Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.07.2011. 01:35
irinej Ne.
nana-st Možete prekinuti na pola blistera.
eridanis Niste pogriješili nigdje. Možete piti tbl.
AST-girl Radi promjene.
valentina9266 Ništa , pijte dalje po shemi.
|
irenaj
|
15.07.2011. 13:50
hvala! u medjuvremenu sam dosta citala o alergijama na sunce, jer nikad nisam imala do sada problema s tim, a ove godine mi se pocese pojavljivati neki sitni plikovi, koji jako svrbe, zato i pijem flonidan. a citala sam da osjetljivost na sunce mogu izazvati i kontracepcijske pilule. Da li je to istina?
|
šapica
|
15.07.2011. 22:15
Poštovana,
korisnica sam Yaz tableta, zanima me mogu li s obzirom na to sudjelovati u dragovoljnim darivanjima krvi?
Hvala!
|
AST_girl
|
16.07.2011. 13:30
Poštovana,
imam jedno glupo pitanje, ali nažalost odgovor nisam uspjela nigdje drugdje dobiti. Naime, zanima me da li je smanjena mogućnost dobivanja menstruacije ili kontracepcije ukoliko sam popila 1l energetskog pića red bull? :/ Tabletu Yaza uzela sam u 20.00h, a s konzumacijom eneg. pića počela sam tek nakon ponoći?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.07.2011. 22:12
irinaj Može kod nekih doći do kožne reakcije u u obliku hiperpigmentacije.
šapica Morate to naglasiti prije darivanja.
AST girl Ne.
|
succi
|
18.07.2011. 22:50
Postovana doktorice, imam jedno pitanje da me rijesi sumnje. Uzela sam sam rozu aktivnu tabletu u 16:20 a onda sam imala meksu stolicu nalik na dijareju u 21:10, proslo je 4 i po sata. Citala sam upustvo i tamo je pisalo ukoliko se dobije teska dijareja u toku 3-4 sata po uzimanju aktivne tablete da se uzme nova aktivna tableta.. Posto je proslo vise od cetiri data i znajuci da svoje brzo varenje odlucila sam da ne treba uzimati novu. Da li ce na osnovu moje odluke ako nastavim piti redovno iducih dana aktivne tablete biti smanjena zastita od trudnoce. Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.07.2011. 22:56
Neće.
|
oglas.ivana
|
20.07.2011. 10:35
Draga doktorice,
imam problem s krvarenjem (koje nije obilno, zapravo se više radi o smečkastom iscjetku) prilikom uzimanja Yaza (uzimam ga već 9 mjeseci)
Međutim, ginekologica mi je na godišnjem trenutno, nakon toga ja idem na godišnji i neću moći do kraja 8. mjeseca na pregled radi promjene kontracepcije, a ne bi htjela na svoju ruku mijenjati.
Zanima me mogu li popiti 2x1 tabletu da bi zaustavila krvarenje i da li je dovoljno 1 dan piti po 2 tablete ili treba više dana piti po pricipu 2 tblt dnevno?
Može li biti opasno po zdravlja krvarenje ili se samo radi o tome da su preslabe tablete?
Hvala.
Pozdrav!
|
jelena_system
|
20.07.2011. 17:56
Zdravo,
vec 4 dan koristim Yaz pilule (preporucio mi je ginekolog), ali svaki dan nakon sto ju popijem imam velike bolove u jajnicima, svaki dan osjecam bol kao prvi dan menstruacije!Da li da nastavim uzimati pilule ili....????molim pomozite
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.07.2011. 12:15
oglas. ivana Možete , ali bar 3 dana pa kad stane nastavite dalje po jednu i preskočite bijele.
jelena _system Pijte dalje , u početku je kod nekih to za očekivatit.
|
Carol0087
|
21.07.2011. 17:20
Postovana dokotorice,
Yaz pilule pijem vec 6 mjeseci. Danas trebam poceti sa novom kutijom. Medjutim, menstruacija mi je ovaj mjesec bila jako cudna. Naime, pocela je tri dana prije nego sto sam uzela prvu bijelu pilulu, ali je jako slaba i crne boje. Jos uvijek traje jako slabo. Mislim da je vazno napomenuti da sam imala stresan period zbog odbrane diplomskog rada. Takodje, dva dana prije pocetka ove menstruacije, zavrsila sam sa trojnom terapijom, koju sam pila za lijecenje gastritisa.
zamolila bih Vas za pomoc, da li da danas pocnem sa novom kutijom, da li je opasno sto je menstruacija crne boje, da li se uopste moze brojati kao menstruacija jer je jako slaba? Zbog svega, da li da se obratim doktoru ili cak kupim test trudnoce?
Hvala Vam,
Carol.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.07.2011. 20:10
Samo nastavite piti dalje novi blister.
|
ulala
|
23.07.2011. 20:10
Draga doktorice,
ujutro sam redovito popila rozu tabletu-danas 14-u. ali sam nakon pola sata dobila mekšu stolicu i popila tabletu iz rezervnog blistera(i to onu pod brojem 14). nije prošlo još 4 sata od te druge tablete i opet sam imala mekšu stolicu. da sad uzmem još jednu razervnu tabletu? inače, kada moram uzeti rozu tabletu iz rezervnog blistera, mogu li uzeti neku s početka blistera ili moram uzeti onu koja je pod istim brojem dana kao i ona koju sam taj dan već popila? Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.07.2011. 19:30
Ne treba Vam rezervni blister, već pijete iz istog blistera i u vašem slučaju preskočite bijele tbl.Sad pijte dalje .ali umanjite za jednu rozu.
|
ivana_1010
|
25.07.2011. 17:45
Poštovana,
Smije li se za vrijeme uzimanja Yaza koristiti Klyndamicin losion i Sona gel za liječenje akni?
|
mmallena
|
26.07.2011. 11:05
Poštovana!
Da li šumeće tablete Multivita, koje sadrže vitamine i minerale, mogu smanjiti djelotvornost Yaza?
Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.07.2011. 19:20
ivana_101 Kako je preko kože ne bi trebalo smnjiti djelotvornost.
mmallena Ne.
|
eridanis
|
27.07.2011. 18:10
Poštovana, imala sam mekšu stolicu točno 2 sata nakon što sam uzela yaz. Trebam li uzeti još jednu ili se uspjela apsorbirati u ta dva sata? Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.07.2011. 12:35
Ne trebate dodatnu.
|
lili125
|
28.07.2011. 15:10
Poštovani, tek sam poćela da pijem tablete yaz na preporuku ginekologa, nikada se prije nisam susrečala s kontracepcijom i nisam je ni pila, tablete sam poćela da pijem 5 dan ciklusa umjesto prvog jel ih prije nisam imala, zanima me nakon koliko dana one poćinju da djeluju i od kad sam zaštićena? I još me zanima pošto su to hormonalne tablete da li uzrokuju pretjerano i naglo debljanje? Unaprijed hvala
|