Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

16.04.2012. 23:10

AST_girl Zaštićeni ste.
andrea 1990 Napravite prvo test.

ines_b

17.04.2012. 15:55

Danas sam slučajno popila dvije tablete, za utorak i srijedu, ne znam ni ja kako...
To je 11-ti o 12-ti dan,
Što ću sad?
Oću li preskočiti sutrašnji dan ili ću nastaviti piti normalno i dali ako preskočim sutra mi to utječe na kontracepciju?

atenaatena

17.04.2012. 21:45

Poštovana doktorice,

zaboravila sam popiti zadnju tabletu u trećem tjednu i sjetila se idući dan kad sam trebala popiti drugu.. I popila sam dvije odjednom jer tak piše u uputama.. A sad.. Zanima me zašto se moraju bacati zadnje 4 bijele? Super mi paše ovakav raspored ciklusa, pa nebi htjela bacati ove 4 da mi se ne poremeti ciklus.. I koliko je smanjena zaštita unazad? Imala sam odnos u petak, a u nedjelju sam zaboravila popiti tabletu.. Da li sam stigla ovulirati u taj jedan dan kad sam zaboravila tu tabletu? Hvala

LilahD

17.04.2012. 21:45

Poštovana doktorice,
na trećoj sam kutiji yaz pilula i danas,13.dan sam zabunom popila dvije pilule i dobila malo jače krvarenje.Je li zaštita i dalje postojana iako sam skratila ciklus za dan?

Natalija Beljo, dr. med.

18.04.2012. 20:50

ines_b Nastavite dalje po shemi.
antenaantena Nećete poremetiti ciklus jer će mjesećnica u tom slučaju izostati za ovaj mjesec.
LilahD Da.

atenaatena

18.04.2012. 22:10

Ali će mi onda idući mjesec doći 4 dana ranije, a to mi se poklapa sa putovanjem.
A postoji li mogućnost trudnoće zbog odnosa dva dana prije te propuštene tablete?

Natalija Beljo, dr. med.

21.04.2012. 00:45

Ne postoji.

malecka21

25.04.2012. 14:50

Postovana,htjela sam vas pitati da li vaginalete na bazi kantariona umanjuju dejstvo pilula?
Ako da koliko dana pre i posle koricenja ne bih trebala imati odnose?
Hvala

Zerzan

25.04.2012. 17:45

Poštovana,

pijem Yaz već skoro godinu i pol, a prije toga sam pila Yasmin tablete. Tablete pijem redovito, svaki dan gotovo u isto vrijeme (zna se dogoditi da ih uzmem 1 sat ranije ili kasnije). Prošli mjesec sam usred ciklusa dobila smeđi iscjedak koji je za par dana prošao, a ovaj mjesec je menstruacija uranila i došla malo prije nego što sam popila 23. aktivnu (roznu) tabletu. Napominjem da ovo nije prvi put da mi se to dogodilo jer sam prije 6-7 mjeseci imala isti problem (menstruacija je došla tijekom uzimanja zadnje rozne tablete, a mjesec prije sam imala probojno krvarenje)..
Da li to znači da je ciklus poremećen i da trebam promjeniti tablete te da li je zaštita smanjena?

Ispričavam se ukoliko Vam su ovakva pitanja već bila postavljena i unaprijed Vam zahvaljujem na trudu i odgovoru!

Ivaa@

25.04.2012. 23:35

imam jedno pitanje,vise trebam savjet...ovako pijem yaz vec skoro 2 god i zadovoljna sam...medutim ovaj mjesec nisam skoro nista krvarila.....po pravilu sam trebala dobiti tamo 19-21.4 ali nisam i ne znam zasto??tjedan dana prije tog sam imala dva dana nesto kao probojno krvarenje mislim da se tako zove,ali normalno menstruaciju kao inace nisam imala....iskreno zabrinuta sam....znam da nisam trudna ali strah me da nesto nije u redu sa mnom.....lijep pozdrav

violetica

25.04.2012. 23:35

Poštovani
pijem oralnu kontracepciju prvi puta - Yaz, a moj problem je sljedeći: u 9 sati sam popila 4.tabletu iz blistera te 20 minuta nakon toga imala lagani proljev,
trebam li popiti sljedeću tabletu kako bi ostala zaštićena ili se ipak još nije stigla apsorbirati pa je sve u redu?
Unaprijed hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

