Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Nastija123

06.02.2012. 22:20

Poštovana,

4 godine sam pila yasmin tablete i na zadnjem pregledu liječnik mi je promijenio tablete yasmin u yaz, zbog manje hormona i navodno boljih svojstava. Također, rečeno mi je da popijem zadnju kutiju yasmina, napravim pauzu od 7 dana i tada da započnem piti yaz. Ono što mene zanima je da li sam ja zaštićena od prvog dana pijenja tableta yaz, s obzirom da one sadrže manje hormona nego yasmin, odnosno da li je porebno koristiti dodatnu kontracepciju dok mi se organizam opet privikne na nove tablete?

Unaprijed hvala!

Lexy85

07.02.2012. 17:55

Imam pitanje u vezi yaz-a:

Pilule yaz sam počela prvi put piti prošli mjesec, danas sam popila zadnju bijelu placebo pilulu, menstruacija mi je došla prije 2 dana ali danas sam imala užasno jake bolove i grčeve u trbuhu, u predjelu jajnika... kad sam bila na wc-u primjetila sam na ulošku ugrušak oko 5- 6 cm veličine bijele boje sa sukrvicom, nikad mi se takav ugrušak nije pojavio, uvijek su bili manji i crvene boje ( ispričavam se na opisu ali još sam izvan sebe )....

Čitala sam na netu da to može biti spontani pobačaj? Molim Vas da mi netko objasni što je to bilo.... Zahvaljujem....

Natalija Beljo, dr. med.

07.02.2012. 22:40

Nastija123 Nije potrebna dodatna zaštita.
lexy85 Spontani nije moguć pod OHC, nije bijele boje. Vjerojatno je riječ o iscjedku iz rodnice koji se pomješao s krvlju. Tako da mirno spavajte.

Miuljica

08.02.2012. 22:35

Postovana doktorice,
pre neki dan sam dobila zauske, pa me interesuje da li smem da nastavim da pijem yaz tablete?Neke posledice?

Miuljica

08.02.2012. 22:35

Postovana doktorice,
pre par dana sam dobila zauske, pa me interesuje da li smem da nastavim sa koriscenjem yaz tableta?Neke posledice?

kata:::

09.02.2012. 12:05

doktorice imam jedno pitanje ...smanjuju li koje tablete za bolove učinak yaz tableta...???
hvala!

daria505

09.02.2012. 14:10

Poštovanje,
imam pitanje u vezi yaz pilula. pilule sam pila 6 mj. bez prestanka, prije 2 tjedna sam ih prestala pit zbog problema sa deckom. sada je proslo 15 dana od kako ih ne pijem, pocela bi ih sto prije piti, kada i kako da ponovo pocnem piti yaz? unaprjed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

09.02.2012. 22:15

Miuljica Ako pijete antibiotik dodatna zaštita.
kata::: Ne.
daria505 Prvi dan mjesečnice.

marija07

11.02.2012. 21:45

Poštovana doktorice Beljo!

Zanima me utječe li konzumacija tibetanske gljive na tablete Yaz, to jest, smanjuje li zaštitu od trudnoće?
Čitala sam da ona moze imati svojstva kao antibiotici, a znam da antibiotici smanjuju postotak zaštite.

BjankaM

11.02.2012. 21:45

Poštovana doktorice,Yaz tablete sam počela koristiti prvog dana krvarenja,i evo već ih koristim 16 dana ali krvarenje mi nije prestalo. Ne znam da li se trebam zabrinuti,pošto nije tipično menstrualno krvarenje,smedje je boje i javlja se tamna sukrvica. da li je to normalno ? Unaprijed hvala happy

Natalija Beljo, dr. med.

12.02.2012. 04:20

marija07 U tom slučaju dodatn zaštita .
BjankaM To je spotting.

12.02.2012. 04:25

Dobar dan! Imam jedno pitanje koje ste vjerojatno vec imali , ali ja ne mogu naci odgovor. Naime, yaz uzimam vec skoro dvije godine. Prvi put mi se dogodilo da sam u trecem tjednu zaboravila uzeto ruzicastu tabletu i odlucila sam da cu baciti cetiri bijele i nastaviti piti dalje. To nije problem , nego sam tabletu za subotu popila u petak u 11h prijepodne (kad i obicno pijem) i kada sam vidila da sam pobrkala dan, tabletu za petak sam popila u subotu u 1 h ujutro. Zanima me da li ce to utjecati na ucinkovitost kontracepcije? Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

13.02.2012. 21:30

Neće.

lady m

14.02.2012. 23:30

večer...imam pitanje, pilule sam počela piti prije 4 god, prvo sam uzimala yasmin ali sam se nakon neke 2,5 god naglo počela debljati pa sam dobila yazz, pila sam ih neprestano do prije 1 mj kad mi se dogodila velika pogreška, naime zabpravila sam ih kupiti jer zbog prirode nsvog posla nisam stigla, i sada mi je 3 dan ciklusa pa me zanima da li mogu početi piti ih unutar 5 dana ili strogo mora biti 1.dan s početkom?? hvala...

eridanis

16.02.2012. 09:30

Postovana,
desilo mi se danas slucajno da sam uzela pilulu 7 sati kasnije, pa me zanima hoce li to zakasnjenje smanjiti zastitu? :/

Natalija Beljo, dr. med.

17.02.2012. 00:40

LadyM Mozete ali,kondom obavezno kod odnosa.
eridinis Nece.

martinka

17.02.2012. 21:05

Pozz...molim da mi odg i savjetujete.Javljam se sa slicnim pitanjem i problemom kao i nesto ranije.Naime,uredno uzimam Yaz,bez preskakanja i zaboravljanja,a prosli mjesec mjesecnog krvarenja gotovo da nije bilo (tek smeckasti trag),a ovaj mjesec cak ni to.Da li da se brinem?Trudnoca?Ili se nesto drugo dogadja?Molim vas odg,hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

19.02.2012. 22:30

Sve ok pijte dalje po shemi.

avangarde111

20.02.2012. 11:00

Postovana doktorice,
pijem Jazz pilule i sinoc mi se dogodilo da sam zabunom uzela 2 tablete od jednom (zapravo u razmaku 1 sata). Dakle, popila sam tabletu namjenjenu i za 10. i za 11. dan. Zanima me da li trebam nesto poduzeti u vezi toga ili pijem normalno do kraja blistera pa bacam 4 bijele ili i njih pijem..
hvala
lijep pozdrav

mirror

21.02.2012. 01:25

Pozdrav,
Pijem yaz tablete vec dvije godine, sa pauzom od tri mjeseca krajem prosle godine. Ovo mi je trece pakovanje nakn pauze. Popila sam 19. tabletu i sat i po nakon toga sam imala dijareju. 8 sati od prethodne, kada su tegobe prestale, popila sam slijedecu tabletu. Zanima me da li mogu nastaviti sa istim blisterom do kraja, iako sada imam jednu tabletu manje? Mogu li nakon 23. ruzicaste tablete popiti i 4 bijele ili bas moram odmah nastaviti sa novim blisterom?
Hvala

Nazad
1 ... 24 25 26 27 28 29 ... 52
Naprijed