Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije

Autor Poruka

goldfish1

14.11.2010. 13:20

Poštovani!
Evo opet imam pitanje; menstruaciju još nisam dobila te sam jutros napravila test na trdunoću , iako ste rekli da nije potrebno ali previše me to brine. Koristila sam test Prima stick i rezultat je bio negativan. happy Zanima me da li je to pouzdano tj. da li je prerano pomoću testa utvrditi trudnoću? Posljednji spoli odnos imala sam 07.11.. Napominjem kao i uvijek koristimo prezervative.

Natalija Beljo, dr. med.

14.11.2010. 16:40

Test se radi kad mjesečnica kasni do 10 dana od očekivane ili 14 dana od nezaštičenog odnosa . Iz tog proizlazi da je prerano , ali koristili ste prezervativ.

elmanis

18.11.2010. 13:05

Pozdrav.. Zadnju mjesecnicu sam dobila 01.10 i trajala je oko 5-6 dana... poslije toga sam imala 2 puta odnose zasticene kondomom sa deckom 18. i 26.11. Nije ejakulirao u mene niti jedan put. Jos uvijek nisam dobila mjesecnicu. Jako sam zabrinuta. Od promjena na sebi ne primjetim nista osim bubuljica na licu i imam ponekad bolove u kicmi.. Usput sam hipotireoidna pa znam da moze da kasni i od toga, ali ne znam koliko. Zadnja menstruacija je kasnila 8 dana, a ove jos nema... sta da radim???

x.no.name.x

19.11.2010. 13:35

Pozdrav!
Imam dva pitanja, ali za početak bih Vam htjela pokazati ciklus :
01.01. - 06.01.
20.01. - 24.01.
15.02. - 02.03.
28.03. - 12.04. --> Duphaston (10.dan m. 14 dana, 2x1)
23.04. - 06.05.
27.05. - 31.05. --> Duphaston (nisam pila Duphaston menstruaciju prije, jer sam zaboravila)
18.06. - 23.06.
12.07. - 17.07.
12.08. - 16.08.
04.10. - 09.10.
28.10. - 03.11.
19.11. - današnja
- Menstruaciju sam imala svakih dvadeset dana u početku (prije nove godine) , nakon toga mi je kasnila i trajala po 16 dana (2 menstruacije) te sam pila Duphaston da mi se ustabilizira (što mi je ginekolog rekao). Anemična sam i doktorica mi je rekla da menstruacije mogu imati veze s manjkom Fe (Fe mi je 05.05. bilo 1.3 što je inače interval 6-31) pa sam morala piti Heferol 6mj. kojeg sam popila. Zadnje 4 menstruacije su mi bile vrlo bolne i boljeli su me jajnici, pa me zanima što mi je s menstruacijom jer prvo dolazi prečesto, pa kasni te opet dolazi dolazi prečesto? Je li moguće da imam cistu ili nešto pošto me bole i jajnici dok imam. (Imam 16.godina) Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

19.11.2010. 23:05

elmanis Odnos sa kondomom pa nema straha od trudnoće.Ukoliko ne bi došla do kraja mjeseca javite se ginekologu radi UZV i ev. endokrinologu.

x.no.name.x Neredoviti ciklusi poprilično zadnjih mjeseci , ne bi bilo loše da napravite UZV , ako niste spolno aktivni isto ga možete napraviti na pun mjehur abdominalno i ovisno o nalazu možda napraviti hormone.

x.no.name.x

20.11.2010. 14:05

Napravila sam ultrazvuk 05.05. kada mi je ginekolog rekao da pijem Duphaston.

Dijagnoza
Polimenorea, Anemia sideropenica
Anamneza i status
Mh - 12 g Sada 15 g
ZM - 23.4. MC - 22 - 30 / 7 + obilnije.
Razlog dolaska : sada 14 dana krvari Hgb - 94, Fe 1,3 Dobila Heferol
Obiteljska : stric DM
Osobna : op. ing herniju desno s 8.g . Struma štitnjače od 12 god sada UZV nalaz uredan, hormoni isto
UZV
Uterus 3 x 4 cm End. 9mm
D.j. bez većih cista
L.j. isto slab prikaz prazan mjehur

Pa, bi li se moglo iz ovog vidjet išta da ne moram opet ići kod ginekologa (inače nemam svog ginekologa)? :/

Natalija Beljo, dr. med.

20.11.2010. 23:10

Kad je nalazu napisao bez većih cita mogla bih pomisliti da je desni jajnik mikro PCO pa to može biti uzrok krvarenja, ali i vaša štitnjača iako niste pod terapijom može djelovati na ciklus. Za sad pijte Duphaston , ne znam da li Vam je propisao da ga pijete kroz 6 mjeseci od 16-25 dana ?

x.no.name.x

21.11.2010. 12:45

Pijem Euthyrox 25 tablete za štitnjaču od početka i još ih uvijek pijem. Nalaz od hormona mi je uredan. Duphaston mi je propisao da pijem dvije menstruacije odnosno 2 mjeseca (što sam onda popila),a Heferol (radi Fe) sam pila 6mj. Možete li mi objasniti što bi to bilo da je desni jajnik mikro PCO? Hvala Vam puno.

