Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
31.07.2011. 12:35
U vašem slučaju naredna dva tjedna morate koristit dodatnu zaštitu. Za dobivanje na kilaži nema debljanja.
|
malecka21
|
02.08.2011. 11:20
Postovana
'
Pri kraju sam druge kutije Yaz-a, medjutim se u mene uvukla neka sumlja. Prosla mjesecnica je trajla kratko, pravo krvarenje je trajalo svega tri dana, ali prije negoli sam dobila boleo me je stomak i krvarenje je bilo gusto, i bili su kao komadici "mesa", prijedpostavljam da su to zidovi materice... Zanima me da li postoji mogucnost da sam ostala trudna, ako je mjesecnica ovako izgledala?
|
pavka
|
02.08.2011. 21:55
Molila bih Vas za pomoć,pijem yaz već 1 godinu i 2 mjeseca,do sada je sve bilo uredu,problem je pojavio prije ove mjesecnice koja je nastupila 22.7. trajala do 27.7 s tim da je prije mjesecnice pocelo nekakvo krvaljenje-iscjedak koji mi se nikad dosada nije dogadao i trajao par 3-4 dana prije 22.7!
Znaći 22.-27.7.mjesecnica normalno,te od tada imam krvarenje ,i to ne svaki dan,i ne kao u vrijeme mjesećnice,već tamnije..
Znači posjetila sam svoju ginekologinju koja je na godišnjem ali ima zamjenu,jako neuljudnu gospođu koja me nije htjela ni saslušati,a kamoli me savjetovati,moja gin.se vraća tek 16.8. i neznam šta mi je činiti,a i čini mi se da je krvarenje sve jače sa svakom tabletom..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.08.2011. 19:35
malecka21 Ne.
pavka Uzmite po 2 tbl na dan dok se smiri krvarnje potom dalje po jednu . Ukoliko ne bi stajalo prekinite piti.
|
mima13
|
05.08.2011. 22:00
Postovana,pijem Yaz godinu i po dana i do sada nisam imala nikakvih problema. Juce sam se vratila sa mora i imala sam popodne tamno braon iscedak,a ostalo mi je jos 3 roze pilule do kraja pakovanja. Danas ga nema. Interesuje me da li je moguce da se zbog promene klime i puta desi tako nesto? Hvala unapred na odgovoru!
|
mima13
|
06.08.2011. 20:30
Oprostite...Nije ga bilo u toku noci,ali se pojavio opet danas tokom dana. Nije obilno,nesto kao obojen sekret.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.08.2011. 20:45
Odgovorila pod drugim topicom.
|
lalita
|
08.08.2011. 06:35
Poštovana doktorice, pijem yaz pilule već neka 4 mjeseca, prošlu menstruaciju sam dobila taj dan kad sam trebala popiti zadnju rozu pilulu. Jučer sam navečer trebala opet popit zadnju rozu i prije toga sam imala odnos, za vrijeme odnosa nisam imala nikakvo krvarenje ni kad sam došla kući ništa nisam imala na gaćicama, nakon toga sam se otuširala i poslje sam vidjela da mi je na gaćicama onak malo veća kap krvi,zatim kad sam se brisala isto onako ali kao smećkasto i jutros isto, zanima me jel to početak menstruacije ili možda neko krvarenje zbog odnosa?I zanima me još dali je zaštita jednaka i na bijelim pilulama?Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
curafina333
|
08.08.2011. 14:45
Postovana doktorice pijem pilule 5 dana.. ja i decko smo imali odnos i desilo mu se da je svrsio. mogucnost trudnoce? jer u protekla 2 mjeseca mi je menstroacija kasnila tj. dobila sam smedi iscjedak. uvijek ga dobijem 3 dana prie nadolazece menstroacije ali u zadnja 2 mjeseca nisam kao ni ovaj put kada sam pocela uzimat pilule. imala sam smedi isjedak 3,4 dana obilno kada sam trebala dobiti. kada mi je to zavrsilo pocela sam piti pilule
hvala unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.08.2011. 00:35
lalita Nadolazećamjesečnica , sve ok.
curafina Zaštićeni ste.
|
lo.la
|
09.08.2011. 00:35
Poštovana doktorice, najprije da vas pohvalim i zahvalim na pomoći.
