Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.03.2012. 09:40
Možete nemama podatak da smanjuje djelovanje.
|
petra78
|
14.03.2012. 16:25
Poštovani,
ginekologica mi je napisala recept za YAZ pilule, napravila sam krvni nalaz prije korištenja i sve je ok osim bilirubina, bilirubin je već u nekoliko navrata bio povišen, UVZ abdomena je b.o. Bilirubin je sada 25 a najviše je bio 48. jel to kontraindikacija za uzimanje oralnih kontraceptiva? koagulogram je ok kao i jetrene probe.
hvala
|
g12345t
|
14.03.2012. 21:05
Postovana dr.
Izvinjavam se ako ponavljam pitanje, jer sam isto postavila prije nekoliko dana ali ne mogu pronaci odgovor...Imam alergijski rinitis tokom cijele godine, tako da cesto moram piti tablete tipa rinolan, clarinase, gelomyrthol, rhinostop. Yaz pijem 6 mjeseci, pa se bojim da navedene tablete nece smanjiti djelotvornost yaza? Molim Vas na odgovor.Hvala puno.
|
Iva55
|
15.03.2012. 12:05
Pozdrav!
Ginekolog mi je prepisao pilule YAZ prije mjesec dana, pila sam ih redovito i to gotovo svaki dan u minutu točno, s dečkom sam imala odnos uz kondom i prekinuti snošaj, danas mi je 4. dan placebo tableta no mjesečnice nema, samo žuti iscjedak. To mi je prvi put da pijem kontracepcijske pilule, prethodni ciklus mi je trajao preko 30 dana, a sad očito neću dobit mjesečnicu pa me zanima dal je to normalno? Dal da od sutra samo počmem normalno piti novi blister tableta, i trebam li se brinut ako ne dobijem mjesečnicu ili je ovo normalna pojava uz Yaz? Jel moguće da dobijem mjesečnicu nakon par tableta iz novog blistera ili će to biti tek u novom placebo periodu?
Unaprijed hvala!
|
sani2506
|
15.03.2012. 13:50
Doktorice, pijem pilule mycrogynon 30 vec tri mjeseca, sinoc se desilo to da sam zaboravila popiti 15. tabletu iz pakovanja, popila sam je danas ali nakon 13 sati, trebam li postupiti kao sto pise u uptstvu ili mogu nastaviti piti normalno. hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.03.2012. 10:30
petra78 Ne.
g12345t Neće.
Iva55 Sve je to ok , pijte dalje .
sani 2506 Pijte dalje normalno.
|
anastacia
|
18.03.2012. 12:50
Poštovana doktorice,
Pijem Yaz već dvije godine, zadovoljna sam, nikakvih promjena i nuspojava nemam.. No, pitala sam svog ginekologa da li trebam napraviti pauzu? Rekao je da ne treba dokle god je sve u redu.. No ako je tako, mogu godinama piti, a mislim ipak da tijelu treba malo pauze.. Uistinu nemam nikakvih promjena, fizičkih nuspojava ili slično, no da li bih ipak trebala napraviti pauzu nakon 2g. i ako da - koliko bi pauza trebala trajati?
Unaprijed hvala..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.03.2012. 15:35
Možete piti 5 godina bez pauze ako je sve ok. Ako Vi želite napraviti pauzu možete kad mislite da je vrijeme.
|
anastacia
|
19.03.2012. 21:25
Hvala vam na odgovoru .. Ako odlučim napraviti pauzu, koliko bi pauza trebala trajati? Mjesec, dva, tri..?
Hvala..
|
tonkicaa
|
19.03.2012. 21:25
Poštovana doktorice
U subotu sam zaboravila popit pilulu,a onu od nedjelje sam popila sa 12 sati zakasnjenja. Inace to su 18 i 19 pilula po redu. Sto da radim,da odma pocnem piti bijele tablete ili?
Puno Vam hvala!
|
kikiiii
|
19.03.2012. 23:30
Pijem Yaz tablete vec godinu dana. Veceras sam tabletu popila u 20:00 sati i povratila nakon sat i pol. Oko 22:00 sata sam popila jos jednu tabletu i opet povratila i to nakon 10 minuta. Sta da radim? Kada ce sexualni odnos biti opet siguran samo s tabletama?
|
kikiiii
|
19.03.2012. 23:45
...i daaa to su bile 11. i 12 tableta iz pakiranja.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.03.2012. 16:35
anastacia Cca 6 mjeseci.
tonkicaaa Nastavite dalje roze i preskočite bijele nastavite s novim blisterom.
kikiii Pijte dalje , kondom cijeli mjesec i preskočite bijele i nastavite s novim blisterom.
|
kikiiii
|
20.03.2012. 22:15
Hvala Vam puno.
A jel mislite na 30 dana s kondomom,ili do kraja ovog mjeseca? Znaci ne pijem bijele,nego odmah nastavljam s drugim pakiranjem?
|
Babi185
|
21.03.2012. 13:10
Poštovana doktorice, pijem Yaz pilule već 4. mjesec. Pazim na svaku popijenu i trudim se u što sličnije vrijeme svaki dan popiti. Međutim jučer mi se desilo nešto što još do sad nije i zabrinuta sam. Naime, kad sam išla popiti pilulu 3. tjedna za utorak ispala mi je u odvod odnosno u sudoper, iz ruke. I ja sam onda popila iduću koja mi je slijedila. Da li sam dobro postupila i što mi je činiti nadalje? Unaprijed Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.03.2012. 20:40
kiki Ovaj mjesec, da s novim.
babi185 Dalje pijte po shemi i preskočite bijele.
|
NInci89
|
22.03.2012. 10:20
Postovana doktorice zamolila bi Vas da mi odg na postavljeno pitanje..naime..vec 8 mjeseci pijem yaz pilule.nisam imala nikakvih problema .sada sam na 8 kutiji . tacnije popila sam 21 aktivnu pilulu i prokrvarila sam..sada ne znam sta je to..brinem se ..da li je moguce da je menzes dosao ranije ? ili usljed prehladde ? nije obimno, boli onak sasvim malo kao kad imam menstruaciju..napominjem da bi trebala jos 3 aktivne popiti pa tek iscekivati menstruaciju..ne znam sta mi je ciniti.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.03.2012. 23:25
Popijte te tri koje su ostale i bijele koje slijede.
|
asdfghj
|
22.03.2012. 23:25
postovana doktorice,
nedavno sam pocela piti tablete yaz, ovo mi je tek drugi tjedan, imala sam nezasticen odnos no nije ejakulirao u mene, no pojavio mi se medji iscjedak, da li postoji mogućnost trudnoce, iako sam ih krenula koristiti od prvog dana menstruacije
|
NInci89
|
23.03.2012. 00:15
Hvala Vam punoo...brine me to sto je sada vec ko prava menstruacija.. pa ni sama ne znam kak postupati ..sa bijelim pilulama da li ih piti ili ne..ali eto rekli ste da pijem sve..hvala Vam puno.
|