Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

martina584

01.04.2011. 20:52

DOBAR DAN. ZANIMA ME JEL MOGU POČETI PITI YAZ PILULE BILO KOJI DAN, I KOLIKO DANA NAKON ŠTO POČNEM PITI TREBAM KORISTITI DODATNU ZAŠTITU ? HVALA

Natalija Beljo, dr. med.

03.04.2011. 00:15

Počinjet prvi dan , ako nije onda najkasnije 5 dan ciklusa i narednih 10 dana dodatna zaštita.

malaaa

03.04.2011. 01:30

Postovani,
pila sam pilule Yaz godinu dana i vec mjesec dana ih ne pijem. Zelim ih ponovno poceti piti,zanima me koliko vremena mora proci i kakve mogu biti nuspojave zbog pauze koju sam napravila?
Unaprijed zahvaljujem happy

marinanova

03.04.2011. 16:10

Dobar dan, imam pitanje u vezi yaz pilula naime pila sam ih već jer mi ih je ginekologica preporučila, nisam ih pila zadnja 3 mjeseca, i sad sam opet počela ali nisam počela sada na prvi dan menstruacije jer mi je nedavno tek završila dakle nisam ih počela piti ni u jednom danu ciklusa , jel problem ako sam ih počela piti a da nisu ti dani ? znam da moram koristiti dodatnu zaštitu, neznam točno koliko dugo dok ne pređem na novu kutijicu?, i zanima me zapravo jel štetno ako sam počela piti sada a nisam čekala menstruaciju i bi li trebala prestati i čekati ? hvala puno !!!

zbunjena6

03.04.2011. 22:45

Poštovana doktorice!
Imam jedan problem koji zelim podijeliti s vama.Dakle,pijem Yaz tablete vec 7 mjeseci bez prestanka,redovito i bez ikakvih nuspojava.
U tih 7 mjeseci ni jednom nisam dala dečku da svrsi u mene,sve do prije dva tjedna.Tada sam pila zadnju bijelu tableticu i imala menstruaciju.
Međutim,sada mi je sredina ciklusa i dobila sam smeđi iscjedak sto me je jako uplasilo.
Jesam li trudna?

Natalija Beljo, dr. med.

04.04.2011. 23:25

mala S prvim danom menge počnite ponovo.

marinova Ne znam što da Vam saavjetujem kad ste počeli izvan ciklusa osim da koristite ovaj ciklus i prvih 10 dana idućeg dodatnu zaštitu.

zbunjena Sve ok.

hipnotik pojzn

05.04.2011. 11:35

Stovana doktorica,
Dakle u sustini nije opasno to sto sam ih pocela zadnji dan ciklusa piti, naravno uz dodatnu zastitu. Ako nije problem onda samo da me uputite kako da zavrsim pakovanje, jer pretpostavljam da bih na neki nacin trebala dobiti dok ne pocnem koristiti one placebo tabletice... ? to mi nije jasno samo
Mnogo hvala

sweet_bunny

05.04.2011. 15:55

Poštovani !
Yaz kontracepcijske pilule pijem po preporuci ginekologa već 14 dana. Prije početka uzimanja tableta menstruacija mi je kasnila oko tri tjedna ,zatim sam menstruaciju dobila i po uputama počela piti Yaz . Ta menstruacija trajala je 4 dana .Od tad skoro svaki dan imam kao neki smećkasti iscjedak.Zanima me da li je to normalno ? Dali do toga dolazi zbog privikavanja tijela na kontracepcijske tablete.prije nikad nisam pila kontracepcijske tablete.
hvala naprijed

Natalija Beljo, dr. med.

05.04.2011. 19:45

hipnotikpojzn Kad popijete zadnju rozu slijede bijele tbl.( koje isto pijete) i pod njima ćete dobiti mjesečnicu.

sweet_bunny Sve ok , privikavanje org.

jelena91

05.04.2011. 23:15

Postovana,
koristim yaz mjesec dana. pocela sam piti 10. marta. pijem redovno, oko 21:00, ponekad sat-dva prije poslije. jednom sam zaboravila popiti, ali sam popila u roku od 12 sati. 8. dan (znaci 18. marta) sam popila malo vise alkohola. imala sam odnos 8 dana nakon toga. veceras sam popila trecu bijeli pilulu. jos nisam dobila menstruaciju. osjecam blagu mucninu. treba li da brinem da sam trudna?

la-la

07.04.2011. 10:35

Lijep pozdrav doktorice...Imam jedno pitanjce u vezi yaz pilula. Pijem ih tek drugi mjesec i zanima me što znači ona nuspojava oticanje nogu? Tj. piše tamo u uputama da ih treba prestati piti ako noge počnu boliti i/ili oticati , to je kao jedan od znakova tromboze. Mene zapravo zanima u kojem dijelu noge noga počne oticati ako postoji nekakav problem?

