Autor
|
Poruka
|
anastacia
|
12.02.2011. 05:15
Hvala vam na odgovoru..
No, da li biste mi mogli reći koji bi se analgetik mogao piti uz Yaz? Jer imam često bolove u kralježnici i prije sam pila Zaldiar, jer su bolovi bili nesnošljivi, sad su manjeg intenziteta, no jave se.. Imam 23 g., ako je možda bitno.. Hvala!
|
vedrich
|
12.02.2011. 13:45
Poštovana
malo sam zabrinuta. Što se moze desiti ako u drugom ili trecem tjednu ( nisam sigurna ) nakon jakog proljeva ipak nisam uzela novu tabletu (procjenila sam da ne treba, a mozda je trebalo nego sam nastavila po redu) s menstruacijom? dali to moze odgoditi menstruaciju? Ja sam trebala dobiti jucer ali nista nego otkako pijem bijele placebo imam smeđi iscjedak ali kao da je zgrušano :S ... nije onak ajmo reci tekuce neko ko zgrušani komadici i nakon toga nista... mjesec zbog faksa je bio pun nervoze i "zivcanih slomova" pa ne znam jel i to ima utjecaj na menstruaciju iako pijem Yaz..... sto se tice spolnih odnosa uz Yaz kositimo uvijek kondom....
Sto moze biti uzrok sto nema menstruacije? barem za sada... Yaz pijem vec 10.mj
Hvala na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.02.2011. 13:30
anastacia Ako je povremeno možete bilo koji jer neće se bitno smsnjiti zaštitia od jedne tbl.
vedrich. Nije se desilo ništa strašno , sluznica se stanjila pa je i mjesećnica oskudnija odnosno smečkasti iscjedak.
|
lela2504
|
14.02.2011. 10:40
Poštovana,
pila sam yaz pilule 3 mjeseca i onda sam na vlastitu inicijativu prestala piti jer sam imala nekih zdrav. problema. Nakon 3 mjeseca pauze opet sam ih počela piti. Primjetila sam da nema bolne i osjetljive grudi i da mi nisu narasle kao zadnji put kada sam ih počela piti. Dali je moguće da mi se organizma privikao na hormone iako sam imala pauzu 3 mjeseca pa sada nema nuspojava.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.02.2011. 18:30
Može biti.
|
*NOVA*
|
14.02.2011. 22:05
Zanima me može li nešto umanjiti resorpciju yaz tableta (osim povraćanja i proljeva), a time i njihovu djelotvornost?
|
snjezana1501
|
14.02.2011. 22:30
Imala bih jedno pitanje,počela sam piti tablete jazz prije 2 mjeseca,prvi mjesec nisam imala pravo krvarenje nego samo malo sukrvice i krvi i to je trajalo jedan do 2 dana, sada sam na kraju drugog pakiranja danas sam popila zadnju bijelu tableticu i jos nisam dobila njesecnicu,dali je to normalno ili bih se trebala zabrinuti,sta da radim??
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.02.2011. 18:56
*NOVA* Antibiotici, preparati sa gospinom travom.
snježana1501 Nastavite dalje sa novim blisterom.
|
jelena_b
|
18.02.2011. 20:15
Postovana doktorice, ja i moj decko smo imali odnose dva dana poslije nove godine, vec tada ciklus je kasnio, ali inace kasni, nekad u danima, nekad u mjesecima.
Onda sam uradila test i bio je negativan, i kako sam vec jednom prije na preporuku ginekologa pila Primolut Nor odlucila sam piti i sad da izazovem menstruaciju, i uspjela sam u tome. Pocela sam piti jazz pilule, prije sam pila oralcon, doktor mi je preporucio ove zbog manje hormona. Imala sam ciklus 7-8 dana i pila cijeli mjesec jazz pilule, ima 4 dana sam popila cijelu tablu, ali ciklus jos ne nastupa.
Sada sam jako zabrinuta, jer moja prijateljica je bila trudna i dobivala cikluse prva nekolika mjeseca redovno.
Ima li razloga za moju zabrinutost, s tim da moj decko i ja nakon tog odnosa nismo vise imali odnose.
