Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

janjica

13.01.2011. 17:56

Poštovana doktorice,

Pijem yaz tablete nešto više od godinu dana (sa stankom u četvrtom mjesecu prošle godine). Do sada sam ih uzimala redovito i sve je bilo u redu,no zaboravila sam uzeti tabletu u drugom tjednu te sam slijedila upute. Nažalost slijedeći tjedan opet sam zaboravila uzeti tabletu sa malo više od12 sati zakašnjenja(inače ih pijem oko 9 ujutro,a ovu sam popila oko 11 navečer). Mene zanima da li mogu ostati trudna iako smo dečko i ja imali nezaštićene odnose i nije ejakulirao u mene?

Unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

14.01.2011. 13:25

Nema panike .

vedrich

15.01.2011. 16:10

Dobar dan, zaboravila sam popiti zadnju placebo tabletu.... jel da nastavim pit novi blister ili? jel treba dodatna zastita?

Natalija Beljo, dr. med.

15.01.2011. 22:20

Ništa strašno, nastavite novi blister.

eridanis

18.01.2011. 00:40

Poštovana,

malo sam u panici, doduše nadam se nepotrebnoj. Naime, pijem jedan probiotički sok zbog problema s probavom. Pilulu uzimam u 17h, a tada negdje otprilike i pijem taj sok. Stolicu imam ujutro, ali grčeve imam dosta često popodne kao da trebam na wc, ali ne idem. Strah me jer sam primijetila da mi je malo vlažnija nego prije, jer u zadnjih par mjeseci uzimanja yaza mi suhoća smeta. Možda se tvari iz pilule nisu absorbirale do kraja ili je samo panika u pitanju?

mmallena

18.01.2011. 10:15

Poštovana!

Zanimalo bi me da li žuti čaj utječe na djelovanje Yaza?

Unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

18.01.2011. 16:00

eridonis Nema straha, resorbirale su se.

mmallena ne.

mihaela777

21.01.2011. 21:30

pocela sam piti yaz prije vise od 6mj, nakon detaljnog pregleda krvi, do sada je sve bilo u redu, ali u zadnje vrijeme sam par puta osjetila prodornu bol u predjelu prsista sa lijeve strane (osjecam je kad da te nesto reže, i tesko udahnem ili izdahnem) taj osjecaj potraje minut i prodje, a to me znalo zaboliti i prije nego sam pocela uzimati yaz...zanima me bili ipak trebala prestati piti pilule? hvala

Natalija Beljo, dr. med.

23.01.2011. 15:15

Ukoliko se to znalo pojaviti i prije nije od Yaz-a . Ako bi se pojačavalo prekinite piti.

šapica

23.01.2011. 16:20

Poštovana doktorice,

imam pitanje vezano za propuštenu odnosno izgubljenu tabletu. Naime, sinoć sam izgubila posljednju 24. svijetloružičastu tabletu. Planiram večeras popiti bijelu tabletu i tako još dva dana, a posljednju bijelu baciti (ta tri dana plus jučerašnji u kojem nije popijena tableta bilo bi 4 dana pauze), a zatim nastaviti sa novim pakiranjem. Je li to u redu? Ima li kakvih opasnosti? Yaz pijem više od pola godine.

Imam još jedno pitanje. Utječu li tablete poput Neofena, Lupoceta, Aspirina na učinkovitost Yaz tableta?

Hvala i lijep pozdrav

Corwin

24.01.2011. 16:30

Imam problema s krvarenjem za vrijeme uzimanja Yaz pilula.
Do pocetka prosle godine sam pila Logest pa sam prestala jer sam htjela ostati trudna. Inace imam PCOS i bez pilula mi je ciklus znao biti i 90 dana.
U 9mj sam zatrudnjela i rodila u 5. mjesecu. Dojila sam vrlo kratko, a prvu menstruaciju sam dobila tek 6 i pol mjeseci nakon poroda.
Slijedecu sam dobila 35 dana nakon prve i prvog dana sam pocela uzimati Yaz.
Danas vec uzimam 14-tu tabletu, a krvarenje mi jos uvijek traje (od prvog dana). Uglavnom je smeckasto, ali bude i crvene krvi.
Osjecam tezinu i laganu bol u donjem dijelu trbuha i u rukamam i nogama. Bol u rukama i nogama sam imala i za vrijeme uzimanja Logesta, ali znatno manje.
Što mi je sad ciniti?

Natalija Beljo, dr. med.

24.01.2011. 19:50

sapica Možete naraviti kako ste mislili, ne utječu.

Corwin Ako je to sami početak uzimanja onda je to ok. Ukoliko bi se simptomi pojačali javite se svom ginekologu ili prekinite piti.

