Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

31.07.2011. 12:35

Ne mora ponovo početi na drugoj bijeloj, ako ju ne dobijete nastavite piti dalje novi blister.Pijenje s 2 sata zakšnjena neće tjecati na zaštitu jedino se od nekih zna pojaviti krvarenje prije.

02.08.2011. 11:20

Hvala, a da li mogu promijeniti vrijeme ispijanja drugog blistera, ako sam npr do sad pila u 5 popodne, da li mogu u 2 npr. Dobila sam danas, na trecoj beloj, prije ispijanja chetvrte, ali sam zavrshila tablu, da li od sjutra mogu u drugom terminu uzimati roze, s obzirom na to da mi je drugi dan menstruacije?

Natalija Beljo, dr. med.

03.08.2011. 22:45

Možete , ali se onda držite tog termina.

veronika_24

05.08.2011. 21:15

Dobar dan!

Zanima me mogu li uzimati kasule suhog pivskog kvasca,tj.da li smanjuju djelovanje kontracepcijskih pilula?

Hvala happy

mima13

05.08.2011. 21:25

Postovana,
pijem Yaz tablete jednu i po godinu i do sada nisam imala nikakvih problema. Jutros sam stigla sa mora i pojavio mi se sad braonkasti iscedak, a ostalo mi je u pakovanju jos tri roze,aktivne pilule. Do sada sam imala redovne menstruacije,bez neocekivanih iscedaka.Da dodam,imam redovne odnose. Da li je moguce da se to pojavilo zbog puta i promene klime? Hvala unapred na odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

06.08.2011. 20:40

veronika _24 Možete
mima 13 Zbog promjene klime, popijte dalje tri roze i placebo. Sve ok.

mima13

08.08.2011. 06:40

Hvala Vam na brzom odgovoru! Pozdrav! happy

lili125

20.08.2011. 14:40

Dobar dan, imala bi par pitanja za Vas? Pijem Yaz prvi mjesec i menzes mi kasni popila sam bijele tablete i poćela piti novo pakovanje već sam na 3 rozoj tableti i još ništa. Imam li razloga za brigu? A drugo pitanje u međuvremenu sam se razboljela i pijem tablete za štitnjaću doktor mi je propisao Favistan od 20mg dali ro smanjujendijelovanje Yaz tableta? Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

21.08.2011. 11:50

Zbog terapije za štitnjaču se poremetio ciklus, savjetovala bih da dok se situacija s štitnjačnom ne regulira koristite dodatnu zaštitu.

lanic87

22.08.2011. 00:55

Molim vas da mi kazete piju li se Yaz svaka 24 sata ili svakih 12?Hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

22.08.2011. 15:25

Svaka 24 sata.

BaRa

22.08.2011. 22:55

Postovana doktorice,

molim Vas za misljenje i savjet.Pijem Yaz vec 4 mjeseca.Prvih 3 blistera mjesecnica mi je dolazila normalno.Sad,4. blister izostala je, tj. ne u potpunosti.U vrijeme kada sam ju trebala dobiti imala sam smeđi isjedak sa malo krvi,ali nikakve prevelike kolicine.Napominjem da sam stvarno odgovorna sto se pilula tice,pijem ih svaki dan tocno u sekundu i niti jednu nisam propustila,niti imala proljev niti povracala.Sada u petak mi je bio pocetak novog blistera i ja sam ga pocela piti prema ustaljenoj shemi. Da li sam pogrijesila u necemu,i da li da napravim test? Ginekolog mi je na godisnjem,pa ne mogu do njega,stoga Vas molim za pomoc.
Srdacan pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

24.08.2011. 10:45

Sve je u redu, to se zna dogoditi, zastita je ista.

irena010101

26.08.2011. 00:05

Na početku sam druge kutije Yaza i jako pazim na to da ne zaboravim popiti- pijem ih prije spavanja, a držim ih na zrcalu u kupaonici. No danas mi se dogodilo nešto pomalo smiješno zbog čega ih mičem odande- današnja je ispala u odvod. big-smile pa sam popila zadnju ružičastu tabletu u blisteru (da mogu sutra nastaviti normalno kako i pišu dani na kutijici). Zanima me samo je li u redu da popijem 23 ružičaste pa odma krenem na placebo ili bih trebala kupiti rezervni blister kao što u uputama piše za slučajeve kada se tableta izgubi primjerice povraćanjem?

Natalija Beljo, dr. med.

27.08.2011. 12:15

Možete nakon 23 nastaviti s bijelima.

nada_86

31.08.2011. 20:35

Dobar dan,
U subotu 20.08 sam pocela novo pakovanje Yaza, u utorak sam imala odnos sa deckom, a u cetvrtak sam zaboravila popiti tabletu. Popila sam je u petak cim sam se sjetila, ali je proslo vise od 12 sati. Kolika je vjerovatnoca da je nastala trudnoca?

Natalija Beljo, dr. med.

01.09.2011. 10:25

Ne morate se brinuti sve je ok.

succi

04.09.2011. 04:30

Postovana
Peti dan pijenja roze tabletice sam imala zakasnjenje od 11 sati, prethodni dan sam popila rozu tableticu u tri sata popodne, a sljedeci u dva ujutro. Zanima me da li je zaista kako pise u upustvu djelovanje tablete idalje zagarantovano ako je zakasnjenje manje od 12 sati? Ako ne, da li trebam koristiti dodatnu metodu- metodu barijere sljedecih sedam dana? I da li bi mogla ostati trudna ako sam imala spolni odnos u kojem nije bilo svrsavanja unutra drugi dan pijenja rozih tabletica, tj. 3 dana prije ovog ogromnog kasnjenja. Unaprijed hvala na odgovorima.

Natalija Beljo, dr. med.

04.09.2011. 23:05

Ako je unutar 12 sati zaštita je ista , ali ovaj ciklus nemojte raditi pauzu već nastavite s novim blisterom nakon zadnje roze.

succi

04.09.2011. 23:10

Postovana
Opet jahappy Zanima me da li tablete za alergiju primjera radi - flonidan mogu smanjiti djelovanje yaz pilula?

Nazad
1 ... 13 14 15 16 17 18 ... 51
Naprijed