Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

29.01.2011. 19:15

bubamaraDa ste tek počeli piti malo bi bilo panike ovako samo nemojte piti bijele već ih preskočite i počnite novi blister. Neće biti mjesčnice za ovaj mjesec.

xxxx Nema smisla početi piti 2 tjedna prije , već od prvog ili ev . petog dana ciklusa.

feya07 Preskočite bijele, novi blister i nema mjesečnice.

marija07Ako će to biti samo čaša neće se dogoditi ništa. Kad prestanete piti sve će biti kako je bilo prije.

malaplava07 Ako je ono smečkasto to je u redu u početku.

bubamara 14

30.01.2011. 12:05

odmah nakon što sam popila dvije tablete u srijedu navečer u četvrtak sam već dobila mjesećnicu...iako ju još ne bi trebala dobiti barem tjedan dana....zašto se sada to dogodilo...

Natalija Beljo, dr. med.

30.01.2011. 18:50

Jer ste odjednom unjeli više tbl. - hormona pa kad ste se ponovovo vratili na jednu nastupio je pad koji je rezultirao krvarenjem. nastavite dalje poti po jednu i preskočite bijele.

lola2

31.01.2011. 12:55

Poštovana doktorice, pijem jazz već 4 mjeseca, prezadovoljna sam. zanima me samo jedna sitnica, obično ih uzimam oko 20h navečer, no jedan u srijedu sam ih zaboravila popit u to vrijeme, popila sam ju oko 2 ujutro. dali postoji mogućnost od smanjene zaštite? hvalaaa happy

Natalija Beljo, dr. med.

31.01.2011. 20:40

Ne.

ninakk

04.02.2011. 22:20

Poštovanje, imam 26 godina i pila sam yasmin pilule godinu dana te sam npravila pauzu od godinu dana( jer sam bila odvojena od dečka ) . Prije tri mjeseca sam napravila nalaz krvi( sve je bilo uredno) i ginekolog mi je predložio yaz. Prve dvije kutije imala sam u blagoj mjeri neke nuspojave na koje me je i sam doktor upozorio: glavobolja, blaga mučnina, slabo krvarenje tijekom cijele prve kutije pilula, osjetljivost i bol u dojkama. Problem se javio na 3 kutije tijekom prvog tjedna na 3-4 piluli osjtila da mi lagano trne lijeva ruka i neku čudnu bol kao trnce i to 3 sata nakon popijene pilule i jako me uplašilo. Trenutno je vikend i ja nemogu doći do svog ginekologa i jako me strah, ne želim prekinuti piti tablete jer znam da će mi se ciklus poremetit. Molim vas za savijet i unaprijed hvala : )

Natalija Beljo, dr. med.

05.02.2011. 12:21

Napraviti ćemo sljedeće ; Vi pijte normalono dalje ako bi se bol ili trnci pojačavali nemojte poti dalje. Mislim da je to nešto prolazno što možda nije povezano sa YAZ-om.

ameliie

06.02.2011. 13:31

pijem yaz 5 mjeseci i nakon prva dva mjeseca sam imala probojno krvarenje, a nakon toga sam redovno dobivala menstruacije bez probojnog krvarenja. ovaj mjesec sam sve redovno pila, kao i prethodniih mjeseci, samo jedan dan sam popila sat vremena kasnije nego inace. sad sam dobila krvarenje 12. dan i traje i danas 13. dan, imam bolove kao da imam menstruaciju i zanima me koji bi mogao biti razlog i trebam li ginekologu?
moguce da je od stresa posto sam se iscrpila poslijednjih tjedana zbog velikih obaveza na faksu i nespavanja iako ne znam moze li moj problem biti povezan s tim..
unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

06.02.2011. 16:45

Ništa zabrinjavajuće , nastavite piti dalje , jedino ukoliko bi se pojačavalo javite se ginekologu. Ono će spontano stati za dan dva.

sladoled.

08.02.2011. 23:05

Poštovani,zanima me mogu li preskočiti bijele tablete i početi s novim rozima u svrhu odgađanja menstruacije i hoću li imati nekih zdravstvenih posljedica zbog toga?
Zahvaljujem

Lily7

15.02.2011. 21:00

Poštovana doktorice!
Upravo sam dobila nalaz krvi koju sam vadila radi skore operacije. Vidjela sam da mi nalaz laboratorijske koagulacije nije baš dobar PV = 0.91, INR = 1.06. Pokraj nalaza za INR piše da se preporučuje antikoagulacijska terapija. Pijem pilule Yaz i čitala sam da kontracepcijske pilule mogu uzrokovati probleme sa zgrušavanjem krvi. Je li moguće da je ovo moje stanje uzrokovano pilulama i trebam li se javiti ginekologu?

