Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

San3129

02.02.2012. 10:50

Dobar dan,
pijem Yaz plilule vec 3 mjeseca, od jucer sam pocela piti neke tablete za pobosaljnje koncetracije i pamecenja, da li se s tim tabletama smanjuje djelotvornost Yaz pilula ?!
Hvala Vam

Nikica mala

02.02.2012. 15:45

8 mjeseci sam pila Yasmin pilule. Imala sam česta depresivna razdoblja - pms mi je trajao stalno. Doktorica mi je prepisala Yaz tablete, da probam s njima. Trenutno sam na pola kutijice, imam dosta bolne jajnike i grudi, smeđkasti iscjedak, bez depresivnih epizoda ali s čestim promjenama raspoloženja tuga - svađa.
ok, moje pitanje je; da li je moguće da bez obzira što bi moje tijelo trebalo biti već naviknuto na kontracepciju opet prolazi fazu privikavanja a kontracepcija je gotovo sličnog kemijskog sadržaja? Kakva su vaša iskustva sa Yaz-om kao kontracepcijom a u vezi promjena raspoloženja - da li ih žene dobro "podnose" - ili ću uvijek imati problema bez obzria na vrstu pilula? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

02.02.2012. 22:25

San 3219 Neće.
Nikica mala Djelovanje OHC na raspoloženje je dosta individualno tako da mislim da Vi reagirate bez obzira o kojem je OHC riječ.

leny

04.02.2012. 13:40

poštovana,
nakon što sam imala odnose danas išla sam popiti sljedeću tabletu i tek sam onda primijetila da nisam popila tabletu od jučer. Sad sam popila obje tablete i samo me zanima dali mi je postupak isti kao i uvijek, ono pauza tjedan dana ili moram ići kod ginekologice da mi da tabletu za dan poslije s obzirom na to da sam imala odnose a nisam popila tabletu. Hvala

Babi185

05.02.2012. 14:25

Poštovana doktorice, danas ću popiti zadnju bijelu tableticu drugog pakiranja. Sutra bi trebala početi s novim blisterom, međutim zbog vremenskih neprilika nisam sigurna da li ću uspjeti ići u ljekarnu jer je malo udaljenija od mog mjesta stanovanja. Pa me zanima, u slučaju da zbilja ne uspijem sutra kupiti pilule i započnem sa novom kutijicom u utorak umjesto sutra, da li to predstavlja neki veći problem i na što u tom slučaju trebam pripaziti, odnosno što uraditi? Hvala Vam!

Natalija Beljo, dr. med.

05.02.2012. 23:55

leny Ne, preskočite samo pauzu.
Babi 185 Samo dodatna zaštita 10 dana.

ethela

06.02.2012. 22:20

Poštovana doktorice,evo javljam se jer imam očito pomalo ozbiljniji problem sa upotrebom yazz tableta.Ovako prije 6mj.počela sam prvo koristit trinquilar tablete koje su mi samo potencirale česte i prilično intenzivne glavobolje,te sam u dogovoru sa ginekologicom nakon što sam ih pila samo mjesec dana,prešla na yazz.Sada ih pijem već 5 mjeseci,i već 2 mjeseca imam izvanmenstrualna krvarenja,znači već 2 mjeseca osim što dobivam mengu u kada je i trebam dobiti,dobivam i još 10 dana ranije.No kako sam čitala,očito da su normalnije same te pojave menstruacija prije samih menstruacija,pa se toliko niti nisam na to obazirala.Ono što me najviše brine su te moje vjerujte mi totalno nehumane glavobolje.Inače sam im sklona,znam ponekad i u periodu kad nemam mengu ih imati( ali najoštrije su osobito u vrijeme menge kada moram popiti i do 5 tableta ne bi li mi bilo bolje i traju po par dana,uz osjećaj vrtoglavice,ponekad i povraćanja)ali kako pijem tablete sama učestalost i intenzitet se dosta pojačao i ne osjećam se baš dobro.Ne znam što da radim,da li da ih nastavim piti,da li na se orijentiram na neke druge( iako sam čula da ove imaju namanju razinu hormona i ako pređem na druge,da vjerovatno mi neće biti od njih bolje) ili da ih jednostavno prestanem piti.Iskreno ne znam što da radim,pa bih vas zamolila ako biste me mogli savjetovati oko toga i time mi pomoći jer sam zabrinuta.Unaprijed zahvalna na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

07.02.2012. 22:40

S obzirom na glavobolje mogli bi s ginekologom porazgovarati o Cerazette pilulama. Nema smisla da trpite takve glavobolje s Yaz-om

