Autor
|
Poruka
|
jejja
|
26.01.2012. 20:50
poštovana doktorice. Pijem Yaz vec nekoliko mjeseci, prvih par mjeseci sam menstruaciju dobila negdje na sredini blistera pa onda ponovno za vrijeme one zadnje 4 tablete, to sam pripisala prilagodbi jer sam do tada godinama pila Diane 35 zbog PCOS i čestih cista. Ovaj mjesec sam vec na 3 placebo tableti a menstruacije nigdje, zanima me jeli i to jos uvijek stvar prilagodbe ili bi se trebala javiti doktorici kako bi mi promijenila terapiju (jer na zalost bez tableta mi rastu i pucaju ciste) Unaprijed Vam se zahvaljujem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.01.2012. 11:15
Sve ok, kod Yaz-a se zna zbog tanke sluznice dogoditi da mjesečnica preskoči jedan mjesec ( zna biti samo malo smečkasti iscjedak) . Vi nastavite s novim blisterom.
|
anajidla24
|
28.01.2012. 19:45
Poštovana doktorice pijem yaz pilule trenutno 2 pakovanje..medjutim pri drugom pakovanju blistera na 20.piluli dobila sam nesto kao smedjkasti iscjedak ..dali je to menustruacija..ostalo mi je jos 4 roze i 4 bijele placebo tabletice...unaprijed hvala na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.01.2012. 04:20
Spotting , tako da nastavite dalje po shemi.
|
jationa
|
29.01.2012. 04:20
prije 2 tjedna sam povraćala i imala proljev nakon uzimanja 10. tablete i od tad sam u odnosima koristila kondom po vašem savjetu, nakon toga sam normalno pila tablete, no danas sam dobila menstruaciju, a ostale su mi još 2 obične i 4 placebo tablete do novog blistera, i u zadnjih par dana pojavio mi se i smeđi iscjedak. Inače ovo mi je 2. blister pa me zanima da li je uranjena menstruacija uobičajena za 2. mjesec korištenja, a ako nije šta da radim? hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.01.2012. 22:45
Sve ok, popijte dalje po shemi.
|
Babi185
|
31.01.2012. 01:05
Poštovana doktorice,pri kraju sam drugog pakiranja yaz pilula.zadnjih pola mjeseca me muci problem vezan uz spolni odnos,zadnjih par puta odnosi su mi bolni,i ta bol se jos poveca zavrsetkom odnosa i potraje sat-dva.Nikad mi se to prije nije desavalo i malo sam zabrinuta.Bol se odnosi na dio vagine blize anusu,ako to ima kakve veze.Nije stvar u infekciji sigurna sam da ju nemam,nego samo bol pri odnosu i nakon njega.Pa se mislim da li je zbog pilula.Mozda budem malo suha ali je bol tu,sto god ucinili.
|
kata:::
|
31.01.2012. 18:45
Poštovana...prošli mjesec sam vam se javila radi uranjene menstruacije na aktivnim tabletama yaza...nastavila sam ih dalje piti kako ste mi rekli ..,a BIJELE ...sam preskočila te nastavila novo pakiranje...no isto mi se dogodilo i ovaj mjesec samo na zadnje dvije aktivne sam dobila menstruaciju ..kako da dalje nastavim ..dali da preskočim bijele?..
hvala punoo!!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.02.2012. 10:20
Babi185 Bol nije povezana s OHC , ali suhoće da tako ds probsajte koristiti lubrikant.
kata ::: Sad špopijte i te dvije roze i bijele pa ćemo vidjeti kakao će biti na sljedećem blisteru.
|
kata:::
|
01.02.2012. 11:00
Jesam li i dalje zaštičena od trudnoće...s obzirom na situaciju ..i dali treba dodatna zaštita?
