Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem- prestanak uzimanja kontracepcije


Autor Poruka

adnotam

25.06.2011. 14:00

Poštovana,

pijem kontracepcijske tablete triquilar već 4 mjeseca. S četvrtom sam kutijom završila 18. lipnja i pauza mi je do 26.lipnja, tj. toga bi dana, dakle sutra, trebala početi s novom kutijom. Međutim, odlučila sam ne piti tablete cijeli sedmi i osmi mjesec i nastaviti tek u devetom. Jučer sam na 6/7 dan pauze (još uvijek mi je trajala menstruacija, a i sad ju imam) imala nezaštićeni odnos s dečkom i on je svršio u mene. Zanima me da li bih trebala sutra zbog toga ipak nastaviti s novom kutijom (koju nisam kupila, a i ne znam kako ću jer je neradni dan, pa bih bila u mogućnosti kupiti tablete tek u ponedjeljak).

Zahvaljujem Vam na odgovoru i pomoći!
Lijep pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

25.06.2011. 20:25

Ne trebate nastaviti, ali sad nadalje se čuvajte i nemojte računati plodni / neplodni dani. Zar ne mislite da bi bilo bolje da sad preko ljeta pijete jer nećete znati kad trebate dobiti pa da ne pokvarite more.?

forumas

25.06.2011. 21:50

Pijem cileste već 13 godina bez prekida.Poslednju menstruaciju sam imala 17.5. uz pilule od tada sam prestala piti jer sam zaboravila kupiti inače koristim antidepresive pa sam odlučila čekati sledeću menstruaciju pa početi s novom kutijom.Od tada nemam odnose ,17.6. sam bila na pregledu i ultrazvuku.Još u vijek nemam menstruaciju ,a dr mi je rekaoda je sve u redu dao mi je plimikol vaginalete ali da ne zna kad ću dobiti menstruaciju. Inače moja mama je u menopauzu ušla vrlo rano, sestra takođe sa prestankom pilula sa 37 godina je ušla u menopauzu. Sad sam zbunjena ne znam što je najbolje , sad odma uzeti pilule ili čekati da nastupi menstrucija.Ja imam 34 god. da li je moguća tako rana menopauza molim vas za savjet.Hvala

adnotam

25.06.2011. 21:50

Hvala Vam na odgovoru. Razmišljala sam o tome i vjerojatno ću ih ipak nastaviti piti. Mogu li onda početi s novom kutijom tek u ponedjeljak jer ih sutra neću moći kupiti?

Natalija Beljo, dr. med.

26.06.2011. 21:20

forumas Antidepresivi znaju uzrokovati da nema mjesečnice, u vašem slučaju bi savjetovala da napravite pauzu 3 mjeseca pa da napravite spolne hormone s obzirom na anamnezu u obitelji i vidite da li je u pitanju menopauza. Ne znam da li imate znojenje ili valunge?
adnotam Možete , ali samo u prvih 10 dana koristite dodatnu zaštitu.