Unaprijed hvala.
|
jelena_b
|
18.02.2011. 21:51
Da ne bude zabune oralcon sam pila prosle godine od marta do juna u nastojanju da ciklus bude redovan, poslije toga nisam, ovo mi je bila prva kutija jazz.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.02.2011. 19:05
Nadam se da ste nastavili piti dalje, zna se dogoditi da preskoči jedan ciklus , tako da pijte drugi blister ako bi tu izostala javite se ginekologu.
|
jelena_b
|
20.02.2011. 19:20
Hvala na odgovoru, pocela sam piti ponovo na vrijeme, moze li biti problem u tome jer mi je ginekolog rekao da mi je jedan jajnik malo veci od drugog, i ima li potrebe da radim test za trudnocu s tim da poslije nisam imala odnose?
|
jelena_b
|
20.02.2011. 19:25
Postovana doktorice, opet ja!
Danas sam dobila menstruaciju, ali malo nesto.Nije obilna kao inace dosad sto mi je bilo i sto sam smatrala normalno.
Je li ovo zbog tableta ?
Hvala i izvinjavam se, ali sam zabrinuta.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.02.2011. 17:30
Ok, bitno da je došla.
|
redbull
|
23.02.2011. 01:10
bok, pisala sam vam neki dan zbog straha od trudnoće, no sve je prošlo u redu, dobila sam mjesečnicu. No, i dalje imam problem. Naime, kako sam na zadnje dvije roze tabletice imala blagu temperaturu i mučninu, nakon što sam počela piti novi blister i dalje imam mučnine, koje su svaki dan sve gore.. Pijem pilulu u 2 sata, i oko 7 navečer me uhvati tolika mučnina i slabost da se ne mogu sat vremena pomaknut. pijem pilule već 5 mjeseci i dosad nisam imala nikakvih problema s njima. Jel to normalno?
Imam još jedno pitanje, čisto informativno. kolika je vjerojatnost trudnoće ako se zaborave popit 2 pilule u prvom tjednu
Hvala!
|
Sunny Smile
|
23.02.2011. 23:56
Poštovana, možete mi reći dal UVIN ČAJ i SULOTRIM FORTE tablete smanjuju učinak pilula? ( dobila sam upalu mjehura )
|
xyxy00
|
23.02.2011. 23:56
Poštovana doktorice, pijem Yaz pilule već 6 mj, no međutim, zaboravila sam popit prvu ružičastu tabletu, dan prije sam imala spolni odnos, no tada sam navečer popila bijelu tabletu, i sljedeći dan sam zaboravila popiti ružičastu, inače pijem tablete u 19 h, no popila sam ju u 7 sati ujutro, da li postoji mogućnost od trudnoće i da li da nastavim dalje piti ružičaste tablete? unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.02.2011. 00:00
Moguća je ako ste početnik, ako bi se ti simptomi nastavili javite se ginekologu da promjenite tbl.
|
vedrich
|
27.02.2011. 22:25
Poštovana,
ako smo u trecem tjednu ( od 15. do 22. tablete) zaboravili jednu ili ju izbacili zbog proljeva ili povracanja i nismo postupili kako pise
( 1. Uzmite zaboravljenu tabletu čim se sjetite, čak i ako to znači da morate uzeti dvije tablete odjednom. Preostale tablete nastavite uzimati u uobičajeno vrijeme. Umjesto da uzimate bijele placebo tablete, bacite ih i odmah načnite sljedeći blister.2. Možete i prestati s uzimanjem svijetloružičastih tableta s djelatnim tvarima i odmah početi uzimati 4 bijele placebo tablete (prije nego uzmete placebo tabletu, zapišite na koji ste dan zaboravili uzeti svijetloružičastu tabletu).
da li to odgodi/pomakne menstruaciju, tj jel moze utjecati na nju ili jedino sto se moze desiti je smanjena zastita ?
Unaprijed hvala na odgovoru
Lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.02.2011. 11:06
U prvom slučaju je odgađate, a u drugom dolazi odmah po prestanku pijenja.
|