Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

19.01.2012. 22:45

marlena07 Prekinite ranije.
nokia753 Jedino ako napravi test biti će mirna.

aneeb2020

23.01.2012. 15:00

bok...pošto imam endometriozu,mene zanima da li je ta bolest izlječiva...da li zbog nje mogu dobiti još koju bolest??za liječenje koristim pilule

Natalija Beljo, dr. med.

24.01.2012. 21:10

Nećete dobiti još koju, ali uvijek ćete biti skloni endometriozi.

rina5

03.02.2012. 23:40

Poštovana doktorice,
pijem yasmin 2 mjeseca i ovaj mjesec zaboravila sam popiti 15.tabletu, stoga sam iduci dan u redovno vrijeme popila dvije tablete. Nakon toga nastavila sam piti do kraja, te napravila pauzu. Međutim kasnije sam procitala da sam trebala nastaviti sa novom kutijom bez pauze. Zanima me jesam li time poremetila ciklus i dali mogu nakon 7 dana nastaviti piti bez posljedica? Unaprijed zahvaljujem

Natalija Beljo, dr. med.

04.02.2012. 13:40

Nastavite piti dalje nakon pauze.

Mimi1506

04.02.2012. 17:25

Postovana doktorice,
Potreban mi je Vas savjet. Pila sam 9 meseci tablete bellune 35, Posto sam bila kod ginekologa, i utvrdjeno mi je da imam male ciste na jajnicima, koje poslije menstruacije pucaju, zbog cega mi je menstruacija bila obilna i nije bila redovna, znalo mi se desavati da nemam po dva-tri mjeseca! Pila sam tablete 21 dan, pa 7 nisam pila, i tako sve 9 mjeseci, i dobijala sam tacno na svaki 28 dan! Zavrsila sam sa terapijom, i trebala sam dobiti 30.01. medjutim ja jos uvijek nisam dobila! Imala sam odnose sa partnerom( ne mogu reci da nije bilo sanse da zatrudnim, jer sansa uvijek postoji), uradila sam test, i bio je negativan! Sta bi moglo biti? Da nije posljedica tableta? Unapred hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

05.02.2012. 23:55

Ako ste nedavno prekinuli to je razlog kašnjenja i vjerojatno ciste koje ste naveli.

jasmina_14

06.02.2012. 09:10

Draga dr., ponovno se javljam.Naime, nakon što sam bez pauze između dva pakiranja ispila prethodnu kutiju Yasmina , dobila sam mjesečnicu već krajem tog pakiranja (istina oskudno) a u redovnoj pauzi poslije tog pakiranja bila je jako obilna.Čak svih sedam dana u kontinuitetu.Započela sam novo pakiranje tableta prije 16 dana.Bez problema.Međutim, prekjučer (14-ti dan) malo sam prokrvarila (i to prilikom odnosa).A zatim jučer, ništa.Sve normalno i u uobičajeno vrijeme pijem tabletu.I evo jutros primjetim smeđi iscjedak, što mi je uobičajeno samo na početku mjesečnice ali u pauzi između pakiranja.Sad mi nije jasno o čemu se radi.Možete li mi pomoći?
Hvala unaprijed.

Natalija Beljo, dr. med.

07.02.2012. 22:40

Vjerojatno reakcija na preskočenu pauzu pa s e sluznica sad malo zbunila. Vi pijte dalje po shemi .

blackberry

15.02.2012. 23:15

Postovana doktorice!
Uzimala sam 3 godine yasmin jer sam tad imala dugu vezu.Posle sam prestala da ih pijem..Nisam pila nekih 2 godine,pa mi je posle ginekolog prepisao yaz jer mi je menstruacija bila bolna,obilna i neredovna.Pila sam yaz nekih godinu dana ali mi nekako nije odgovarao.Godinu dana ih ne pijem,menstruacija mi se poremetila,ciklus mi je 45 dana.Sad sam opet u ozbiljnoj vezi,razmisljamo da opet prepisem tablete ali ne znam nekako ne bih volela da se kljukam hormonima.Taj yaz mi je jako uticao na raspolozenje,menstruacija mi je i dalje bila bolna i obilna..Sa yasmin sam bila jako zadovoljna,i razmisljam da li da ih opet prepisem..kontracepcija mi je nekako najbolje resenje za zastitu od trudnoce.Sta vi preporucujete?
Hvala unapred na odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

17.02.2012. 00:40

Ako Vam je Yasmin odgovarao pocnite s njim.

ivanam666

02.03.2012. 13:55

postovani,u velikoj sam dilemi,pijem yasmin 4 godine,11 februara sam dobila menstruaciju,14 feb sam popila prvu tabletu u 9 uvece,17 feb sam zaboravila da je uzmem(,cetvrta tableta te prve nedelje),uzela sam je 17 ipo sati kasnije i nastavila dalje redovno da ih pijem,odnose sam imala od 21 do 27 redovno(svaki dan),kolika je verovatnoca da cu ostati trudna,unapred hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

02.03.2012. 21:05

Nema je.

lula13

05.03.2012. 20:40

Poštovana Doktorice,

pila sam Yasmin prije godinu i pol, i sada sam počela ponovno uzimati, popila sam prvu kutiju Yasmina
pa me zanima dali je i nakon prve kutije zaštita tijekom 7 dana menstruacije ista, kao tjekom 7 dana između
dvije kutije?

Unaprijed zahvaljujem!

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2012. 11:00

Mjesečnicu i dobijete u vrijeme pauze i zaštita je ista.

marka74

07.03.2012. 01:30

poštovana,zanima me kako yasmin točnije dali yasmin utječe na rast kostiju, s obzirom da sam dobila informaciju da estrogen pospješuje srastanje istih, i još ine informacije koje navedeno djelomično potvrđuju.
S obzirom da sam sportašica bitna mi je visina ,i razne vježbe istezanja ,uzimam kalcij , pa me zanima djelovanje tih hormona na rast i ako da koje bi onda bile najbolji izbor odnosno da najmanje djeluju na rast.
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

08.03.2012. 22:40

Ne djeluje na rast

ena2233

09.03.2012. 10:45

Poštovana,
pijem Yasmin već oko 4 godine.
Možda postavljam glupo pitanje, ali eto ga:
danas je trebao biti prvi dan pauze no nesvjesno sam, valjda iz navike popila još jednu tabletu (pošto zbog nekih komplikacija u prošlosti kupujem novu kutiju 3 dana prije pauze tj.zadnje 3 tablete pijem iz nove kutije-zapravo nebitno). Tako da je danas 22. tableta u ovom ciklusu. Da li da nastavim bez pauze piti još 20 tableta pa odgodim mjesečnicu ili postoji neki drugi način a da mi se ne smanji zaštita od neželjene trudnoće? Nije mi bitno hoću li pomaknuti mjesečnicu za koji dan.
Zahvaljujem na odgovoru,
Ena

Natalija Beljo, dr. med.

11.03.2012. 12:25

Možete nastaviti piti dalje ili pauza pa će idući ciklus biti kraći za jedan dan.

tuba

15.03.2012. 12:50

Postovani,
sto učinit u ovoj situaiji. Popila sam krivu tabletu, umjesto srijede popila cetvrtak to je bila 14 tableta u pakiranju.
Zahvaljujem unaprijed