Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

13.07.2011. 15:50

Napravite test.

strelica

20.07.2011. 20:15

Poštovani!
Inače imam relativno redovitu menstruaciju, svaki put dobijem nakon 26-27 dana. prošli mjesec mi je kasnila i dobila sam 31. dan (19.6.). Ovaj mjesec mi opet kasni. Danas mi je već 32. dan i još nisam dobila. Imam sve znakove pms-a, i već 3 dana užasne grčeve. 30.6. sam bila kod ginekologa i rekao je da je sve u redu, osim što nalaz od papa testa još nije gotov. Imala sam odnose ovaj mjesec (1.7. i 15. 7.) i korstili smo kondom. jako smo pazili i nije puknuo, ali znam da nije 100% siguran. Zadnja dva mjeseca sam bila pod stresom zbog smrtnog slučaja u obitelji, te zbog završnih ispita i upisa na fakultete.. Zanima je li stres razlog tom kašnjenju?

Natalija Beljo, dr. med.

21.07.2011. 12:15

Stres može poremetiti ciklus.

anadbk

21.07.2011. 13:15

Postovana doktorice..rodila sam prije 4 mj.i dojim..prvu menstruaciju sam dobila 10 ak dana nakon prestanka porodjajnog krvaranja,druga mi je kasnila i ginekolog mi je rekao da imam vodenu cistu,vjerovatno nastala od dojenja,al sam dva nakon tog pregleda ipak dobila...medjutim zadnj ciklus trebao je biti 24.6 i nista..osjecam povremenu bol na jajnicima,postoji li mogucnost da se cista vratila il da mi se menzis nakon poroda jos nije doveo u normalu jer dojim?? ne vjerujem u trudnocu jer mm nije ejakulirao u mene prilikom odnosa...bar se nadam da nije moguca trudnoca...unaprijed zahvaljujem na odgovoru

tinica3008

21.07.2011. 14:50

poštovana doktorice,

pijem Qlaira pilule, sada sam na kaju druge kutije. nakon prve kutije nisam dobila mestruaciju samo smečkasti iscjedak, a nisam imala spolni odnos. doktorica mi je rekla da je to normalno kod nekih djevojaka na početku uzimanja. sada sam na kraju druge kutije. na 26-oj piluli nisam dobila menstruaciju kao što sam trebala nego samo opet smečkasti iscjedak. ali ovaj put(tj kod uzimanja te kutije) imala sam spolni odnos dosta puta. pilule sam uzimala redovito, svaki dan u 19:00(sat vemena prije-kasnije), kod spolnog odnosa smo koristili kondom i nikada nije svršio baš u mene(+ zaštita qlaira pilulama)
da li sam trudna pa zbog toga nisam dobila menstruaciju ili je to još zbog prilagođavanja tijela hormonskim pilulama?

unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

21.07.2011. 14:55

Može biti ponovo cista, ali napravite i test. Ukoliko je negativan javite se ginekologu napravi UZV .

karlitos17

27.07.2011. 18:10

Dakle,ovako,imam 17 godina i menstruacije su mi neredovite,znaju mi kasniti i po desetak dana.Ali evo sad mi kasni već 9,a imala sam nezaštićene odnose,ali sam mu ja svaki put ˝ručnim radom˝ do kraja i stvarno smo pazili. A uz to imam i učestalo mokrenje,bole me jajnici i gusti iscjedak. I prehlađena sam zadnjih tjedan dana. Je li moguće da sam trudna ?

Natalija Beljo, dr. med.

28.07.2011. 12:35

Napravite test ako mislite da je moguća trudnoća.

bobby36

28.07.2011. 12:35

Poštovana doktorice,
Menstruacije su mi relativno uredne, dolaze 27-29 dana (najkraći ciklus 25d, najdulji 30d). Jedino sto prvi-drugi dan krene smeđi iscjedak, no nakon toga „procuri“ kako treba. ZM mi je bila 28.06. i trajala je do 02.07.2011. S partnerom inače prakticiram odnose uz zaštitu (kondom), međutim imala sam odnos (17.07. navečer) uz prekinuti snošaj. Po kalendaru mojeg ciklusa to je 20. dan i trebao bi biti već u neplodnom razdoblju (ako uzmem u obzir i praćenje cervikalne sluzi – koja je bila najobilnija od 11.-13.07.). Sad sam očekivala menstruaciju u razdoblju od 25.07.2011. Ona je kao krenula sa smeđim iscjetkom 26.07., ali nikako da do danas „procuri“ pošteno unatoč simptomima PMS-a (nadutost, bolne grudi, grčevi) i to me malo brine. Postoji li mogućnost trudnoće? Kada da radim test (koji dan) ili da još čekam? Može li se to prepisati i stresu, jačoj prehladi koju sam imala tjedana dana ovaj mjesec ili hipotireozi (Euthyrox 100)?
Hvala na odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

28.07.2011. 13:00

Pustite još do vikenda pa ako ne bi procurilo test.

pahuljica55

28.07.2011. 23:10

Da li je moguće uz trihomoniju i candidu zatrudnit?