Natalija Beljo, dr. med.

21.11.2010. 17:20

PCO znači policističan janik , a to znači da na jajniku imate manje ciste koje ne izbacuju zrelu jajnu stanicu nego perzistiraju. Ovisno da li je cijeli janik zauzet cistamo govorimomo "pravom" PCO ili ako ima zdravog tkiva onda o mikro PCO.Za Vas ne bi bilo loše da radi regulacije ciklusa počnete piti kontracepciju.
Ponekad neka od cista naraste i poremeti ciklus koji onda kasni ili kad dođe mjesečnica bude obilnija i dulja.

x.no.name.x

22.11.2010. 00:40

Može li radi toga doći do nepolodnosti za ubuduće, jer perzistiraju,a ne izbacuju zrelu jajnu stanicu?
I, znači trebala bi otići kod ginekologa ponovo na UZV da mi propiše kontracepciju?
Hvala Vam puno!

Natalija Beljo, dr. med.

22.11.2010. 09:30

Zanosi se teže ,ali uz th i to se regulira pa ostanete trudni.

spirit

23.11.2010. 11:45

Poštovani,

posljednja menstruacija bila je 15.10, posljednji spolni odnos 31.10. Danas menstruacija kasni već 10 dana (najduži ciklus dosad bio je 35 dana). Napravila sam jučer test i danas ujutro još jedan da se uvjerim. Oba su bila negativna. Od posljednje menstruacije bila sam pod stresom i bolesna na antibioticima. Pošto još nekoliko dana nisam u mogućnosti posjetiti ginekologa, molim za vaše mišljenje.

Pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

23.11.2010. 16:00

Po ciklusi bi bili plodni danai , ali test negativan pa očito od stresa kasni .Pričekajte još malo.

anteić

24.11.2010. 20:51

poštovana,

već 8 god. koristim diane 35,ponekad bih zaboravila dan -dva,ali nikad problema,sada sam međutim 25.10 počela piti novu dozu,nakon 10 dana dobila stomačnu virozu dok asm bila na putu,zaboravil 3 dana piti pile i naravno ,dobila 07.11. dobila ponovo,ne nastavila piti pile,krvarenje obilno i nekih upravo 8 dana,poslije mislim zaštitit se kondomom,do slj. prvog dana ,da počnem sa uzimanjem,ali ja totalno zaboravim na zaštitu,odnose imala par puta i tek sinoć se sjetim da sam ne zaštićana,jednostano ne mogu vjerovat ,što da radim
hvala

Natalija Beljo, dr. med.

24.11.2010. 22:50

Sad jedino možete čekati sljedeću mjesečnicu i ako bi kasnila napravite test.

nepenthe

25.11.2010. 22:10

Pozdrav. Menstruacija mi kasni 15 dana, inace su mi ciklusi 28-30 dana. Mislila sam da je to mozda zbog stresa ili napora, pa se nisam previše uzbudivala, no zadnja 2 dana osjecam neko cudno peckanje/bol u lijevom jajniku. Da li je u pitanju cista i trebam li se brinuti? Narucila sam se na ginekoloski pregled, no to je tek za tjedan dana, a ja imam osjecaj da bi trebala prije nekamo otici. Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

26.11.2010. 15:25

Ukoliko ne sumnjate na trudnoću možete još pričekati ,to može biti jedan od simptoma mjesečnice.

blankica!

30.11.2010. 19:35

pozdrav...sa deckom sam spavala prije nepotpuna 2 mjeseca nekoliko dana nakon zavrsetka menstrualnog ciklusa..nekoliko dana poslije me je bolio jajnik i stomak..uradila sam test bio je negativan..poslije imala sam problema kuci i bila sam pod stresom..tako da mi je ova slijedeca menstruacija dosla desetak dana ranije..bila je obilna i normalna kao i sve ostale sto sam dobijala..nakon tog ciklusa proslo je jos 12-13 dana dobila sam neke mucnine i boli me stomak vec 4 dana..opet sam uradila test na trudnocu i bio je negativan..
dali je moguce da sam trudna??
p.s. s deckom nisam spavala nikako od prvog uradnjenog testa..
hvala

valii

01.12.2010. 12:55

rodila sam 23.5.2010 i menstruaciju sam dobila tek 28.10.2010. bebaca i dalje pomalo dojim, a sad jos nisam dobila a vec tri dana mi je navecer malo muka hocu povratit i kasalj me uhvati.spolne odnose jesmo imali a sinoc sam napravila test za trudnocu i pokazao je da nisam trudna !molim vas dali postojo mogucnost da sam trudna????

Natalija Beljo, dr. med.

01.12.2010. 21:15

blankica Imali ste mjesečnicu tako da ne bi sumnjala na trudnoću.

valii Ne znam kada ste napravili test ( da nije bilo prerano) pa ga možete ponoviti , iako je sad samo nekoliko dana kako mjesečnica kasni pa još pričekajte.

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 59
Naprijed