Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

13.01.2012. 21:05

Postovana, Ne mogu pronaci na forumu, pa bih htjela da pitam posle koliko vremena -mjeseci, se pravi pauza prilikom ispijanja Yazz-a?

mia88

13.01.2012. 21:05

Hvala Vam puno.
Bičo mi je bolje dok sam pila tako po dvije u istom danu, ali kad sam počela ponovno piti regularno krvarenje se vratilo. Nema mi druge nego javiti se liječnici za 2 tjedna kako mi je rekla. Još jednom puno hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

13.01.2012. 22:30

Buba 76 To je spotting ,pijte dalje po shemi.
hohoho Ako je sve ok ne treba pauza.
mia 88 Vjerojatno ju netko mijenja pa se javite njemu da promjeni tbl.

mia88

15.01.2012. 19:30

Poštovani!
Da Vas ne moram mučitii da mislite što je bilo jer znam da nas ima svaki dan puno, ponovo ću Vam opisati ukratko situaciju. Zbog policističnog jajnika i učestalih krvarenja dobila sam Yaz pilule. Prvi mjesec je sve bilo u redu, uredno dobila menzis, a onda na drugom blisteru na 4-oj tableti dobila sam ponovo krvarenje kao pravi menzis koje nije prestajalo. Javila sam se liječnici koja mi je dala neku shemu po dvije tabletu u danu kroz tri dana, nakon toga da preostale 4 roze tablete iz tog blistera popijem regularno, svaki dan po jednu, zatim da preskoćim bijele, kupim novi blister, popijem negdje 10 tableta, naravno kao i svaki dan u isto vrijeme, i da nakon toga prestanem, da ćemo napraviti pauzu kako bismo izazvali pravi menzis i da ćemo nakon toga odrediti što dalje. Međutim, ona je išla s tim da će mi se nakon te sheme od 2 tablete u danu, koju sam opisala u predzadnjem postu, krvarenje zaustaviti, ali meni nije. Ja i dalje svaki dan krvarim, prije je bilo obilno, a sada nije u velikim količinama, ali to je prava krv, a ne spotting.
Kako ona sutra počinje raditi u 3 h, a ja ujutro idem na hitan put, a smatram da nebi trebala onda kupovati novi blister Yaz pilula kad ta terapija nije imala efekta, pa sam Vas htjela pitati bi li ja mogla nastaviti regularno sa 4 bijele (jer vjerujte mi nakon skoro 25 dana krvarenja, ta 4 neće mi puno značiti) pa je sutra nazvati, objasniti situaciju i da mi prepiše nove tablete. Ja bi se vratila do zadnje bijele tablete i mogla bi započeti s novima. Nekako mislim da nema smisla da uopće kupujem Yaz i mučim se kroz tih 10 dana kad mi ne odgovaraju.
Zato sam vas htjel pitati mogu li nastaviti s bijelima i kad bi zapravo trebala započeti s novima?

mia88

16.01.2012. 17:30

Postovani!
Zvala sam doktoricu da joj kazem da i nakon te terapije i dalje krvarim, ali kako joj stvarno nisam uspjela sve objasniti jer je bila u zurbi pomozite mi molim Vas.
Ja bih danas trebala biti na prvoj bjeloj piluli, ali ona mi je rekla da njih preskičim i počnem s novim blisterom jos nekih 10 dana. Ali kako sam se ja preplasila sto to nije stalo nakon ta 3 dana koja sam uzimala povecanu dozu i nakon jos sto sam 4 dana uzimala po jednu uobicajeno, ja sam nju nazvala. Ono se meni jest smanjilo, nije bistra crvena krv, nego jako tamna, pa skoro i crna i dosta gusce izgleda. JELI TO ZNAK DA IDE NA BOLJE?
Medutim, meni je dr danas rekla da negdje napravim ultrazvuk sluznice pa da joj se javim. Kako joj stvarno nisam uspjela sve objasniti kako treba preko telefona, recite mi molim Vas dal da ipak kupim novi blister i pokusam jos par dana jer mi se to javlja povremeno i kazem Vam, dosta tamnije, al me svejedno bilo strah. Ona mi je spominjala da 10 dana moze biti prekasno.
Hvala puno!

