Autor
|
Poruka
|
vedrich
|
28.02.2011. 17:15
Da, razumijem da ako popijem kad se sjetim i odmah nacnem novi blister da ce se odgoditi menstruacija i da ako odmah krenem s bijelim da ce nastupit krvrenje u drugom slicaju, ali mene zanima sto ako ne postupim ni na prvi ni na drugi nacin, nego ju izbacim (zbog proljeva ill povracanja) i ponasam se kao da se nije "nista" desilo tj kao da ju nisam izbacila nego pijem normalno (znaci ne napravim ono sto pise za taj treci tjedan ako ju kao zaboravimo popit nego nastavim normalno iduci dan pit kako ide) ??
jel tada zastita smanjena posto se to vodi kao da sam ju zaboravila... i jel se s tim moze poremetit menstruacija?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.03.2011. 11:45
Zastita je smanjena i to je kao da ju niste popili.
|
vedrich
|
09.03.2011. 20:27
Poštovana,
znam da ce Vam pitanje mozda biti smijesno ali kolika je mogucnost zatrudniti uz Yaz (pijem redovito odnosno uz odstupanja 2 sata +/- ali nikad vise od 12), koristenje kondoma i prekinutog snosaja ... ?
Koji su moguci razlozi izostanka menstruacije uz pilule ako se pije kako sam navela da pijem? Pijem ih vec godinu dana i u dva navrata mi se desilo da kako ja kazem- ne dobijem, odnosno u vrijeme mjesecnice se pojavi smedi iscjedak na dan-dva ali ajmo reci zgrusan, nije tekuci... ja to nisam smatrala mjesecnicom jer sam ostale mjesece imala normalnu menstrualnu krv u trajanju barem 3 dana... svaka ta dva puta sam imala blage bolove u jajnicima i sve ono sto bi imala inace prije menstruacije :S
Jel to onda je bila mjesecnica ili kako sam ja smatrala ipak nije ?
Unaprijed hvala na odgovoru =)
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.03.2011. 23:55
Ako ih pijete kako ste napisali nema mogućnosti trudnoće. Smečkasti iscjedak u vrijeme mjesečnice je u stvari mjesečnica koja je oskudnija jer je i sluznica tanja.Ne morate brinuti .
|
Eleonora5
|
12.03.2011. 22:36
utječe li vtamin c na učinkovitost yaz pilula? tj plivit c, pretpostavljam da ne al za svaki slučaj pitam
|
paola25
|
13.03.2011. 13:05
molila bih vas odgovor na moje pitanje,jer nisam u mogućnosti trenutno posjetiti liječnicu..
pijem ih 9 mjeseci,nisam do sada imala niti jednu zaboravljenu tabletu,ali sam je jučer(12.3) zaboravila popiti 5.tabletu,danas 13.3 u 10h sam popila tu zaboravljenu,inaće ih pijemu u 17 h!
imala sam snošaj ovaj tjedan?
Dali je uredu što sam samo ju popila?i šta mi je činiti?
hvala vam lijepa
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.03.2011. 19:36
elenora5 Nema utjecaja.
paola 25 Dobro ste napravili , sad nastavite dalje po shemi.
|
mila 007
|
13.03.2011. 19:36
Imam jedno pitanje pa vas molim odgovor,
pijem jaz već godinu dana, ali zadnjih par mjeseci mi se javlja krvarenje već oko 14 tablete kao smeđkasti iscjedak i prilikom spolnog odnosa baš prokrvarim, nisu to neke ogromne količine ali sam zabrinuta! i nakon tog u vrijeme kada trebam dobit menstruaciju ju dobim! Moj ginekolog je to pripisao jazu kao nuspojavu!
Ali me zanima da li bi možda trebala preći na neke druge tablete!? ili što!?
Jer prije mi je bilo ok, a tako je zadnjih 2 ili 3 mjeseca!
Unaprijed zahvaljujem!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.03.2011. 22:45
Možda da pređete na Qlair-u.
|
*NOVA*
|
17.03.2011. 12:10
Dobar dan!
Ovako, koristim yaz pilule, nije bilo nikakvih komplikacija s njima, uzimam ih svaki dan na vrijeme bez zaboravljanja... dečko je nakon odnosa svršio u mene, ali je sperma kasnije iscurila van... no, postoji li mogućnost da je nešto i ostalo, tj. postoji li rizik za trudnoću pošto je bilo u okviru plodnih dana??
i koliko je potrebno vremena da se pojave neki simptomi?
unaprijed hvala...
