Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

ulala

02.06.2011. 12:50

Poštovani, sinoć sam povraćala 15 sati nakon što sam popila rozu tabletu. Da li trebam popiti tabletu iz rezervnog blistera? Jesam li i dalje 100% zaštičena od trudnoće? Hvala

vedrich

03.06.2011. 10:35

Poštovana

pijem Yaz sad vec 13mjeseci... ovaj mjesec sam pred kraj zaboravila rozu i popila 12 ili 13 sat ipak (iako je pisalo da bacim i da uzmem bijele odmah ili novi blister da otvorim) i danas sam treb ala dobit menstruaciju i nema je ( na 3.bijeloj uvijek dobijem ujutro ) i sad me zanima imam li kakvih razloga za brigu.... inace tjekom odnosa uvijek koristimo i kondom uz tablete osim u vrijeme predigre pa me zanima ako mi ne dode jel imam kakvih razloga za brigu, jel moglo od preejakulata tijekom predigre bit sto ?

unaprijed hvala na odgovoru
lijep pozdrav

ivy31

03.06.2011. 10:40

Poštovana doktorice,

18. svibnja, s prvim danom menstruacije, sam počela s uzimanjem yaz pilula. Menstruacija je bila vrlo oskudna i zapravo je vec nakon 3-4 dana prestala. Otprilike na 10. piluli ponovo je započelo krvararenje. Znam da je probojno krvaranje česta nuspojava na početku uzimanja pilula međutim zabrinjava me što je to krvarenje postalo sve obilnije i zadnjih 3-4 dana izgleda ko normalna menstruacija. Sad sam na 17. piluli i ne znam da li bi trebala nastaviti piti do kraja ili prestati?

mala zvončica

03.06.2011. 22:20

Poštovani,
u dogovoru sa svojom ginekologicom zadnja 2 mj. pila sam Yaz (ovaj i prošli mj.) . Prije toga sam sa jednom pauzom od 4 mj. pila Yasmin 3 godine. Yaz mi odgovora zbog glavobolja koje više nemam a koje sam imala sa Yasminom.. no dobila sam ovaj mjesec vaginalnu gljivičnu infekciju, libidio mi je strašno smanjen i osjećam povremeno neku opću slabost.. Vratila bi se na Yasmin pa me zanima, ako večeras pijem zadnju bijelu tabetu ( a ujedino sam danas dobila i krvarenje) da li onda odmah sutra počinjem sa prvom tabletom Yasmina?
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

03.06.2011. 22:21

ulala Ne trebate ništa.

vedrich Nema panike , jer ste popili kasnije malo kasni.

ivy31 Ukoliko je kao mjesečnica prekinite piti , javite se ginekologu radi promjene OHC.

veronika_24

05.06.2011. 14:45

Doba dan!

Pijem yaz pilule već 7 mjeseci i nemam nikakvih nuspojava,ali ovaj mjesec sam dobila menstruacija na 22. rozoj piluli,a obično dobijem tek na 28.piluli(na 4.bijeloj).Pilule sam pila na vrijeme pa neznam zbog čega sam mogla dobiti ranije menstruaciju.Može li prehlada djelovati na to?
Zanima me trebam li normalno nastaviti piti bijele pilule ili ih trebam preskočiti s obzirom da sam već dobila menstruaciju iako nije obilna?

Hvala unaprijed happy

Natalija Beljo, dr. med.

05.06.2011. 21:00

To što je došla ranije nije ništa strašno , možete nastaviti piti po shemi tj popiti i bijele a isto tako kad ste prokrvarili ranije možete preskočiti bijele i početi sa novim blisterom.

Eleonora5

07.06.2011. 13:45

Poštovana doktorice!

pijem yaz već 5. mjesec, sve je u redu samo što svaki mjesec imam probojna krvarenja. Pročitala sam da je normalno prva 3-4 mjeseca.Prva tri mjeseca imala sam malo krvarenje ili iscjedak, pa nekoliko dana ništa i onda menstruaciju, 4. mjesec pijenja sam imala iscjedak od 19. tablete pa sve do menstruacije koju dobim na predzadnjoj bijeloj. Ovaj mjesec baš krvarim, nije obilno, kao pred kraj menstruacije, i opet mi je došlo na 19. tableti. Mislila sam pošto je prošli mjesec taj iscjedak bio slab da će opće prestati. Inače pijem yaz zbog policističnih jajnika(jer sam imala neredovite menstruacije) i služe mi kao kontracepcija. Molila bih vas da mi odgovorite, što zače ta krvarenja? da mi se jajnici još nisu priviknuli na yaz? da su mi yaz preslabe? jesam li zaštićena od trudnoće?

Natalija Beljo, dr. med.

