Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.01.2011. 19:15
bubamaraDa ste tek počeli piti malo bi bilo panike ovako samo nemojte piti bijele već ih preskočite i počnite novi blister. Neće biti mjesčnice za ovaj mjesec.
xxxx Nema smisla početi piti 2 tjedna prije , već od prvog ili ev . petog dana ciklusa.
feya07 Preskočite bijele, novi blister i nema mjesečnice.
marija07Ako će to biti samo čaša neće se dogoditi ništa. Kad prestanete piti sve će biti kako je bilo prije.
malaplava07 Ako je ono smečkasto to je u redu u početku.
|
bubamara 14
|
30.01.2011. 12:05
odmah nakon što sam popila dvije tablete u srijedu navečer u četvrtak sam već dobila mjesećnicu...iako ju još ne bi trebala dobiti barem tjedan dana....zašto se sada to dogodilo...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.01.2011. 18:50
Jer ste odjednom unjeli više tbl. - hormona pa kad ste se ponovovo vratili na jednu nastupio je pad koji je rezultirao krvarenjem. nastavite dalje poti po jednu i preskočite bijele.
|
lola2
|
31.01.2011. 12:55
Poštovana doktorice, pijem jazz već 4 mjeseca, prezadovoljna sam. zanima me samo jedna sitnica, obično ih uzimam oko 20h navečer, no jedan u srijedu sam ih zaboravila popit u to vrijeme, popila sam ju oko 2 ujutro. dali postoji mogućnost od smanjene zaštite? hvalaaa
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
31.01.2011. 20:40
Ne.
|
ninakk
|
04.02.2011. 22:20
Poštovanje, imam 26 godina i pila sam yasmin pilule godinu dana te sam npravila pauzu od godinu dana( jer sam bila odvojena od dečka ) . Prije tri mjeseca sam napravila nalaz krvi( sve je bilo uredno) i ginekolog mi je predložio yaz. Prve dvije kutije imala sam u blagoj mjeri neke nuspojave na koje me je i sam doktor upozorio: glavobolja, blaga mučnina, slabo krvarenje tijekom cijele prve kutije pilula, osjetljivost i bol u dojkama. Problem se javio na 3 kutije tijekom prvog tjedna na 3-4 piluli osjtila da mi lagano trne lijeva ruka i neku čudnu bol kao trnce i to 3 sata nakon popijene pilule i jako me uplašilo. Trenutno je vikend i ja nemogu doći do svog ginekologa i jako me strah, ne želim prekinuti piti tablete jer znam da će mi se ciklus poremetit. Molim vas za savijet i unaprijed hvala : )
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.02.2011. 12:21
Napraviti ćemo sljedeće ; Vi pijte normalono dalje ako bi se bol ili trnci pojačavali nemojte poti dalje. Mislim da je to nešto prolazno što možda nije povezano sa YAZ-om.
|
ameliie
|
06.02.2011. 13:31
pijem yaz 5 mjeseci i nakon prva dva mjeseca sam imala probojno krvarenje, a nakon toga sam redovno dobivala menstruacije bez probojnog krvarenja. ovaj mjesec sam sve redovno pila, kao i prethodniih mjeseci, samo jedan dan sam popila sat vremena kasnije nego inace. sad sam dobila krvarenje 12. dan i traje i danas 13. dan, imam bolove kao da imam menstruaciju i zanima me koji bi mogao biti razlog i trebam li ginekologu?
moguce da je od stresa posto sam se iscrpila poslijednjih tjedana zbog velikih obaveza na faksu i nespavanja iako ne znam moze li moj problem biti povezan s tim..
unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.02.2011. 16:45
Ništa zabrinjavajuće , nastavite piti dalje , jedino ukoliko bi se pojačavalo javite se ginekologu. Ono će spontano stati za dan dva.
|
sladoled.
|
08.02.2011. 23:05
Poštovani,zanima me mogu li preskočiti bijele tablete i početi s novim rozima u svrhu odgađanja menstruacije i hoću li imati nekih zdravstvenih posljedica zbog toga?
Zahvaljujem
|
Lily7
|
15.02.2011. 21:00
Poštovana doktorice!
Upravo sam dobila nalaz krvi koju sam vadila radi skore operacije. Vidjela sam da mi nalaz laboratorijske koagulacije nije baš dobar PV = 0.91, INR = 1.06. Pokraj nalaza za INR piše da se preporučuje antikoagulacijska terapija. Pijem pilule Yaz i čitala sam da kontracepcijske pilule mogu uzrokovati probleme sa zgrušavanjem krvi. Je li moguće da je ovo moje stanje uzrokovano pilulama i trebam li se javiti ginekologu?
