Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

19.12.2011. 21:10

Nije loše , samo sam htjela izbjeći da ponovo u kratkom roku dobijete mengu.

mia88

21.12.2011. 14:40

Poštovana doktorice,
Htjela sam vas pitati radi svake sigurnosti, jeli zaštita pod bijelim tableticama jednaka i što treba napraviti u slučaju da pod bijelim ne dođe menstruacija? Da li nastaviti piti normalnim tokom ili se nešto mijenja?
Unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

21.12.2011. 23:35

Zaštita ista, nastavite po shemi.

cyb

29.12.2011. 09:15

Poštovana,

u drugom tjednu uzimanja yaza imala sam jedan proljev sat vremena nakon uzimanja tablete, slijedeći dan sam koji sat prije uobićajenog uzela slijedeću tabletu. Točno 7 dana nakon proljeva pukao je kondom pri odnosu. Ima li kakvih opasnosti budući da te jedne tablete kao da i nije bilo? Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

31.12.2011. 12:50

Nema opasnosti.

lanaosijek

02.01.2012. 21:40

Pozdrav, nova sam na forumu i ujedno novi korisnik Yaz tableta, tj. postat cu za koji dan. Odlucila sam se za kontracepciju zbog problema sa licem, imam akne po bradi koje najcesce izlaze za vrijeme PMS-a i stresa( znaci skoro pa uvijek happy). Ginekologinja mi je prepisala Yaz. Voljela bih cuti vase misljenje hoce li mi pomoci za lice, i kolike su sanse da mi se od pilula stanje pogorsa kao sto sam citala da se nekim djevojkama dogodilo. Hvala unaprijed! LP

avangarde111

03.01.2012. 23:00

Postovana doktorice,
koristim Yaz tablete i u drugom tjednu tableta (9 dan) imala sam jak proljev odmah nakon uzimanja tablete. Buduci da u uputama pise " uzmite tabletu iz pomocnog blistera", a ja nisam tada imala pomocni popila sam tabletu namijenjenu za sljedeci dan. Sada sam kupila pomocni blister pa me zanima kada da uzmem tabletu iz tog pomocnog blistera? Vidim da na kutiji pise da su sve ruzicaste tabl. istog sastava, mogu li onda tu tabletu popiti nakon zadnje ruzicaste i trebam li baciti bijele i odmah poceti s novim blisterom?
U svakom slucaju stitila sam se prezervativom cijeli mjesec
Hvala na odgovoru
Sve najbolje u 2012.
Lijep pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

04.01.2012. 10:50

lanaosijek Odličsan izbor i pomoći će.
avangarde 11 Popijte sljedeću iz istog blistera ( koji sad pijete) i popijte do karja tj. preskočite bijele i nastavita s novim blisterom.

mia88

04.01.2012. 21:45

Poštovana doktorice!
Imam jedno pitanje. Naime, na prvom blisteru yaz pilula dobila sam menzis na zadnjoj rozoj tabletici i onda je trajao kroz sljedeće 4 bijele i možda još 3 dana poslije ali jako malo, zapravo u tragovima iako sam znači bila već na trećoj tabletici novog blistera. Nakon toga 4 dana je bilo sve u redu i na sedmoj tabletici sam ponovno dobila menzis i to obilno i traje već 5 dana. Možete li mi reći što da radim i što to znači?
Unaprijed hvala!

kata:::

04.01.2012. 21:45

poštovana
Tablete yaz koristim več godinu dana i jako sam zadovolja njima...no imam jedno pitanje ...ovaj mjesec sam dobila menstruaciju na 19 tableti ...tj na aktivnoj dali je sve u redu i dali da samo nastavim dalje piti??
hvala unaprijed!

mia88

05.01.2012. 20:25

E da, i još da vam napomenem da sam yaz pilule počela koristiti radi policističnog jajnika i da mi je prvi mjesec uzimanja yaz pilula sve bilo u redu, bez ikakvih simptoma, bez krvarenja što vidim da se mnogim curama dešava, ali me ovo krvarenje koje je stvarno kao pravi menzis ozbiljno zabrinjava. Da li da nastavim piti ili što da radim?

Natalija Beljo, dr. med.

05.01.2012. 20:35

mia88 Ako je smečkasto onda je sve ok, u suprotnom javite se ginekologu.
kata::: Pijte dalje.

kata:::

07.01.2012. 16:45

a dali da preskočim sada bijele tablete i nastavim roze dalje pit ili? hvala

zeko i medo

07.01.2012. 22:15

Poštovana doktorice,
pijem Yaz tablete prvi mjesec, svaku večer redovno bez preskakanja tabletica. Sada sam na 12. tabletici, a počela sam ih piti prvi dan menstruacije. Naime, od nuspojava zasad jedino mogu uočiti smanjenje vlažnosti rodnice kao i suženje rodnice tako da dečko i ja imamo poteškoća pri spolnom odnosu što nismo imali dok nisam počela piti tabletice. Pijem ih isključivo radi zaštite od trudnoće, jer nemam problema ni s aknama niti s neredovitim menstruacijama. Doktorica mi je preporučila te tablete nakon svih pretraga ( pape, krvne slike, ultrazvuka). Zanima me da li se te nuspojave nakon nekog vremena trebaju smiriti i koje je to vrijeme otprilike ili to ostane tako dok se god tablete konzumiraju? Ako to ostaje cijeli period pijenja tableta, mislim da je najbolje da ih prestanem piti. Ili kako riješiti taj problemić? happy

Također me zanima ako se tablete pravilno koriste i ako nema nekih dodatnih uzimanja antibiotika i sl. da li je potrebna dodatna zaštite kao primjerice kondom ili prekinuti snošaj ili dečko može pri svakom odnosu svršiti u mene u svakom periodu ciklusa, a da ne postoji bojazan od trudnoće?

