Autor
|
Poruka
|
Selma19
|
15.06.2011. 00:55
evo ja se opet javljam...prošao je 5. dan a još nisam dobila menstruaciju... zanima me, ako mi se ciklus produžio (a očito je) jel moguće da onda ono ipak nisu bili neplodni dani kad sam imala odnos? i još me muči taj kondom navučeni do pola osjećam da me lagano već prolaze simptomi pms-a, a još uvijek ništa...
|
Sephora
|
15.06.2011. 22:11
Poštovani,
u zadnjih mjesec dana sam smrsavila nekoliko kila zbog stresa, a prije toga sam imala idealnu tezinu... Menstruacijski ciklusi su mi redoviti i imala sam spolni odnos s deckom dva dana poslije ovulacije (koristili smo kondom i on nije svrsio u mene)... Menstruaciju sam po izracunu trebala dobiti jucer, ali mi se cini da mi je cijeli ovaj ciklus pomaknut i da je ovulacija bila kasnije nego inace... S obzirom na to, pretpostavljam da su mi i plodni dani nastupili kasnije, sto znaci bas onda kad smo imali spolni odnos... Da li sam u pravu i da li postoji u tom slucaju mogucnost trudnoce? A ako mi menstruacija kasni samo zbog naglog mrsavljenja, nakon kolko vremena ju mogu ocekivati, da li se trebam zabrinuti?... Hvala...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.06.2011. 21:20
Marinela Napravite test da se smirite.
selma Napravite test.
sephora Kako ste skinuli kile može se poremetiti ciklus.
|
lala18
|
16.06.2011. 21:23
Dobar dan!
molila bih vas za pomoc jer vise ne znam sto da napravim. Koristim kontracepcijske pilule Qlaira. Redovito ih pijemi sve menstruacije su mi uredne. Medjutim, ovaj mjesec kasnila sam s jednom tabletom vise od 12 sati, te sam kako pise popila 2 tablete u jednome danu i nastavila sa dodatnom zastitom tijekom odnosa. Zabrinuta sam jer mi menstruacija kasni vec 4 dana, sto se u 8 mjeseci koristenja Qlaire nije dogodilo. Nemam nikakve dodatne simptome, ali strahujem od trudnoce. Kasnjnje lagano prepisujem i stresu, no nisam sigurna da li on zaista moze utjecati s obzirom na tablete. Ginekolog mi je trenutno na godisnjem i malo sam u panici. Molim Vas pomozite!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.06.2011. 19:25
Nema panike sve ok. Natavite piti dalje.
|
wester
|
17.06.2011. 19:27
djevojci mi kasni menstruacija danas je 9 dan.. u velikoj smo frci. Imali smo odnos prije 20-tak dana,pazili smo,ispocetka je bilo bez kondoma,ali nije se nista desilo,zatim smo koristili kondom.
Predhodni mjesec je imala problema na poslu i strasno se sjekirala i plakala..i poranila joj je 7 dana ,a sad kasni 9,a do tad je bila redovna. Sad nema nikakvih simptoma ...da li moze da utice na to ,to sto je bila u tom periodu nervozna,sto previse radi,slabo jede,cak sam citao i da moze kilaza da utice,a ona je poslednja 3 mjeseca i bas smrsala ?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.06.2011. 22:51
Sve navedeno može utjecati na ciklus tako da još malo pričekajte.
|
paranormalka
|
18.06.2011. 21:50
Zdravo ja sam na ovaj sajt nova htela bi da vam pitam nesto u veze kasnjenja menstruacije !
Evo vec 2 meseca moja menstruacija kasni uradila sam 5 testa za trudnoce i svi 5 bili su negativni. Danas sam ispila Norelova pilula zato sto imala sam nezastiten odnos pa mislim da sam uradila glupost pa zato sam i popila 4 sati nakon moj sexualni odnos. Prosli mjesec imala sam velike stresove i nervozi zato sto sam imala za polaganje neki ispiti i neki dr problemi ! molim vas odgovorite mi u sta je problem jel moguce da budem trudna nakon onih 5 testa sto su bili negativni????? hitno je
|
bakrena17
|
19.06.2011. 14:10
Poštovani,
već više od godinu i pol pijem kontracepcijske tablete, prvo Yaz, a zadnja 4 mj pijem Qlaira iz razloga što sam imala velike bolove tijekom menstruacije u jajnicima, menstracija mi je kasnila samo na početku kada sam tek počela uzimati tablete a kasnije sam uvijek imala redovito. Sada zadnja 4 mj pijem Qlaira tablete i sve do sada sam menstr. dobila baš kad trebam na 27. dan ciklusa, i sad me zanima iz kojeg razloga mi kasni 7 dana, i da li se trebam zabrinuti, prije dva dana sam radila test trudnoče i bio je negativan, a tablete sam uvijek uzimala redovito, a dečko i ja uvijek radimo na principu prekinutog snošaja, jedini izuzetak bio je prošli mj ali nakon toga sam dobila obilnu menstruacije i trajala mi je malo duže nego inače..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.06.2011. 17:00
paranormalka Ne znam da li se to već događalo. Sad kad ste popili hitnu kontracepciju čekajte izazvano krvarenje , ako ne bi nastupilo javite se ginekologu. Testovi ako ste ih radili po uputama su točni.
