Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

27.06.2012. 11:55

art123,

kod problema s miomima bolji je izbor gestagenska kontracepcija Cerazetta tbl.
Svakako učinite i obradu hormona i UZV-a štitnjače jer često postoji njihova povezanost.
Svakako pijte folnu kis i jedite što više povrća mahunarki i žitarica te maslinovog i lanenog ulja.
Koliko možete smanjite stres.

L.p.

Silvia04

27.06.2012. 13:45

Hvala na pomoći!

Ne konzumiram alkohol i ne pušim.
A folnu kiselinu mogu uzeti ovako na svoju ruku? Nema nikakvog utjecaja na djelovanje kontracepcijskih pilula?
Moram priznati da mi moja ginekologinja to nikad nije spomenula, pa nisam upućena u to.

mmallena

28.06.2012. 12:15

Poštovana doktorice!

Zanima me hoće li upotreba Beloderm kreme na malom području kože utjecati na djelovanje Yaza i obratno? Naime, koliko sam vidjela u uputi, Beloderm sadrži kortikosteroide, a pročitala sam da OHC pojačava njihovo djelovanje pa me zanima na koji način se to manifestira i je li to opasno? A zanima me i da li oni na neki način djeluju na OHC, osobito što se tiče zaštite? Još da napomenem, ako je bitno, Yaz pijem dvije godine.

Puno hvala na Vašem odgovoru!
LP

28.06.2012. 12:15

Silvia04 ,

možete ih kupiti u ljekarni bez recepta.U toku duljeg uzimanja kontracepcije može doći do njezinog nedostatka pa je preporuka uzimati.
U budućnosti je upalnu proizvesti kontracepciju s dodatkom folne kis.
Ona je bitna za sluznicu pa ako nedostaje dolazi do slabosti sluznice i time moguće sukrvice, spotinga ali se i upala lakše razvije.
Iz istih razloga je poželjno konzumiranje i citrusa.

L.p.

29.06.2012. 11:55

mmallena ,

kortikosteroidi ne utječu na učinkovitost kontracepcije.
Primjenjujte Beloderm u tankom sloju na potrebnu površinu i nebi se trebalo ništa dogoditi obzirom da je površina mala a primjena preko kože.

L.p.

art123

30.06.2012. 22:00

Poštovana doktorice,
puno Vam hvala na odgovoru i savjetu u svezi mioma i korištenja yaz tableta.
Ja sam u međuvremenu bila kod liječnika- ginekologa koji me je operirao (miom) prošle godine i on mi je savjetovao da ne uzimam nikakve kontracepcijske tablete. Naime, vaginalnim ultrazvukom je vidio da se radi o vrlo malom miomu i da to moram pratiti, te mi preporučio kontrolu za godinu dana. Molim Vas da mi još odgovorite kako piti folnu kiselinu koliko puta dnevno i zašto? Unaprijed zahvalna.

usklicnik

01.07.2012. 04:15

postovani!

pijem yaz skoro 2 godine i nikada nisam zaboravila popiti tabletu. medjutim, nedavno mi se zbog kaoticne situacije u ljekarni na jednom otoku dogodilo da sam zapocela s novim blisterom tri dana nakon sto sam trebala. dakle, s tri dana zakasnjenja. trebala sam popiti prvu rozu tabletu u subotu (zadnja bijela je bila u petak), a ja sam je popila tek u utorak (srecom, u tjednu prije nisam imala odnose). nakon toga sam redovito nastavila piti tablete. je li koristenje mehanicke kontracepcije potrebno sve dok ne zapocnem s novim blisterom?
hvala na odgovoru.

maral

01.07.2012. 15:55

poštovani,
počela sam piti yaz prije 28 dana, zbog preobilnih i dugotrajnih menstruacija. prvu sam popila 5 dan menstruacije umisto 1. dobila sam menstruaciju prije 6 dana i sve je obilnija. da li da sutra nastavim s novom kutijom ili možda bolje da pričekam do 1 dana sljedeće menstruacije??
unaprid hval

02.07.2012. 10:30

maral ,

nastavite svakako s novom kutijom.
Ali ako se ponovi obilno krvrenje potrebna je konverzija na druge kontraceptivne tablete.

L.p.

maral

02.07.2012. 10:55

puno hvala dr.
pozdrav

dada89

02.07.2012. 22:50

Poštovana,
pijem Yaz već oko dvije godine. Danas sam dobila antibiotik Augmentin pa me zanima koliko dugo bi trebala koristiti neku drugu kontracepciju (kondom) nakon što popijem antibiotik?
Unaprijed hvala

Cileeee

02.07.2012. 22:50

pijem jaz pilule već 3-4 mjeseca, međutim 15og dana tj. prvog dana u trećem tjednu sam zaboravila da popijem pilulu i popila sam je poslije 13 sati .. imala sam 2 mogućnosti da popijem sve roze, a preskočim bijele ili da popijem odmah bijele. međutim zbog nepažnje nastavila sam redovito pijem i roze i bijele i danas mi je 26i dan, ostale su mi još 2 bijele pilule i povraćala sam 2 puta,a danas sam trebala dobiti.da li postoji mogućnost da sam trudna? i ukoliko je odgovor potvrdan da ti bi tu trudnoću mogla iznesem bez problema ili bi morao abortus? tj. da li su već pilule naškodile plodu?

04.07.2012. 13:00

dada89 ,

najsigurnije do slijedeće kutije.

L.p

04.07.2012. 13:00

Cileeee ,

postoji rizika za trudnoću obzirom na navedeno.
Nema neželjenih posljedica i u slučaju trudnoće nije potrebno ju prekinuti.

L.p

dada89

04.07.2012. 22:20

Poštovana,
hvala na odgovoru. No zanima me još nešto. Ja na drugu kutiju prelazim u petak, a u ponedjeljak bih trebala popiti zadnji antibiotik.
Je li potrebno dodatnu kontracepciju koristiti do kraja te druge kutije Yaza?
Unaprijed hvala

05.07.2012. 14:30

dada89 ,

nije potrebna dodatna zaštita sa slijedećom kutijom.

L.p

dada89

05.07.2012. 17:10

Iako ću piti antbiotik još tri dana slijedeće kutije nije potrebna dodatna zaštita?
Oprostite što Vam dosađujem,ali ne znam kako popstupiti u ovoj situaciji
Lijep pozdrav

petra11111

05.07.2012. 18:05

Poštovana,
14.7.idem na more.
15.7. moram popiti prvu placebo tabletu.
Kako da odgodim mengu s yazom? Na moru sam do 22.7.

petra11111

05.07.2012. 18:05

i samo da dodam, pijem treću kutiju yaza.

06.07.2012. 17:50

petra11111,

izostavite placebo tablete i nastavite sa novim pakiranjem do kraja ljetovanja.

L.p.

Nazad
1 ... 29 30 31 32 33 34 ... 52
Naprijed