Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

skomugov

31.03.2012. 11:50

poštovana doktorice, ginekolog mi je prije mjesec dana prepisao yaz kao kontracepcijske pilule, te sam ih počela koristiti prvog dana menstruacije ovaj mjesec, u četvrtak, 22.3. to mi je prvo korištenje kontracepcijskih pilula do sad. krvarenje je bilo slabo, a nakon par dana postalo je tamnosmeđe boje s ugrušcima. danas mi je 9. dan menstruacije te je krvarenje opet crveno. možete li mi reći je li to normalno, te što mislite koliko bi mi dugo menstruacija još mogla trajati. hvala vam unaprijed.

ines_b

01.04.2012. 04:30

tek sam sad skužila
da sam u petak slučajno popila tabletu od subote i danas ( u subotu) od nedjelje.
dali će biti sve u redu ako danas ( u nedjelju) popijem tabletu od petka?
inače, to su zadnje tri tablete prije bijelih u blisteru.
i dali će mi to utjecati na kotracepciju?

Natalija Beljo, dr. med.

01.04.2012. 13:25

skomugov To je sve ok u početku.
ines_b Sve ok, zaštita ista.

asdfghj

01.04.2012. 21:10

Poštovana doktorice, prije skoro četiri tjedna sam počela koristiti yaz pilule od prvog dana menstruacijskog krvarenja. Imala sam u par navrata nezaštićeni odnos sa dečkom, no nije ejakulirao u mene. No pojavio mi se bio smeđi iscjedak koji je nakon dan-dva poprimio više krvavu boju (kao menstruacija) i trajao je 4 dana, i sada nakon 5 dana mi se ponovno javilo. Da li trebam sumnjati na trudnoću ili mi se tijelo privikava na pilule. Imam li razloga za brigu?

Natalija Beljo, dr. med.

02.04.2012. 23:59

To je spotting .

ddea

02.04.2012. 23:59

prije dva dana mi je pojavilo vrlo slabo krvarenje(kao zadnji dan mjesecnice), i imam ga i danas. pijem yaz 7 mjeseci, i na 12. sam tableti ovog blistera. prethodnih mjeseci sam ponekad sredinom ciklusa imala samo smedjkasti iscjedak, i nije bilo razloga za brigu. sada me zanima da li ovo sad krvarenje ima veze s tim sto sam 3. tabletu iz blistera popila sa 24 sata zakasnjenja, i je li sve ok?
hvala

Natalija Beljo, dr. med.

03.04.2012. 23:40

Povezano je i zaštićeni ste.

Nymphadora

14.05.2012. 16:30

Poštovana doktorice,
nikada do sada nisam koristila kontracepcijske pilule. Prije tri godine doktorica mi je propisala Cileste koje nisam pila. Sada sam odlučila ipak početi s time, no u međuvremenu sam saznala za Yaz tablete. Budući da imam novog doktora, one me poslao na vađenje krvi, no ne vraćam se često u grad u kojem mi je doktor stoga nemam priliku otići to obaviti, barem ne sada kada bi htjela početi koristiti tablete. Iako ne bih htjela ništa na svoju ruku, priča jedne kolegice me ponutkala da ih uzmem na svoju ruku. Naime ona nije obavila nikakve preglede, samo onaj tipa 'pušite li, drogirate li se, bolest tromboze u obitelji i slično''...Bih li mogla nabaviti yaz bez recepta, je li to pametno? Ili bih trebala ipak uzeti cileste koje su mi propisane prije tri godine (na temelji vađenja krvi)...ili bih ipak trebala na pregled ?

Hvala puno unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.05.2012. 00:10

Poštovana, prije svakog uzimanja nužno je napraviti kompletan ginekološki pregled i PAPA test, određene krvne pretrage, posavjetovati se sa ginekologom u svezi sa kontracepcijom.
Dakle nigdje ne možete nabaviti preparat bez recepta, a i to vam bez gore navedenog nikako ne bi bilo pametno.

Slashy

24.05.2012. 20:30

Poštovani,
vidim da ima jako puno sličnih (istih) pitanja, ali radije bih i sama postavila pa da budem sigurna.

Naime pijem Yaz već 3. mjesec, trenutno mi je 20. dan ciklusa (dakle još pijem aktivne tablete)
međutim, jučer sam imala smeđi iscjedak (što znam da je moguće i normalno) ali već danas imam pravo krvarenje (ne samo spotting).
Ovo mi se ranije nije događalo, sve tablete sam do sad redovito popila pa me malo zabrinjava ovako uranjena menstruacija pogotovo jer još nisam ni počela s placebo tabletama.
Također me zanima hoću li ponovo dobiti menstruaciju i kad budem pila placebo tablete i mijenja li se što sa zaštitom u to vrijeme.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.05.2012. 00:05

Poštovana ništa se ne mijenja, popijte sve tablete do kraja prema propisanoj shemi.

AST_girl

29.05.2012. 00:25

Poštovana/ni,

zanima me da li kapsule od ulje noćurka mogu pobiti kontracepcijsko djelovanje Jaza?

Nataša Šemnički, dr. med.

01.06.2012. 01:25

Poštovana,

nemam dostupnih podataka koji bi ukazivali na mogući neželjeni učinak ulja noćurka na redukciju kontraceptivnog učinka tableta.
Za gaspinu travu postoji podatak da umanjuje učinak kontraceptivnih tableta dijelujući na njihov metabolizam u jetri.

