Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

22.09.2011. 10:40

Nema panike, to je reakcija na one dvije tbl. jer ste org. poslali prvo jednu poruku pa ste ju promjenili. To bi danas trebalo nestati i čekate mjesečnicu.

Vekisa

22.09.2011. 11:30

HVALAAAAAAAAAA Vam puno..=)

pepetiti

23.09.2011. 10:45

Poštovana doktorice,
pijem pilule Yaz već nekih godinu dana...pred 6 mjeseci imala sam pauzu pa sam opet počela piti pilule. Prvih mjeseci je menstruacija bila normalna, a zatim je to postalo smečkasto krvarenje koje traje 2 dana. Da li imam razloga za zabrinutost? U vezi sam i uvijek pazimo prilikom odnosa.

Natalija Beljo, dr. med.

23.09.2011. 22:20

Nema razloga za brigu.

giva

25.09.2011. 17:50

Pozdrav. Imam jednu jako čudnu situaciju. Naime, dobila sam mengu 21.9 i uzela sam prvu tabletu. te sam 2 sata poslje imala proljev. Nisam povezala da bi to trebalo imat veze s pilulom.Sljedeći dva dana pila sam pilule po normalnom slijedu.23. sam imala spolni odnos u kojem je dečko svršio u mene. jučer i danas sam popila pilulu, sve normalno po uobičajenom rasporedu. No, danas sam čitala po forumu te se pisalo o tome kako proljev znači da se tableta nije razradila te da treba ju nadomjestit drugom tabletom. još da napomenem da sam prvu tabletu popila u 17:00 sati, a drugu sljedeći dan u 15:30. postoji li mogućnost da sam trudna te što da učinim?

Natalija Beljo, dr. med.

26.09.2011. 10:50

Negdje piše da je 2 sata dovoljno da se resorbira , negdje se spomoinju 3 sata. Ja ostajem kod 2 sata tako da i u Vašem slučaju sve ok. Nastavite dalje po shemi. Samo mi napišite da li ste početnik .

giva

26.09.2011. 15:25

početnik sam, ovo mi je prvi mjesec

Natalija Beljo, dr. med.

27.09.2011. 11:30

U tom slučaju ovaj mjesec preskočite bijele i nastavite s novim blisterom odmah nakon zadnje roze tbl. i neće biti mjesečnice da se ne uplašite ovaj ciklus.

ulala

29.09.2011. 01:50

upravo završavam zadnju kutiju yaz-a; sad sam na bijelim tableticama i u nedjelju bih trebala započeti s novim blisterom. No prijeći ću na Cilest tablete pa me zanima da li da onda u nedjelju umjesto novog yaz blistera počnem sa cilest blisterom? kontracepcijski učinak neće tako biti smanjen? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

30.09.2011. 11:20

Kad prelazite s Yaz -a na drugi OHC nakon zadnje aktivne tbl -roze počinjete s novim OHC.

NInci89

02.10.2011. 18:25

Postovana doktorice,
redovno sam pila kontracepcijske pilule Yaz, vec 3 mjesec pijem i sve je do sada bilo ok, ali proslu sedmicu sam imala blagu dijareju. nakon mozda 2 -3 h od pilule..nastavila sam normalno piti pilule,i jucer sam 18tu pilulicu popila nakon toga imala odnos i pukao je kondom..mislim da je svrsio u mene sada se plasim da li postoji opasnost od trudnoce..sta mi je ciniti..Nastaviti normalno piti tablete?? ili ici sto prije ginekologu, jos nisu prosla 72 h od odnosa..pa da sto prije sprijecim da dođe do onog najgoreg..panika me hvata..ne znam sta mi je ciniti..

Natalija Beljo, dr. med.

03.10.2011. 09:50

Nastavite ih piti dalje samo preskočite bijele za ovaj ciklus.

malecka21

03.10.2011. 14:40

Postovana. Ovaj mjesec sam imala upalu besike, ali sam se ja odlucila da ne pijem antibiotike. Pila sam cajeve, tj mjesavinu od rastavica, nane, hajducke trave, persuna i vreska. Sad sam se ja uplasila, posto pise da dio sastava proizvodjac zadrzava za sebe, da tu nema mozda kantariona. Inace sam pilule pila redovito. Zanima me koliko bi taj kantarion mogao da umanji dejstvo, ukoliko ga slucajno ima? I da li treba da budem zabrinuta? Danas pijem posljednju pilulu iz ovog blistera,a imala sam 2 nezasticena odnosa ovog mjeseca.

virago

03.10.2011. 14:40

Doktorice,

zaboravila sam popiti 2. tabletu iz blistera, popila sam je tek idući dan istovremeno sa idućom tabletom, znači 24 sata zakašnjenja. U tjednu prije (4 dana ranije) sam imala nezaštićeni odnos. U uputstvima piše da ako se zaboravi tableta 1-7 dan blistera, postoji rizik od trudnoće. No ginekolog mi je rekao da sam i dalje zaštićena te da nastavim normalno uzimati tablete, pa me zanima što vi mislite.

NInci89

03.10.2011. 20:15

hvala Vam puno na odgovoru..danas sam isla kod dr uradio je ultrazvuk rekao je da misli da ce bit dobro, e sad me zanima..da li je moguce da ultrazvuk pokaze odmah tak brzo da se kakva promjena desila..buduci da je 35h od odnosa proslo..rekao je da nastavim i da se javim ako bude kakvih problema sa menstruacijom..ak se ne pojavi..a vi sada kazete da nastavim, da preskocim bijele pilule i vas mi odgovor djeluje logicniji..molim vas razjasnite mi nedoumice u pogeldu ultrazvuka i koliko mogu bit sigurna u taj pregled..buduci da je urađen 35h od odnosa..hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

04.10.2011. 21:50

Malecka 21 Koristite dodatnu zaštitu.
virgo Isto što i on.
Ninci89 Vido je tanak endometrij - sluznicu i da li su jajnici neaktivni tj da nije došlo do ovulacije.

malecka21

04.10.2011. 22:35

Hvala na odgovoru, samo je sad malo kasno za upotrebu dodatne zastite, danas sam popila prvu bjelu pilulu...

NInci89

04.10.2011. 23:25

hvala Vam puno, dakle mogu bit sigurna da je ok i nema potrebe da preskacem bijele pilule?? Hvala Vam puno od srca!

mala91

06.10.2011. 00:25

Postovana
pijem yaz tablete i koristim preventivno nistatin kremu jer dobijam infekcije cesto trebam na pregled uskoro-zakazan 11.10 pa cu vidjeti sto dalje...uglavnom zanima me je li nistatin smanjuje djelovanje yaza???
Hvala unaprijed

ksena0690

06.10.2011. 11:35

Poštovana!
Prije mjesec dana sam počela uzimati yaz pilule. Sve sam tabletice pila od prilike u isto vrijeme (17:00-18:00).
No međutim.. vidim svi govore o produženom krvarenju i slično.. Ja sam trenutno na bijelim tableticama i iscjedak nije ni prestao...(intenzitet je bio različit)..
Mislim da bi ovo krvarenje trenutno čak mogla biti menstruacija. :/
Trebam li se zabrinuti slučaju da se taj iscjedak nikako ne zaustavi do kraja sljedećeg blistera?? omg
Povećao mi se libido :$.. omg..... jesam li zaštićena za vrijeme bijelih tabletica blunk
Hvala!

Nazad
1 ... 19 20 21 22 23 24 ... 52
Naprijed