Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.11.2011. 20:40
Do 10 dana pa ako je test negativan , eliminiramo trudnoću . S obzirom da ste dobili na kilaži to može utjecati na ciklus kao i stres . Ako ne bi došla do 10/12/11 svakako se javite ginekologu.
|
trudna??
|
07.12.2011. 20:25
dobra večer!
imam pitanje. imam 22 godine i menstruacija mi je bila redovita (ciklus je bio 26-29 dana). prošli mjesec sam imala stres vezano uz obiteljsku situaciju i školu i kasnila mi je 5 dana(ciklus je bio 33 dana). od onda sam imala odnose sa dečkom nekoliko puta ne zaštićene (znam da nije pametno, ali sam s njim zaručena pa mi to ne predstavlja toliki problem) no uvijek smo išli prekinutim snošajem i on je izvadio dosta ranije nego što je trebao ejakulirati. no desilo se jedne večeri da smo imali odnose nekoliko puta u razmaku par sati također ne zaštićene... prema mom proračunu to je bilo negdje dvadesetog dana ciklusa tako da plodni dani nisu bili. sada mi kasni već 10 dana. imam simptome kao da trebam dobit menstruaciju-grčeve u donjem dijelu trbuha i grudi su mi napete i bole me puno više nego inaće te gusti žućkasti iscjedak. u posljednje vrijeme imala sam jako stresnih situacija, umrla mi baka i ispiti i obiteljske svađe i sl...
na nagovor prijateljice sam uzela test i slabo mi se vidlo ali bio je pozitivan (ne sjećam se imena testa ali je ona trakica koja pokazuje dvije crte ako si trudan)...
sada me zanima da li se nešto poremetilo radi tolikog stresa u proteklom mjesecu ili sam stvarno trudna? ostalih simptoma trudnoće (umor, povraćanje i sl) nemam...
zanima me da li je jedino riješenje da saznam jesam li trudna ili ne da odem kod ginekolokga jer čitajući postoji mogućnost da je cista u pitanju?
|
trudna??
|
07.12.2011. 20:45
i vezano uz test-nisam sa prvom jutarnjom mokraćom nego navečer oko pol 9, 9...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.12.2011. 17:25
Prvo napravite test na jutarnji urin.
|
trudna??
|
08.12.2011. 18:10
budem napravila...a ako i on pokaže pozitivno da idem kod ginekologa? meni je problem jer se ne školujem u mjestu stanovanja i još nisam izabrala ginekologa, a uskoro završavam školu i nezgodno mi sad se ovdje prijavit pa ako budem morala na kontrole i sl ako ne budem u mjestu školovanja...a radi predavanja nisam u mogućnosti prijavit se na mjestu stanovanja...
i da li ima kave veze što meni menstruacija traje tj.krvarenje traje najviše 3 dana i nije jako?
|
jelexyz
|
09.12.2011. 20:25
poštovana,
inače imam neredovite cikluse,kako sam stupila u spolne odnose obavila sam ginekološki pregled u kojem su mi diognisticirani policist.jajnici.s dečkom imam redovite spolne odnose i koristimo metodu prekinutog snošaja..zadnju m imala sam 7.11,prije nekoliko dana javili su mi se siptomi slični pms-u a jučer se pojavio i smeđi iscjedak koj traje malo i danas..jutros sam napravila test na trudnoću koj je bio negativan,nakon toga posjetila sam ginekologa koj me pregledao i vidio zadebljanje maternice i žuto tjelo što znači da je do ovulacije došlo..dao mi je test za trudnoću i on je bio negativan..postoji li šansa da sam ipak trudna jer je test rađen pre rano?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.12.2011. 03:15
trudna ?? Na nalaz testa ne.
jelexyz Ponovite ga 14 dana od zadnjeg rizičnog odnosa.
|
trudna??
|
11.12.2011. 12:05
a inaće jel ima kakav znak da nešto nije u redu ta kratka menstruacija?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.12.2011. 00:20
Ako je kraća nego inače da.
|
trudna??
|
12.12.2011. 09:40
ne i inaće je ona kratka...
jedna prijateljica je spominjala da je imala simptome poput mojih i da je u pitanju bila nekakva upala i cin I...
sad idem kod ginekologa vidjeti što mi je problem-trudnoća il bolest
|
jelexyz
|
12.12.2011. 09:40
Poštovana, rizične odnose imala sam 28.11 i 2.12 danas sam ponovila test i bio je negativan.dali ipak potoji mogučnost da sam zatrudnila 2.12 u petak a simptomi su se počeli javljati u utorak?i još jedna stvar 1.11 popila sam escapellu, a 7.11 nastupilo je krvarenje,dali ona može utjecati na smeđi iscjedak i na grudi koje više peku nego bole(nikad nisam osijetila takav simptom)?jako se bojim te trudnoće i neznam što da radim..
|
nataliP
|
12.12.2011. 14:40
Poštovani,
imam 20 godinu i redovne odnose sa dečkom. Zadnju menstruciju sam dobila 8.11., 26.11. sam imala odnos u kojem nismo koristili zaštitu i nije doslo do završetka. Iduću menstruaciju sam trebala dobiti 1.12. al nije bilo nikakvih naznaka da bi moglo doć. Naime imam velikih problema vezanih za tegobe tijekom menstruacije i prije negdje dva mjeseca sam počela piti Eva čaj. 9.11. sam dobila nesto nalik menstruaciju, ali je ta krv bila tamne boje, smeđe i traje još i danas ali sam danas i primjetila i crvenu boju. zanima me jel postoji mogucnost da je taj čaj nekako utjecao na to i dali je moguće da sa, trudna ili što bi drugo moglo biti?
