Autor
|
Poruka
|
Sunny Smile
|
20.02.2011. 19:20
Danas sam popila 15. pilulu oko 22h kad i obično pijem. oko 12 me počeo boljet trbuh i oko 3 ujutro sam dobila proljev, koji doduše nije bio jak, al ipak sam uzela još jednu pilulu.
nisam imala rezervni blister pa sam popila pilulu namijenjenu za 16. dan, znači sad prije nego pređem na 4 zadnje bijele pilule, trebam iz novog blistera popiti još jednu rozu, jesam dobro skužila, tj. svakako trebam popiti još 9 rozih pilula (jer ih je sad u blisteru ostalo 8)?
puno hvala!
|
Lily7
|
21.02.2011. 14:40
Danas sam u žurbi slučajno popila 22. tabletu umjesto 21. Da sutra popijem tu "preskočenu" 21. ili da samo nastavim piti dalje i bacim tu tabletu?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.02.2011. 17:45
Sunny Smile Ne, nastavite piti dalje blister , nema novog i novih rozih.
Lyli7 Ne znam koje pijete ,ali ako nije triquilar ,Diane možete popiti 21.
|
Sunny Smile
|
21.02.2011. 22:25
a budući da nemam više rozih pilula za 24. dan, negoću onda počet s bijelima, zaštita neće biti smanjena?
|
Lily7
|
21.02.2011. 22:30
ispričavam se, zaboravila sam napisat da su tablete Yaz.
znači smijem popiti 21.?
|
tulipanka
|
22.02.2011. 01:30
Poštovana doktorice,
2 godine sam pila yasmin, ali sam prije 2 mjeseca nakon savjetovanja s ginekologom odlučila prijeći na yaz, nakon zadnje kutije yasmina sam napravila pauzu 7 dana i počela piti yaz po shemi po kojoj se on pije, 28 dana.
Međutim, prvi mjesec sam na trećoj bijeloj tableti dobila neki sluzavi tamno smeđi iscjedak i to mi je trajalo 2, 3 dana. To se ponovilo i na drugoj kutiji.
Pitam Vas to zato što dok sam bila na yasminu ipak sam imala krvarenje poput krace menstruacije, pa sam sad zabrinuta da li je taj smeđi iscjedak uopće krvarenje i trebam li se brinuti sto mi se to tako promijenilo???
Unaprijed Vam hvala na odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.02.2011. 12:45
Lily7 Da, možete.
tuilpanka Kako ste prešli na nove bilo je za očekivati spotting krvarenje. Tako da je sve ok.
|
|
22.02.2011. 13:15
Dobar dan! Doktorica mi je zbog alergije propisala tablete BELODIN , pa me zanima da li one umanjuju ucinkovitost YAZ kontracepcijskih tableta? Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.02.2011. 00:00
Ne bi trebale.
|
Carol0087
|
24.02.2011. 21:15
Postovana doktorice,
Pijem Yaz pilule vec 21 dan i nikada do sada nisam koristila nikakve kontracepcijske pilule. Niti jedan dan nisam kasnila sa uzimanjem pilule.
Prije 4 dana, poceo me boliti stomak kao kada trebam dobiti, a slijedeceg dana se pojavilo i neznatno krvarenje uz jace bolove. Naredni dan je opet bilo sve ok, bez bolova i bez krvarenja. Danas sam osjetila najjace bolove i pojavilo se obilno krvarenje,kao kod menstruacije. Sada vec vidim da je prestalo, ali sam malo zabrinuta.
Da li je uopce moguce da menstruacija pocne prije nego zavrsim sa rozim pilulama? Ako da, kada da pocnem sa narednom kutijom i imam li razloga za zabrinutost?