|
virago
|
02.02.2012. 16:35
doktorice,
zaboravila sam popiti tabletu u drugom tjednu, tj. popila sam ju s 24 sata zakašnjenja. nakon par dana mi se pojavio smećkasti iscjedak. dosad nisam imala spotting, pa me zanima trebam li možda preskočiti bijele tablete, ili da nastavim normalno uzimati tablete. hvala
|
virago
|
02.02.2012. 16:50
pijem yaz 6 mjeseci i dan prije zaboravljene tablete (13.tableta) sam imala nezaštićen odnos
|
Hugo Boss
|
02.02.2012. 22:20
Poštovana doktorice,
Pila sam 4 mjeseca Logest i radi akni i glavobolje prestala sam uzimati jedan mjesec Logest. Sačekala sam početak novog menstrualnog ciklusa i počela sam piti Yaz prvog dana menstruacije. Popila sam 8 tableta Yaz i svaki dan imam smeđi iscjedak. Dva puta sam imala odnos i dva sata poslije odnosa, oba puta sam imala krvarenje (krv crvene boje). Ovo mi se nije dešavalo kod Logesta. Jeli ovo normalno i imam li razloga za brigu? Hvala unaprijed na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.02.2012. 22:40
kata::: Zaštićeni ste.
virgo Pijte dalje normalno.
Hugo Boss To je spotting.
|
*NOVA*
|
02.02.2012. 22:40
Poštovana doktorice,
imam samo jedno kratko pitanje, samo da budem sigurna...
Naime, zadnju bijelu tabletu sam zaboravila popiti i sutradan sam počela s novima, odnosno rozim... to ne utječe na zaštitu? i dalje je sve u redu?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.02.2012. 13:40
Da , sve je u redu.
|
malecka21
|
04.02.2012. 23:15
Dobro vece...Htela sam Vas pitati da li Orvagil vaginalete uticu na dejstvo Yaz-a...? Pitam zbog perioda posle uzimanja vaginaleta i pre pocetka uzimanja...
|
malecka21
|
05.02.2012. 13:10
postovana, imam jos jedno pitanje...Pila sam antibiotik i za vreme njega nisam imala odnose, kao ni 10 dana posle prestanka uzimanja antibiotika. 10 dan od prestanka sam imala odnos, ali bez dodatne zastite i unutrasnje ejakulacije. Zanima me da li sam bila zasticena? Ili treba da se brinem?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.02.2012. 23:55
Vaginalete nisu utjecale i dobro ste postupili vezano za antibiotik i dodatnu zaštitu.
|
ethela
|
06.02.2012. 15:30
Poštovana doktorice,evo javljam se jer imam očito pomalo ozbiljniji problem sa upotrebom yazz tableta.Ovako prije 6mj.počela sam prvo koristit trinquilar tablete koje su mi samo potencirale česte i prilično intenzivne glavobolje,te sam u dogovoru sa ginekologicom nakon što sam ih pila samo mjesec dana,prešla na yazz.Sada ih pijem već 5 mjeseci,i već 2 mjeseca imam izvanmenstrualna krvarenja,znači već 2 mjeseca osim što dobivam mengu u kada je i trebam dobiti,dobivam i još 10 dana ranije.No kako sam čitala,očito da su normalnije same te pojave menstruacija prije samih menstruacija,pa se toliko niti nisam na to obazirala.Ono što me najviše brine su te moje vjerujte mi totalno nehumane glavobolje.Inače sam im sklona,znam ponekad i u periodu kad nemam mengu ih imati( ali najoštrije su osobito u vrijeme menge kada moram popiti i do 5 tableta ne bi li mi bilo bolje i traju po par dana,uz osjećaj vrtoglavice,ponekad i povraćanja)ali kako pijem tablete sama učestalost i intenzitet se dosta pojačao i ne osjećam se baš dobro.Ne znam što da radim,da li da ih nastavim piti,da li na se orijentiram na neke druge( iako sam čula da ove imaju namanju razinu hormona i ako pređem na druge,da vjerovatno mi neće biti od njih bolje) ili da ih jednostavno prestanem piti.Iskreno ne znam što da radim,pa bih vas zamolila ako biste me mogli savjetovati oko toga i time mi pomoći jer sam zabrinuta.Unaprijed zahvalna na odgovoru.
|