Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

zeljkaa

14.06.2011. 21:35

Poštovana dr,
počela sam nakon dužeg vremena ponovno koristiti kontracepcijske tablete i dr mi je prepisao Yaz. Pijem ih već 10 dana i počela sam ih koristiti prvi dan menstruacije kako i stoji u uputstvu. Prvih 7 dana krvarenje je bilo jako oskudno, a sada zadnja 3 dana imam obilan smeđi sluzavi iscjedak pa čak i lagano krvarenje uz lagane grčeve. Uz to zadnjih nekoliko dana imam izražene vrtoglavice. Danas mi slijedi 11-ta tableta iz pakovanja. Trebam li ih odmah prestati uzimati ili potrošiti pakovanje do kraja? Prvenstveno sam ih počela uzimati zbog obilnih i bolnih menstruacija.
Hvala Vam!

usklicnik

15.06.2011. 12:40

postovana,
vec duze vrijeme koristim nuxe suho ulje za tijelo i yaz i nikada nije bilo nikakvih problema. medjutim, nedavno sam gledala listu sastojaka tog ulja i vidjela da sadrzi kantarionovo ulje, a znam da na uputi za koristenje yaza pise da pripravci od gospine trave mogu smanjiti ucinkovitost pilula. odnosi li se to samo na pripravke koji se uzimaju oralno ili bih trebala prestati s koristenjem tog ulja za tijelo?
zahvaljujem na odgovoru.

vedrich

16.06.2011. 00:00

dobar dan,

pitanje ce zvucat mozda glupo ali, smanjuje li alkohol, kofein i energetska pica tipa red bull ucinak Yaza?

Natalija Beljo, dr. med.

16.06.2011. 21:21

zeljkaa To je sve u početku, ako bi se vrtoglavice pojačavale onda prekinite piti.

uskličnik Preko kože je isto dosta velika resorbcija tako da nemojte se mazati.
vedrich Ovisi o količini.

bitterP

17.06.2011. 12:25

oboljela sam od lyme borreliosis i dobila antibiotik hiramicin,2x dnevno,14 dana.pijem i pilule yaz a procitala sam da se umanjuje njihovo djelovanje s ovim antibiotikom posto on sadrzi tetracikline.zanima me trebam li koristiti dodatnu zastitu samo tih 14 dana antibiotika ili sve do kraja ovog ciklusa? hvala

Natalija Beljo, dr. med.

17.06.2011. 22:50

Dok pijete antibiotik.

jelena0304

18.06.2011. 21:50

poštovana,
već 7 mjeseci pijem yaz i do sada sam redovno dobivala menstruaciju kod 2. il 3. bijele tablete. sredinom ovog mjeseca sam dobila gljivičnu infekciju,menstruacija mi kasni već 3 dana nego uobičajeno, tj počela sam se novim bliserom i popola već 2 tablete. brine me dal postoji mogućnost trudnoće unatoč tome šta pijem kontracepcijske tablete il je izostanak menstruacije razlog gljivične infekcije??osijećam lagane grčeve, dal je to možda znak da će mi menstruacija uskoro stić??

Natalija Beljo, dr. med.

19.06.2011. 17:00

Sluznica se stanjila pa je mjesčnica preskočila , sve ok pijte dalje.

anire

20.06.2011. 12:35

Poštovana doktorice,

već 9 mjeseci pijem yaz tablete i zaboravila sam popiti 22. tabletu (četvrti red) u subotu.. popila sam ju sa više od 12 sati kašnjenja u nedjelju.. završila sam sa rozim tabletama i nastavila piti tablete iz novog blistera... u petak (dan prije zaboravljene tablete) je dečko ejakulirao u mene, dali imam razloga za brigu jer su mi tada bili plodni dani?? jučer sam završila na hitnoj zbog bolova u desnom bubregu, radila sam nalaze krvi i urina... leukociti su mi 13,00, CRP 7,8.. i kod urina mi piše da imam leukocita mnogo,stanice pločastog epitela nešto, bakterije nešto... da li to pokazije da sam trudna ili su u pitanju neke upale....već nekoliko dana osjećam peckanje prilikom pišanja i krv u urinu...
nadam se brzom odgovoru!

Unaprijed zahvaljujem!

veronika_24

20.06.2011. 14:10

Pijem pilule yaz već 8 mj.i već 15 dana konstantno imam lagani smeđi iscjedak,mislim da su mi pilule preslabe i da ću ih morati mijenjati.Kod ginekologice mogu tek 28.6.pa me zanima mogu li do tad nešto poduzeti što bi zaustavilo iscjedak?Ako ne,zanima me mogu li normalno ići na more ili može biti štetno ako se kupam s iscjetkom(da ne pokupim neku infeciju ili slično)?

Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

20.06.2011. 17:00

anire Nije trudnoća, riječ je o upali.
veronika_24 Možete se kupati, i svakako do ginekologa.

veronika_24

20.06.2011. 22:10

Hvala na odgovoru!

Zanima me ako su mi pilule preslabe znači li to da mi je zaštita smanjena ili nije?
Interesira me kako je moguće da su mi pilule 7 mj.bile dobre i onda odjednom u 8.mj.su mi postale preslabe?Mogu li imati kakve posljedice ako ih nastavim piti još tjedan dana dok ne odem kod ginekologice?

Hvala Vam puno još jednom

ciribilibela

21.06.2011. 10:51

Poštovana,
Pilule YAZ pijem treće pakovanje, i to su mi prve kontracepcijske pilule. Kod posljednjeg pakovanja, koje sam počela koristiti prije tri dana, zakasnila sam popiti prvu pilulu 5 sati od ustaljenog termina. U proteklih 48 sati prije toga imala sam odnose, ali i veoma slabo menstrualno krvarenje. Budući da sam pročitala uputstvo u kojem piše da je moguće da je došlo do trudnoće u ovakvim slučajevima, interesira me da li je to moguće budući da sam u vrijeme odnosa pila neaktivne pilule i imala slabo krvarenje?

Natalija Beljo, dr. med.

22.06.2011. 00:20

veronika_24 Nije smanjena zaštita, možete probati još jedan mjesec sa Yaz-om.

ciribibela Nije trudnoća, sve je ok.Nastavite dalje po shemi.

greenfairy

25.06.2011. 04:55

Poštovana dr.
Propisane su mi tablete Duphaston 2x10 radi izazivanja menstruacije zbog općenitih problema s njenim (ne)dolaskom, te nakon toga Yaz od prvog dana krvarenja.
Menstruacija je došla 2 dana nakon Duphaston tablete,tada sam (u 22h) popila prvu Yaz tabletu, to je bila prošla nedjelja.
Nakon koliko dana sam zaštićena? Sutra dakle pijem 7. tabletu?

Natalija Beljo, dr. med.

25.06.2011. 20:25

Od prvog dana.

clea1989

25.06.2011. 20:25

Poštovana,
pijem pilule Yaz dva mjeseca. Prije nekoliko dana, u prvom tjednu blistera (točnije sedmi dan) zaboravila sam popiti tabletu u 22 h. Popila sam ju u 9 ujutro, dakle prošlo je manje od dvanaest sati, ali problem je sto sam iz blistera izvadila i pilulu za 7. i 8. dan,pa od zabrinutosti da ne pogrijesim koja je koja, popila sam obje. Ono što me zanima je jesam li dobro postupila sto slijedeću tabletu nisam onda popila opet isti taj dan, dakle u 22h, nego iduce jutro opet u 9 i tako nastavila piti sve ostale. Smije li se tako promijeniti termin?? I imam jos jedno pitanje, ginekolog je meni i partneru prepisao Medazol, trebamo li uz Yaz sada koristiti i dodatnu zaštitu?? Unaprijed zahvaljujem.

Natalija Beljo, dr. med.

26.06.2011. 21:20

Sad nastavite dalje po shemi, i ako Vi koristite vaginalete ne trebate dodatnu zaštitu.

bitterP

26.06.2011. 23:30

Postovana,
jos jedno pitanje u vezi hiramicina i zastite,dakle ovaj tjedan zavrsavam terapiju antibiotikom i bas mi se poklapa s plodnim danima,da li je s obzirom na to ipak potrebna dodatna zastita ili nije kao sto ste i rekli? hvala

vedrich

27.06.2011. 12:15

dobar dan,

smijem li uz Yaz koristiti Cellufree 3 Activ kapsule protiv celulita ( http://www.centar-zdravlja.net/pr...oizvodi/cellufree-3-activ-570/#title ) zbog sastava
koji je slijedeci:

Sastojci u jednoj kapsuli

Coleus forskohlii ext. s 10 % forskolina 200 mg Guarana ( Paullinia cupana) ext. s 22 % kofeina 200 mg Srebrna svilenica (Gymnema sylvestre) ext. s min. 65 % gimnemične kiseline 100 mg

tj hoce li nesto od navedenog smanjiti djelovanje YAza?? hvala

Nazad
1 ... 14 15 16 17 18 19 ... 52
Naprijed