26.04.2012. 16:55

malecka Ne.
zerzan Nije poremećen, pijte dalje po shemi i zaštićeni ste.
Ivaa@Sve ok.
violetica Narednih 10 dana koristite kod odnosa kondom i za ovaj ciklus preskočite bijele tbl.i nastavite s novim blisteroim.

violetica

27.04.2012. 15:45

Puno hvala na Vašem trudu, no još me zanima koji je točno razlog da preskočim bijele tablete?
Voljela bih to razumjeti kako se ubuduće ne bi bespotrebno brinula

Natalija Beljo, dr. med.

28.04.2012. 11:30

Da se ne poremete hormoni.

malecka21

30.04.2012. 00:20

Zbog bola u grudnom kosu,po preporuci ginekologa sam prestala da pijem pilule na 6toj piluli iz blistera u petak. Jos nisam dobila krvarenje,a danas je treci dan od zadnje popijene pilule,da li da je ocekujem ili ne?Zadnji odnos sam imala pre otprilike 1o dana od zadnje popijene pilule.
Takodje taj bol u grudnom kosu ne prestaje,a svi kardioloski nalazi su u redu...sad Ne znam sta da radim vise.

Natalija Beljo, dr. med.

30.04.2012. 10:15

Krvarenje će doći, a za bolove ako bi se pojačavali javite se opet kardiologu.

petra11111

02.05.2012. 20:30

Poštovana,
nikad prije nisam pila pilule. Pošto prvu tabletu treba popiti prvi dan menstruacije, da li sam ja zaštićena ako ju nisam popila odmah, jer sam ju dobila u noći, nego sam ju popila u 10 navečer taj dan, znači popila sam ju u roku 24 sata odnosno prvog dana ali ne odmah. Nisam htjela poptit preko dana jer mi više paše da pilule pijem navečer. Znači, dobila sam mengu po noći ali sam prvu tabletu popila taj da navečer tek u 10 sati. Da li je to u redu? Jer to je i dalje prvi dan menge. happy

violetica

02.05.2012. 21:50

Poštovani,
utječe li dodatak prehrani za kosu na djelovanje Yaza?
Konkretno kapsule sadrže: cink, vitamin B1, B2, B6, B12, biotin, folnu kiselinu, niacin, pantenonsku kiselinu.
Unaprijed hvala na odgovoru

Eleonora5

03.05.2012. 14:30

Poštovana doktorice,

Pilule pijem već godinu i pol, prvo sam pila yaz 6 mjeseci i svaki mjesec sam imala probojna krvarenja, pa sam promijenila i počela s qlairom koje sam pila 7 mjeseci i isto imala probojna krvarenja, s tim da mi je zadnja dva mjeseca pijenja qlaire izostala uopće menstruacije, a imala sam probojno krvarenje. Onda sam se opet vratila na yaz, prvi mjesec sam dobila probojno krvrenje, pa onda dva mjeseca ne, već samo normalnu menstruaciju, da bi mi se četvrti mjesec pijenja opet javilo probojno krvarenje. Tablete pijem zbog policističnih jajnika i služe mi kao kontracepcija, ali prvenstveno zbog policističnih jajnika, jer sam imala neredovite menstruacije. Zanima me kako to da se, znači, nakon godinu i pol moje tijelo još nije priviklo, i da još dobivam ta probojna krvarenja, trebam li pričekati još koji mjesec, jer je ovo četvrto pakiranje poslije prelaska s qlaire, a piše da je 3-4 mjeseca normalno da se dobije probojno krvarenje ili da mijenjam tablete? Koje mi vi preporučate?

mima 123

03.05.2012. 17:45

Poštovana, već 4 mjeseca pijem Yaz, kad sam završila sa zadnjim bilsteinom tableta nisam započela sa novim, zanima me da li postoji mogućnost trudnoće, ako sam zadnji put imala spolni odnos 2 dana prije zadnje placebo tablete-
Hvala unaprijed.

Nazad
1 ... 26 27 28 29 30 31 ... 52
Naprijed