I još jedno pitanje samo. happy Prije nego sam počela koristiti Yaz tablete, koristila sam ulje gospine trave iz kućne radinosti za trljanje vlasišta, jer imam problema sa vlasištem. Zanima me da li i dalje mogu to ulje koristiti ponekad ili ga moram prestati koristiti bez obzira što je na bazi vanjske upotrebe? Da li je s tim uljem umanjeno djelovanje tabletica na spriječavanje trudnoće?

Unaprijed Vam hvala na odgovoru. happy

ivančicapa

08.01.2012. 19:15

Poštovani, zanima me koliko Yaz tableta treba popiti ako ih primjenjujemo kao hitnu kontracepciju, odnosno kao pilule za dan poslje? Vidjela sam vaše upute na topicu najšešća pitanja, ali nije bilo riječi o yaz tabletama. I želim njih piti, a ne npr. escapelle jer njih imam kod sebe, a nisam u mogućnosti ići po novi recept! unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

08.01.2012. 19:20

kata Preskočite bijele.
zeko i medo Na vaše sam pitanje već odogovorila, osim što niste pitali za dodatnu zaštitu koja u navedenom nije potrebna.

mia88

10.01.2012. 10:50

Poštovani!
Sve ovo sam već pisala i pitala za neke stvari, ali htjela bih vas još nešto pitati.
Pilule yaz dobila sam zbog neurednih ciklusa i policistčnog jajnika. Prvi mjesec uzimanja sve je bilo kako treba, bez ikakvih nuspojava. Na tom prvom blisteru menstruaciju sam dobila na zadnjoj rozoj tabletici, trajala je kroz 4 bijele i možda još 2-3 dana poslije ali u tragovima. Tad sam već započela novi blister i nakon te 3 pilule na kojima sam imala još tragove menstruacije, možda je 2 ili 3 dana sve bilo u redu, a 31.12. sam ponovo dobila nešto kao spotting što je prešlo u pravo i obilno krvarenje koje je trajalo sve do sinoć. Naime, jučer sam po vašoj preporuci iz prijašnjih postova otišla svojoj liječnici koja je odlučila riješiti ovaj moj problem na slijedeći način. Svaki dan pijem tabletu u 15 h, pa sam tako napravila i jučer. U 17 h sam otišla k liječnici i rekla mi je da će krvarenje pokušati zaustaviti na ovakav način: znači jučer sam popila 16. tabletu u 15 h, zatim mi je rekla da 17. popijem sinoć u 23 h, 18. jutros u 7 h, 19. danas u 16 h, a 20. sutra ujutro (11.1) u 8 h. Nakon toga da svaki dan u uobičajeno vrijeme popijem preostale 4 roze iz tog blistera, preskočim bijele, prijeđem na novi blister, iz njega popijem 10 rozih i da tada prestanem kako bih dobila pravu menstruaciju pa da će onda odrediti daljnu terapiju. Međutim, nekako mi se sinoć poslije pregleda činilo da će ta mjesečnica prestati sama od sebe i da je općenito jučer bila slaba, pa sam se dvoumila dali da to uopće napravim, ali sam ipak poslušala i sad slijedim njezine upute i jutros nemam gotovo ništa.
Znam da je sve ovo zbrkano ali sam Vas htjela pitati da li ova terapija ima smisla i zanima me kakva mi je sad zaštita s obzirom na ovaj redoslijed tableta (4 tablete u 24 h), da li ona postoji ili da se pazim?
Puno Vam hvala!

analana

10.01.2012. 18:25

Štovana Dr
Pijem Yaz tablete već drugi mjesec. Pri drugom pakovanju dobila sam krvarenje koje je trajalo dva dana i to sedmicu prije no sto regularno trebam dobiti, a evo popila sam 4. placebo tabletu i nisam jos dobila. Pri tome navodim da sam i prije godinu dana koristila Yaz pilule te da nisam imala ovakvih problema sem mucnine, ali i to se rijesilo, ne izostavljam tablete, pijem ih na vrijeme svaki dan, ne koristim antibiotike, dakle sve kao sto je nalozeno. Sta je razlog k tome? da dobijem prije vremena, a na vrijeme ne? Mozda je u pitanju neka prehlada?
Unaprijed sam Vam zahvalna, nadam se skorom odogovoru.
Lana

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2012. 22:25

mia 88 Dobro je to tako , i ja nekad svojim pacijenticama tako napravim i zaštićeni ste.

Buba76

13.01.2012. 01:45

dobar dan! ovo je prvi mjesec da koristim yaz pilule i zanima me dali je to što sam dobila prijelomno krvarenje. jučer sam popila treću placebo tabletu i danas sam ujutro dobila smeđe-crveni iscjedak? dali je to normalno ili da posjetim svoga ginekologa i dali trebam popiti zadnju placebo pilulu ili početi s novim blisterom? hvala!
ps mislim da je ovo savjetovalište super ideja i da pomažete mnogim mladim curama koje imaju nedoumice

Nazad
1 ... 17 18 19 20 21 22 ... 51
Naprijed