Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

06.10.2010. 09:40

Prošlo je više od dva sata tako da se apsorbirala , a smečkasti iscjedak je možda početak menge ( ako je na kraju blistera počelo).

šapica

11.10.2010. 13:15

Poštovana doktorice,

smanjuju li Almacin kapsule (amoxicillinum) učnikovitost Yaz-a? Ako je odgovor potvrdan, koliko dugo je potrebno koristiti dodatnu zaštitu?

Hvala.

Anny22

12.10.2010. 17:50

Poštovana doktorice!

Uzimam Yaz kontracepcijske pilule 2ipo tjedna,počela sam prvi dan menstruacije, redovito sam uzela svaku tabletu u odgovarajuće vrijeme.U otprilike isto vrijeme ginekologica mi je prepisala Novocef antibiotik zbog bakterija u mokraći, popila sam 2 kutije 1 tabletu svakih 12 h.Prije 2 dana sam imala nezaštićen spolni odnos ali nije došlo do ejakulacije unutra već vani.Da li postoji mogućnost trudnoće jer je smanjena pouzdanost Yaz-a zbog antibiotika? Naime, dobro sam proučila knjižicu uputa uz pilule i nigdje nisam našla na upozorenje o antibioticima, niti me moja dr upozorila, stoga Vas molim na što hitniji odgovor. Unaprijed zahvaljujem!

ines_b

13.10.2010. 16:10

Poštovana doktorice happy
Ja sam zbog čestih migrena te bolnih menstruacija otišla ginekologinji. Ona me poslala na pretragu hormona i tamo se uspostavilo da imam povećan prolaktin, estrogen te progesteron. Za prolaktin mi je dala Cabaseril, i stvarno mi je pomogao i sad je prolaktin u redu, ali za sve ostalo mi je dala yaz, pijem ga već četiri mjeseca i nisam nikad pila bijele table pošto mi mjesećnica nebi stizala u to vrijeme, ali sad znam da bi ih trebalo uzimati. Inače razmišljam o prestanku uzimanja yaza-a. Meni se ne čini ništa bolje a i problemi su sve gori. Otkako sam počela piti yaz grudi su mi se povećale i više nemam nikakvog osjeta u njima. Naime, imam dečka i sad nam to stvara veliku prepreku u vezi. Smatramo da problem nije na psihičkoj bazi. Najgore od svega je što ne možemo imati normalni spolni odnos zato što: 1. nikad se ne mogu ovlažiti ( prije yaz-a sam i mogla, iako je i to bilo vrlo malo) 2. penetracija je uvijek bolna
3. dosta puta tijekom odnosa mi se dogodilo da doživim napadaje gađenja te osjećaja da me partner siluje.
4. to se ne događa samo tijekom spolnog odnosa, zna mi zasmetati kad me samo dotakne za neki dio tijela, jednostavno se osjećam jadno i poniženo
I također mi se događa da svaki put nakon orgazma budem u depresiji.
Molim Vas samo za informaciju kako i šta dalje!
Hvala Vam unaprijed, Ines omg

Natalija Beljo, dr. med.

13.10.2010. 22:40

šapica Ja savjetujem taj ciklus.

anny22 Ako ne bi došla mjesečnica napravite test.

ines_b Po onome šta ste napisali Yaz može djelovati na vlažnost rodnice, ali na ostalo ne .Tako da bih ipak rekla da je pozadina svega toga na psihičkoj bazi.

maya55

15.11.2010. 20:20

poštovana... prije par dana primjetila sam krvarenje, nije kao menstruacija ali me zabrinjava ,već sam ga imala u sedmom mjesecu i prošlo je, yaz pijem već 6 mjeseci i do sada su mi odgovarale ali me ovo krvarenje zabrinjava... čitala sam da je možda uzrok toga stres,iako sam ovih dana pod dosta velikim pritiskom i stresom ipak bi volkjela čuti vaše mišljenje. hvala

Natalija Beljo, dr. med.

