Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

ivaMa

19.12.2011. 21:10

Poštovanje,
Uzimam yaz već nekoliko godina (uz stanke) i nedavno sam zbog operacije morala prestati na par mjeseci. Kada sam ponovno počela uzimati, počela sam prvi dan nakon menstruacije (na uputama piše da se treba početi prvi dan krvarenja ako prethodni mjesec nismo uzimali tablete). Zanima me smanjuje li to pouzdanost tableta? I ako da na koliko dugo?
Unaprijed Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

21.12.2011. 23:30

Ako je to bilo unutar 24 sata od kad ste dobili onda kao da ste počeli i prvi dan, u suprotnom 10 dana od početka dodatna zaštita.

jationa

22.12.2011. 09:40

zanima me je li djelovanje yaz pilula smanjeno ako je povišena tjelesna temperatura i jel postoji veći rizik od trudnoće ako dečko ejakulira u mene u plodnim danima uz uzimanje pilula?

Gogoo

23.12.2011. 12:50

Postovana,

pijem yaz pilule, trenutno 2 pakovanje. Kada sam u srijedu u 20:00h popila 19 tabletu nakon neka 4h sam povracala (oko 00:00 - 00:15), zatim sam u cetvrtak popila 20 tabletu. Zanimame kada treba da koristim dodatnu zastitu i kada da pocnem s novim pakovanjem???

Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

23.12.2011. 22:50

jationa ne.
Gogo Ne trebate , samo preskočite pauzu.

zeko i medo

05.01.2012. 20:30

Poštovana,
imam nekoliko pitanja u vezi uzimanja yaz tableta...Naime danas mi je 11. dan uzimanja, počela sam s prvim danom menstruacije i uzimam svaku večer u 22h redovno.
Jedine nuspojave koje sam dosad primjetila su osjetljivije grudi, lagani iscjedak i smanjena vlažnost... i da li je moguće i smanjenje vagine ( rodnice), jer smo imali laganih problema pri spolnom odnosu kojih nije bilo dok nisam pila tabletice. Zanima me da li te nuspojave prođu nakon nekog vremena ili će to sve ostati tako?
Također, dok nisam pila tablete povremeno sam trljala u vlasište ulje od gospine trave od kućne radinosti, jer imam problema sa vlasištem...da li i dalje mogu to koristiti s obzirom da pijem yaz ili to smanjuje učinkovitost tableta bez obzira što je na bazi vanjske upotrebe?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru.
Lijep pozdrav. happy

malecka21

06.01.2012. 12:35

Postovana, u subotu sam pocela novu kutiju Yaza, u nedelju sam zakacila stomacni virus i povratila pilulu od nedelje... Sacekala sam par sati, dok nisam zavrsila sa povracanjem pa sam popila opet pilulu, ali sa kraja blistera, poslednju rozu. 8-9h posto sam je popila dobila sam diareju... I onda je sve stalo. Zanima me da li sam zasticenja?I da li su sve pilule u blisteru iste doze, izuzev belih?
Hvala unapred na odgovoru...

Natalija Beljo, dr. med.

07.01.2012. 13:05

zeko i medo Gospinu travu više nemojte koristiti , a problem s rodnicom je radi suhoće što je nuspojava tableta.
malecka21 Da, sad pijte dalje po shemi.

ameliie

08.01.2012. 19:20

Poštovana doktorice,

ne znam kako sam to izvela, ali nadam se da ću Vam uspjeti objasniti dovoljno dobro da ćete mi znati reći kako da nastavim piti Yaz...naime, umjesto 12. tablete, u žurbi, uzela sam 15. koju trebam popiti slijedeci utorak., danas, misleći dakle da nisam popila 12. tabletu, popila sam dvije odjednom...sada mi dakle fali jedna tableta iz blistera, a normalno sam pila svaki dan..moje pitanje je trebam li dalje normalno nastaviti bez obzira na pobrkani redoslijed? u uputama pise samo o zaboravljenoj tableti, a ne o popijene dvije odjednom..Hvala unaprijed!