Naime, primjetila sam da su mi noge otekle (desna više nego lijeva) na natkoljenici u području mišića kvadricepsa, malo ispod kukova, s prednje strane. I to je baš vidljivo, i na dodir se osjeti da je oteklo. Jutros na lijevoj skoro ništa, a na desnoj se baš vidi i osjeti pod rukom. Da li to ima veze s pilulama? Inače se dobro osjećam s njima, ne smetaju mi... Danas sam išla i provjeriti koagulaciju, sve je u redu, fibrinogen mi je povišen, 5,1.
Hvala na odgovoru...

Natalija Beljo, dr. med.

07.04.2011. 14:35

jelena91 Ne.
la_la Obično je oticanje u potkoljenicama , ali savjetovala bi da doktor opće prakse ili ginekolog pogleda to oteknuće.

kemija

08.04.2011. 02:08

Poštovana dr.Natalija,
Pijem yaz pilule mjesec dana, naime prvih 15-ak dana imala sam konstantno krvarenje koje se zatim izgubilo. Nakon što sam popila sve placebo pilule nije došlo do nikakvog krvarenja kao što bi trebalo po uputama.Također zadnjih mjesec dana imam opstipaciju, pa me zanima može li to smanjiti učinkovitost pilula (uz uzimanje laksativa) i trebam li se brinuti oko moguće trudnoće.
Unaprijed hvala!

Logitech

08.04.2011. 11:45

Poštovani,

pijem vec 11 mj. Yaz pilule u terminu 20h. Novi blister sam zapocela s uzimanjem u 22h. Zaboravila sam popiti 4. tabletu (1.-7., prvi tjedan) uzela sam ju u 8.15 (zakasnjenje je bilo malo vise od 10 sati). Dan prije sam tabletu(treća tableta) uzela u 22 h, taj sam dan imala i nezasticeni odnos, decko je ejakulirao u mene. U uputama pise da ako je kasnjenje manje od 12 h da nema razloga za brigu. No ipak kako bi bila mirna morala sam upitat za savjet.

Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

08.04.2011. 23:30

kemija Kako je krvarenje duže trajalo sluznica se stanjila pa je zato i izostala.

succi

13.04.2011. 14:55

Poštovana
Zanima me da li ukoliko sam uz uzimanje pilula yaz, povracala ili imala dijareju 6 do 12 sati nakon uzimanja...i nastavila s uzimanjem u ono vrijeme kad inace uzimam, da li je moja zastita od trudnoce smanjena? I zanima me kolika je efikasnost yaz pilule ako se pije svaki dan u isto vrijeme bez zaboravljanja..? Unaprijed hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

13.04.2011. 21:56

U oba slučaja zaštita je sigurna.

hipnotik pojzn

14.04.2011. 16:27

postovana doktorice, smijem li uz Yaz koristiti Oligovit vitamine, jer sam u zadnje vrijeme iscrpljena i nemam apetita?
Veliki pozdrav, unaprijed hvala!

zbunjena6

14.04.2011. 16:27

Poštovana doktorice,
jesu li bijele tablete sigurne kao i ostale 24 ruzicaste koje imaju hormone?
Jer po kojoj onda logici se za vrijeme bijelih isto ne moze ostati trudan ako one nemaju hormone?
Unaprijed hvala

ire

15.04.2011. 10:42

Poštovana doktorice! Pijem Yaz drugi mjesec radi smanjenja obilnih krvarenja koja dolaze zbog mioma unutar maternice. Tijekom cijelog prvog mjeseca imala sam tamno smeđi iscjedak, a sljedeća menstruacija bila je obilnija nego prije (dijagnosticirana mi je anemija prije nekoliko mjeseci). Prvu tabletu iz druge kutije počela sam piti 2.4. i prije tri dana dobila sam menstruaciju (poprilično obilno), znači na sredini ciklusa. Tablete pijem redovito, u isto vrijeme i nisam ni jednu propustila. Zanima me dal ću sljedeću mentruaciju dobiti za mjesec dana ili opet za dva tjedna kako sam i trebala. Tablete dalje uzimam po redu. Hvala

Nazad
1 ... 10 11 12 13 14 15 ... 51
Naprijed