Unaprijed hvala

ninaaa

15.02.2011. 21:05

postovani...zanima me mogu li uz yaz tablete piti dietpharmove lactobiotic tablete za oporavak vrijevne mikroflore?

i jos jedno pitanje...u zadnja 2 mjeseca sam dobila 2 puta kandidu, da li se lactogyn tablete mogu uzimat sa svim ovim navedenim??...doktorica mi je to vec prije nekog vremena preporucila zbog malo poremecene vaginalne flore, i rekla je da su potpuno bezopasne te da nema nikakvih stetnih ucinaka?

Natalija Beljo, dr. med.

16.02.2011. 18:57

sladoled Možete.
LiLY7 Možete se javiti , ali ja obično preporučim da ponovimo za 1-2 mjeseca. Na kakvu op idete.?
ninaaa Na oba odgovor je da.

Lily7

17.02.2011. 12:55

Idem na operaciju nosa (rinoseptoplastika) pod općom anestezijom. Radila sam test za APTV i on je dobar, unutar ref. intervala.

Sunny Smile

17.02.2011. 21:41

poštovana,
prvi put pijem pilule, u uputama za yaz i na forumu piše da odmah štite od trudnoće ako se počnu uzimat od prvog dana menstruacije..međutim, meni je ginekolog rekao da prvi mjesec zaštita nije stopostotna i da koristim i dodatnu zaštitu. sad mi nije jasno šta da radim, treba mi dodatna zaštita il ne? :/

anaa1711

18.02.2011. 10:55

htjela bi vas pitati nesto..imam 16 godina i vec 2 godine imam decka s kojim redovito imam odnose..zadnjih 7 mjeseci pijem yaz pilule i sve je bilo ok dok danas nisam dosla kod ginekologice po novi recept i ona mi je rekla da mi vise ne moze prepisivati te tablete dok mi majka nezna da ih pijem..a meni majka nezna i nebi mi dala da ih pijem..sad neznam sto da radim..nezelim se vracati na kondome i opet prozivljavati strahove hoce li puknuti..pa sam vas htjela pitati dali postoje neke pilule za koje netreba recept ili dali postoji neki ginekolog koji mi ih moze prepisati..unaprijed hvala

redbull

18.02.2011. 14:45

Bok! pijem yaz pilule već 4 mjeseca, i nemam nikakvih nuspojava, sve je u redu, pijem ih pravilno, skoro u minutu.. no, nedavno , ne mogu se točno sjetit datuma ali mislim da je bilo na 3 redu blistera, sam popila pilulu i malo nakon toga sam imala jači proljev. danas sam popila 3 placebo pilulu , no mjesečnice mi još nema, inače mi uvijek dolazi na 2 dan.. zadnjih 3 dana mi se užasno povraćalo navečer i imala sam 37 temperaturu. ne koristim nikakvu dodatnu zaštitu osim pilula, i dečko uvijek ejakulira u mene,od ostalih tableta pila sam samo excedrin za glavobolju. zanima me jel imam razloga za zabrinutost, jer sam paničar po prirodi? sad
unaprije zahvaljujem na odgovoru

amin

18.02.2011. 16:50

Hy! Danas sam dobila nalaz krvi (enzimi i glukoza), a kako moj doktor nije radio ne znam dali mi je nalaz dobar.
GLUKOZA - 5.38
AST - 16
ALT - 12
GGT - 10
Molila bi vas odgovor što prije, jer bi ovaj vikend trebala dobiti menstruaciju, a s tim i početi oiti Yaz pilule.
Mogu li početi il ne?
P.S. - ak me se ne sjećate, ovo mi je prvi put da koristim kontracepciju!
Hvala!! happy)

Natalija Beljo, dr. med.

18.02.2011. 19:20

Sunny smile Ne, ako pijete po shemi.

anna1711 Kako imate 16 godina možete sami birati primarnog ginekologa, možete napraviti i prekid trudnoće bez suglasnosti roditelja i kao pacijent imate pravo na zaštitu podataka pa tako i da pijete pilile bez da da svi znaju ; tako da ne vidim gdje je razlog zašto Vam nije propisala dalje. Možete otići kod drugog ginekologa.

Natalija Beljo, dr. med.

18.02.2011. 19:20

redbull Nema panike doći će.

amin Možete početi piti.

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 52
Naprijed