Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
18.03.2011. 12:30
Vi nastavite dalje piti ukoliko se krvarenje ne bi smanjivalo javite se ginekologu ; vjerojatno nastupila rekcija od antibiotika. Sad mi koristite dodatnu zaštitu za vrijeme odnosa.
|
anaa1711
|
22.03.2011. 13:05
postovana doktorice..danas sam trebala uzeti novo pakovanje tableta yaz.i izgubila sam recept,a ginekologica mi radi ujutro i nestignem sada do nje.pila sam yaz 10 mjeseci i zanima me dali mogu sada pauzirati ovaj mjesec i poceti opet piti sa iducom menstruacijon? dali ce mi se poremetiti sto ili cu imati problema da dobijem iducu menstruaciju..i kada bi ih opet pocela piti dali bi se opet trebala privikavati na njih..hvala puno na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.03.2011. 17:55
Odite sutra , bacite onu od dsanas i nastavite dalje sa srijedom samo koristite dodatnu zaštitu 7 dana.
|
Florence
|
02.05.2011. 23:02
Poštovana doktorice,
imam 22 godine i htjela bih početi piti pilule. Moja ginekologica me poslala na vađenje krvi i evo kakvi su nalazi:
AST: 20 U/L
ALT: 32 U/L
ALP: 84 U/L
GGT: 30 U/L
trombociti: 223x10^9/L
PV: 1,02
INR: 1,0
Rekla mi je da s takvim nalazima ne bih smjela piti pilule, ali mi nije rekla koji parametar je brine i ne znam trebam li se ja brinuti oko čega?
Hvala unaprijed na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.05.2011. 10:10
Malo su Vam jetreni enzimi blizu gornjih granica , ali još unutar ref. vrijednosti. Tako da ponovite nalaz za koja 2 mjeseca.
|
lalita
|
04.05.2011. 13:45
Poštovana doktorice počela sam piti yaz drugi dan menstruacije zbog toga što sam prije toga pila duphaston kako bi mi se izazvala menstruacija. Već sam vas pitala i rekli ste mi da 7 dana trebam koristiti dodatnu zaštitu. Međutim ja sam tek na 12. tableti imala odnos i to bez kondoma ali uz prekinuti snošaj jesam li ja tad bila zaštićena jel to u redu?Oprostite ako postavljam glupo pitanje, unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.05.2011. 23:56
Jeste
|
mmallena
|
06.05.2011. 10:10
Poštovana!
Da li tablete za spriječavanje mučnina tijekom putovanja, poput Aviomarina, mogu utjecati na djelovanje Yaza?
Hvala na odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.05.2011. 01:35
Ne.
|
vedrich
|
08.05.2011. 13:45
poštovana,
imali smo odnose za zadnjoj bijeloj tableti oko 17h a u 20h sam popila prvu rozu iz bovog blistera... inace ne prakticiramo u vrijeme bijelih. Imam li razloga za brigu, jel i zastita pouzdana i u vrijeme 4 bijelh tableta? ako je, po kojoj logici je pouzdano kada cim izostavimo jednu rozu zastita nije pouzdana a tada smo "izostavili " 4 roze, tj pili bijele bez hormona... hvala na odgovoru, lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.05.2011. 02:26
I pod bijelim ste zaštićeni.
|
marija88
|
09.05.2011. 02:27
Poštovana doktorice, prošli mjesec sam prešla sa Logesta na Yaz i to po uputama sa tjedan dana pauze. Nakon toga sam imala spolne odnose sa dečkom i on je ejakulirao u mene! Popila sam cijelu kutiju i nisam dobila menstruaciju,a moja ginekologica mi je rekla da joj se javim sljedeći mjesec ako ne dobijem menstruaciju jer je moguće da ne dobijem prvi put! Da li postoji mogućnost trudnoće jer ne mogu čekati još mjesec dana da saznam! Hvala unaprijed.
|
Billie
|
09.05.2011. 14:05
Poštovana dr.,
pijem uredno mjesecima yaz, no ovaj put sam imala nekakvu virozu i dvije noći za redom (pijem u 22.00) sam povratila i odmah popila oba puta novu tabletu. Tak da sam sad u "manjku" dvije tabletice u blisteru. U uputama piše da se uzmu iz rezervne kutijice, koju ja, naravno, nisam imala.
Moje pitanje glasi: jesu li sve tablete iste koncentracije hormona te da li mogu ja samo smanjiti ciklus za dva dana, recimo napraviti tako kao da sam u zadnjem tjednu predzadnji dan aktivnih pilula zaboravila popiti tu jednu i dva dana prije roka preći na bijele, uredno popiti 4 bijele i nastaviti dalje s novim pakiranjem?
