Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.11.2011. 19:00
Pijte dalje i preskočite bijele za ovaj cikus.
|
ksena0690
|
15.11.2011. 15:25
ja sam zbunjena.. sada sam na trećem blisteru. cijeli prvi sam krvarila, kada sam počela sa drugim to je stalo, a za vrijeme bijelih tabletica sam pola popodneva imala smeđi iscjedak, a jučer (nakon desete roze tablete trećeg blistera) sam prokrvarila.. je li to zbog prilagodbe organizma ili?? izgleda da su menstruacija i "prijelomno krvarenje" zamijenili svoje mjesto u mjesecu... je li to u redu ili da se brinem?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.11.2011. 16:50
Ako je smečkasto sve je ok , spotting.
|
RedIvy
|
19.11.2011. 15:20
Poštovanje,
namjeravam piti matičnu mliječ radi poboljšanja imuniteta, a pročitala sam da ona, pošto sadrži spolne hormone, utječe na normalizaciju ciklusa, ovulaciju, plodnost itd. Navodi se i da ublažava negativne efekte oralne kontracepcije. Prilično sam zbunjena, pa bih Vas molila da mi odgovorite postoji li šansa da smanjuje djelotvornost pilule. Unaprijed hvala
|
malecka21
|
20.11.2011. 21:05
Pijem Yaz zadnjih 6 mjeseci i nijednom mi nije izostala mjesecnica. Zanima me da li postoji mogucnost trudnoce ukoliko se dobija redovno? takodje me zanima da li postoji mogucnost trudnoce ako mi je zadnja mjesecnica bila propracena jakim bolovima i predpostavljam odvojenim zidovima materice? A nije bila nesto obilna...Takakodje me zanima da li bi doslo do izostanka mjesecnice ukoliko bi doslo slucajno do trudnoce za vrijeme koristenja kontraceptiva.
Hvala Vam unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.11.2011. 23:55
Redlvy Matična mliječ ne sadrži hormone tako da ju možete piti.
maleska21 Može izostati , ali ako pijte redovito nema trudnoće.
|
veronika_24
|
21.11.2011. 18:05
Zanima me da li kapsule suhog pivskog kvasca i kapsule omega 3 smanjuju djelovanje kontracepcijskih pilula?
Hvala unaprijed
|
Jecyka
|
21.11.2011. 22:05
Tek sam pocelda koristim ove pilule,tacno prije 6 dana i imala sam polni odnos.Dali je moguce da ostanem trudna nakon tako kratkog vremena koristenja ovih pilula?Hvala u naprijed...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.11.2011. 19:25
veronika24 Ne.
Ywcyka Ako ste počeli priti prvi dan ciklusa zaštićeni ste.
|
malaada
|
27.11.2011. 22:10
Molim vas za pomoc. Pila sam Yaz tablete više od godinu dana, ali sam onda prestala, naravno nakon što sam popila zadnju bijelu tableticu, i od tada nisam dobila, tj kasni mi tacno 28 dana, radila sam test na trnudnocu i on je negativan. Sta da radim?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.11.2011. 17:55
Zna nakon prestanka pijenja kasniti tako da ako ne bi došla za još kojih 7 dana javite se ginekologu.
|
veronika_24
|
01.12.2011. 10:35
Pijem pilule yaz oko godinu dana,a dana sam dobila Efflumidex kapi za oči koje moram koristiti 8 dana.Zanima me da li to smanjuje djelovanje pilula?
Hvala unaprijed
|
lalita
|
02.12.2011. 16:20
Poštovana doktorice, koristim pilule yaz već odprilike pola godine, zbog prehlade mi je doktorica danas propisala antibiotik Ospamox. Čitajući upuststvo naišla sam na ovo " Važno je da liječnika obavijestite o drugim lijekovima koje uzimate, pa i o onima koje ste dobili bez recepta. Naime, neki lijekovi mogu utjecati na djelovanje drugih lijekova. Ne preporučuje se istodobna primjena tableta Ospameox i:" između ostalog je navedena i oralna hormonska kontracepcija zbog smanjenja njene učinkovitosti i kao liječnik će preporučiti primjenu drugih zaštitnih sredstava. To znači da nisam tih tjedan dana dok budem pila antibiotik zaštićena ili dok ne popijem cijelu kutiju yaza?Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.12.2011. 20:00
Dok pijete antibiotik koristitie dodatnu zaštitu.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.12.2011. 20:00
veronika_24 Koristite kapi tako da ne smanjuju učinkovitost.
|
pepetiti
|
05.12.2011. 12:10
Poštovana doktorice,
ja zbilja ne znam što se događa... Pijem pilule Yaz već godinu dana...i nikad nije bilo problema...
U 9. mjesecu nisam dobila menstruaciju, radila sam test za trudnoću i bila sam kod ginekologa i rečeno mi je da je sve u redu...
I 10. mjesecu dobila sam menstruaciju, no nakon što sam popila sve 4 placebo tablete, odnosno na prvoj ružičastoj iz drugog blistera..menstruacija je trajala neka 3 dana i nije se razlikovala od ostalih menstruacija (bila je oskudna kao i ostale, smečkasto krvarenje). Sad u 11. mjesecu sam trebala dobit menstruaciju i nje opet nema. Malo sam čitala i zaključila sam da bi to moglo biti zbog pilula. U vezi sam , i uvijek pazimo (dečko nikada nije svršio u mene)... Pilule pijem redovito (2-3 sata razlike), dakle nikad nisam kasnila više od 12 sati. Jesu li doista pilule razlog kašnjenju? Imam li razloga za zabrinutost?
Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.12.2011. 20:25
Kod YAZ se zna zbog tanke sluznice dogoditi da mjesečnica preskoči tako da nastavite piti dalje po shemi.
|
sansan
|
06.12.2011. 17:45
Postovana!
Zabrinuta sam i iskreno se nadam da mi mozete pomoci!
Pijem Yaz od 5.mjeseca,znaci trenutno sedma kutija. Inace pijem u 21h svaki dan,ali mi se dogodilo da sam sedmu tabletu iz ove kutije zaboravila popiti. Popila sam ju dan poslije oko 16h i navecer oko 21h opet onu redovnu. 2 dana prije nego sam zaboravila popiti tabletu imala sam odnose (decko je ejakuilirao u mene). Nastavila sam redovno piti dalje (imala sam odnose i poslije,ali s prezervativom ili prekinuti snosaj) i nakon nekih tjedan dana se pojavio blagi smeckasti iscjedak i nakon nekoliko dana (danas) se pojavila krv, kao menstruacija (barem za sada mislim jer ne znam koliko ce potrajati). Postoji li mogucnost da sam trudna? Je li potrebno napraviti kucni test ili nesto? I kako da nastavim dalje piti kontracepcijske? Ostalo mi je jos 7 roza tabletica i 4 bijele placebo do kraja kutije.
Puno hvala!
|
malecka21
|
07.12.2011. 13:45
Sinoc, tri i po sata posle uzimanja pilule, digla mi se kiselina i malo sam povratila, mada ne mogu to ni nazvati povracanjem, jer sam ispljunula koliko je recimo prilikom kaslja kad se izbacuje slajm, ili malo vise od normalne kolicine pljuvacke u ustima... Pijem pilule vec 10 meseci, yaz zadnjih 6... Da li sam i dalje zasticena ili se trebam brinuti?
Unapred hvala...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.12.2011. 17:25
sansan Sve ok, zaštićeni ste . Popijte roze do kraja i preskočite bijele.
malecka21 Zaštićeni ste.
|