S.P. Dr Nataša Šemnički

gaga21

02.06.2012. 18:15

Postovana,
Pijem jazz pilule vec 9 mjeseci,nisam imala nikakvih nuspojava,osim sto mi se smanjila seksualna zelja. Imam i ranicu na grlicu. Pri uzimanju prethodne kutije zaboravila sam 7.pilulu,ali sam je popila nakon 16h, tako da mi je receno da sam zasticena,jer pijem duze vrijeme (imala sam nezasticen odnos noc prije zaboravljene pilule) . Kad sam zavrsila tu kutiju dobila sam kao i obicno i sve je proslo kako treba. Medjutim sada vec treba da zavrsim sledecu kutiju,treba da dobijem za 7 dana, imam pojacan apetit,razdrazljiva sam neobicno, pri tom mi se pojavio i braon sekret (inace mi je bas pojacan,valjda zbog ranice,jer su svi brisevi i papa test u redu), pa sam malo zabrinuta. U toku ove kutije ni jednu pilulu nisam zaboravila,a ni partner nije ejakulirao unutra. Sta bi to moglo da bude?? I jos bih da pitam,posto sam navela da mi se smanjila zelja,razmisljam da prestanem sa pilulama i da se vratimo na kondom,pa me zanima kakvo je psihicko stanje nakon prestanka,da li je pojacana nervoza i razdrazljivost kao i u procesu navikavanja na njih. Da napomenem da sam prije pilula imala redovne menstruacije.
Unapred hvala

03.06.2012. 13:20

Poštovaana,

učinite test na trudnoću. Ako je negativan pričekajte slijedeću kutiju i ako se tegobe ponavljaju javite se ginekologu na pregled.
Istovremeno pijte folnu kiselinu i omega masne kis da vam reduciraju navedene tegobe jer njihov nedostatak može izazivati slične tegobe.
Što se tiče vašeg psihičkog stanja po prestanku kontracepcije ono je ne predvidivo i vrlo individualno.

S.P.

gaga21

03.06.2012. 19:35

Uradicu test sutra,mada ne zelim da mislim da je mozda pozitivan, pricala sam sa ginekologom tada kad sam preskocila pilulu i rekao je da sam zasticena kao i inace tih 99% jer pijem dovoljno dugo. Taj smedju sekret je bio samo prekjuce i juce i danas ga nema. Od preskocene pilule je poslo 42 dana u medjuvremenu sam imala i menstruaciju i to ne oskudnu, pri tome nemam nikakve druge simptome osim te razdrazljivosti koja je malo pojacana,ali racunam da je to jer se blizi sledeca menstruacija. Da li je zaista moguce da sam trudna?? sad(

04.06.2012. 09:30

Ako je sve tako kako ste napisali onda vjerovatno niste trudni.

L.P.

Eleonora5

08.06.2012. 19:15

Poštovani,

Pilule pijem već godinu i pol, zbog policističnih jajnika imala sam neredovite menstruacije i služe mi kao kontracepcija. Prvo sam pila 6 mjeseci yaz, no imala sam svaki mjesec probojna krvarenja, pa mi je ginekolog dao qlairu koju sam pila 7 mjeseci i isto imala svaki mjesec probojna krvarenja, s tim da mi je kod qlaire zadnja dva mjeseca menstruacije uopće izostala. Onda sam se opet vratila na yaz, sad sam pri kraju 5. kutije, na prvoj sam dobila probojno krvarenje, na 2. i 3. ne, i opet na 4. i 5. mi je došlo probojno krvarenje, s tim da je na 4. izostala menstracija(a probojno je trajalo oko 8 dana) a na 5. je probojno trajalo 4 dana i imala sam samo mali smeđi iscjedak. Danas bi trebala popiti 26. nedjelatnu tabletu, strah me da mi uopće neće doći mensruacija,tj strah me trudnoće, kod odnosa dečko i ja ne koristimo dodatnu zaštitu, al je odos uvijek uz prekinuti snošaj. nisam imala nikakve simptome pms-a ko i inače, a i prošli je izostala. Ako ne dođe do nedjelja, u ponedjeljak svakako idem ginekologu, al da i vas pitam za mišljenje. Dal su mi sve te tablete preslabe, zašto već godinu i pol neprestano imam ta probojna krvarenja i nikako mi se ciklus ne može regulirati? Koje bi mi vi tablete preporučili? Inače sam zadovoljna sa yaz, to sam i ginekologu rekla, zato me i vratio na njih, nemam nikakve nus pojave, osim tih probojnih krvarenja. A davno prije sam pila Logest, udebljala sam se 10 kg i užasno sam se osijećala-naduto i napuhnuto.

Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.

10.06.2012. 20:25

Eleonora5 ,

svakako nakon pregeda sa svojim ginekologom prema viđenom nalazu porazgovarajte o natavku uzimanja Jaz tableta jer ste s njima zadovljni.
Ako su jajnici mirni ne morate se brinuti za trudnoću.
U suprotnom porazgovarajte o konverziji na duge tablete.

L.P.

peach

13.06.2012. 15:15

Poštovana doktorice,
pijem Yaz 5 mj i upravo završavam sa zadnjom rozom tableticom i namjeravam ih prestat koristiti.
Naime, Yaz sam počela koristiti radi jako bolnih menstruacija i radi cista na jednom jajniku.
Zanima me da li će se, ukoliko sada prestanem piti, bolovi i ciste vratiti?
I ukoliko se vrate, da li mogu počet ispočetka koristiti pilule?
Unaprijed hvala.

Nazad
1 ... 22 23 24 25 26 27 ... 51
Naprijed