Meni se desilo sledeće. Pila sam Yazz pilule 3 mjeseca i onda sam uradila pauzu 2 mjeseca iz odredjenih razloga. Zadnju mjesecnicu sam dobila 2, a zavrsila mi je 6. , ovoga mjeseca. Odnos sam imala 7og, tacnije sinoc. Kako nisam pila pilule jedina metoda zastite bio je kondom, koji je pukao samo tako ali mi to nismo osjetili dok nije.... Ne znam sta da radim, ON misli da je imao snosaj vani. Ali ko će ga sada znati. Kupila sam yazz pilule, sta mislite trebam li ih popiti kao pilu za dan poslije, kako se piju da bi imale takvo dejstvo? Nazalost, nikako da naucim racunati pl i nepl dane, tako da ne znam ni da li mi je sinoc bio neplodan dan. Jako sam uplasena i ne znam sta da uradim.
Ako mozete objasnite mi, i oprostite sto sam bila opsirna.
Veliki pozdrav, unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.08.2011. 16:05
Radije bih Vam savjetovala da popijete Escapellu , a Yaz ostavite da nakon sto prokrvarite počnete ponovo piti.
|
ana91
|
29.08.2011. 11:35
Poštovanje, imam kratko pitanje. Popila sam dosad tri kutije yaza, svaku novu kutiju počinjem u nedjelju, međutim jučer iz određenih razloga nisam uspjela kupiti tablete, zanima me mogu li danas početi normalno piti ili trebam dodatnu zaštitu? Pauza u razdoblju placeba se ne smije produljivati na, u ovom slučaju, pet dana?
Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.08.2011. 22:50
Možete, ne trebate dodatnu.
|
pcud
|
30.08.2011. 21:05
Poštovana doktorice,
pijem kontracepcijske tablete s majnim pauzama od 18. godine, sad imam 23. Pila sam prvo diane 35, a sad vec 2 godine pijem yaz. U posljednjem testu koagulacije svi parametri su mi bili u redu, osim blago povisenog fibrinogena 3.67 ( 1.80-3.50). Moja lijecnica mi je rekla da to nije razlog prestanka terapije pilulama, ali ovim putem evo molim i Vas za misljenje.
lp i hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
31.08.2011. 11:25
Samo sad češće pratite taj parametar i možete napraviti d-dimere.
|
succi
|
03.09.2011. 09:45
Pozdrav
Peti dan pijenja aktivnih rozih tabletica, sam zaboravila popiti rozu aktivnu tableticu i sjetila je se popiti s 11 sati zakasnjenja. Imala sam seksualni odnos s momkom (nije svrsio unutar) u drugi dan pijenja rozih tabletica. Pijem sest mjeseci vec yaz pilule redovno, ponekad bi kasnila koji sat s pijenjem al nikad izvan 12 sati. Zanima me da li vazi ono sto pise na upustvima da se ne umanjuje djelovanje yaz pilule ukoliko se zakasni manje od 12 sati tj. ako se popije u tih 12 sati. Da li ja mogu ostati trudna i da li moram sada koristiti i metodu barijere il samo panicim bez potrebe jer sam imala nezeljenu trudnocu i najvise strahujem jos od jedne..Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.09.2011. 22:40
Panici nema mjesta pijte dalje po shemi.
|
oglas.ivana
|
03.09.2011. 22:40
Pozdrav,
ja koristim yaz 10ak mjeseci.
imam zadnjih nekoliko mjeseci problema s krvarenjem.
prije 2 tjedna sam pila 5 dana po dvije tablete na dan i prestalo je krvarenje, ali 3 dana nakon toga je ponovno počelo (ne smečkasto, nego kao pravo menstrualno krvarenje)
u utorak idem kod svoje ginekologice, ali ja bi prestala piti yaz prije toga.
zanima me trebam li blister popiti do kraja ili mogu bilo koji dan prestati s uzimanjem?
malo me strah
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.09.2011. 23:05
Ne morate popiti do kraja , slobodno prekinite i promjenite kontraceptiv, vjerojatno je Yaz slab za Vas.
|