bakrena17 Sve ok, pijte dalje iako ne bi došla mjesečnica.
|
lll
|
23.06.2011. 18:25
Poštovana doktorice,
ja kao da se javljam uvijek na kraju akademske godine. Uglavnom, trebala sam dobiti mjesečnicu 15.6., jer sam prošli mjesec dobila 15.5., a i onda mi je kasnila 5 dana, jer sam stalno pod stresom radi fakultetskih obveza. I malo sam zabrinuta. Moj dečko i ja smo imali samo jedan spolni odnos ovaj mjesec jer mene nije bilo cijelo vrijeme i koristili smo zaštitu i on nije svršio u mene. Je li ovo sve posljedica stresa ili nešto ozbiljnije?
hvala unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.06.2011. 21:55
Stres radi čuda vezani za ciklus pa tako i sad.
|
maja_klc
|
25.06.2011. 21:50
Poštovana,
prošli mjesec mi je kasnila menstruacija 8 dana nakon čega sam napravila test koji je bio negativan. No ovaj mjesec mi se opet isto dogodilo, samo što je ovaj put kasnila čak 11 dana i trajala je svega 2 dana.
Mogu li ciste tako jako utjecati na to?
Hvala
|
koka007
|
26.06.2011. 13:15
Poštovani!
Inače imam neredovite menstruacije i ginekolog je upoznat s time,prije je ciklus znao trajati između 29 i 40 dana,no u zadnjih 10 ak mjeseci to se stabiliziralo na oko 30 dana.no sada je već prošlo 40 dana i užasno sam zabrinuta zbog trudnoće.koristim kondome kao zaštitu(i znam da nisu 100% sigurni).prije 20 ak dana imala sam čudan smeđe-crveni iscjedak koji je trajao 3 dana.prije tjedan dana počela sam dobivati simptome koje inače imam prije menstruacije,no već nekoliko dana ih više nemam. trenutno sam pod stresom zbog ispita na fakultetu i bilo je nekoliko stresnih obiteljskih situacija.znam da bi trebala najprije otići ginekologu,ali tek toliko da čujem Vaše mišljenje.
Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.06.2011. 22:30
maja_hlc Da.
koka007 Stres može poremetiti ciklus, da li ste razmišljali da pijete OHC s obzirom na ciklus?
|
jokili
|
03.07.2011. 23:40
Imala sam redovne menstruacije do aprila, kada mi je dosla nedelju dana ranije, umesto 16. dosla je 9. Sledeceg meseca mi je kasnila 11 dana, tj dobila sam 20.05. U medjuvremenu sam napravila test, tj tog dana kada sam ga napravila, a nekoliko sati kasnije sam dobila, iako sa deckom uvek imam sigurne odnose (tj. sa kondomom, koliko oni mogu biti sigurni). Medjutim od poslednje menstruacije (20.05.) nismo imali odnose, a ja jos uvek nisam dobila. U poslednja 3 meseca sam skinula 10kg, a ispitni rok je u toku tako da sam non-stop pod stresom. Sta moze biti uzrok izostanka? Da li je moguce da imam neki zdravstveni problem?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.07.2011. 15:31
Skinuli ste dosta kila pa je uz stres i to jedan od razloga zašto se poremetio ciklus.
|
mawa lila
|
09.07.2011. 14:00
ovako prvo bih napisala moje cikluse, 10.01. , 20.02. , 22.03. , 19.04. , 25.05. i od tog poslednjeg jos nisam dobila.trenutno imam bol u stomaku kao da cu svakog casa dobiti,male grceve i bol u ledjima,grudi me ne bole,niti imam neke simptome trudnoce.volela bih da je trudnoca u pitanju ali ne znam da li je rano da uradim test. inace sa deckom ne koristim nikakvu zastitu,samo prekinut snosaj. da li postoji mogucnost da sam trudna? hvala unapred
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.07.2011. 12:50
Možete napraviti test.
|
T_a_r_a21
|
12.07.2011. 01:41
Poštovani,
danas je 15 dan kako mi kasni menstruacija...isto to mi se dogodilo i prosle godine u 1. mjesecu ali tada mi je kasnila 76 dana...inace imam rednovne menstruacije svakih 28 dana..zadnji odnos je bio prije tjedan dana, pazili smo posto je bilo bez kondoma...posto nemam zdrastveno nemogu obaviti ginekologa, te me zanima dal da pricekam jos koji dan ili da kupim test za trudnocu? Molim Vas pomozite
Hvala
|