Laureth

29.07.2011. 10:50

Postovanje.

Naime imam decka i spavamo vec 6 mjeseci,nekad sa kondomom,nekad bez,ali on nikad nije svrsio u mene. Mjesecnica mi je uglavnom kasnila po 2-3 dana,sada kasni 20 dana. Kupila sam test za trudnoci,pravilno da upotrijebila i bio je negativan. Imam simptome da cu dobit vec par dana,grudi su mi osjetljive,boli me donji dio stomaka,nervozna sam,ne mogu spavati. Da li je moguce da je test pogresio i da sam ja u drugom stanju? Unaprijed hvala.

,Jeca,

29.07.2011. 12:25

Zdravo! Imam problem,menstruacije su mi ranije bile redovne ali ne uvek istog datuma,uvek su se pomerale ali obicno su bile oko 25-og mada ranijih godina i 3-ec,sada sam na dijeti i skinula sam dosta kilograma a menstruacija mi kasni 4 dana,jako sam zabrinuta i plasim se da ne izgubim menstruaciju zbog dijete. Znam da ste pisali da stres,gubitak kg dodvodi do kasnjenja menstruacije ali ja se plasim da vise necu dobiti. Da napomenem da trudnoca nije moguca! Hvala unapred

s@r@

30.07.2011. 17:40

evo ovako. prije točno tjedan dana sam imala odnos sa dečkom, bio je nezaštičen, ali je trajao svega 2-3 minute.. prekinuli smo ga, jer se bojim trudnoće.. inaće imam neredovitu mjesečnicu, ali po mojim računanjima, trebala sam dobiti prije dva dana.. trbuh me boli već nekoliko dana.. i jako sam uplašena jer mislim da sam možda trudna.. dali je to moguće?? sad

Natalija Beljo, dr. med.

31.07.2011. 12:35

pauljica55 Da.
Laureth Ne, možda je došlo do ciste ili se ciklus malo poremetio.
Jeca Sad se hormoni moraju priviknuti na novu situaciju.
s@r@ napravite test.

Isabella

31.07.2011. 22:10

Poštovana,

imam 19 godina i nisam imala mjesečnicu već 9 mjeseci.Nisam nikad imala spolni odnos.Samo bi napomenula da sam se u nekoliko mjeseci dosta zdebljala pa me zanima dal se od toga sve poremetilo ili je možda nešto drugi u pitanju? Molim Vas da mi navedete razloge koji bi mogli biti logični s obzirom na moju slučaj te da mi ne savjetujete posjet ginekologu jer zbog neugode ne želim ići

Natalija Beljo, dr. med.

01.08.2011. 20:35

Nažalost bez ginekološkog pregleda koji ne mora biti vaginalni kako niste imali odnos, trebali bi napraviti abdominalini UZV.

mario.c

02.08.2011. 21:55

Postovanje.
Zanima me da li moja devojka moze da ostane trudna ako smo poslednji put imali odnos 11.juna i medjutim posle toga uopste nismo imali i dobila je 2 jula, medjutim trebala je da dobije sada 29-og i kasni joj da li je mogu ce je trudna ako nismo imali odnose jako dugo, posto smo culi da je moguce da se nekad trudnoca i ne primeti, nema ni mucnine ni nista tako. unapred hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

03.08.2011. 22:45

Ako mjesečnica u 7 nije bila kraća od prethodne i niste imali odnos, nije trudnoća.

saricka

05.08.2011. 21:25

Poštovana!

Imam 16 godina, menstruacija mi kasni 2 dana, no ciklus mi inače traje od 21-26 dana. Dečko i ja smo uvijek koristili zaštitu-kondome. Imam grčeve kao za vrijeme menstruacije, no nje ipak nema. Imam osjećaj da ću ju dobiti, no ipak me strah. Je li moguće da sam trudna i što da učinim sljedeće?

Hvala unaprijed!

Nazad
1 ... 17 18 19 20 21 22 ... 59
Naprijed