise od tjedan dana dobila, i sad je zbog toga sva preplašena, vise ju ne boli ni nista, kaze da je gladna nenormalno, i da se nemoze smiriti jer jos nije dobila..
To bi znaci sve trebalo biti razlog kasnjenja, ta zabrinutost i nervoza?
Hvala jos jednom na vasem odgovoru..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.05.2011. 15:55
Tako je, neka se smiri .
|
View92
|
10.05.2011. 22:16
"S dečkom sam već godinu dana, i prakticiramo prekinuti snošaj, stariji je i zna kontrolirati svoje spermiće Međutim, nisam sigurna kada trebam dobiti ovaj mjesec, jer sam pretprosli dobila 8-og, a prosli 1-og... pa gledajuci na prosli mjesec menstruacija mi onda kasni već 8 dana. Dečko nije 100% ejakulirao u mene, a i nismo nikad imali 2 odnosa za redom ( zbog preejakulatorne tečnosti, da se ne bi desilo da ima spermatozoida u njemu.). Veoma se brinem, što povećava moj stres koji je već na velikoj razini zbog ispita. Imam li razloga za brigu ?"
Poštovana,
niste odgovorilii na moje pitanje, a vec se jako brinem, jer mi je danas 10 dan kako mi kasni menstr. :/
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.05.2011. 01:30
Vaše pitanje vidim tek danas i ako ste sigurni da nije u pitanju trudnoće , onda pričekajte još. U suprotnom napravite test.
|
scared91
|
12.05.2011. 01:32
Poštovanje !
Cura mi ima neredovite mjesečnice, ali zadnji put je dobila na vrijeme. Imali smo seksualne odnose i pri jednom je pukao kondom. Međutim, nisam ejakulirao u nju te sam ga izvadio na vrijeme. Trebala je dobiti jučer mjesečnicu međutim još ništa. Kolike su šanse da je trudna i da li bi trebali napraviti test trudnoće za svaki slučaj u slučaju da je možda nešto spermija otišlo u nju?
Hvala !
|
izluditću
|
13.05.2011. 01:27
ovako..imam 17 godina, pred tri godine dijagnosticiran mi je HPV, ginekolog mi nije znao reći kako sam to dobila pošto nisam bila u nikakvim odnosima. Imala sam šiljate kondilome no terapijom oni su nestali, također na ultrazvuku mi je dijagnosticiran policističan jajnik. Imam cikluse u rasponu od 32-40 dana, a ponekad i više, tako da više manje neznam kada će doći menstruacije, a jednom ju čak niti nisam dobila, već je preskočio ciklus. Zadnju sam imala 1.4, i rizičan odnos sam imala 23.4 što bi prema računanjima trebao biti dan ovulacije(??), no pošto su mi više manje neredoviti ciklusi, ne gledam plodne i neplodne dane. Koristili smo prezervativ i pazili smo kao i uvijek. Sada je već 42. dan, nemogu točno odrediti koliko mi kasni, no pms mi je počeo kasnije nego inače, samo par dana prije menstruacije a meni počinje čak tjedan i više prije, grudi me bole, nadut mi je trbuh, iscjedka nema tako puno kao što bi ga inače bilo pred menstruaciju tu i tamo me zna presjeć u trbuhu, imam česte promjene raspoloženja, jedan sat se smijem drugi se histerično plačem. imala sam sličnu situaciju pred dva mjeseca isto sam se bojala da sam trudna no došla je na vrijeme, sada opet ista priča, ja nemrem razmišljat ni o čem drugom samo se nerviram i idem svako malo na wc da vidim dal mi je došla... sada pitanje : kada bi bilo najbolje da napravim test na trudnoću, i što vi mislite da je razlog kašnjenja?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.05.2011. 03:35
scared91 Ako bi kasnila 7 dana neka napravi test.
