Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.02.2012. 21:35
avangarde11 Pijte dalje normalno po shemi.
mirror Nastavite s istim blisterom i ne trebate preskočiti bijele.
|
*NOVA*
|
23.02.2012. 22:10
Poštovana,
zanima me samo utječe li ikako zeleni čaj na Yaz pilule?
smanjuje li njihovo djelovanje ili izaziva neke nuspojave?
Unaprijed zahvaljujem.
|
t3na
|
24.02.2012. 19:25
Imam i ja pitanja! ovako tablebe yaz pijem vec 2godine i zadovoljna sam sa tabletama. krv vadim redovno i sve je super. Ali me zanima dali je dobro da nastavim pit tablete ili da napravim pauzu. (iskreno nebi ih htjela prestat pit) ali ako to ovisi o necemu - mom zdravlju ili necem drugom onda ih prestajem pit. jer sam cula da kolko je dobro pit kontacepciske pilule da i nije dobro koristit ih godinama. dali moze bit kakvih losih posljedica? Hvala unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.02.2012. 13:50
*NOVA* Ne.
t3na Ako je sve u redu ne morate ih prekidati 5 godina.
|
srce0
|
25.02.2012. 16:55
Doktorice,
pijem yaz već 2 godine. Zbog čega u uputama piše ako se propusti ružičasta tebeleta od 1. do 7.dana a imali smo snošaju u tjednu prije popuštene tablete se treba savjetovati s lječnikom, ako nema ovulacije?
ja san zadnju mentruaciju dobila u prošlu subotu, a novu kutiju sam počela pit u ponedjeljak. zaboravila sam popit 4.tabletu (odnosno u onu u četvrtak u 20h), a imala sam odnos u četvrtak rano ujutro. Popila san dvije tablete u petak u 20h. da li se trebam bojati od trudnoće i da li trebam popiti pilulu za dan poslje?
Nadam se da ćete mi skoro odgovoriti i umiriti me. Zahvaljujem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.02.2012. 19:25
Zato jer je to važno kad počnete piti prvi blister. Vi mirno spavajte i pijte dalje po shemi.
|
ameliie
|
18.03.2012. 20:35
Poštovana doktorice,
pila sam Jaz otprilike godinu i pol, međutim vrlo često sam imala probojna krvarenja pa mi je liječnica preporučila Lindynette 20 i sada pijem 1. kutiju.
U nuspojavama sam pročitala da postoji mogućnost poteškoća s kontaktnim lećama. Na sto se to odnosi? Inace nosim meke leće jedno 5,6 god, a u zadnjih 6 mjeseci sam imala problema sa učestalim konjuktivitisom pa me zanima jesu li i kod Jaza ovakve nuspojave poznate i je li moguće da je to od tableta, a ne od preopterecenosti oka dugim periodom nošenja leća (nisam nikad cula da to moze biti povezano niti je oftalmolog spomenuo nesto u vezi toga)
Zahvaljujem na mišljenju unaprijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.03.2012. 15:35
Neke pacijentice se žale na suhožu oka.
|
zeko i medo
|
25.03.2012. 22:15
Poštovana,
imam jedno malo pitanje...Pijem Yaz tablete 4.mjesec trenutno i sve je bilo redovito uzimanje, bez zaboravljanja tabletice. Imala sam neke sitne nuspojave, koje su uglavnom prošle. Pila sam ih u 22 sata te mi je doktor zbog mučnina tijekom noći preporučio da ranije pijem, npr. oko 20h... To sam počela sa 4. blisterom. Dakle, pomaknula sam sa 22h na 20h. Zanima me da li sam sada trebala dodatnu zaštitu koristiti neko vrijeme, tj. da li partner nije smio svršavati u mene prvih tjedan-dva nakon promjene termina uzimanja? Odnosno, zanima me da li je radi promjene termina uzimanja zaštita smanjena?