Ili sam si ja to krivo zamislila?
Hvala vam unaprijed na odgovoru!
Lijepi pozdrav,
Billie
|
malena2202
|
10.05.2011. 15:05
Poštovana doktorice,
imam jedno pitanje. Zbog prisutnosti bakterija Gardanerella i Trichomonas vaginalis te gljivica dobila sam terapiju Arilin vaginaleta i Betadine vagitorija. Međutim,nakon terapije stanje mi se nije poboljšalo pa sam odlučila pokušati sa liječenjem na biljnoj bazi. U biljnoj apoteci našla sam kapljice Citrofit na bazi grejpa i piše da bi trebalo uzimati 3 puta po 30 kapi dnevno. Zanima me da li će se korištenjem Citrofita smanjiti učinak Yaz kontracepcijskih pilula?? Pitam jer sam čitala na internetu da velike količine grejpa smanjuju učinak kontracepcijskih.
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru!
|
vale632
|
10.05.2011. 23:45
Poštovana!
Pijem Yaz već jedno 6 mjeseci, i nemam nikakve nus-pojave! Ali prošli mjesec sam zaboravila popiti 18 tabletu i imala sam dvije opcije-baciti sve roze i odma prijeći na bijele tablete ili uzeti roze do kraja,baciti bijele i odma na novu kutijicu. Ja sam izabrala ovaj drugi, znaci popila sam sve roze, bacila bijele i odma na drugu kutiju. Piše tamo da ću vjerojatno dobiti menstruaciju(prijelomno krvarenje) na kraju drugog blistera, tijekom uzimanja bijelih placebo tableta, iako za vrijeme uzimanja tableta iz drugog blistera možete dobiti i točkasto ili probojno krvarenje! Međutim, ja sam 1.5 uzela rozu tabletu,prvu, iz novog blistera i odma u ponedjeljak 2.5 mi je došlo, kako da to nazovem, crveno-crno-smeđi-iscjedak :S. Već je prošlo tjedan dana, ja jos uvijek imam tu 'menstruaciju' Pa me zanima jeli to normalno, šta to znaci, kad ce proc itd.?
Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.05.2011. 01:30
marija88 Moguće je.
billie Vi nastavite alje piti po redu , samo će ciklus bitzi kraći za dva dana.
malena2202 Koristite dodatnu zaštitu prvih 10 dana.
vale632 Dobili ste mjesečnicu tako da samo nastavite piti dalje.
|
DiDacha
|
14.05.2011. 23:10
Pijem drugo pakovanje yaz pilula. Zadnji odnos sam imala 4. dana pakovanja, a onda sam zaboravila popiti 5. pilulu. Nakon 18,5 sati sam to uvidjela te sam odmah popila zaboravljenu pilulu, a 6. pilulu u predvidjeno vrijeme, istog dana. Nastavila sam piti pilule, danas je 8. dan. Mozete li mi reci je li postoji sansa da sam zatrudnila? Hvala unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.05.2011. 17:55
Ne sve ok.
|
ana91
|
17.05.2011. 15:12
Poštovana doktorice, ispričavam se ako je pitanje već postavljeno, ali nisam u mogućnosti svakodnevno koristiti internet da bih pročitala sva pitanja i odgovore, sad sam uhvatila minutu vremena pa da Vam opišem svoju situaciju. Pilule Yaz sam počela piti prošle nedjelje, s prvim danom menstruacije. Pijem ih redovito, ne kasnim, nemam, hvala bogu, nikakvih nuspojava, međutim menstruacija mi još uvijek traje, istina, nije obilna ali je tu. Obično mi menstruacija traje 3, maksimalno 4 dana, no ovo je sad već deseti dan pa mi sad više nije svejedno. Jel to nekakva bezopasna nuspojava koja će, nadam se, uskoro prestati, ili ovo nije baš normalno?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru!
|
crvenosrce
|
17.05.2011. 15:12
svaka pohvala za stranicu....imam pitanje....dobila sam menstruaciju navecer oko 20 h, u 21:30 sam popila prvu pilulu isti dan ( nikad prije nisam koristila nikakve pilule) i od tada sam uzimala u isto vrijeme...možda nekad pola sata kasnije znači oko 22h...nakon što mi je završila menstruacija, 6. dan sam imala odnos...da li sam ja bila zašticena od trudnoce???
|