Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.08.2011. 20:40
Ako je odnos uvijek s kondomom nema panike.
|
primalja
|
16.08.2011. 23:00
Dobar dan!
Imam jedno pitanje. Menstruacija mi kasni veća dva mjeseca. Nisam imala spolni odnos. Zadnja mi je bila 12.6. Prije toga bila sam na operaciji (17.5.) apendiksa (slijepo crijevo). Dali mi možda kasni zbog te operacije. Jako se brinem, neznam šta da napravim. Pa vas molim ako mi možete pomoći.
Unaprijed hvala!
|
ebelin
|
19.08.2011. 03:50
Poštovanje!
Imam 19 godina i prije skoro mjesec dana sam spavala sa dečkom. Naknadnim izračunom, pokazalo se da su mi tada bili plodni dani, ali s obzirom da smo koristili i kondom i prekinuti odnos, mislim da je trudnoća skoro pa nemoguća. Problem je što mi menstruacija, koja je inače redovita, kasni već 10 dana. Je li moguće da je to zbog antibiotika koje sam počela piti 3 dana nakon tog odnosa, pa narednih tjedan dana ili bi razlog mogao biti neki drugi?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.08.2011. 10:25
primalja Javite se ginekologu jer ste nakon op.imali mjesčnicu.
ebelin Napravite test.
|
marija1988
|
20.08.2011. 11:40
koliko se moze tolerisati kasnjenje menstruacije s obzirom da sam bila na odmoru i promjenila klimu?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.08.2011. 11:50
Ako ne sumnjate na trudnoću dosta individualno; kod nekih se može dogoditi da preskoči za taj mjesec.
|
marija1988
|
21.08.2011. 11:50
Imam prilicno redovne cikluse 28-30 dana, a imam i redovne odnose sa stalnim partnerom. Proslog mjeseca smo bili na moru, dakle promjenili smo klimu, pa me zanima da li je moguce da mi zbog toga kasni menstruacija danas evo vec 13. dan a nje nema? Inace, imali smo ne zasticen odnos nekih 5-6 dana prije ocekivane menstruacije i po kalendaru to su trebali biti neplodni dani. Da li je moguce da je zbog promjene klime ili zbog neceg drugog doslo do poremecaja plodnih i neplodnih dana i koja je vjerovatnoca da sam ostala trudna? Zadnjih 4-5 dana imam sve znakove kao pred menstruaciju (bolne grudi, bubuljice...) ali nikako da dobijem. Test jos nisam radila. Da li da sacekam jos malo ili je vrijeme za paniku,a inace sam strasno napeta zbog tolikog kasnjenja?! HVALA!!!
|
slaky
|
22.08.2011. 00:55
zdravo. Htjela bi da postavim jedno pitanje koje me vec par dana muci. Do sad sam imala redovnu menstruaciju svakih 28-31 dan odprilike. ovaj mjesec mi je kasnilo 3-4 dana i kada sam je dobila trajala mi je 3 dana, u svakom danu po 15 min a ostatak vremena nisam imala. ispitni mi je rok trenutno pa bih da pitam da li je mozda stres jer ja ne osjecam da sam nesto zbog toga uzrujana (zbog ispitnog roka). tokom odnosa smo je pazili ali me i dalje brine. hvala unaprijed
|
marina..a
|
22.08.2011. 00:55
Poštovani,
zadnja menstruacija mi je trajala od 24.7. do 30.7. dakle 6 dana. 31.7. sam imala spolni odnos, puknuo je kondom, dečko je svršio u mene. Budući da su to neplodni dani smatrali smo da nema potrebe za uzimanjem pilule poslije. Nakon 5 dana drugi dio kondoma je isplivao iz mene. Posjetila sam ginekologa i rekao je da nema razloga za paniku jer je mogućnost trudnoće minimalna. Danas sam očekivala menstruaciju, ali nisam ju dobila. Inače su mi ciklusi redovni, s eventualnim kašnjenjem od 2-3 dana. Da li menstruacija može kasniti zbog straha od neželjene trudnoće i da li bi trebala napraviti test?
Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.08.2011. 15:25
Marija1988 Sačekajte još.
slaky Može od stresa.
marina..a Napravite test
|
juliška111
|
22.08.2011. 15:25
Poštovanjee!
Menstruacija mi kasni 10 dana, kao i svaka žena, bojim se da sam trudna, ali mislim da je to nemoguće jer sam prakticirala sex uz kondom i uz to prekinuti snošaj......pošto mislim da trudnoća nije razlog, što bi moglo biti? (s tim da već dvije godine uopće ne dobivam u 8. mjesecu, jer svake godine idem u isto vrijeme na more, da nije zbog toga?)
Hvala!
|
marija1988
|
22.08.2011. 23:00
Hvala na odgovoru...
Upravo sam uradila test...Pokazale su se obe linije, kontrolna je jako crvena dok je test linija posve blijedo crvena, pa sad nemam pojma da li je to pozitivan test ili ne s obzirom da sam ga uradila navece? Postoje li ikakve sanse da test bude negativan i da li je negativan kada se na mjestu test linije ne pokaze bas nikakva boja, jer je ova kod mene jako jako blijeda? Hvala!!!
|
xD12
|
22.08.2011. 23:20
Pozdrav. Imam jedan problem pa sam htjela čuti vaše mišljenje. Menstruaciju inače imam dosta redovitu, neki puta kasni par dana. ovo je prvi put da mi mentruacija kasni 7 dana. Imam spolne odnose s partenrom. Imali smo odnos bez zaštite baš u vrjeme plodnih dana. imam iscjedak kao prije svake mjesečnice, grudi me malo bole malo ne. Dali da napravim test za trudnoću ili?
|
nina88
|
24.08.2011. 10:45
Poštovana!
Već nekoliko godina pijem kontracepcijske pilule Cilest, a u prošlom ciklusu sam prvi put odgodila menstruaciju, tako što sam nastavila sa sljedećim pakiranjem bez pauze. Sada kada sam završila i s 2. pakiranjem (u petak) mi kasni menstruacija. U biti tako ja to doživljavam. Već u subotu se pojavio smeđi iscjedak, ali samo na trenutke i u malim količinama, a od ponedjeljka, kada sam trebala dobiti menstruaciju, iscjedak je postao znatno intezivniji, ali i dalje tamno smeđ i rijedak.
Bojim se jer sam kod pretprošlog pakiranja pilula zaboravila popiti tabletu, popila sam je 10 sati kasnije, ali sam sljedeća 2 tjedna pri spolnim odnosima koristila dodatnu zaštitu.
Hvala Vam unaprijed na vašem odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.08.2011. 10:45
marija1988 Na jutarnji urin test.
xD12 Da.
|
ZVONCHICA23
|
24.08.2011. 12:10
Dobar dan.
imam jedno pitanje..Menstruacija mi kasni 20 dana..Već 6 godina imam redovito menstruaciju ali zadnjih 6 mj mi je počela kasniti od 3-6 dana.. Ovaj mjesec je već 20 dana. Test na trudnoću je negativan, a napravila sam ga 10 dana nakon kašnjenja.. prošli tjedan sam imala smeđi iscjedak i sada više ništa. Imate neki savjet možda?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.08.2011. 17:45
S obzirom na iscjedak mislim da bi mogla biti cista pa se javite ginekologu.
|
ika
|
26.08.2011. 13:55
21.8. sam trebala dobiti menstruaciju. imam dečka, ali trudna ne mogu biti sigurno jer nismo imali spolni odnos.. imala sam dva dana neki smečkasti iscjedak, al poslije ništa. pa me zanima da li sa kašnjenjem menstruacije imaju veze stres (ovaj mjesec sam bila pod velikim stresom) i promjena klime?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.08.2011. 12:15
Može od stresa.
|
dinchy
|
28.08.2011. 04:10
prosli mjesec mi je ginekolog prepisao primolut-nor tablete zbog vanmenstrualnih krvarenja.po prestanku uzimanja tableta nakon dva dana (24.7.) sam dobila menstruaciju,koja je trajala nepuna tri dana.pa me zanima da li sam trebala dobiti i ovaj mjesec 24-og ili je moguce da moze kasniti?
|