mia88

16.01.2012. 22:25

Molim Vas jos samo nesto. Ako ipak sutra budem isla na taj ultrazvuk jer tako mi je rekla, danas ili sutra ujutro, dali da kupujem nove tablete samo radi danasnjeg dana jer cisto sumnjam da ce me ostaviti na Yazu ili da danas ne pijem pa vidim sto ce mi reci sutra?

jationa

16.01.2012. 23:30

Popila sam danas 10. tabletu oko pola 10 i imala sam jaki prolljev i povraćala sam nakon sat vremena, u uputsvima mi piše da onda tableta nema učinak, pošto nemam novi blister zanima me da li mogu nastaviti sutra piti pilule u isto vrijeme kao i do sada i pritom pripaziti ovaj mjesec u odnosima sa dečkom.

Yovana

17.01.2012. 16:45

jedno pitanjce. pijem yazz ovo mi je 3 pakovanje. kad sam počela da pijem prvu kutiju imala sam braonkasti spotting par dana pred početak ciklusa.
krvarenje je bilo manje.. u međuvremenu su mi se i neke sitne bubuljice povukle. a grudi su me bolele tokom celgo meseca. započela sam 2 kutiju sve je bilo ok.. imala sam rozikasti spotting pred početak ciklusa, al ništa strašno (gudi su me malo bolele) 3. kutija sve je bilo ok , čak me ni grudi nisu bolele e onda su me 13 dana zabolele i počeo je spotting nakon 3 dana tj 13.1. koji je juče bio braonkast a danas je roze boje. bila sam prehlađena ma sam dobila i kandidu. sad koristim kanesten vaginalete da bih to sredila. ne kasnim u pijenju tableta. svaki dan u isto vremen. imala sa odnos sa dečkom 12.01. intersuje me da li je ovaj spotting još uvek odraz adaptacije ogranizma ili da idem kod lekara da mi promeni pilulice? hvala.

San3129

17.01.2012. 16:45

Postovana,

Yaz pilule pijem vec drugi mjesec, ovog mjeseca mi se desilo da sam 8. tabletu (petak) popila i nakon sat vremena sam povratila, znala sam da trebam popiti drugu, ja sam popila drugu tabletu ali onu za subotu. Posto sam bila na putu, nisam mogla doci do informacija sta treba da uradim, i ja sam tako dalje nastavila piti redovno u isto vrijeme svaki dan, ali onda su se dani pomaknuli. Sada me zanima da li sam ja bila zasticena, imala sam poslije toga odnos sa momkom, i sada sam stigla do 3. placebo tablete i jos menstruaciju nisam dobila, prosli mjesec sam dobila nakon 2.

Hvala Vam.

Natalija Beljo, dr. med.

17.01.2012. 23:30

mia88 Nastavite dalje s novim blisterom , ali preskočite bijele iako bi se to ponovilo prekinite piti.
jationa Cijeli ciklus kondom ili popijte iz ovog blistera sljedeću tbl. i nemojte raditi pauzu.
Yovana Još privikavanje.
san3129 Doći će.

Yovana

18.01.2012. 11:30

jedno pitanjce. pijem yazz ovo mi je 3 pakovanje. kad sam počela da pijem prvu kutiju imala sam braonkasti spotting par dana pred početak ciklusa.
krvarenje je bilo manje.. u međuvremenu su mi se i neke sitne bubuljice povukle. a grudi su me bolele tokom celgo meseca. započela sam 2 kutiju sve je bilo ok.. imala sam rozikasti spotting pred početak ciklusa, al ništa strašno (gudi su me malo bolele) 3. kutija sve je bilo ok , čak me ni grudi nisu bolele e onda su me 13 dana zabolele i počeo je spotting nakon 3 dana tj 13.1. koji je juče bio braonkast a danas je roze boje. bila sam prehlađena ma sam dobila i kandidu. sad koristim kanesten vaginalete da bih to sredila. ne kasnim u pijenju tableta. svaki dan u isto vremen. imala sa odnos sa dečkom 12.01. intersuje me da li je ovaj spotting još uvek odraz adaptacije ogranizma ili da idem kod lekara da mi promeni pilulice?i po malo me zaboli donji stomak. hvala.