16.11.2010. 12:15

Također krvarenje se može pojaviti ako ste kasnili sa pijenjem od uobičajenog vremena. Ukoliko bi to krvarenje postalo jače javite se ginekologu ili pojačajte na 2 tbl na dan.

Lily7

19.11.2010. 13:35

Poštovana doktorice!

Počela sam piti pilule Yaz ovaj mjesec, evo danas je 11. dan i imala sam odnose. No na drugi dan uzimanja pilule imala sam problema s probavom i proljev i tek kasnije pročitala u uputama da je takva situacija slična onoj kada se zaboravi uzeti tableta. Ja sam sve tablete do sad pila svaki dan po jednu uvijek u isto vrijeme. Zanima me je li zašita sad smanjena zbog tih problema s probavom na drugi dan menstruacije i postoji li rizik od trudnoće (budući da sam danas imala odnose)?

Unaprijed Vam hvala.

Rosy

19.11.2010. 13:35

Poštovana,
imam pitanje u vezi odabira kontacepcijskih pilula.
3 godine sam pila Yasmin pilule i sve je bilo ok, nije bilo većih nuspojava. No, kad sam bila na kontroli rekli su mi da izvadim jetrene probe (bile su ok) i koagulaciju. Kod nalaza za koagulaciju je bilo problema (konkretno povećani Protrombinsko vrijeme - 1,14 (0,7-1,1) i Fibrinogen C - 3,8 ( 1,8-3,5) ) i rekli su mi da moram prestati s korištenjem Yasmina te da ih više nikad ne smijem koristiti. Koliko sam shvatila, to je zbog problema s zgrušavanjem krvi, ali molim vas da mi ipak malo bolje objasnite taj nalaz.
Poslije toga dali su mi Cileste kojeg sam pila zadnjih godinu i pol dana i napravio mi je užasne probleme. Udebljala sam se više od 10kg, jako nakupljanje vode, puno celulita, depresija, smanjen libido. Sama sam ih odlučila prestati piti i sada ih ne uzimam 3 mjeseca jer sam se već preprašila svih tih nuspojava. Sada želim ponovo početi piti pilule ali ne znam koje su najbolje za mene. Naravno, posavjetovat ću se sa svojikm ginekologom, ali zanima me i vaše mišljenje. Dvoumim se između Logest i Yaz, ali strah me da Yaz nisu iste kao Yasmin (pročitala sam da jesu), pa ih ne smijem uzimati.
Molim da mi kažete koje mi pilule preporučate i koliko su zabrinjavajući zapravo oni nalazi bili.
Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

19.11.2010. 23:05

Lily7 Koliko je vremena prošlo od kada ste popili tbl. pa imali proljev?
Rosy Da su bili tako strašni ne bi vam dali Cilest. tako da Vi ponovite nalaze i probakte Qlairu jer to kontracepcija sa prirodnim hormonom .

Rosy

20.11.2010. 14:05

Hvala na odgovoru!
Pitat ću svog ginekologa za Qlairu svakako! Samo me zanima da li mi ona odgovara ako imam policistične jajnike? Da li će imati pozitivan utjecaj na to? Pročitala sam negdje da nema utjecaja na akne i policistične jajnike.

Natalija Beljo, dr. med.

20.11.2010. 23:10

Dapače upravo suprotno.Kontracepcija bš ima utjecaj na PCO.

ajLaa

21.11.2010. 12:46

Postovana doktorice,

koristim yaz tablete vec duze vremena( a propisao mi ih je ginekolog zbog smanjenja vodenih cisti)..
medjutim 31.10. imala sam neredovito krvarenje ( zadnje dvije menstruacije su bile: 09.10, pa druga 06.11.), a 13.11. sam imala prvi spolni odnos (iako pijem yaz koristili smo i zastitu), medjutim ponovo sam dobila krvarenje tokom tog prvog spolnog odnosa (ali se krvarenje zaustavilo za nekih sat vremena) i od tada nisam imala nikakvih krvarenja, i uzimala sam yaz tablete redovito.
Sinoc 20.11. imala sam ponovo spolni odnos, ali bez kondoma i momak je svrsio u mene, eh sada me zanima da li mi je ucinkovitost yaz tableta smanjena zbog prijasnjih neredovitih krvarenja..da li bih trebala popiti danas dvije yaz tablete (inace uzimam u 20h i sinoc sam jednu takodjer popila sa nekih sat ipo zakasnjenja) ili da nastavim piti normalno kao i do sada..a da ne strajuhem od trudnoce..malo sam paranoicna :r,

unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

21.11.2010. 17:20

Ne trebate dodatne tbl. zaštićeni ste od trudnoće. Samo probajte piti ih u isto vrijeme da ne bi imali probojna krvarenja koja ste naveli.

Jackie D.

21.11.2010. 21:15

Poštovana dr. Beljo.

Kontracepcijske pilule Yaz koristim nepunih godinu dana,
no međutim dogodio mi se previd - zaboravila sam uzeti tabletu u subotu navečer (12. dan uzimanja)
(obično pijem između 22-23h) a tu istu sam uzela večeras oko 20h.
Nažalost, dečko i ja smo se zanijeli i zaboravili na propuštenu tabletu te smo prije uzimanja zaboravljene tablete imali spolni odnos i ejakulirao je u mene.

Prema uputama za Yaz, u slučaju kad je propuštena samo jedna svjetloružičasta tableta u periodu od 8-14. dana,
treba samo popiti zaboravljenu tabletu (što sam i učinila) a tvrde kako zaštita od trudnoće nije smanjena.

Brine me mogućnost trudnoće, te me zanima Vaše mišljenje.

Zahvaljujem na odgovoru,
LP.

Lily7

21.11.2010. 21:55

Čitala sam u prethodnim postovima da je potrebno 2 sata da se tableta apsorbira. Ja mislim da je prošlo otprilike toliko, ali više nisam sigurna. Što u slučaju ako je prošlo manje?

Natalija Beljo, dr. med.

22.11.2010. 09:30

JackieD Zaštita je ostala nepromjenjena, pa se ne trebate brinuti.

Lily7 Ako je prošlo manje onda mi ovaj ciklus ,2 tjedna koristite dodatnu zaštitu kod odnosa.

korana

22.11.2010. 16:20

uzimala sam yasmin tri mjeseca i imala problema s nakupljanjem vode, prešla sam na yaz, tek desetak dana, i već mi se čini da mi one puno bolje odgovaraju, jako sam zadovoljna jer izbacujem višak tečnosti, ali.....budući da imam policistične jajnike, i meni su kontraceptivne pilule i način da se obračunam sa cistama, a posljednja mjesečnica na yasminu je bila nešto obimnija nego inače i točno sam vidjela da su se ciste raspukle, (vide se komadi ciste kako izlaze), također je kod mene taj poremećaj dosta blag jer i bez pilula, već odavno, imam relativno redovite mjesečnice, interesira me je li to što će mi yaz skratiti krvarenje, ( ja vec odavno imam sasvim prihvatljiva krvarenjua od po otprilike 4 dana), je li to loše za moje policistične jajnike, ili nema utjecaja na to?....dakle moje je pitanje je li 24/4 dnevna doza hormona jednako učinkovita kod policističnog poremećaja jajnika kao i ona 21/7? ..........hvala vam za ovaj forum.

Natalija Beljo, dr. med.

22.11.2010. 19:30

Da učinkovita je .

vedrich

22.11.2010. 23:30

Dobar dan,

Zanima me da li je zaštita smanjena ukoliko se sredinom ciklusa desi ono probojno krvarenje?

Je li normalno da mi menstruacija (ovaj mjesec) trajala sve skupa 2 dana i to onako manje.... s obzirom da sam panicar (a citala sam uokolo) jel to normalno ili? Nekima je to tako nakon što dođe do začeća.... mislim da ne bi trebalo biti to jer pijem svaki dan YAz (i trudim se piti u isto vrijeme 29h +/- sat vremena) ....

Hvala na odgovoru

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 52
Naprijed