Autor
|
Poruka
|
|
19.12.2010. 22:10
Evo mene ponovno sa detaljem vezano za Xorimax, pila sam ga 9 i 10 dan terapije što bi bio 1i 2 dan uzimanja Logesta jer sam počela uzimati
Xorimax tijekom 7 dnenvne stanke Logesta.
Još jednom hvala u očekivanju dogovora.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.12.2010. 18:20
Sve ok neće djelovati na zaštitu.
|
|
20.12.2010. 22:05
Večer,
zahvaljujem na odgovoru i molim Vaše mišljenje vezano za kašnjenje menstruacije i savjet da li da nastavim i dalje uzimati Logest ili da se javim
na pregled.
Još jednom hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.12.2010. 22:45
Ako ćete biti mirniji možete se javiti svom ginekologu ili nastavite piti dalje Logest .( test je negativan)
|
goldfish1
|
22.12.2010. 12:25
Poštovani!
Menstruacijski ciklus mi je redovit (u rasponu od 24-34 dana), s tim da se te granice neprestano povećavaju. Posljednju menstruaciju imala sam 14.11. Dečko i ja imamo redovite spolne odnose, ali uvijek uz zaštitu (kondom) koji i provjeravamo. Tkđ. dečko nikad ne svršava u meni. Menstruaciju još nisam dobila , s tim da mi se 24.12 pojavio smeđi iscjedak koji je trajao 3-4 dana, s tim da bih ujutro bila lagana sukrvica. Inače imam smeđi iscjedak pri kraju menstruacije pa me ovo sad zabrinjava. Da li postoji mogućnost da neću dobiti menstruaciju ovaj mjesec tj. da li je taj iscjedak bio neka vrsta iste? Da li je uopće potrebno praviti test na trudnoću? Tj kolika je uopće vjerojatnost da sam u drugom stanju?
Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.12.2010. 17:50
Ako pročitate svoje pitanje primjetit ćete da je napisan datum koji nije ni došao. Mislim da ste htjeli napisati 14/12 . Sumjate li na trudnoću i kako je to krvarenje bilo oskudno savjetovala bih da napravite test.
|
goldfish1
|
22.12.2010. 19:30
da, 14.12. pogrešno sam napisala. Tako mi se već jednom dogodilo, prije 2 godine, ali tad nisam imala spolne odnose. Što bi uopće mogao biti uzrok tome? Osim trudnoće, jer zaista svaki put pazimo na zaštitu. Pa ne znam kolika bi uopće bila mogućnost za istu? Prvotno sam mislila da je to menstruacija, jer uvijek prvi dan bude rozkasta boja . Ali kasnije je bio tamnosmeđi iscjedak, isti kao i na kraju menstruacije.
Zahvaljujem puno!
|
geisha
|
23.12.2010. 12:25
Poštovana, kao prvo lijepi pozdrav, i da ukratko iznesem što me muči:
Prije 2 dana trebala sam dobiti menstruaciju, imala sam sve uobičajene simptome pms-a no počeli su se javljati neuobičajeni bolovi u predjelu mjehura i donjem dijelu leđa, te učestalo mokrenje i odbojnost na hranu. S obzirom da sam mogla ostati trudna napravila sam 2 testa i negativna su, bila sam kod ginekologa na uzv i sve je u redu sa jajnicima. Također sam napravila kks i dala urin i pretrage su pokazale blagi urinoinfekt kojeg sada tretiram antibioticima.
Moja pitanja su (pošto sam zaboravila u cijeloj strci) da li se zbog infekcije test mogao pokazati negativan pošto menstruacija i dalje kasni i je li moguće da uopće menstruacija kasni zbog urinoinfekta?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
|
geisha
|
23.12.2010. 14:50
Poštovana doktorice, je li moguće da je razlog kašnjenja menstruacije povezan sa urinoinfekcijom te dal se iz istog razloga test na trudnoću može pokazati negativnim?
Naime, 3 dana mi kasni mjesečnica, napravila sam jutros test koji se pokazao negativan, bila sam kod ginekologa na pregledu i uzv i sve je uredu. No urinokultura je pokazala blagi urinoinfekt te sam dobila antibiotike.
Buni me kašnjenje mjesečnice kada je test negativan, inače imam redovite cikluse (24 dana) te se vama obračam s ovim pitanjem jer sam u cijeloj strci zaboravila upitati svog gin.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.12.2010. 21:15
Dva dana i nije tako puno pa još pričekajte i stres može utjecati na ciklus.
|
Tina2909
|
06.01.2011. 00:05
Pozdrav!
