Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

27.06.2011. 23:45

bitter _p Nema plodnih dana dok pijete OHC, ne treba dodatna zaštita.
vedrich Ne .

ulala

30.06.2011. 13:50

ako pijem Yaz, smijem li piti probiotike za ravnotežu crijevne mikroflore? Smanjuje li to zaštitu od trudnoće?

mmallena

30.06.2011. 21:21

Poštovana!

Pijem Yaz godinu dana i trenutno sam na 11. tableti. Zbog bolesti moram tjedan dana piti Klavocin bid tablete, 1g. Da li one smanjuju djelovanje Yaza? Ako da, koliko dugo trebam koristiti dodatnu zaštitu?

Hvala!

mmallena

30.06.2011. 21:21

Poštovana!

Pijem Yaz godinu dana i trenutno sam na 11. tableti. Zbog bolesti moram tjedan dana piti Klavocin bid tablete, 1g, pa me zanima smanjuje li on djelovanje Yaza? Ako da, koliko je dugo potrebna dodatna zaštita?

Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

30.06.2011. 22:50

ulala Da, možete piti.

mmallena Dok pijte Klavocin.

Soundtrack

01.07.2011. 16:15

Poštovana,

uzimam yaz kontracepcijske pilule, sada sam na trećem blisteru, i već tjedan dana uzimam i plibex tablete zbog kože lice 3 puta dnevno po jednu tabletu (zbog problema s aknama sam i krenula na kontracepcijske). U uputstvima plibexa piše da treba obavijestiti liječnika ako se uzima estrogen jer je povećana potreba za b-vitaminom? Moje pitanje glasi: smanjuje li uzimanje plibexa zaštitnu moć yaz pilula ili sam u potpunosti zaštićena?
Jer u uputama kontracepcijskih navedeni su samo antibiotici i ne bih ni pitala da u uputama plibexa nisam primjetila ovo o estrogenu :/
Unaprijed hvala na odgovoru. Srdačan pozdrav.

Natalija Beljo, dr. med.

02.07.2011. 11:55

Zaštita je nepromjenjena, ali sad kad bijete Yaz ne treba Vam Plibex radi lica.

pilula

02.07.2011. 13:30

Poštovana doktorice, molim Vas pomozite big-smile
Tablete YAZ pijem već dvije godine. Uvijek sam ih pila redovito, do pretprošlog tjedna. Naime, zaboravila sam popiti četvrtu tabletu iz trećeg reda (15.-21. pilula). Nasavila sam piti 5. i 6. normalno. Tek kada sam došla do 7. (u tom trećam redu) skužila sam da sam zaboravila popiti 4. Čim sam to primjetila popila sam ju. Normalno sam nastavila piti sljedeće tablete,uključujući i bijele placebo tablete (jer nisam imala novu kutiju, a bila sam na putovanju i nisam ih mogla kupiti bez recepta, NARAVNO). Odnos sam imala na sedmoj piluli u trećem redu. Mjesečnicu sam dobila na zadnjoj ružičastoj piluli (24. piluli) i imala sam ju pet dan. Bila je malo drugačija nego inče, tj. tamnija. Molim Vas pomozite, trebam li se brinuti sa sam možda trudna?

Natalija Beljo, dr. med.

03.07.2011. 18:15

Ne trebate , sve ok.

pilula

03.07.2011. 21:00

HVALA big-smileD

AST_girl

04.07.2011. 16:25

Poštovana,

zanima me da li smijem uzimati sredstvo za regulaciju težine (breza, paprena metvica, kopriva, stolisnik, matičnjak, poljska preslica) i YAZ kontracepciju, tj. hoće li korištenje navedenog čaja smanjiti mogućnost kontracepcije ili dobivanja menstruacije?

malecka21

04.07.2011. 21:30

Postovana,

Predhodnih 5 mjeseci sam pila Diane pilule. Ovaj mjesec, sa prvim danom mjesecnice sam pocela upotrebljavat Yaz. Pilule sam upotrebljavala redovno, ali sam veliki panicar, pa me strah da necu dobti mjesecnicu u tih predvidjenih 4 dana.Odnose sam imala redovito. Izvinte na pitanju, ali da li sam bila zasticena? Ostalo mi je jos 7 pil do kraja blistera... Takodje mi nije jasno kako da mjesecnica nastupi u ta 4 dana pauze, jer sam sa Dianama dobijala 6 dan od zadnje pilule? Znam da je koncentracija hormona u Yaz-u manja pa da li to znaci da nivo hormona brze opadne?
Hvala unapred

Natalija Beljo, dr. med.

05.07.2011. 15:30

AST_girl Po sastavu kako nema gospine trave ne bi treboalo smetati.
malecka21 Doći će , nemojte se brinuti. Može doći i ovdje na zadnjoj bijeloj.

zagreb1

06.07.2011. 13:30

Poštovana,
ovaj mjesec sam počela koristiti Yaz pilule (prije par godina sam koristila Yasmin i nisam imala nikakvih problema), i danas mi je vec 13.dan a menstruacija mi ne prestaje. Prvih dana je bila jako oskudna al sad vec sigurno 9 dana ne prestaje. Molim Vas da mi kažete da li je to normalno ili bih trebala prestati piti pilule?( Naravno da ću zvati i svoju ginekologicu ali nju se teško dobije na telefon, pa za prvu ruku šaljem pitanje Vama.)
Unaprijed hvala na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

07.07.2011. 14:05

Ukoliko je to smečkasto nema panike u početku korištenja spotting je za očekivati. Ako je kao mjesečnica obilno onda prekinite.

irenaj

10.07.2011. 18:30

pijem yaz vec godinu dana, trebam li koristiti dodatnu zastitu dok pijem flonidan, 10 mg, tablete protiv sitnog osipa od sunca, 7-10 dana?

nana_st

10.07.2011. 19:30

pila sam jaz 10 mjeseci i nisam imala nikakve nuspojave osim strasnih glavobolja tj. migrena.. nakon 10 mjeseci sam napravila pauzu od dva mjeseca i ponovno ih pocela pit prije nekih petnaestak dana, međutim glavobolje su se opet vratile tako da zelim prestat pit pa me zanima mogu li ih prestat pit sad na pola kutije ili moram popiti do kraja?

eridanis

11.07.2011. 00:15

Postovana, namjeravam uzimati tablete za mršavljenje, pa me zanima mogu li ikako utjecati na djelotvornost Yaza? Ako da, koji su to sastojci? Tako da znam koje da kupim.
I još jedno pitanje, negdje u 2. tjednu blistera imala sam dijareju otprilike sat i pol nakon pilule i uzela sam još jednu (za svaki slučaj), te ih od onda normalno pijem svaki dan u isto vrijeme. Imala sam odnose u međuvremenu. Jesam li negdje pogriješila ili paničarim? happy

AST_girl

11.07.2011. 00:16

Poštovana,

imam pitanje vezano uz pojavu smeđeg iscjetka koji se je pojavio jučer. Da li to ima kakve veze zato jer sam promjenila kontracepcijske pilule, pošto sam prije uzimala Qlairu, a sada uzimam 2 pakovanje Yaza, trenutno sam na 12 tableti. Trebam li se zabrinuti? I što znači taj iscjedak?

valentina9266

11.07.2011. 00:16

Postovana doktorice, koristim tablete yaz vec pola godine.danas sam popila 21 tabletu ali nakon 3 sata sam imala mekanu stolicu.imala sam odnose s partnerom. Ne znam sta da sad radim da li se treb brinit.hvala.

Nazad
1 ... 15 16 17 18 19 20 ... 52
Naprijed