Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

dada89

06.07.2012. 19:20

Poštovana,
molila bih Vas da mi odgovorite na pitanje. Vidjela sam da ste odgovarali na pitanja,ali ste valjda zbog puno upita moje slučajno preskočili.
Pa Vam ponavljam pitanje. Pijem antibiotik, a s novom kutijom Yaza počinjem u petak, a zadnji antibiotik bi trebala popiti u ponedjeljak pa ste mi odgovorili da ne trebam kod slijedeće kutije koristiti dodatnu zaštitu. Iako ću piti antibiotik tri dana slijedeće kutije ne trebam koristiti dodatnu zaštitu?
Unaprijed hvala

emmapa

09.07.2012. 15:30

Poštovana doktorice!

Pijem Yaz te sam prije 4 dana sat vremena nakon popijene tablete imala proljev,To je bio deveti dan novog pakiranja.Nisam popila dodatnu tabletu,tek sam ju popila sutra i isto vrijeme kad pijem tablete.Taj isti dan sam imala nezasticen spolni odnos.Tablete pijem osam mjeseci, dobila sam ih kao sredstvo za liječenje policističnih ,a ujedno mi služe i kao zaštita. Recite mi što da dalje činim.

Hvala puno!

Nataša Šemnički, dr. med.

10.07.2012. 13:55

dada89 ,

onda svakako nastavite sa zaštitom i uz slijedeću kutiju.

L.p.

10.07.2012. 13:55

emmapa ,

zaštićeni ste jer porljev koji nastupi 3-4 sata nakon popijene tablete zahtjeva zamjenu novom tabletom.

L:p.

succi

10.07.2012. 21:30

Poštovana. 11.-ti dan ciklusa sam imala proljev 2 sata nakonn uzimanja aktivne tabletice. Uzela sam dodatnu tabletu kao po upustvu. Zanima me da li sam dobro postupila? Osim toga me zanima da li je uredu ukoliko jedan dan me stomak "prevrtao" ali sam se uspjela strpiti da ne odem na wc, tj pretrpila sam bolove u stomaku i nisam otisla na wc poslije pijenja tablete. Da li ipak iakop sam otrpila boloe i nagon za wc-om se mora isto poduzeti kao kod odlaska na wc, tj. same dijareje? Unaprijed hvala na odgovoru.

11.07.2012. 15:30

succi ,

kod prisutne dijareje postupite prema uputi.

L.p.

masarykova

11.07.2012. 15:30

Dobar dan svima!
U 12 mjesecu počela sam piti yaz kontracepcijske tablete, a prošli mjesec sam prekinula uzimanje,međutim htjela bih opet nastaviti pa me zanima dali mogu znači nakon mjesec dana pauze normalno početi uzimati novi blister sa prvim danom menstruacije?Da li je zaštita smanjena prvih nekoliko dana/tjedana?

Hvala na odgovoru!

12.07.2012. 11:40

masarykova ,

možete započeti s prvim danom menstruacije.
Kontracepcija traje od početka kutije uz redovito uzimanje u isto vrijeme.

L.p.

Tinaa67

28.07.2012. 23:20

Postovani, molim Vas za odgovor.
Pila sam yasmin tablete 6 mjeseci, i sada mi je nova ginekologica dala yaz. Kada sam pila yasmin nisam imala nikakvih problema i nikakvih nuspojava. Otkad pijem yaz (tek jedno pakiranje) su me povremeno mucile glavobolje i mucnine. Sutra bih trebala popiti posljednju placebo tabletu i u ponedjeljak krecem s novim pakiranjem, no jos uvijek nisam dobila menstruaciju i ne znam zbog cega je to. Mislim da razloga za trudnocu nema jer sam sve pilule redovno pila i decko nikad ne svrsi u mene. Citala sam negdje da je djevojkama kod promjene kontracepcije menstruacija znala izostajaz po mjesec do dva mjeseca. Imam li razloga za brigu? I sto da radim u slucaju da ne dobijem menstruaciju?
Hvala vam unaprijed

AST_girl

29.07.2012. 12:40

Poštovana,

jučer sam u 21.00 popila 23. tabletu iz blistera te sam za 2-3 sata kasnije povraćala. Zanima me da li sada normalno nastavljam s tabletama te do kada moram koristiti dodatnu zaštitu?