07.06.2011. 22:45

Upočetku je bilo za opravdatiti krvarenje , ali sad ne. Tako da smatram da su preslabe za Vas ; probajte Lyndynette ili Yasmin

veronika_24

10.06.2011. 13:05

Prije par dana sam vam pisala da sam dobila menstruaciju tjedan dana ranije na 22.rozoj piluli.Sad mi je već 7.dan a menstruacija još nije stala.Smeđe je boje i nije obilna ali čudno mi je da ne staje.Pijem pilule yaz,sad sam načela prije 3 dana 8.blister.Do sad nisam imala problema.Znači li to da su mi pilule postale preslade?

Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

10.06.2011. 20:21

Ako bi se nastavilo javite se ginekologu da pređete na druge.

Eleonora5

Hvala Vam na odgovoru. Molila bih vas samo još da mi kažete što to točno znači da su mi tablete yaz preslabe? znači li to da nisam zaštićena od trudnoće?

anire

Poštovana doktorice,

već par mjeseci pijem yaz tablete i zaboravila sam popiti 22. tabletu (četvrti red) u subotu.. popila sam ju sa više od 12 sati kašnjenja u nedjelju.. završila sam sa rozim tabletama i nastavila piti tablete iz novog blistera... u petak (dan prije zaboravljene tablete) je dečko ejakulirao u mene, dali imam razloga za brigu?? i kada mogu napraviti test za trudnoču da budem sigurna?

S Poštovanjem

vedrich

11.06.2011. 19:05

dobar dan,

dogodilo se slijedece.... prekjucer sam trebala popit tabletu ko i inace izmedu 20 i 21h, al sam zaspala i probudila sam jucer u 7h ujutro i tad ju uzela (rijec je o prvom redu tj 1.tjednu ). 10 min nakon tog sam popila kavu na prazan zeludac i dobila meksu stolicu ( skoro pa prolje a mozda i je ) i to je sve bilo eto nakon 10tak min od popijene tablete i onda sam ja procjenila da necu ipak uzet novu ( jer sam isla za tim da se nije jos ni razgradila da bih i nju izbacila iz sebe ) nego sam navecer oko 20h uzela slijedecu kako slijedi i imala spolni odnos tu vecer, ali s kondomom za svaki slucaj ( ako sam mooozda u tih 10tak min izbacila kroz stolicu tabletu koju sam popila to jutro prije )... da li imam razloga za brigu od trudnoce ?

hvala na odgovoru,
lijep pozdrav

jelena91

11.06.2011. 23:05

Postovana,
pijem yazz 4. mjesec. ovaj mjesec sam 1. tabletu u pakovanju popila desetak sati kasnije nego obisno i zaboravila sam popiti 7. tabletu u pakovanju, pa sam sledeci dan popila obe tablete u vrijeme kada i obicno pijem. nakon 3 dana sam imala nezasticen sexualni odnos i momak je ejakulirao u mene. da li postoji mogucnost trudnoce?

Natalija Beljo, dr. med.

12.06.2011. 22:45

elenora Vama je doza hormona premala pa zato imate krverenje , ali ste zaštićeni.

anire Nema , pijte dalje po shemi.

vedrich Ne

jelena91 Ne

oglas.ivana

13.06.2011. 15:25

Draga doktorice,

ja sam 8. mjesec na Yazu, u početku sam imala probojna krvarenja koja su prestala nakon 4 mjeseca.
sada sam na 12. tableti i već par dana imam krvarenje, smečkasto, ali dosta obilno.

mislim da moram promijeniti tablete iz više razloga.
Uz Yaz mi se smanjio libido, celulit mi je stravičan, ali mi je YAZ napravio čudo na licu, nemam više akni. s te strane sam prezadovoljna.
ne znam koje bi trebala tablete prijeći, čekam posjet ginekologu sljedeći tjedan..

ulala

13.06.2011. 21:01

Poštovana doktorice,
pijem Yaz 3 mjeseca.prvi mjesec menstruaciju sam dobila na 3.placebo tableti, a prošli je put došla na 4. Zašto? Utječe li to na zaštitu od trudnoće?
Zanima me još da li je zaštita od trudnoće smanjena ako povraćam ili imam proljev nakon 4 i više sati nakon što sam popila rozu tabletu?
Pozdrav happy

Eleonora5

14.06.2011. 12:20

Poštovana doktorice,

pisala sam vam prošli tjedan, da već 5. mjesec korištenja yaz pilula dobim probojno krvarenje. Dobila sam ga na 19. tableti, trajalo je tri dana i još dva dana iscjedak smeđi. Jučer navečer sam popila zadnju tabletu bijelu i nisam dobila menstruaciju, inače je dobim na predzadnjoj. Može li se ovo probojno krvarenje smatrati menstruacijom? Ovaj tjedan idem k ginekolgu, ali se brinem malo..Inače uvijek popijem na vrijeme tabletu, oko 10 sati navečer, odnose s dečkom uvijek imam bez kondoma, ali uz prekinuti snošaj.

Natalija Beljo, dr. med.

14.06.2011. 16:20

oglas.ivana Probajte YAsmin.

ulala Sve ok.

elenora5 Vjerojatno radi krvarenja , pa je sluznica tanka.

Nazad
1 ... 13 14 15 16 17 18 ... 52
Naprijed