Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

succi

29.11.2011. 10:15

Opaska na moje zadnje postavljeno pitanje, 6 dan pijenja aktivnih tabletica, sam imala meksu stolicu 3 i po sata - 4 sata nakon uzimanja tablete.Nakon tog dana sam pila tablete sasvim normalno bez ikakvih problema. Pijem yaz 9 mjeseci, uvijek redovno i bez problema. I da li mogu imati seksualni odnos u narednih sedam dana bez koristenja dodatne zastite?

veronika_24

29.11.2011. 17:55

Pijem pilule yaz oko godinu dana,a dana sam dobila Efflumidex kapi za oči koje moram koristiti 8 dana.Zanima me da li to smanjuje djelovanje pilula?
Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

29.11.2011. 18:00

succi Zaštita je ista .
zola157 Tako je. Zaštita djeluje.

zola157

29.11.2011. 23:45

Puno Vam hvala!

mmallena

30.11.2011. 09:35

Poštovana doktorice!

Zbog bolesti dobila sam antibiotik Klavobell Bid, 1 g. Sutra počinjem sa novim pakovanjem Yaza (pijem ga godinu i pol), pa me zanima koliko dugo moram koristiti dodatnu zaštitu, samo tijekom pijenja antibiotika ili duže?

Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

30.11.2011. 20:40

Dok pijete antibiotik.

neylla01

05.12.2011. 16:40

poslala sam poruku ali niste jos odg, a malo se brinem... pijem yaz i imala sam odnos dok sam bila na sedmoj tableti, i sad me zanima da li sam bila zasticena ako sam prvu tabletu popila oko 10 ujutro, a mengu sam dobila dan ranije, ali negdje popodne, i vise je izgledalo kao smedi iscjedak nego menga, racuna li se to kao da sam popila prvi dan, jer nije prslo vise od 24 h od kad sam je dobila... a znam da ak ne pocnem piti prvi dan, nisam zasticena nekih tjedan ili dva, pa sad nisam sigurna i malo se brinem.

Natalija Beljo, dr. med.

05.12.2011. 20:25

Zaštićeni ste.

kokica.

10.12.2011. 18:20

Poštova doktorice, imam 20 godina i prije 2 tjedna preboljela sam vodene kozice! Doktor je rekao da mogu imati nuspojave nakon bolesti kao što su upala pluća ili slično i prije 5 dana sam osjetila bol na desnos strani prsa! Manj bol je konstantna, ali na određene trenutke je jako bolna, nešto kao da me probada! Bila sam na zaraznom, rekli su mi da je to mogućnost pada imuniteta te da jetra pati, dobila sam tablete, no ništa se nije promjenilo! Nakon što sam izvadila krv, ustanovila se bakterija u urinu!
Pijem jaz već više od godinu i pol, i prije par mjeseci sam primjetila gubitak energije, promjene raspoloženja su jako česte, depresivna sam, nervozna, dobila sam i osip po tijelu, srce mi poveremeno zna jako udarati iako ništa neradim! Inače sam zdrava, ali ovo sve se poklopilo, i bol u prsima ne prestaje! Doktori neznaju točno odrediti što uzrokuje bol, ali mene brine da nije možda od tableta? Ginekologica je na bolovanju do 15.12., pa Vas molim da mi kažete dobar savjet! Da li da ih prestanem piti, da uzmem neku pauzu, pa da vidim jel su one uzrok boli ili nešto drugo?
Hvala Vam unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

11.12.2011. 03:15

Svakako prekinite piti i napravite pauzu.

studenticaa22

13.12.2011. 22:30

Poštovana,

danas u 19:00 sam popila 7.tabletu i 10min nakon toga sam morala na wc,ne bi rekla da je to bio proljev nego više mekša stolica..ne znam jel tableta tak brzo mogla proći kroz crijeva pa sam popila odmah slijedeću tabletu iz blistera jer nemam rezervni..da li je to ok?