Također, imala sam sitnu opeklinu na ruci i mazala sam je sa Bepanthen plus kremom...zanima me da li se ona smije koristiti prilikom uzimanja yaza i da li je smanjena učinkovitost.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.03.2012. 21:50
Ne treba dodatna zaštita.
|
succi
|
26.03.2012. 22:20
Postovana,
Desilo se sljedece. Imala sam danas 16-ti dan ciklusa spolni odnos s momkom pri cemu je on ejakuirao unutra. Zatim sam poslije tofakrenula da popijem 16-tu aktivnu rozu tableticu u isto vrijeme kad inace pijem svaki dan, tj oko tri sata popodne. Prilikom uzimanja tablete sam pala u nesvijest i zaista nisam 100% sigurna da li sam je progutala iako je u krugu sobe nisam nasla a ni u pakovanju. Popila sam sljedecu rozu 17-tu tableticu iz pakovanja bas jer nisam bila sigurna da sam popila onu, pola sata nakon uzimanja prve. Da li ja mogu nastaviti piti ostale tabletice normalno svaki dan u isto doba, naravno s jednom rozom tableticom manje jer sam popila dvije u jednom danu slucajno. Naravno ocekivajuci da cu dobiti ovaj put menustraciju dan ranije.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.03.2012. 20:35
Možete nastaviti dalje.
|
San3129
|
10.04.2012. 23:45
Postovana,
tablete yaz pijem vec 5 mjeseci, zanima me nakon kojeg perioda uzimanja tableta bi se trebala obaviti analiza vadjenja krvi ?!
Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.04.2012. 09:45
Prije vadenja i 6 mjeseci nakon korištenja.
|
blaky white
|
12.04.2012. 14:55
Dobar dan! Pijem pilule vec par mjeseci, no ovaj sam mjesec 3. tabletu popila sa zakasnjenjem od 9 sati, a ostale sam nastavila normalno pit po shemi. Imala sam spolni odnos zadnji put kada sam popila 1. tabletu blistera. Sad me zanima postoji li mogucnost da sam trudna i koliko se dugo moram na drugi nacin stitit i sta trebam radit kasnije?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.04.2012. 22:30
Popili ste unutar 12 sati i sve je ok.
|
AST_girl
|
14.04.2012. 18:10
Poštovana
imam pitanje vezano za uzimanje YAZ kontracepcije i Siofor 500 tableta za inzulin. Od jučer sam ponovno počela uzimati JAZ kontracepciju pa me zanima kako će tablete Siofor koje uzimam radi inzulina (pola nakon ručka ili večere) djelovati na YAZ tablete kako kontracepciju i hoću li uspjeti dobiti menstruaciju.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.04.2012. 16:20
Hoćete , dobiti ćete.
|
AST_girl
|
15.04.2012. 22:50
A kako će djelovati na kontracepcijski učinak? Hoću li biti u potpunosti zaštičena od trudnoće?
|
andrea1990
|
16.04.2012. 01:20
Poštovani,
imam nedoumice u vezi yaz pilula. naime, nakon 2 i po godine počela sam dobivati neugodne simptome i odlučila s prestankom uzimanja pilula. Blister sam popila do kraja i samo više nisam uzimala novi. Zadnju menstruaciju sam imala početkom trećeg, danas je već sredina četvrtog mjeseca. saznala sam da je normalno da menstruacija kasni nakon prestanka uzimanja pilula, međutim, meni se javljaju simptomi kao što su žučkasti iscijedak, i imam bolne bradavice. imala sam od prestanka uzimanja prekinuti snošaj sa svojim partnerom nekoliko puta, međutim, ne vjerujem da sam trudna jer je zbog nekih okolnosti on saznao da ima mali broj spermija i da su spori. zanima me da li da i dalje čekam dolazak menstruacije, da li bi se trebala bojati ovih simptoma i da li je ovo ustvari normalan simptom nakon uzimanja yaza?
|