Unaprijed hvala
|
ninaaa
|
15.02.2011. 21:05
postovani...zanima me mogu li uz yaz tablete piti dietpharmove lactobiotic tablete za oporavak vrijevne mikroflore?
i jos jedno pitanje...u zadnja 2 mjeseca sam dobila 2 puta kandidu, da li se lactogyn tablete mogu uzimat sa svim ovim navedenim??...doktorica mi je to vec prije nekog vremena preporucila zbog malo poremecene vaginalne flore, i rekla je da su potpuno bezopasne te da nema nikakvih stetnih ucinaka?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.02.2011. 18:57
sladoled Možete.
LiLY7 Možete se javiti , ali ja obično preporučim da ponovimo za 1-2 mjeseca. Na kakvu op idete.?
ninaaa Na oba odgovor je da.
|
Lily7
|
17.02.2011. 12:55
Idem na operaciju nosa (rinoseptoplastika) pod općom anestezijom. Radila sam test za APTV i on je dobar, unutar ref. intervala.
|
Sunny Smile
|
17.02.2011. 21:41
poštovana,
prvi put pijem pilule, u uputama za yaz i na forumu piše da odmah štite od trudnoće ako se počnu uzimat od prvog dana menstruacije..međutim, meni je ginekolog rekao da prvi mjesec zaštita nije stopostotna i da koristim i dodatnu zaštitu. sad mi nije jasno šta da radim, treba mi dodatna zaštita il ne? :/
|
anaa1711
|
18.02.2011. 10:55
htjela bi vas pitati nesto..imam 16 godina i vec 2 godine imam decka s kojim redovito imam odnose..zadnjih 7 mjeseci pijem yaz pilule i sve je bilo ok dok danas nisam dosla kod ginekologice po novi recept i ona mi je rekla da mi vise ne moze prepisivati te tablete dok mi majka nezna da ih pijem..a meni majka nezna i nebi mi dala da ih pijem..sad neznam sto da radim..nezelim se vracati na kondome i opet prozivljavati strahove hoce li puknuti..pa sam vas htjela pitati dali postoje neke pilule za koje netreba recept ili dali postoji neki ginekolog koji mi ih moze prepisati..unaprijed hvala
|
redbull
|
18.02.2011. 14:45
Bok! pijem yaz pilule već 4 mjeseca, i nemam nikakvih nuspojava, sve je u redu, pijem ih pravilno, skoro u minutu.. no, nedavno , ne mogu se točno sjetit datuma ali mislim da je bilo na 3 redu blistera, sam popila pilulu i malo nakon toga sam imala jači proljev. danas sam popila 3 placebo pilulu , no mjesečnice mi još nema, inače mi uvijek dolazi na 2 dan.. zadnjih 3 dana mi se užasno povraćalo navečer i imala sam 37 temperaturu. ne koristim nikakvu dodatnu zaštitu osim pilula, i dečko uvijek ejakulira u mene,od ostalih tableta pila sam samo excedrin za glavobolju. zanima me jel imam razloga za zabrinutost, jer sam paničar po prirodi?
unaprije zahvaljujem na odgovoru
|
amin
|
18.02.2011. 16:50
Hy! Danas sam dobila nalaz krvi (enzimi i glukoza), a kako moj doktor nije radio ne znam dali mi je nalaz dobar.
GLUKOZA - 5.38
AST - 16
ALT - 12
GGT - 10
Molila bi vas odgovor što prije, jer bi ovaj vikend trebala dobiti menstruaciju, a s tim i početi oiti Yaz pilule.
Mogu li početi il ne?
P.S. - ak me se ne sjećate, ovo mi je prvi put da koristim kontracepciju!
Hvala!! )
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
18.02.2011. 19:20
Sunny smile Ne, ako pijete po shemi.
anna1711 Kako imate 16 godina možete sami birati primarnog ginekologa, možete napraviti i prekid trudnoće bez suglasnosti roditelja i kao pacijent imate pravo na zaštitu podataka pa tako i da pijete pilile bez da da svi znaju ; tako da ne vidim gdje je razlog zašto Vam nije propisala dalje. Možete otići kod drugog ginekologa.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
18.02.2011. 19:20
redbull Nema panike doći će.
amin Možete početi piti.
|