Layla89

30.07.2012. 11:45

Poštovana,
pošto nikako da dođem do svog ginekologa (sezona godišnjih odmora), javljam se Vama za savjet.
Već godinu i pol pijem Yaz i nisam dosad imala gotovo nikakvih problema. Međutim, prošli sam mjesec bila na operacijskom zahvatu i morala zbog toga piti antibiotik Dalacin C, dvije kutije. Tjedan dana nakon uzimanja antibiotika, počeo se pojavljivati tamni iscjedak tjedan dana prije nego što bih redovito trebala dobiti ciklus. Nije bilo jako obilno, ali se javljalo gotovo svaki dan. Na kraju je sve ostalo na tom iscjetku i menstruacija mi je izostala. Između antibiotika i trenutka kada se pojavio iscjedak, uz odobrenje doktora koji je propisao antibiotik, nismo koristili nikakvu dodatnu zastitu tokom odnosa. Je li moguće da je ipak antibiotik imao utjecaja na djelovanje Yaza? Trebam li napraviti test za trudnoću ili da samo nastavim i dalje uzimati Yaz redovito?

Hvala puno!!!

lalita

31.07.2012. 19:50

Poštovana doktorice, pijem Yaz više od godinu dana, nisam nikada preskočila tabletu osim što nekad znam zakasniti nekih sat vremena. Do sad sam uvijek pri odnosu prakticirala i prekinuti snošaj, Prije nekih 10 dana prvi put mi se dogodilo da je dečko svršio u mene, a jučer sam imala lagani proljev al tek nakon odprilike 15 sati od uzimanja tablete, ja sam normalno nastavila piti, dali je to sve u redu?Jesam li zaštićena? I dali se može nešto dogoditi ako svrši u mene, a uzimam redovito tablete, unaprijed zahvaljujem.

succi

01.08.2012. 18:15

Poštovana,
Pijem yaz pilule vec godinu i pol. Ovo trenutno pakovanje pijem svaki dan u cetiri sata. Sesti dan pijenja aktivnih tabletica sam sat i po imala meksu stolicu, ne mogu reci tezak proljev, ali meksa stolica. Posto nisam htjela rizikovati jer sam svjesna da ovaj vikend cu imati spolne odnose sa svojim zarucnikom popila sam dodatnu tabletu u pet satu, dakle sat vremena kasnije u odnosu na uobicajno uzimanje aktivnih tabletica. Ja ovaj svoj slucaj ne mogu svrstati u slucaj propustne tablete, jer nisam zaboravila ni propustila tabletu duze od 12 sati. Naime tableta je uprkus problemu mekse stolice popijena u vremenu manjem od 12 sati, tako da nije propustena/zaboravljena. Smatram da ne bi trebala koristiti dodatnu zastitu narednih dana. Da li sam upravu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.08.2012. 23:00

Poštovana Tina ako je test na trudnoću negativan, nasatavite sa novim blisterom.

Poštovana ast girl do kraja blistera koristite dodatnu zaštitu. dr.med. Dejan Šakoronja

Poštovana layla 89 mislim da se ne radi o trudnoći. Navedeni lijekovi ne umanjuju učinak. Nastavite yaz dalje prema shemi.

Poštovana lalita, dobro ste napravili. Proljev tada nije umanjio djelotvornost pilula. Možete imati nezaštićene odnose, nećete zatrudnjeti ako redovito uzimate pilule prema propisanoj shemi.

Poštovana, niste trebali dodatnu zaštitu (succi)

mirror

05.08.2012. 14:55

Pozz! Koristim yaz vec oko dvije godine, sa pauzom od tri mjeseca krajem prosle godine. Juce mi se prvi put desilo da zaboravim18.pilulu vise od 12 sati (tacnije 20sati). Zaboravljenu pilulu sam popila danas u 11h. Moram li preskociti bijele pilule i koliko bih bila zasticena ako popijem i njih? Pitam vas zbog planiranog putovanja, najvise bi mi odgovaralo kada bih mogla nastaviti po dosadasnjoj shemi. Hvala

05.08.2012. 15:45

Poštovana, sobro ste postupili, te koristite idućih tjedan dana dodatnu zaštitu. Popijte i placebo tablete kao i inače.

Nazad
1 ... 30 31 32 33 34 35 ... 52
Naprijed