Autor
|
Poruka
|
loubou
|
05.09.2011. 11:10
Poštovana!
Dakle, prije 11 dana sam zaboravila popiti tabletu, to je bila deseta tableta iz blistira. Sljedeci dan sam shvatila da sam ju zaboravila popiti u ono doba kad trebala popiti sljedecu. Tada sam popila oba dvije odjednom, i 10. i 11. tabletu iz blistira. Tu vecer sam imala odnos i dečko je svršio u mene. Guglala sam po forumima i pisalo je da je to u redu i da nikakva zastita nije smanjena posto pijem Yaz vec godinu i 3 mjeseca.
No medjutim, već 6 dana imam smedji iscjedak, onakav kakav je pred kraj menstruacije.
Ne razumijem jel to zbog te slucajno preskocene tablete ili? Dal se trebam zabrinuti ili samo pustiti da prodje? Cudno mi je jer je ovo prvi put da imam iscjedak otkad pijem Yaz (ako ne računamo onaj u početku koji je normalan zbog prilagodbe). Inace, trenutno sam na 20. tableti i ovo mi je bila prva propuštena tableta otkad pijem Yaz.
Da je moguće da je zaštita ipak bila smanjena i da li postoji mogućnost trudnoće?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.09.2011. 22:40
Zbog propuštene i onda ste unjeli više hormona (dvije tbl odjednom) tako da popijte blister do kraja, sve ok.
|
oglas.ivana
|
05.09.2011. 22:40
hvala vam na odgovoru. prestala sam piti (u petak sam zadnju popila i ostatak blistera sam bacila).
međutim, krvarenje mi još nije prestalo.
sutra idem kod ginekologa pa sam u panici, i danas mi cijeli dan lijeva ruka trne. ne znam da li je to povezano s prestankom yaza ili mi je u glavi problem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.09.2011. 11:45
Malo od straha, javite kako je prošlo.
|
malecka21
|
08.09.2011. 11:55
Da li lek Bactrim utice na dejstvo Yaz-a. Sredinom blistera mi se javio smedji iscjedak,ali sam par dana pre toga oscilovala sa vremenom uzimanja, da li je moguce od toga?
|
racica1
|
09.09.2011. 10:50
Zbog loseg nalaza koagulacije i visokih D-dimera morala sam nakon 4 mj hitno prestat pit yaz pilule. Nisam dovrsila kutiju prestala sam ih uzimat s 14 tabletom. Sad nakon 3. dana neuzimanja pojavilo se krvarenje. Zbog cega je ono nastalo i koliko je normalno da ono traje?
hvala na odgovoru.
|
malecka21
|
09.09.2011. 19:50
Postovana,
Evo mene opet Popila sam 3cu kutiju Yaz-a i na prijedhodnim sam dobijala posle popijene 3ce bele pilule. Medjutim, danas mi nije mjesecnica dosla. Jucer sam dobila jaku urinarnu infekciju, koja je bila praikecena blagim krvarenjem, a danas je sve stalo. Da li je to mogla biti mjesecnica? Takodje sam pilule pila disciplinovano i nisam povracala, koristila antibiotik i tome slicno. Uradila sam jutros test na trudnocu i bio je negativan, jedino nisam radila sa prvim urinom, ali u toku prijepodneva. Da li postoji mogucnost ako ne dobijem do sutra vece, kad treba da krenem novu kutiju, da sam u drugom stanju? Zabrinuta sam jako
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.09.2011. 04:35
malecka21 Ne već od oscilacije s vremenom.Ako je riječ o antibitiku koristite dodatnu zaštitu.
racica Dobili ste mjesečnicu.
malecka21 Ne, nastavite piti novi blister.
|
succi
|
10.09.2011. 04:35
Poštovana
Zanima me da li koristenjem Neo penotran vaginaleta koje imaju odredjenu dozu metrozola u sebi moze se smanjiti djelovanje yaz pilula i da li dijelovanjem azimed talbeta (jedne od vrsta antibiotika) je isto smanjeno djelovanje yaz pilula? Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.09.2011. 13:40
Vaginalete ne, ali Azimed da tako da dok ga pijte i narednih 7 dana koristite dodatnu zaštitu.
|
oglas.ivana
|
11.09.2011. 13:40
evo me
bila sam ovaj tjedan kod ginekologice, rekla mi je da nisam trebala uzimati par dana po dvije tablete jer to ne koristi kod tableta novije generacije, te da se ta metoda prije koristila.
uglavnom, rekla mi je da ću trebati napraviti ultrazvuk prije nego mi odredi daljnje tablete, pa budući da mi je prestala menstruacija ići ću ovaj tjedan riješiti uzv. i rekla mi je da ću najvjerojatnije prijeći na yasmin ili logest.
no, još uvijek me muče trnci u lijevoj ruci.
odnosno, ne znam da li bi ti nazvala trncima, više imam osjećaj kao da mi je ruka teška i to mi stvara osjećaj nelagode
nadam se da to nije ništa strašno i da će mi što prije proći.
mislila sam da se ti simptomi mogu javiti kada se počnu koristiti pilule, nisam znala da mogu nastati i prestankom uzimanja kontracepcije.
|
plavka8
|
12.09.2011. 10:40
dobar dan, prvi put pijem tablete i počela sam sa prvom 28.8.u nedjelju, u subotu sam imala neki smeđi iscjedak a u nedjelju bas dobila.. zanima me jel sam prosli tjedan već bila zaštićena?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.09.2011. 08:10
Jeste.
|
Vekisa
|
15.09.2011. 16:40
Poštovana doktorice!!
Jučer sam dobila Yaz pilule prvi puta,i jučer mi je bio 7 dan ciklusa i popila sam prvu tabletu,što mi savjetujete da nastavaim piti dalje bez obzira što je 7.dan ili da ostavim pa da počnem od sljedećeg mjeseca,tj.od 1. dana ciklusa,mislim onda će mi falit jedna tableta zar ne??Ili to nema veze..?? Unaprijed hvala..=)
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.09.2011. 11:35
Ako ih nastavite piti ovaj mjesec od njih nema zaštite ;kod svakog odnosa obavezan kondom. Tako da bi savjetovala da ne pijete i čekate prvi dan mjesečnice.
|
cesarica55
|
16.09.2011. 19:55
Poštovana,
popila sam dafalgan zbog bolova u danu kad sam prvi put počela piti tablete yaz, zanima me jel smanjena učinkovitosta tableta?
Hvala unaprijed na odgovoru.
|
Vekisa
|
16.09.2011. 19:55
Hvala vam dokorice,ali dali onda moram kupiti novi blister,ili mogu s ovim starim nastavit,jer sad mi fale 2 tbl koje sam popila..://
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.09.2011. 10:35
cesarica 55 Ne.
Vekisa Nažalost da, kupite novi.
|
Vekisa
|
17.09.2011. 13:40
U redu...hvala vam puno..=)
|
Vekisa
|
21.09.2011. 13:05
Poštovana doktorice opet ja....=)
Meni se jutros pojavio tamnocrveni do smeđi iscjedak,a popila sam samo dvije prve tabelte i prestala sam jer ću počet tek sljedeći mj,dali je to sad menstruacija ili šta..jel ja sam dobila već ovaj mjesec točnije 8.9,.......pomagajteeeeeeeee...://
|