Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.09.2011. 22:40
Ne.
|
Bubicaaa
|
07.09.2011. 11:45
Poštovana,
Koristim yaz pilule redovito vec 8 mjeseci. Naime ovo ljeto mi se dogodilo da sam vise puta zaboravila uzeti tabletu u tocno vrijeme uzimanja, ali sam ih uvijek popila u roku onih 12 sati. Do sada sam menstruaciju dobivala nakon treće placebo tablete, a s obzirom da ovaj put nisam dobila, zanima me dali je moguće da mi samo kasni menstruacija ili postoji mogucnost trudnoce. Sredinom 8. mjeseca sam imala par puta spolni odnos s dečkom pri kojem je on ejakulirao u mene, pa me to sad malo brine. Ako mi ne dođe menga, da li da nastavim dalje normalno piti? Također me zanima može li se dogoditi da mi preskoči menga jedan mjesec?
Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.09.2011. 04:35
Može preskočiti, i nastavite s novim blisterom.
|
AnaviR
|
10.09.2011. 13:40
dakle doktorice,ovakvo je stanje...naime uzimala sam propisanu terapiju yaz tableta iz razloga što sam imala policistične jajnike i zbog toga mi menga nije normalno dolazila...no ispostavilo se da isto tako imam mion koji dulje vrijeme nisam kontolirala..po završetku terapije nisam se otišla konzultirati sa svojom ginekologicom misleći kako će mi menstruacija normalno stići prema normalnom ciklusu od 28-31 dana...ispostavilo se da bi mi trenutno menga kasnila dva dana...a u tom razdoblju u kojem nisam uzimala tablete imala sam spolne odnose...što napraviti??!!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.09.2011. 13:40
Prvo napravite test pa ćemo onda dalje ovisno o rezultatu.
|
mima 76
|
21.09.2011. 16:20
Poštovana
Kontracepciju tabletama trošim 7 mjeseci. Jaz tablete sam pila 3 mjeseca(po preporuci endokrinologice -povečan rast facijalnih dlačica) 2.i3.mj. menstruacija bi izostala ili bila smanjena.
Ginekolog na zamjeni mi je promijenio terapiju u Novynette( sada koristim treći blister). Moj ginekolog je bio dosta neljubazan kad sam mu došla na kontrolu i rekla o promjeni terapije. MOLIM VAS za savjet,mogu li se vratiti na JAZ (endokrinologica bi da se vratim na prvu terapiju). Jeli to moguće,ima li smisla?? MOLIM VAS ZA SAVJET
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.09.2011. 10:40
Zbog navedenih problema s dlačicama je bolji izbor Yaz. Ako imate Rp za njega kupite ga ponovo i nakon pauze od 7 dana (kod Novynette) 8 dana uzmite YAz
|
petrica93
|
28.09.2011. 16:50
Postovana,
koristim yaz pilule od 19.09. i to su prve pilule koje sam koristila. Menstruacija mi je trebala prestati sada u nedjelju, ali jos uvijek imam skroz slabo krvarenje. Da li je to normalna nuspojava posto mi je menstruacija trebala prestati tek prije tri dana? Hvala unaprijed
|
linaaa22
|
28.09.2011. 19:45
koristila sam yaz pilule 5 mjeseci i bile su mi odlične, ali kada sam otišla na more nisam ponjela recept (veoma glupo od mene -.-) i nisam ih mogla uzeti i onda sam ih prestala piti i već ih mjesec dana ne pijem, a htjela bih opet početi ih uzimati jer su mi odlične za reguliranje ciklusa, za kožu i za zaštitu. Moje pitanje je, dal ih sada mogu počet piti kad mi počne sljedeća mjesečnica ( dakle to bi bila druga mjesečnica otkako ih ne uzimam) ili da napravim duzu pauzu? Ne znam hoće li to utjecati loše na organizam, jer sam ih pila pa prestala na mjesec-dva pa dal je preporučljivo ih ope počet piti nakon tako kratke nazovimo 'pauze'? znam da kontracepcijske pilule nisu bombončeki da ih malo uzimam pa ne uzimam pa zato pitam. unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.09.2011. 11:20
petrica93 Da, to je spotting.