Dakle, prije mjesec dana imala sam odnos s dečkom, prvi put i meni i njemu. Nismo koristili zaštitu (budale) i sad mi kasni menstruacija već jedno tjedan dana. Nije svršio, kaže da nije bio ni na pola puta. Nemam nikakve sumnjive nuspojave tipa mučnine, grčevi... Samo me ponekad zna zaboljeti u leđima i mokrim često (ali tako je meni i inače). Zanima me je li moguće da sam trudna, i dali bi se trebala javiti ginkologu. Nisam baš do sada bila kod ginekologa.. Nisam imala ni želju, a ni neku veliku potrebu...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.01.2011. 13:50
Mozete napraviti test pa ovisno o rezultatu vidjeti što dalje.
|
tom_2010
|
07.01.2011. 13:51
Ovako imam 22 godine kao i cura.. Imali smo spolni odnos na badnjak navecer(24.12) i nismo koristili zastitu, cini mi se da nisam svrsio u nju ali nismo sigurni..
Inace mengu dobiva redovito 1,2,3 u mjesecu.. Taj odnos na badnjak imali smo na otvorenom i bilo je hladno jako.. 30.12 i 31.12 ju je poceo boliti stomak kao da ce dobiti mengu..
31.12 smo takodjer imali zestoke odnose 2 puta navecer i 2 puta ujutro ovaj puta s zaštitom i rekla je za vrijeme i poslije odnosa da ju boli stomak jako.. 3 i 4 je imala slabo curenje i od tada nista.. samo par tockica.. Napraviti cemo test ali me zanima Vaše mišljenje..
Hvala..
|
Tomo123321
|
08.01.2011. 15:20
postovanje!
djevojka mi ima skoro savrsen ciklus, uz "tu i tamo" kasnjenje od dan ili dva. Ni ona ni ja ne koristimo kontracepciju iz zdravstvenih razloga, pazljivi smo jako iz tog razloga, i ne pomisljamo to ni radit za vrijeme ovulacije. Sada joj kasni 4-5 dana, dali je to prerano za bilo kakvu zabrinutost?stres? moglo bi se rec da je cesto pod stresom,ali do sada nikad prije zbog toga nije bilo kasnjena. do sada nije imala nikakvih naznaka za menstruaciju (bolne grudi ili slicno, sto prije skoro uvijek ima), osim malog peckanja dolje. hvala unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.01.2011. 22:30
tom_2010 Vjerojatno se nahladile pa od tuda i bolovi i slabija mjesečnica.
Tomo 123321 Od sresa se ciklus može poremetiti i 5 dana kašnjenja nije još za paniku.
|
DoricaK
|
11.01.2011. 10:55
Zdravo doktorice! Ne znam sta vise da radim pa moram i Vama da se obratim! Nedavno sam provela vrijeme s bivsim deckom, poceli smo se maziti, bila sam djevica do tada i desilo se.. Bio je vrlo kratko u meni, svega ni dvije minute, prekinula sam jer je bilo bez zastite! Kaze da nije svrsio u mene, ja trebam sada dobiti mjesecnicu ali nje nema Danima me vec boli stomak, svaki dan mislim ona ce doci, a nema je.. Nemam podatke svojih mjesecnica zadnjih 6mjeseci, pa ne mogu tacno izracunati plodne dane, ali je bilo na sredini ciklusa, mislim moguce plodni dani. Kolike su sanse da sam trudna? Namjeravam prekosutra raditi kucni test (dok prodje ispit, ne bih podnijela stvarno) zanima me Vase misljenje. Hvala mnogo!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.01.2011. 12:15
Imate ispit pa ste po stresom i još mislite da li se što zalomilo pa tako samo odugovlačite ciklus. Napravite test( koji će niti negativan ) proći će ispit i Vi ćete se smiriti pa će i mjesečnica stići.
|
ledena2
|
25.01.2011. 13:25
Poštovan doktorice,
molim vas za pomoć. Mjesečnica mi kasni već skoro 3 mjeseca. Nisam bila spolno aktivna tako da nije riječ o trudnoći. Nisam baš ni prolazila kroz neka stresna razdoblja. Od početka jeseni smršala sam 2,3 kile pa jel moguće da je to razlog? Inače ima 18 godina i sasvim sam zdrava. Prijateljice mi govore da bi trebala ići u bolnicu vaditi krv kako bi se otkrilo jel mi nešto možda nedostaje u organizmu.....hitno mi treba vaš savjet.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.01.2011. 16:31
Ja bih savjetovala da se javite svom ginekologu.
|
irreplaceable
|
27.01.2011. 00:20
Poštovanje, imam odnose već nekih godinu dana i nikad dosad nisam se bojala trudnoće.Ovaj put odnos je bio za Novu Godinu i partner nije svrsio u mene, ali je poslije toga obrisao penis i nastavili smo odnos..prošli put sam dobila 25 decembra, a evo danas je 26 Januar ja jos uvijek nemam menstruaciju, bojim se da sam trudna ioako nije u mene svrsio, mislim da je ostalo na penisu neka kap sperme..Da li postoji mogucnost da sam trudna?ili zbog stresa od straha mi kasni menstruacija par dana? molim Vas da odgovrite..
|