unaprijed hvala

DiDacha

15.12.2011. 00:15

Poštovanje, interesuje me kako se koriste Yaz pilule nakon nezasticenog odnosa. Naime, prestala sam piti Yaz pilule 7.12. nakon 19-te pilule, menstruaciju sam dobila 11. navece. Danas, 14.12. sam imala nezasticeni odnos, bez ejakuliranja u mene. S obzirom da imam preostalih pilula iz ne zavrsenog pakla, popila sam 3 pilule, radi sigurnosti. Davno sam procitala da se pilule mogu koristiti kao zamjena za pilulu 'dan posle', i to tri pilule prvi dan, dvije drugi dan. Jesam li postupila ispravno? I da li da popijem i preostale dvije ruzicaste pilule koje su mi ostale iz starog pakla? Da li je najbolje da slijedece pakovanje pocenem piti od prvog dana naredne menstruacije, ili mogu bilo kojeg dana, uvazavajuci da prvih 15 dana treba imati zasticen odnos tj. s kondomom? Hvala na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

15.12.2011. 18:10

studentica22 Da.
DiDacha Zašto ste prekinuli na 19 -toj tbl? Sad ste popili tih 6 , čekajte krvarenje pa s prvim danom ciklusa počnite ponovo. I ako želite prekinuti piti onda popijete blister do kraja pa prekid.

studenticaa22

15.12.2011. 22:25

Iako možda nisam trebala,ali uspaničila sam se nakon toga i popila big-smile
Hvala vam happy

Maya:)

16.12.2011. 15:00

Poštovana,

već 4 godine pijem Yasmin i sve je bilo u redu, no sada mi je doktorica dala Yaz da probam s obzirom da su lakše no zaboravila sam je pitati kako da krenem ih pit. Naime za par dana pijem zadnju tabletu Yasmina i dali onda s obzirom da Yaz ima 28 tableta odmah sljedeći dan krećem s njima ili radim pauzu od 7 dana kao i dosada ili na prvi dan sljedeće menstruacije ih pijem

Natalija Beljo, dr. med.

16.12.2011. 20:55

Radite pauzu i 8 dan (nakon pauze od 7 dana) počinjete Yaz.

perplexity

16.12.2011. 20:55

Poštovanje,
pijem trenutno četvrtu kutiju yaz-a, ali se premišljam oko nastavka uzimanja pilula. Zanima me postoji li neki vremenski raspon unutar kojeg je još prerano to učiniti (ako se na to odlučim), ili je nebitno kada prestajem s uzimanjem? Ima li tako brzi prestanak ikakvih lošijih posljedica od prestanka nakon dulje vremena uzimanja?

vedrich

17.12.2011. 01:45

Poštovana,

kako sam student i stalno se seljakam doma i natrag, zaboravila sam kuziju Yata na stolu u stanu.... Ostale su mi dvije zadnje bijele placebo za popit koje ne mogu popit posto sam ih slucajno ostavila?? Hoce li to stvorit kakve probleme ili da nastavim s novom kutijom u predviđeno vrijeme ? Smanjuje li se zaštita ili ?

Hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

18.12.2011. 15:35

perplexity Ako ste pili radi zaštite od trudnoće možete prekinuti kad popijete zadnji blister.
vedrrich Nastavite piti u predviđeno vrijeme.

perplexity

18.12.2011. 18:30

Poštovana,
na uputama yaz-a sam pročitala da mogu bilo kad prestat tako da ja jučer nisam popila tabletu s ciljem da ih više ne pijem. Vaš odgovor sam vidjela tek sad, i gledam koje su mi opcije prema uputama ako tretiram tu jednu ne popijenu kao jednu zaboravljenu..dakle piše da mogu nastavit s ružičastima s tim da nadoknadim jednu propuštenu, pa ne pijem bijele, nego počnem s novom kutijom, al neznam kako to primijeniti na sebe kad ja ionako ne planiram pit novu kutiju..druga opcija je da popijem bijele sad pa odma na novu kutiju, a ni ta mi nije jasna kad ionako ja ne planiram pit novu kutiju a bijele su placebo.. Sad su već skoro prošla 24 sata odkad nisam popila tabletu..
Koje su mi opcije i trebam li nešto napraviti i da li je loše to što sam prestala usred kutije?

Nazad
1 ... 16 17 18 19 20 21 ... 51
Naprijed