Zahvaljujem!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.12.2011. 16:45
jelexyz ne, sad bi trebali dobiti mjesečnicu.
natali p Može utjecati.
|
anaandja
|
16.12.2011. 10:40
Poštovana doktorice. Imam problem. Menstruacija mi kasni 15 dana. Imala sam odnose sa dečko, prekinuti snošaj ali zaista smo mnogo pazili. I to samo dva puta u mjsecu. Uradila sam dva različita testa na trudnoću, nakon 8 dana kašnjenja jedan a drugi nakon 14, oba su bila negativna, i oba sam ujutro uradila. Naglasit ću da mi inače kasni 3-4 dana. Inače prije nego dobijem menstruaciju najviše 5 dana imam bolove u jajnicima. I sad ih imam ali ti bolovi traju već 10 dana,jedan dan više jedan manje i sve tako. U toku ovog mjeseca vadila sam zube i zbog bolova sam pila antibiotike i dobila temepraturu. Zatim sam od prehlade imala stomačni virus i doktorica mi je rekla da ne smijem ništa jesti 4 dana, osim čaja i dvopeka što sam i uradila. Malo sam i pod stresom zbog kašnjenja.Zanima me vaš odgovor zašto kasni, svakako imam namjeru otići dokotru. Nemam nikave druge simptome, sve je savim regularno kao i do sada samo me bole jajnici duže.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.12.2011. 20:55
S obzirom na bolove i stres mjesečnica kasni , ali bi trebala doći . Pričekajte još 7 dana pa ako ne bi došla javite se ginekologu.
|
vale000
|
23.12.2011. 22:50
Poštovani!
Zanima me nešto u vezi menstruacije. Menstruacija mi kasni 6 dana, zaštitu smo koristili svaki put- kondom. Napravila sam test na trudnoću 5 dan kašnjenja i bio je negativan, jedino što nije bio prvi jutarnji urin.Inače imam simptome menstruacije već par dana a menstruacije još uvijek nema.
|
Selma19
|
24.12.2011. 17:15
Poštovana,
imala sam spolni odnos 11. dan ciklusa. inače mi ciklusi traju oko 31 dan, prema tome, u neplodnim danima je bio odnos.
koristili smo kondom i dečko nije svršio u mene, a i provjerili smo kondom za svaki slučaj, nije puknuo.
menstruacija mi kasni već 6 dana. inače su mi menstruacije redovite, premda prije nekoliko mjeseci sam isto ovdje postavila pitanje jer mi je kasnila, a bio je identičan slučaj, došla je nakon tjedan dana
simptome pms-a sam imala, jučer cijeli dan pritisak u donjem dijelu trbuha i bolovi baš kao kad trebam dobit. ali još uvijek ništa. ovaj mjesec sam imala par ispita ali nebih rekla da sam bila pod jako velikim stresom.
zanima me trebam li uopće kupovati test za trudnoću ili da još čekam? nakon koliko vremena kašnjenja da se javim ginekologu? zabrinuta sam iako i sama znam da nebi trebala postojat mogućnost trudnoće jer smo se štitili pravilno...što Vi mislite? Hvala Vam unaprijed na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.12.2011. 12:15
vale000 Pričekajte još.
selma19 Pričekajte .
|
vale000
|
26.12.2011. 21:50
hvala na odgovoru.....
|
mbj792
|
27.12.2011. 12:15
Poštovanje!
Počela sam koristiti pilule Novynette prije malo više od mjesec dana, dakle završila sam prvu kutiju, nakon koje je uslijedilo 7 dana pauze, u kojoj mi se pojavilo ono krvarenje slično menstruaciji. Trajalo je od trećega dana nepijenja tableta, te se nastavilo i na 8 dan, tj. na dan početka novog pakovanja, te trajalo još neka 3 dana. Dakle, otprilike 8 dana sam imala to krvarenje. Međutim, menstruacija je izostala. Sad me zanima da li postoji mogućnost da ju još dobijem ovaj mjesec. Da li da nastavim regularno piti pilule? I da li je sad potrebna dodatna kontracepcija? Ako je, koliko dugo? I da, inače nemam skroz redovite cikluse, katkad po nekoliko mjeseci za redom zna biti po točno 28 dana, katkad oko 30-ak.
Unaprijed hvala.
|