izludiću Kako ste imali odnos sa kondomom nema razloga za paniku, test nema potrebe raditi. Kasni jer imate PCO . Ne znam da li Vam je ginekolog u tom slučaju savjetovao kontracepciju kao rješenje. Da li ste radili bris na HPV?
|
izluditću
|
14.05.2011. 10:45
ginekolog mi nije spominjao nikakvu kontracepciju, zar bi ju trebala koristiti s obzirom da imam PCO?...a radila sam papa test nakon one cijele terapije i nije bilo CIN1. ali stvarno evo, nikad mi nije ovoliko dugo ciklus trajao, jedino to jednom kada mi je preskočio pa sam dobila tek onu iduću menstruaciju, to me muči jedino.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.05.2011. 17:55
S obzirom na PCO bilo bi odlično.
|
izluditću
|
16.05.2011. 00:11
Hvala ! Otići ću kod ginekologa pa se posavjetovat s njim u vezi toga. Inače, dobila sam menstruaciju jučer
|
marko07
|
16.05.2011. 10:05
Poštovani, vec sam vam se bio javio s ovim pitanjem pa citiram:
s curom sam imao nezasticeni spolni odnos u petak 29.4, prevrtio sam film u glavi milijun puta, nisam ejakulirao u nju, kada sam prekinuo snosaj, ejakulirao sam vani samo malo, ali koliko me pamcenje sluzi, nisam u nju.. ona je menstruaciju trebala dobiti taj vikend, otprilike 30.4. ili 1.5., ali kasni vec skoro 7 dana.. Zanima me dali trebam imati razloga za zabrinutost radi moguce trudnoce? Ili bi razlog kasnjenja mogli biti ostali vanjski utjecaji, zivciranje radi toga svega sada, skola, itd..
E sada, moje pitanje opet glasi, proslo je 16 dana od odnosa, ona je danas tek dobila neko lagano krvarenje, koje je ona nazvala "mjesecnicom", iako je mene na neki nacin strah da mozda to nije to.. jer kaze samo malo se pojavilo, i kasnije vise nista, pa me zanima dali je to mozda pokazatelj necega.. najveci problem u svemu ovome je sto ona sada ne zeli napraviti test da se rijesimo svih sumnji, jer kako kaze strah ju je rezultata, to joj je samo dodatni stres, a ista situacija je i kad spomenem ginekologa, tako da mi je na neki nacin ovo jedini nacin da se smirm, ako vas pitam.. Sto bi to krvarenje moglo biti u slucaju da ostane samo na tome od jednog dana, da se sutra vise nista ne pojavi..
unaprijed hvala na odgovoru..
|
sanja.d
|
16.05.2011. 11:45
Poštovani,
Molim Vas da mi pokusate dati odgovor na pitanje koje me aktivno muci vise od mjesec dana. Imam 21 godinu. Zadnju mjesecnicu sam dobila 5.3. i trajala je normalno, nekih 5-6 dana. Inace mi mjesecnice oduvijek kasne do deset dana. Imam redovite spolne odnose, ali uvijek sa zastitom (kondom) i uz sve to i metod prekinuti snosaj (sa kondomom). Prvi test na trudnocu sam radila 25.4. i bio je negativan, da bi mi se 28.4. pojavio smedji iscjedak koji je trajao vremenski kao i menstruacija, nekih 5-6 dana, medjutim, bilo je vrlo "oskudno", bio mi je dovoljan dnevni ulozak. Test sam ponovila 3.5. (na prvu mokracu) bio je također negativan. Takodjer, imala sam izrazen bijeli iscjedak gotovo cijelo vrijeme kasnjenja. Zanima me kolika je mogucnost trudnoce? Da li pojavu tog smedjeg iscjetka mogu smatrati menstruacijom? inace, pod velikim sam stresom zadnjih mjesec dana zbog cijele te situacije, ali ne znam da to toliko moze odgoditi (ili bolje receno "ukinuti" menstruaciju.
Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.05.2011. 15:10
Marko07 Kako je odnos bio neposredno pred mengu, i to oskudno krvarenje koje je krenulo može biti početak menge. Ako ne bi nastavilo se dalje neka ipak javi ginekologu radi UZV da nije u pitanju kakva cista.
sanja.d Ne znam da li ste ikad radili UZV. Vjerojatno je došlo do ciste koja je blokirala mjesečnicu , pa je i sad kad je došla oskudna.
|
andzeosagreskom
|
20.05.2011. 21:35
Postovana doktorice!
Molim vas da mi sto prije odgovorite jer ludim vec par dana.Menstruacija mi kasni 7 dana,to mi se prvi put desava!Imala sam nezasticene odnose(prekid snosaja) sa deckom,zadnji put 9.5, a zadnja menstruacija mi je bila14.4..Mislim da na plodne dane nisam nikako imala odnose.Uradila sam 2 testa(ali u popodnevnim satima-nije prvi jutarnji urin ali to su testovi malo skuplji za koji farmaceut kaze da mogu u bilo koje doba dana se koristiti) i oba su odma bila negativna!!Prvi sam uradila 17.5,drugi juce.Da li je to prerano,i jeli moguce da testovi "grijese"???Inace me stomak muci danima,i osjecam da su mi grudi natecene(sto mi inace bude pred menstuaciju)ali me ne bole-kao inace...Simptoma trudnoce nemam....Postoji li mogucnost da su testovi pogrijesili??????????? Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.05.2011. 22:25
Ako reagiraju i na popodnevni urin onda su pouzdani onda je sve ok. Ako ne bi došla za još 7 dana javite se ginekologu radi UZV.
|
andzeosagreskom
|
22.05.2011. 16:50
Hvala Vam na odgovoru!
Jutros sam uradila jos 1-na prvi jutarnji urin,odma je bio negativan!Dosta sam slusala i o vamatericnoj trudnoci,a posto nisam upucena da li tada dolazi do krvarenja,zabrinula sam se jer sam par ana imala bolove u stomaku.Ipak,procitala sam vas odgovor jednoj djevojci da bi i u slucaju vanmatericne test morao biti pozitivan.Sutra idem ginekologu,nadam se da ce sve biti ok.Hvala opet.
|
armin91
|
24.05.2011. 16:10
Poštovani, zanima me da li je moguće zatrudniti ukoliko partner nije srvšio u partnericu, dakle nedovršenim spolnim činom. Menstruacija kasni par dana. ima razloga za paniku? Hvala
|
Luceek
|
24.05.2011. 22:51
Poštovani,
Ovako,ove godine menstruacijski ciklus mi je skroz redovan. Dobim M 28. dan ili možda čak i dan ranije,nikad kasnije. Zadnja M trebala mi je doći 21.5.,no sutra će biti već četvrti dan otkako mi kasni. 21. je bio u subotu,a ja sam u nedjelju imala odnos s partnerom. U roku od nešto manje od 2 sata tri puta stupali smo u odnos. Napominjem da smo koristili metodu ''prekinutog snošaja''. Povremeno imam blage bolove u donjem dijelu trbuha,ali oni prestanu vrlo brzo. Postoji li mogućnost da sam trudna ili ima neki drugi razlog zbog kojeg mi M kasni? Ako postoji mogućnost trudnoće kada da napravim test?
Unaprijed hvala!!
|
anicab7
|
25.05.2011. 10:35
Poštovani,
prije 12 dana sam imala odnos sa dečkom pri čemu je on samo na kratko bio "unutra" u vrijeme kad nije bio ni blizu ejakulacije (koju je naposljetku obavio vani). Menstruacija kasni par dana, i imam kratkotrajne bolove u stomaku kao da ću dobit svaki čas, također su i grudi malo nabrekle. Da li je moguća trudnoća?
Unaprijed veliko hvala
|