Unaprijed hvala...
|
anamari_88
|
26.02.2011. 05:25
Postovana doktorice,
pijem Yqaz od 12. mj. Prije par dana sam slucajno u jednom danu popila dvije tablete. Iduci dan, ddaljnjeg sam nastavila normaln piti ostale tablete, dakle nisam preskocila ni jedan dan. Da li mi je zastita smanjena i da li novi blister uzmem kad zavrsim s ovim ili da napravim dan pauze kada zavrsim s njim tako da mi dan uzimanja bude isti kao i inace.
Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.02.2011. 16:30
Carol0087 Sve je to ok , to je spotting u početku uzimanja, tako da nastavite dalje po shemi.
anamari_88 Ne , nemojte već samo nastavite dalje po shemi.
|
viki80
|
27.02.2011. 19:45
Molim Vas da mi odgovorite na jedno pitanje.Do sada sam pila tablete dijane 35, ali sam morala ih prestati piti jer mi nisu odgovarale.Sada sam se odlučila na Yaz i prvog dana menstruacije sam popila tabletu, ali sljedećeg dana mi je prestalo krvarenje.Inače prije njih nisam pila 3 mj Dijane 35.Imam policistične jajnike i zbog toga mi je doktor preporučio tablete.Unaprijed hvala .
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.02.2011. 11:06
Sve je ok.
|
zhgf
|
12.03.2011. 22:30
Poštovana doktorice,
prvi put koristim kontracepcijske pilule, jucer oko 14 h sam popila prvu ružičastu pilulu i 3 sata nakon toga dobila dijareju. U uputama pise u slucaju povracanja i dijareje kako se treba popit pilula iz rezervnog blistera, ali ja sam popila sljedecu pililu iz istog blistera. Ima li to kakvih utjecaja posto nije svaka istog sadržaja, da nastavim dalje pit po redu ili??
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.03.2011. 19:36
Ne znam koje pijete , ali ako se proljev ili povraćanje dogodi unutar manje od 2 sata potrebna je dodatna tbl. Sad kad ste popili ništa, nastavite dalje po shemi.
|
milam88
|
14.03.2011. 22:45
Postovanje,
Pijem Yaz pilule vec 4 mjeseca i za to vrijeme nisam imala nekih nuspojava, osim u pocetku kad sam imala ceste promjene raspolozenja,no u zadnjih 7 dana poceo je da mi se javlja nekakav osip po rukama i nogama, koji i kad se povuce ostavlja tragove na mjestu gdje je iskocio, otisla sam kod doktora i pretpostavka je da je yaz lose uticao na jetru, al jos uvijek trebam da uradim silne pretrage i da to provjerim. Nisam imala nekih vecih problema sa aknama u pubertetu a i menstruacije su mi uvijek bile redovne, pa me brine da ako bi sad morala prestati da pijem yaz ukoliko nalazi ne budu bili uredni, da li ce se to poremetiti, jer su neke moje prijateljice imala problema nakon sto su prestale da piju Jasmine?
Unaprijed hvala
|
anaa1711
|
16.03.2011. 16:25
dobila sam antibiotik klavax i pijem yaz tablete..zanima me dali taj antibiotik moze smanjiti djelovanje yaz tableta i sto da radim ako moze..sada pijem zadnji red tableta i uskoro cu poceti sa novim pakovanjem..hvala na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.03.2011. 16:55
milam88 prekinite ih piti , i nemora se nakon toga ništa poremetiti.
anaa1711 Koristite dodatnu zaštitu prvih 10 dana odnosno dok pijete antibiotik.
|
splicanka_89
|
16.03.2011. 18:05
Poštovana,
pijem Yaz 8.mjeseci i nemam nikakvih problema.Prije nekoliko dana počela sam piti antibiotik Rimactan zbog sumnje da sam eventualni prenosnik(8 tableta u 48 h),i dan nakon popijenog antibiotika dobila menstruaciju što je čudno s obzirom da sam na trećem tjednu Yaza.Mislila sam da je kratkotrajno krvarenje,međutim bolovi u trbuhu ukazuju na menstruacijske.Možete li pretpostaviti o čemu se radi? Unaprijed hvala!
|