Spanja

23.02.2012. 11:40

Nedavno sam pocela da uzimam Yaz pilule uz dogovor ginekologa, prevashodno kako bih smanjila simptome PMSa. Danas sam popila 23. tabletu prve kutije. Na 12-oj sam pocela da krvarim i to traje vec 11 dana, ravnomerno, osrednjom jacinom, gotovo obilato svaki dan. Od kad ih pijem, raspolozenje mi je jako promenljivo, razdrazljiva sam konstantno, imam sitne glavobolje i predvece mi je pomalo i muka. Sa obzirom da zelim da nastavim sa pilulama, a ostala mi je jos jedna hormonska tableta u pakovanju, da li treba da menjam pilule i sa kojim, jer mi yaz nikako ne odgovaraju? Znam da treba da prodje period navikavanja, ali sklop svih ovih faktora je nepodnosljiv. Da li je takvo krvarenje isto normalno za navikavanje?
Unapred hvala na odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

23.02.2012. 22:15

Popijte još tu jednu preskočite bijele i ako bi se isto ponovilo i na idućem blisteru mjenjajte ih.

helooo

04.03.2012. 12:20

Dobar dan.
Potreban mi je jedan mali savjet..Prije 3 godine pila sam Yasmin,ali mi se nakon godinu dana koristenja javljalo intermenstrualno krvarenje na sredini kutije.Uz savjetovanje sa ginekologom napravila sam pauzu 3 mj,i pocela piti Yaz.Medjutim,opet ista prica.Koristim Yaz vise od godinu dana,i zadnjih mjeseci javlja mi se krvarenje na sredini kutije...Sve me to jako nervira..Sad mi je ginekolog preporucio Logest pilule..Interseuje me Vase misljenje o svemu napisanom.Da li mi Vi savjetujete neke druge?Inace,pilule pijem zbog bolnih menstuacija,i zbog zastite...
Pozdrav.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

04.03.2012. 16:55

Počnite s Logestom jer Vam vjerojatno fali samo malo estrogena što u Logestu ima.

kata:::

05.03.2012. 20:40

Doktorice imam jedno pitanje ....pošto imam upalu mjehura doktor mi je prepisao tablete "ninur"...istodobno pijem i kontracepciju YAz ..dali tablete za upalu smanjuju ućinkovitost kontracepcije? ...hvala....

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2012. 11:00

Dok pijete Ninur kondom kod odnosa.

tashii

06.03.2012. 21:30

Poštovani, pijem Yaz sada već drugi mjesec, danas sam popila drugu tabletu iz prvog reda. Inače, zadovoljna sam sa njima, odgovaraju mi.
Ali, evo danas (definisaću tačno vrijeme) sam imala dijareju oko 16 h... pilulu sam kao i obično popila u 16:30, da bi nakon 20 minuta ponovo otišla na wc(dijareja još jednom), i sada ništa. Prestalo je... Dakle, samo dva puta.
Sada... moje pitanje glasi da li ima potrebe da pijem drugu pilulu ponovno, ili koristim dodatnu zaštitu sljedećih 7 dana? Ipak je vremenski interval bio samo 20-ak minuta.
Nadam se brzom odgovoru i hvala. Pozdrav.

Natalija Beljo, dr. med.

08.03.2012. 22:35

Popijte sljedeću u blisteru i dodatna zaštita .

plavuša21

09.03.2012. 12:15

Poštovana,
pila sam ninur antibiotik 8 dana (od 4 do 12 tablete na blisteru) i sumamed 3 dana (11,12,13 tableta na blisteru), pijem yaz pilule.
zanima me međudjelovanje antibiotika i yaza. tražila sam po internetu, negdje piše da se koristi dodatna kontracepcija za vrijeme uzimanja antibiotika (a ne cijeli mjesec),a negdje da uopće ne treba dodatna zaštita.
To me zbunilo, pa Vas molim za odgovor.
Hvala unaprijed!

lalita

09.03.2012. 20:00

Poštovana, pijem pilule yaz malo manje od godinu dana. Nakon što sam popila 13. tabletu iz kutije koju trenutno pijem pojavilo mi se krvarenje onako malo i onda cijeli dan ništa. Nakon toga drugi dan opet jednako tako pa opet cijeli dan ništa i danas opet, zanima me zbog čega i dali da nastavim noramlno piti. Bila sam prije par dana pod stresom ne znam dali to ima veze?Unaprijed zahvaljujem.

Natalija Beljo, dr. med.

11.03.2012. 12:25

plavuša Koristi se dodatna zaštita.
lolita Ako bi se nastavilo i pojačalo javite se ginekologu.

13.03.2012. 21:45

Poštovana,

smijem li uz Yaz koristiti tablete crvene riže (za sniženje kolesterola) bez dodatne zaštite? Smanjuju li one učinkovitost pilula?

Zahvaljujem na odgovoru.

Nazad
1 ... 19 20 21 22 23 24 ... 51
Naprijed