Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

vale6321

08.05.2012. 23:35

Poštovana,

pijem Yaz već oko godinu i pol i nikad nisam imala ikakvih problema, sve ok! Sinoć sam uzela 15. tabletu a danas ujutro dobila menstruaciju?! Nije mi ništa jasno, možda je prolazna omg Stvarno neznam .. u čemu je problem? tješim se da možda ovo vrijeme utječe na to happy

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Pozdrav!

eridanis

09.05.2012. 16:25

Poštovana, prije tjedan dana sam radila test ureaplazme i mikoplazme. Par dana nakon i danas ujutro primjetila sam crveni iscjedak kao kad trebam dobiti mjesečnicu. Je li to povezano s vađenjem mikoplazme ili s onom jednom tabletom što sam je propustila prije kojih 12 dana? Naravno uzela sam ju kad sam se sjetila i od onda uzimam normalno.

t3na

11.05.2012. 02:05

ovako postala sam malo ovisna o ovakim forumuma i starno se svaga nacitam i dobrih i losih starana. pa sad imam jedno pitanje dali je istina da se nedolazi do prirodnog začeća zbog korištenja kontracepcijskih pilula, da uništavaju maternicu i jajnike i zbog prijašnjih abortusa. Brinem se i pitam jer yazz pijem vec 2 godine ako ne i malo vise.
Hvala unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2012. 02:50

Poštovana, petra, zaštičena ste ne brinite. Nastavite dalje prema propisanoj shemi uzimanja.

Poštovana, violetica navedeni preparati ne umanjuju djelovanje kontraceptiva.

Poštovana mima, ne postoji šansa za trudnoćom.

Poštovana, vale, radi se o probojnom krvarenju. Nastavite sa pakovanjem do kraja.

Poštovana eridanis odgovorio sam vam na forumu iz ginekologije.

Poštovana t3na glavni mehanizam djelovanja pilula je sprečavanje ovulacije. Sve ostalo navedeno je krivo.

petra11111

13.05.2012. 18:05

Hvala Vam na odgovoru happy
Imam još jedno pitanje.
Nskon završetka s prvom kutijom, nastavljam pti drugu bez obzira na to da li sam dobila mjesečnicu, kad sam ju dobila, koliko je trajala? Uvijek se nastavlja piti nova kutija nakon prethodne bez obzira na sve?

13.05.2012. 19:40

Poštovana Petra točno tako kao što ste napisali.

petra11111

14.05.2012. 13:55

Hvala!
I još nešto, mene ginekologica nije poslala vadit hormone. Radila sam samo krvnu sliku u lokalnom laboratoriju. Jetrene probe (ako se to tako zove). I radila sam ultrazvuk. Prijateljica mi je rekla da je potrebno vaditi i hormone u Petrovoj.... Da li je to istina? Da zamolim ginekologicu da mi da uputnicu za to? Jer pilule nisu za zezanciju....

14.05.2012. 16:25

Poštovana, rutinski se ne vade spolni hormoni kod počimanja uzimanja pilulula u svrhu kontracepcije.

virago

16.05.2012. 14:05

poštovani,

trebam li koristiti dodatnu zaštitu dok pijem diazepam?

hvala

pomozite

16.05.2012. 15:20

poštovana, smijem li dok koristim kontracepciju yaz piti i tablete za bolove, kao npr cafetin, neofen, voltaren, andol? ostajem li zaštićena?

16.05.2012. 23:25

Poštovana virago da.

16.05.2012. 23:25

Smijete, ostajete zaštičena.

Nymphadora

21.05.2012. 22:20

Poštovani,

želim početi sa kontracepcijskim pilulama i to sa yazom. Problem je jedino pregled kod ginekologa. Naime, ginekolog mi nije u gradu u kojem trenutno živim, jer sam preselila. Međutim, poznajem dvije kolegice kojima je doktor propisao yaz nakon što ih je samo ispitao puše li, droge, bolest tromboze u obitelji i slično (dakle bez krvnih nalaza i slično), dok je mene moj doktor slao na vađenje krvi što nisam mogla obaviti jer posjećujem taj grad isključivo vikendima jer drugačije ne mogu. Radila sam papa test i ultrazvuk prije manje od godinu dana i sve je u redu. Ne pušim, ne drogiram se i u obitelji nema bolesti tromboze. Bih li mogla na svoju ruku uzeti yaz ili je detaljan pregled apsolutno nužan?

22.05.2012. 21:55

Poštovana, ja nisam pobornik ad hoc terapije. Dakle kompletan pregled, razgovor, pregled, PAPA test, krvne pretrage.
To Vam je moja topla preporuka, a vi postupite kako želite.

Slashy

23.05.2012. 20:25

Poštovani,
danas sam bila kod otorinolaringologa koji mi je prepisao nekakav sprej za nos Avamys,koji je kortikosteroid, jer imam visok ukupni IgE.
Navela sam mu da koristim Yaz i pitala smije li se to kombinirati, međutim uopće me nije doživio, pa bih voljela da mi Vi odgovorite

Nazad
1 ... 27 28 29 30 31 32 ... 52
Naprijed