mala91

08.01.2012. 19:20

postovana
odlozila sam menstruaciju znaci nisam pila bijele tablete nego sam odmah nastavila novo pakovanje i sad pijem normalno to novo pakovanje
i mislila sam piti sve 24 tablete znaci da kad prestanem piti trebala bi normalno dobiti menstruaciju...i onda imam pauzu 4 dana???

mart2701

09.01.2012. 01:25

Poštovani,
od 30. prosinca 2011. godine koristim Yaz kao svoj prvi kontraceptiv. Počela sam sa prvom pilulom prvog dana menstruacije. Nemam nikakve nuspojave i zadovoljna sam sa pilulama ali krvarenje nije prestalo. Imam krvarenja koja su kao da su se nadovezala na menstruaciju. Nisu obilna ali su svakodnevna. Imam redovite odnose. Puno Vam hvala

analana

09.01.2012. 12:50

Štovana Dr
Pijem Yaz tablete već drugi mjesec. Pri drugom pakovanju dobila sam krvarenje koje je trajalo dva dana i to sedmicu prije no sto regularno trebam dobiti, a evo popila sam 4. placebo tabletu i nisam jos dobila. Pri tome navodim da sam i prije godinu dana koristila Yaz pilule te da nisam imala ovakvih problema sem mucnine, ali i to se rijesilo, ne izostavljam tablete, pijem ih na vrijeme svaki dan, ne koristim antibiotike, dakle sve kao sto je nalozeno. Sta je razlog k tome? da dobijem prije vremena, a na vrijeme ne? Mozda je u pitanju neka prehlada?
Unaprijed sam Vam zahvalna, nadam se skorom odogovoru.
Lana

veronika_24

09.01.2012. 15:15

Pijem yaz malo više od godinu dana i zadovoljna sam ali ovaj mjesec sam mjesečnicu dobila tjedna dana ranije,na rozoj piluli...prije tjedan dana sam bila na putu i imala sam jedan jako stresan dan...da li je to možda razlog zašto sam dobila ranije?Pilule pijem redovito i inače uvijek dobijem na 3.bijeloj piluli.

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2012. 22:25

amaliie Pijte dalje po shemi.
mala91 Da.
marta2701 To je spotting.
analana Ništa strašno, nastavite dalje piti pop shemi. Zaštićeni ste. Zbog ranijeg krvarenja je ovo izostalo.
veronika_24 Da.

malecka21

11.01.2012. 13:05

Da li Lactogyn kapsule umanjuju dejstvo Yaza?Hvala unapred

mart2701

11.01.2012. 23:15

Poštovani,
puno Vam hvala na odgovoru i, mislim da si mogu uzeti tu slobodu, zahvaljujem Vam na Vašem angažmanu na ovome forumu. Puno je lakše kada se nekome može za ovako osjetljive teme obratiti u znanju da će odgovor doći od obrazovane i za to adekvatne osobe.
Pročitala sam da spotting može biti uzrok slabe neplodnosti.. Koliko je to istina i kako se i da li se uopće može na to ikako utjecati i eventualno spriječiti..?
Puno Vam hvala, lijep pozdrav

malecka21

12.01.2012. 12:55

I lactogyn vaginalete da li umanjuju dejstvo Yaz-a?

Natalija Beljo, dr. med.

13.01.2012. 01:50

malecka21 Ne
mart 2701 Ne , to je reakcija na hormone i unutar 4-6 mjeseci prestane.

ivana1992

24.01.2012. 01:10

pijem logest dvije godine i od tada mi je libido potpuno smanjen i debljam se unatoc vjezbama i dijeti a celulit mi se jako pogoršao. preporucujete li mi jaz ili nekakvu drugu vrstu kontracepcije?

Natalija Beljo, dr. med.

24.01.2012. 20:30

Možete probati Novynette one manje utječu na metabolizam masti i ugljikohidrata.

Nazad
1 ... 22 23 24 25 26 27 ... 52
Naprijed