Autor
|
Poruka
|
Ivaa@
|
31.08.2010. 13:25
pijem yaz tablete vec 4 mjeseca,zanima me trebam li napraviti pauzu od nekih mjesec.dva ili ne????jer moj prijatelj (doktor) mi je rekao da bi valjalo godisnje naporaviti malu pauzu od pilula.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.09.2010. 20:40
Yaz kao i ostale niskodozažne OHC možete piti uz redovite kontrole jetre 5 godina bez pauze.
|
krokodil23
|
02.09.2010. 11:55
pitanjce: odpila sam dosada 3 pakiranja yaz-a. imala sam tijekom prve dvije kutije probojna krvarenja ali sve je prošlo okej. sada tijekom trećeg pakiranja nisam imala nikakvo probojno krvarenje. danas trebam popit treću placebo tabletu a još nisam dobila menstruacijsko krvarenje. nikakvih proljeva,povraćanja ni zaboravljenih tableta nije bilo. malo me to brine, ne znam jeli normalno da ne dobijem krvarenje uopće??? ako ga ne dobijem da li da normalno u subotu nastavim s novim pakiranjem ili ne?? unaprijed hvala... :/
|
lela2504
|
06.09.2010. 11:50
Pozdrav! Kada sam počela piti pilule imala sam klasične simptome,glavobolje,mučnine,bolne grudi,ali nakon prvog blistera je to prestalo. U subotu sam završila sa trećim blisterom yaz pilula i odlučila sam da ih više neću piti. Naime prije par dana sam imala jako nizak tlak i primjetila sam da imam učestale vrtoglavice i glavobolje. Inače imam niski tlak,ali taj mi je dan stvarno bilo jako loše pa sam povezala da je to zbog pilula. Dali je moguće da mi se zbog pilula snizio tlak?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.09.2010. 22:01
krokodil23 Ako ne dode na zadnjoj slobodno nastavite sljedći blister.
lele2504 Ne jer u njima je estrogen .
|
gothic
|
09.09.2010. 11:10
Draga doktorice, pijem yaz pilule vec 4 mjeseca, nisam vadila nalaze jos uvijek, jer kad sam bila kod ginekologa rekao mi je da mogu uzeti yaz i pricekati 3 mjeseca sa vadjenjem nalaza. Naime, ja sam malokrvna i uvijek sam se osjecala lose, ali otkako sam pocela piti pilule osjecam jaku mucninu, obicno 4-5 sati nakon uzimanja, pored toga osjecam se veoma naduto, je li to ima veze sa pilulama? Nisam nikada propustila pilulu, doduse znam zakasniti 1-2 sata ali u uputstvu pise da je to prihvatljivo. Decko i ja ne korisimo dodatnu zastitu, i vecinom koristimo metodu prekinutog snosaja. Jednom sam imala proliv 2.5h nakon sto sam popila pilulu. Zanima me je li se tableta absorbirala i postoji li sansa da sam trudna, mjesecnicu sam imala prije par dana, ali i dalje imam osjecaj da se nesto cudno dogadja, jer vise ne znam da li imam mucnine zbog malokrvnosti ili pilula ili moguce trudnoce? Molim Vas pomozite.
Hvala unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.09.2010. 19:36
Nakon 2,5 sati apsorbirala se i imali ste mjesečnicu tako da nema mjesta panici.
|
dosadaaa
|
17.09.2010. 10:45
poštovana doktorice, htio bih vas pitati sljedeće: cura već oko godinu dana pije yaz tablete, međutim ustanovila je da je prije dan ili dva zaboravila popiti jednu. Nismo sigurni da li je to bilo utorak ili srijeda. Imali smo seksualni odnos u srijedu i ja sam ejakulirao u nju, i sada ne znamo da li postoji opasnost od trudnoće? ponavljam, tablete je bila uredno cijelo vrijeme, u 15 h, dakle najgori scenarij je da je vrijeme od zadnje tablete do odnosa dan i 7 sati. Molim vas da odgovorite, hvala
|
tee01
|
17.09.2010. 14:50
Poštovan,
već 5 mjeseci pijem yaz i nikada nisam imala nikakvih problema do sada. Pijem treći red tableta ali prije 4 dana, u ponedjeljak navečer ulovila me mučnina i povraćala sam(imam gastritis i problem as želucem). tabletu sam popila oko 22,22.30 a povrćala sam oko 24. Odnos sam imala 2 dana prije i bez obzira na tablete ja i dečko još ne prakticiramo "potpuni"odnos odnosno ne svršava u mene. bez obzira na to sve, dali sam ja i dalje zaštićena, zbog povraćanja? šta da radim?
Hvala
|
mawa
|
17.09.2010. 15:30
Dobar dan, imama jedno pitanje: da li yaz pilule izazivaju grceve u nogama, naime od kako ih pijem cesto imam grceve u nogama (imala sam i prije grceve, al nekako mi se cini da me sad cesce fataju, a i nisam u nekoj kondiciji) koji me hvataju navecer kad legnem spavati (bol me probudi) i nakon toga boli me misic (tu gdje me grc hvata) s straznje strane potkoljenice (ne znam da li je pravi naziv za taj dio nogu listovi) i za dan dva bol prodje. zanima me da li je od yaz pilula il zbog moje lose kondicije pa mi se upale misici zbog duzg boravka na nogama, a inace yaz odlicno podnosim.
hvala vam )))
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.09.2010. 23:10
dosadaaa Nema panike kako pije godinu dana jedna zaboravljena nije ništa strašno.
tee01 Trebali ste popiti dodatnu tbl. taj dan i koristiti dodatnu zaštitu.
