Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

lela2504

11.05.2011. 09:55

Dobar dan! Imam samo jedno pitanje. Jučer sam počela piti tablete telfast za alergiju. Zanima me dali će te tablete utjecati na pilule,tj. dali će smanjiti zaštitu?

Natalija Beljo, dr. med.

12.05.2011. 01:30

Ne .

succi

14.05.2011. 03:40

Pozdrav.happy
MOže jedno pitanje: Da li efikasnost yaz pilula se smanjuje ukoliko korisnica pusi...recimo pola kutije, kutiju dnevno?.Unaprijed hvala na odgovoru.

martinka

14.05.2011. 23:30

Uzimam Yaz već više od godine dana.Do sada nije bilo nikakvih problema,ali ovaj mj. jest.Uredno uzimam pilule,svaku večer,gotovo u isto vrijeme.Nije bilo nikakvih preskakanja,zaboravljanja i slično,tu i tamo razamak od sat,najviše dva.Tijekom ciklusa sam imala lagani iscjedak bež,do svijetlo smeđe boje...za vrijeme placebo tableta nisam dobila krvarenje tek opet isti smećkasti iscjedak.Počela sam sa novim blisterom.Spolni odnos sam imala prvog tjedna nakon menstruacije...o čemu se radi i da li imam razloga za paniku???Hvala..

Soundtrack

14.05.2011. 23:30

Poštovanje!

Počela sam piti yaz zbog akni na licu prije 15 dana, danas mi je 16. pilula (prvi paketić), ovo su mi prve kontracepcijske pilule ikad (imam 24 godine). Prvu tableticu popila sam na prvi dan menstruacije, oko 4 sata nakon dobivanja menstruacije, a menstruacija je trajala kao i obično - 5/6 dana, no međutim, ona nije prestala, zapravo od toga 5. dana, sve do sada ja imam nekakvu tamnosmeđu menstruaciju sad Dakle, prvih pet dana bila je regularna, crvena, a otada sve do sada smeđa, jako tamna, količinski kao predzadnji dan menstruacije, onako za jedan dnevni uložak. I ne samo to, lice mi je podivljalo, akne su se doslovno udvostručile. 1. Zanima me bih li se trebala zabrinuti zbog tog smeđeg iscjetka i podivljalih akni? 2. Isto tako, već nekoliko dana uzimam b6 vitamin jer mi je dermatologinja rekla da mi je to ok za kožu - utječe li to ikako na samu kontracepciju?
Oprostite na opširnom postu, ali ginekologinja mi je privatnica i ne mogu je konstantno zivkati. Unaprijed hvala na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

15.05.2011. 17:55

succi Ne, ali zadržite se na pola kutije radi cirkulacije.

martinka Nema panike, sluznica je tanka pa je i krvarenje oskudnije. Nastavite dalje piti po shemi.

soundtrack To je spotting krvarenje na početku korištenja OHC tako da je sve ok , isto i za akne vjerojatno reakcija na hormone. Nemojte prestati piti.

succi

16.05.2011. 01:50

Zdravo..
Opet ja. Zanima me kako dozirati yaz tabletice..recimo ako smo bolesni pet dana - povracanje, dijareja. Da li nastaviti piti roze ili prekinuti? Unaprijed hvala na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

17.05.2011. 15:10

Ako prođe više od dva sata kad ste ju popili ne treba ništa osim dodatne zaštite u prvih 10 dana.

kejt1988

16.06.2011. 10:46

Poštovana, danas bih trebala početi s uzimanjem rozih tabletica, ali menstruacija mi još traje. Bila sam dosta neredovita s uzimanjem tableta prošli mjesec pa ne znam da li bi to mogao biti razlog. Da li da počnem piti roze tablete i hoću li biti zaštićena?

Lijep pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

16.06.2011. 21:21

Počnite s rozima i zaštićeni ste.

17.06.2011. 00:15

Postovanje,

Imam 19 godina, prvi put uzimam yaz tablete i uopste pilule za kontracepciju. Pijem ih vec 10 dana. Prochitala sam u uputstvu da se prilikom prvih 7 dana koriscenja mora koristiti dodatna zastita. Medjutim, desetog dana je moj partner ejakulirao u mene 2 puta. Zanima me, s obzirom na kratak vremenski period uzimanja yaz-a, da li je smanjeno dejstvo tableta, tachnije, da li postoji veca mogucnost za trudnocu? da li sam zasticena? Hvala

17.06.2011. 12:25

Takodje, zanima me, ako imam redovne odnose sa partnerom, da li yaz tablete snose `toliku odgovornost` , da on mozhe da ejakulira u mene tokom svakog osnosa. Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

17.06.2011. 22:50

Kad pijete OHC zaštita je od prvog dana , nema ovulacije i partner može ejakulirati u Vas.

brannkica

29.06.2011. 16:51

Postovani,
molim Vas za pomoc. Prije tacno 2 mjeseca sam pocela piti Yazz tablete. Prije toga sam 2god. koristila Mikroginon, medjutim pocela sam imati krvarenja tokom pijenja tableta. Po preporuci ginekologa, presla sam na Yazz. Ali prvog mjeseca uzimanja Yazza, dobila sam mjesecnicu vec nakon 12. tablete i ona je trajala sve do 1. tablete druge kutije. Sve je bilo u redu do 15.tog dana , nakon cega sam ponovo dobila ciklus koji je trajao sve do juce kada sam popila prvu placebo pilulu. Sada nemam ciklus a trebala bih ga imati. Sta da radim? Da li da mjenjam pilule, nisu dovoljno jake ili sta? Koje je rjesenje? Hvala Vam unaprijed.

Natalija Beljo, dr. med.

30.06.2011. 22:50

Preskočite bijele i počnite novi blister.

lela2504

04.07.2011. 09:35

Pozdrav! Ovaj mjesec trebam dobiti mjesečnicu baš kad idem na more. Zanima me dali mogu preskočiti bijele tabletice i odmah početi piti tabletice iz novog blistera? Dali ću imati kakvih problema ako mi izostane mjesečnica ovaj mjesec?

Natalija Beljo, dr. med.

05.07.2011. 15:30

Možete , neće biti ništa.

chika13

06.07.2011. 19:55

Dobar dan!

Na drugom paketicu sam Yaza i sad vec koja 3-4 dana imam male krvave mrljice na gacicama. Kada sam pocela piti samo mi se jednom to pojavilo na gacicama, al sad drugi mjesec kako uzimam yaz pilule i cudno mi je zasto su mi tragovi krvi u jako malim kolicinama. Mjesecnicu bi trebala dobiti za 2 tjedna
Molim Vas da mi odgovorite!
Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

07.07.2011. 13:41

To je spotting.

31.07.2011. 01:45

Poshtovanje,

Proshli mjesec sam pochela piti yaz, svje je bilo u redu, menstruaciju sam dobila nakon druge bijele tablete. Sad sam vec na kraju druge table, popila sam drugu bijelu, pa me je zanimalo da li i ovog mjeseca treba da dobijem posle druge, ili mozhe tokom bilo koje bijele tablete. I shta ako se desi, da pochnem novu tablu, a josh nisam dobila menstruaciju? Tachnije, koliko mozhe kasniti, iako sam pod `terapijom`? I da li ima ikakve veze shto tablete svaki dan pijem sa sat, dva, zakashnjenja? Hvala

Nazad
1 ... 12 13 14 15 16 17 ... 51
Naprijed