|
Trillian
|
17.03.2011. 13:50
Poštovana,
tri mjeseca pijem Yaz tablete i imam stalne glavobolje, mucnine, strahovitu bezvoljnost, otecenost grudi, a celulit mi se na ocigled stvara. Ostale su mi jos 2 bijele tablete do kraja blistera, dali mogu napravit pauzu od mjesec-dva pa ponovo nastavit s njima, mozda mi nakon pauze te nuspojave nestanu? (tablete mi je propisao ginekolog nakon svih obavljenih pretraga)
Unaprijed hvala
|
vedrich
|
17.03.2011. 16:45
Poštovana,
pijem Yaz uvijek oko 20h i sad mi se prvi put desilo da sam otputovala na jedan dan a nisam ih ponjela... to je prvi tjedan odnosno nisam popila 4. tabletu pa sam odmah iduci dan kada sam se vratila kuci popila tu 4. oko 17h a zatim 5. u regularno vrijeme kao i inace (20h)... e sada, pise da je potrebno koristiti dodatnu zastitu ako se to desi u prvom tjednu kao meni, mene zanima koliko dugo treba koristit dodatnu zastitu? do kraja ovog blistera ili? tj. kada ce zastita opet biti pouzdana i bez kondoma recimo....
unaprijed hvala na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
18.03.2011. 13:25
*NOVA* Dok pijete nema ovulacije.
Trillian Ako nakon pauze krenete po0novo biti će isto.
vedrich 7-10 dana .
|
fbz0706
|
22.03.2011. 13:05
Imam jedno pitanje. Jučer sam imala odnose s dečkom bez zaštite i on je svršio u mene. Sexualno sam aktivna oko 2 mjeseca a Yaz pilule sam počela piti u Srpnju prošle godine radi problema s aknama. Pijem ih redovito,ponekad se dogodi da pola sata do sat uranim ili zakasnim,ali nisam imala nikakvih neuspojeva.
Čitala sam o da postoji mogućnost da zatrudnim iako pijem kontracepciju. Jučer mi je k tome bio i prvi dan plodnih dana. Imam 19 godina i jako sam zabrinuta.
Hvala vam na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.03.2011. 17:56
Dok pijete YAz nema ovulacije pa ni plodnih dana.
|
|
24.03.2011. 20:25
Nisam u mogućnosti posjetiti svoju ginekologinju pa Vas molim da mi odgovorite na pitanja.
1. Ima li kakve veze to što sam ovaj mjesec "kasnila" jedan dan s uzimanjem 1. aktivne tablete blistera? Zapravo sam više od 12 sati kasnila s uzimanjem 1. tablete, praktički, produžila sam prošlomjesečnu pauzu na 5 dana a ne 4 koliko treba. Može li to bilokako utjecati na zaštitu od trudnoće ako sam imala spolni odnos bez mehaničke zaštite na 6. dan ciklusa?
2. Preko vikenda (subota, nedjelja) i danas popila sam svaki dan 1 tbl/12h antibiotika Novuroxima 500 zbog upale dišnih putova i bubrega. U uputstvima tableta piše da umanjuju djelotvornost oralnih kontraceptiva, ali ništa ne piše o tome ako nakon uzimanja treba koristiti dodatnu zaštitu. Danas mi je 21. dan ciklusa. Moram li do kraja blistera koristiti dodatnu zaštitu ili ne?
3. Ima li veze kojim redom pijem tablete iz blistera? Označen je redoslijed, ali meni se slučajno otvorila tableta iz reda gdje su placebo-tablete pa sam ih nastavila uzimati iz tog reda, i kasnije redom, ne onako kako piše.
Unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.03.2011. 22:46
1) Ovisi koliko dugo pijete , u vašem slučaju sve ok.
2) Dok pijete antibiotik i narednih 10 dana ako je na početku blistera.
3) Ne.
|
lola2
|
31.03.2011. 11:50
poštovana doktorice,
molila bih Vas za malu pomoć.....pijem jaz tablete već 6 mj. sinoć sam popila 17. tabletu i 5-10 min nakon popijene tablete imala proljev. dali trebam koristit dodatnu zaštitu ili ne?? odlučila sam da ih nakon ovog blistera neću više pit jer sam se zdebljala od njih 7kg, pa me zanima dali moram popiti 4 placebo tablete ili da kad popijem zadnju ružičastu bacam blister. molim Vas da mi odgovorite na pitanje
unaprijed zahvalna
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.04.2011. 20:50
Ako ih ne namjeravate dalje piti ne trebate ništa poduzimati, nakon zadnje aktivne bacite bijele.
|
hipnotik pojzn
|
01.04.2011. 20:52
Doktorice, pozdravljam Vas ovim putem i zahvaljujem na pomoci koju pruzate.
Dugo sam se dvoumila oko Yazz tableta, danas sam ih kupila, odlucila sam da ih probam. juce mi je bio zadnji dan mjesecnice, tako da danas iako nisam imala popila sam tabletu, mislila sam da je pocetak i da ne bi trebalo biti problema. Da li tablete gube na djelotvornosti radi toga? Trebam li koristiti nesto kao dodatnu zastitu?
Unaprijed Vam hvala
|