mawa Nedostaje vam magnezija pa počnite piti Mg direct.
|
evelyna
|
22.09.2010. 16:25
Pozdrav. ovako, meni se prije 3. mj. pojavio ječmenac , prvo na desnom kapku. par dana nakon toga poćela sam piti kontracepcijske pilile yaz. ječmenac se toliko zakomplicirao da je bio potreban kirurški zahvat da ga se odstrani. mene sad zanima, je li moguće da je to bila nuspojava kontracepcijskih tableta, s obzirom da sam u uputstvima našla kao rijetko moguću nuspojavu infekciju vijeđa. i isto me zanima, ako je to bilo od tableta, hoće li se to onda ponavljati? i još jedna stvar, ako slučajno znate,može li problematičan ten biti povezan sa pojavom ječmenca? tako mi je naime rečeno.. hvala na odgovoru
|
šapica
|
23.09.2010. 00:40
Poštovana doktorice,
pijem Yaz tablete oko pola godine, u posljednjem sam pakiranju zaboravila popiti tabletu iz 3. tjedna sa više od 12 sati kašnjenja te sam prema uputama preskočila bijele tablete i odmah počela s novim pakiranjem. Zabrinjava me jer od kraja posljednjeg pakiranja pa sve do dan danas, kada sam pri kraju 2.tjedna novog pakiranja, imam krvarenje, ne obilno u tolikoj mjeri kao uobičajena menstruacija, ali je prisutno. Problem mi predstavlja jer trebam obaviti 7-dnevnu terapiju sa vaginaletama, a krvarenje me u tome sprečava. Kada mogu očekivati prestanak krvarenja i trebam li se zabrinjavati što ono traje već oko 2 tjedna?
Zahvaljujem
|
daisy54
|
26.09.2010. 13:06
poštovana,
pijem yaz već 9 mjeseci i nisam zaboravila popiti nijednu tabletu, pa me zanima postoji li rizik od trudnoće ako partner svrši u mene za vrijeme plodnih dana, budući da nisam dobila mjesečnicu ni nakon dvije placebo tablete?
unaprijed hvala!
|
ninnac
|
26.09.2010. 13:06
Zabunom sam jucer popila 2 tabletice yaz-a. Da sad nastavim normalno piti ili da danas preskocim pa od sutra normalno? Unaprijed hvala
|
mala_vekica91
|
27.09.2010. 17:30
Htjela bi postaviti jedno pitanje vezano za kontracepcije tablete yaz.
Pila sam ih 5mj bez prestanka i sve je bilo super,al ovaj mjesec nisam uzela novo pakiranje.
Dogodilo se to da sam spavala sa dečkom,bez zaštite,al nije svršio u mene, i od straha od trudnoće uzela sam hitnu kontracepciju 2 tablete i nakon 12 sati opet 2.
Dali postoji mogućnost da ću zatrudnit??I dali smijem sad sljedeći mjesec normalno nastavit uzimat tablete u slučaju da nisam trudna??
I još jedno pitanje za vrijeme pijenja tih tableta,desna sisa mi je puno veća od lijeve,dal se to tream obratit doktoru radi toga il je to normalno pošto su to ipak hormoni,i dal mog to vratit nekako u normalu a da opet budem zaštićena??
Puno Vam hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.09.2010. 21:07
evelyna OHC nema veze sa ječmencon , ali ten da.
šapica To je pretpostavljam mećkasto krvarenje koje može biti do kraja blistera. Ukoliko je crveno i ne prestaje javite se svom ginekologu.
ninnaa Nemojte prekakati nastavite piti dalje.
mak_vekica Neka prođe jedan mjesec pa od sljedeće počnite ponovo.Dojke nisu simetričene inače pa jedna jače reagira u ciklusu.
|
ana25111
|
30.09.2010. 19:16
Dobra večer!
Pila sam Yasmin 2 godine te ga prestala piti na pet mjeseci. Kako i inače imam rjeđe menstruacije i u tih pet mjeseci imala sam menstruaciju samo triput dok su mi se nekad (no vrlo rijetko) znala pojaviti točkasta krvarenja.
Ginekologinja mi je zatim prepisala Yaz. Čekala sam prvi dan menstruacije da bih ga počela piti te kada je krvarenje počelo popila prvu tabletu. Drugi dan krvarenja više nije bilo. Je li moguće da je to posljedica uzimanja prve tablete ili je krvarenje ipak bilo samo jos jedno probojno točkasto krvarenje kao i ona prije (što mi je jako čudno jer nije izledalo tako, nego je bilo obilno kao prava mensturacija zbog čega sam i počela piti tabletu). Do sada sam popila 5 tableta iz kutije, no od krvarenja ništa.
Što da učinim? Trebam li prestati piti tablete ili popiti cijelu kutiju? Ako ih nastavim piti, kakva je zaštita tijekom tih 28 dana?
Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.10.2010. 11:15
Vi pijte i dalje Yaz i računajte da je to bila mjesečnica jer kako navodite i inače su Vam kratke, šta se tiče zastite prvih sedam dana koristite u ovom ciklusu dodatnu zaštitu.
|
robi333
|
04.10.2010. 19:05
postovana doktorice,
uzimam yaz i negdje oko sredine blistera sam se razboljela i imala proljev, s tim da je uvijek od uzimanja tablete do proljeva proslo oko 3,4 sata i vise. kad sam ozdravila imala sam nezasticeni spolni odnos. da li moze biti da se tableta nije apsorbirala, jer sad umjesto menstrucije imam jaki smedji iscjedak?
unaprijed hvala
|