mia88

18.01.2012. 11:35

Postovana doktorice, evo samo da vam kazem. Jucer sam radila ultrazvuk, oba policisticna jajnika i pronasli su mi miom 1,6 cm. Prekinula sam s pilulama, sutra idem vaditi hormone, pa cu vjerovatno dobiti pilule koje su jace od yaza!
Puno vam hvala na strpljenju i na pomoci!
Super ste happy

veronika_24

19.01.2012. 16:10

Mene zanima da li je normalno da mi mjesečnica nekad bude smeđa a nekad crvena(svijetlo) i zbog čega je to tako?Negdje sam pročitala da ako nije bilo ovulacije da mjesečnica bude smeđa.Pijem piluje yaz malo više od godinu dana.

Natalija Beljo, dr. med.

19.01.2012. 22:45

mia 88 Možda bi bilo dobro da ne vadite odmah hormone kad ste tek prekinuli piti.
veronika_24 Nema ovulacije pod OHC i krvarenje ovisi o debljini sluznice.

mia88

20.01.2012. 11:05

A dr. mi je rekla da napravim to odmah, 15og sam popila posljednju pilulu, a 19og vadila hormone. I samo sam Vas jos htjela pitati da li je onda meni to krvarenje 16og bila prava mjesecnica s obzirom da sam 15og trebala popiti placebo pilulu, a nisam, jer mi je dr. rekla kad sam bila na pregledu 16og da je to menstruacija?

San3129

20.01.2012. 18:10

Dobar dan,
imam jedno cisto informativno pitanje. Sto tice bijelih tabletica, ukoliko se npr. dobije menstruacija na 2. da li se nastavljaju piti ostale bijele ili se pocinje s novim blisterom?!
Hvala Vam

pikapolonica

20.01.2012. 22:05

Poštovana,
utorak sam izgubila tabletu za utorak (pala mi je i nisam je našla) i onda sam popila tabletu za srijedu (dakle nisam propustila samo sam popila sljedeću), i sad me zanima dali će sve biti u redu s ciklusom i s zaštitom od trudnoće; odnosno dal trebam koristiti dodatne mjere zaštite pošto ću imat jednu rozu 8djelatnu) tabletu manje.
Hvala na odgovoru,
lp

Natalija Beljo, dr. med.

21.01.2012. 15:50

mia 89 16 tog je počela mjesečnica.
San3219 Ostale bijele.

zeko i medo

23.01.2012. 12:15

Poštovana doktorice,

pijem Yaz tablete 2.mjesec i nakon prvog mjeseca pijenja tableta menstruaciju sam dobila nakon 3 bijele tabletice...Danas počinjem sa drugim pakovanjem, jer sam jučer popila zadnju bijelu tableticu. Sve je u redu, nemam osobitih nuspojava, osim malo bolne grudi i suhoću vagine što mi s dečkom otežava spolne odnose što je priličan problem. Zanima me da li postoje neke druge tablete od kojih nebi imala taj problem,a koje mi doktor može propisati? Ili da jednostavno koristimo lubrikant?
Također, još jedno pitanje...par puta smo umjesto lubrikanta koristili baby dječje ulje od lavande, jer nam lubrikant nije bio pri ruci...da li to može bilo kako štetno utjecati na moju vaginalnu floru ili na učinak tableta i da li to ne smijemo više upotrebljavati? Ne osjećam da mi je išta štetno djelovalo.

Hvala Vam puno na odgovoru unaprijed. happy

Natalija Beljo, dr. med.

24.01.2012. 20:30

Nažalost ostaje Vam lubrikant i možete baby ulje.

Nazad
1 ... 18 19 20 21 22 23 ... 51
Naprijed