Lily7

25.01.2011. 12:35

Poštovana doktorice,

1.3. trebala bih ići na operaciju pod lokalnom anestezijom (rinoplastika) i liječnici su mi rekli da ne bi bilo dobro da tada imam menstruaciju. Pijem pilule yaz i prema tome znam da ću menstruaciju dobiti 27.2. i 1.3. će biti dan kada ću zapravo imati najjače krvarenje. Čitala sam u uputama da se menstruacija može pomaknuti pomoću pilula pa bi Vas molila da mi savjetujete kako bi bilo najbolje da to napravim. Je li bolje da preskočim bijele tablete sad u prvom mjesecu (28.1.) i tako pomaknem menstruaciju u drugom mjesecu 4 dana unaprijed ili da ovaj mjesec još normalno pijem pilule i preskočim bijele iz idućeg blistera (te bi trebala početi piti 26.2.)?

Natalija Beljo, dr. med.

25.01.2011. 16:30

kada budete pili ih u 2 mjesecu nemojte piti bijele već ih bacite i nastavite piti novi blister.Znači iza zadnje aktivne u 2 mj nastavljate sa novim blisterom.

Corwin

25.01.2011. 20:50

Najljepse zahvaljujem na odgovoru!

bubamara 14

27.01.2011. 20:01

poštovana doktorice...yaz kontracepcijske pilule pijem već 4 ili 5 mjeseci...uvijek sam ih pila redovito, ali 25.1. u utorak sam zaboravila popiti 12. tabletu...inače tablete pijem u 22 sata, pa sam tako popila i u ponedjeljak 11.tabletu..u utorak sam zaboravila, pa sam popila dvije (12. i 13.)u srijedu navečer u 22 h...u srijedu popodne sam imala spolni odnos sa partnerom bez zaštite i pri tome je ejakulirao u mene...strah me da ne ostanem trudna...

27.01.2011. 22:30

Poštovana doktorice,

Zanima me štite li tablete yaz od trudnoće i ako se ne počnu piti na prv dan menstruacije, nego 2 tjedna prije? Također, je li tjedana dana pijenja prije spolnog odnosa dovoljno da se ne mora koristiti dodatna zaštita?

Hvala

freya1

28.01.2011. 11:20

Poštovana dr. Beljo,

počela sam piti kontracepcijske pred 3 mjeseca kada mi je doktor dao Novynette (2 paketa) i rekao da kad potrošim dođem po recept. Kada sam došla po recept bila je druga doktorica koja mi je dala recept za yaz. Pri prelasku s jednih na druge umjesto pauze od 7 dana, ja sam počela piti yaz 8.dan i to shvatila tek nakon tjedan dana uzimanja, te sam mislila da je prekasno da uzmem 2 odjednom, te sam ih nastavila normalno uzimati. Sada su mi ostale još 4 roze tablete. Što dalje? Kada bi trebala očekivati menstruaciju? I kada mi je zaštita ponovno pouzdana? <Zovem svoju doktoricu već 2 tjedna, ali rade samo 2 puta tjedno i ili je zauzeto ili se ne javljaju, pa molim Vas za savjet. I da, li da nastavim piti drugi paket normalno ili da preskočim bijele? Unaprijed hvala!

marija07

29.01.2011. 12:00

dobar dan postovana,imam par pitanja u vezi yaz-a.planiram ih poceti piti u 5. mjesecu,a na maturalac idem u 6.inace ne pijem alkohol kada sam vani,mozda casu bambusa,jer smatram da se mladi mogu zabaviti i bez tog poroka.posto idem na maturalnu ekskurziju,jednostavno znam da to nece proci bez alkohola.i kakav je utjecaj alkohola na yaz i njegovo djelovanje?ima li nuspojava?sto bi se dogodilo da popijem jednu casu bambusa a pijem te tablete? sto mi preporucate,u koje doba da ih pocnem piti? kako bi one djelovale nakon maturalca kad bih opet prestala ''piti''?
zahvaljujem!

malaplava07

29.01.2011. 12:01

Dobar dan, imam jedno pitanje koje me već dosta brine. Prije 11 dana počela sam piti Yaz na prvi dan menstruacije i to su mi prve kontracepcijske pilule koje uzimam. Međutim, još uvijek imam menstruaciju,a normalno krvarenje prije tableta trajalo mi je najduže 6-7 dana. Trebam li se brinuti? U detaljnim uputama sa Yazom nisam to našla kao nuspojavu. I kada bi krvarenje trebalo prestati?

Unaprijed,hvala...

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 52
Naprijed