linaaa22 Prvo pohvala za razmišljanje da OHC nisu "bombončeki" i da , možete početi s mjesečnicom koja slijedi ponovo s uzimanjem.
|
sanja21
|
03.10.2011. 00:30
Poštovani. Pijem Yaz pilule više od 2 god. zadovoljna sam sa njima, no u zadnje vrijeme kruže informacije da su vrlo loše i štete zdravlju, pa me zanima vaše mišljenje! Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.10.2011. 09:50
To su lažne glasine.
|
sanja21
|
03.10.2011. 20:15
Hvala!
|
leny
|
04.10.2011. 01:45
poštovana,
u četvrtak mi je bio prvi dan ciklusa, a danas sam popila prvu tabletu iz novog blistera. koristim ga već godinu dana ali sam ga ovaj mjesec dobila kasnije nego inaće pa ih nisam mogla normalno nastaviti piti. da li je postupak isti, 7 dana pauze pa sam opet sigurna ili?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.10.2011. 21:50
Da pravilo vrijedi i dalje.
|
nivess6
|
16.10.2011. 09:25
Pozdrav,
pijem Yaz već više od pola godine, sada sam na 7. blisteru. Prvih tjedan dana sam imala sitne mučnine koje su ubrzo nestale i ama baš nikakvih drugih tegoba, ni debljanje, ni razdražljivost, ni depresiju, ništa, savšeno ih podnosim. Uvijek bi dobila menstruaciju na 2. ili 3. placebo tableti. Ovaj mjesec sam uredno dobila menstruaciju (čak je bila i malo obilnija nego prijašnjih mjeseci) ali sam na 13. tableti opet počela lagano krvariti (čista krv par dana, pa smeđa) nije toliko obilno, ali traje već 4 dana pa me to poprilično brine. Ne boli me ništa, iako sam prvi dan tog vanmenstrualnog krvarenja osjetila lagani pritisak u predjelu jajnika. Pilule uzimam redovito, maksimalno sam "zakasnila" 2 sata s uzimanjem. Zanima me što bi moglo biti tome uzrok, budući da nisam u životu ništa posebno mijenjala osim što sam krenula prije 14 dana dva puta tjedno intezivno trenirati u teretani, možda je to povezano??
Unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.10.2011. 01:45
Treniranje je utjecalo.
|
andrea86
|
17.10.2011. 01:50
Postovana doktorice, dobar dan!
Vec 9 mjeseci koristim Yaz pilule,ali mi ne odgovaraju jer zadnje 4 kutije imam probojna krvarenja , te mi je ginekolog savjetovao da se slijedeći ciklus prebacim na Qlairu. Međutim, ono što mene zanima jest, s obzirom da mi je Yaz hormonski "slab" , da li sam ipak zasticena od trudnoce?
naime, prije dva dana sam imala odnos te je dečko ejakulirao u mene, jucer sam pilulu popila sa 3 sata zakasnjenja,a danas mi se pojavio krvav iscjedak (iako sam prosli tjedan pila 3 dana po dvije tabletice,da sprječim to probojno krvarenje). I moram naglasiti da niti jednom nisam kasnila s uzimanjem pilula vise od par sati. Mozda samo bespotrebno paničarim jer sam vec imala jednu nezeljenu trudnocu.
Da li prelazim na Qlairu nakon sto popijem neaktivne tablete Yaza ili odmah nakon zadnje aktivne?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.10.2011. 22:10
Zaštičeni ste i nakon što popijte zadnju aktivnu tbl Yaz -a počinjete s Qlair-om.
|
andrea86
|
01.11.2011. 21:30
presla sam na Qlairu, i danas mi je 4. tableta iz blistera, medjutim, krvarenje jos traje! nije obilno,ali me zabrinjava sto ne staje i možda umanjuje zaštitu od trudnoce, s obzirom da sam imala nezasticene odnose? Ginekolog mi je rekao da probam s Qlairom dva mjeseca, ali ovo me izludjuje!
|